Startsidan...
  Forum
  Krönika
   
  Videoklipp
   
   
  Kommande matcher
  Länkar
   
  Medarbetare
   
  Kontaktformulär
   
  Sökning
  Skriv en nyhet
   
  Bli medlem
  Om FotbollZ.se
   
  Vill du skriva på fotbollz.se?
  Gör fotbollz.se till din startsida
OFK Supporters
tabell Tabell SvFF Min fotboll 
besök Space2u
 
   
Matchreferat - SvFF seriematch   
   
         
Kalmar FF       Östersunds FK
2 - 1
(1) (1)
Sön 24 Sep 2017 15:00
 
   
Målskyttar
Mål Tid Målgörare
0-1 18 Ludvig Fritzon
1-1 21 Jonathan Ring
2-1 74 Jonathan Ring

Så spelade Kalmar FF:
Hägg-Johansson - Larsson, Biskupovic, V. Elm, Agardius - Ring, Singh, Romario, M. Hallberg - Fejzullahu, Sachpekidis.

Så spelade Östersunds FK:
Andreas Andersson, Ronald Mukiibi, Tim Björkström, Sam Mensiro, Dennis Widgren - Curtis Edwards, Ludvig Fritzson, Nouri, Patrick Kpozo, Johan Bertilsson, Jamie Hopcutt.
Bänken: Aly Keita, Bobo Sollander, Ken Sema, Tom Pettersson, Hosam Aiesh, Gabriel Somi, Frank Ahrin

Varningar Kalmar FF Utvisningar Kalmar FF
Romarinho, Erton Fejzullahum Jonathan Ring, Melker Hallberg

Varningar Östersunds FK Utvisningar Östersunds FK
Curtis Edwards, Patrick Kpozo,
Arena:
Guldfågeln arena
 
Domare:
Domare:
Kaspar Sjöberg
Ass. domare 1:
Magnus Sjöblom, Asmundtorp
Ass. domare 2:
Fredrik Klyver, Jönköping
Fjärdedomare:
Almir Kadiric, Ekenässjön
 
Väder och vind:
Temperatur 17.7 grader, vind 4.0 m/sek. ost,
luftfuktighet 83%
 
 

Förlust för Ineffektivt ÖFK

 

VS


Kalmar FF - ÖFK 2-1 (1-1) Ludvig Fritzson gjorde sitt första allsvenska mål

Nu med referat av Margareta "Myggan" Handler

Fotbollskanalen se målen

Radio Jämtland: Intervju med Fritzon

 

Självklart bänkad i soffan för att följa ÖFK och deras motståndare Kalmar i dagens bortamatch. Lika självklart väntar jag och min familj med spänning på Potters val av startelva. Största frågan var ju ifall Nouri skulle få starta efter allt skriveri som varit.

Första kvarten av matchen kan summera hela matchen igenom. Upplever ÖFK lojt, slarvigt och tar allt för många felbeslut. De slår felpass som blir avgörande och låter Kalmar få bollen och komma på kontringar.

Sitter och väntar på att grabbarnas spel skall komma igång, men inget händer. Efter de senaste framgångarna så sätter vi rätt höga krav på våra ÖFK-spelare och det tycker jag att vi kan göra. Att allt inte går deras väg när det gäller pass eller avslut kan det så vara. Men den rätta viljan och inställningen måste de kriga fram själva och den saknades idag.

Det är just ett felpass men då från våra motståndare som leder till ÖFK:s ledningsmål. Det är Curtis Edwards som fiskar upp ett felpass på mittplan från Kalmar. Edwards spelar fram till Patrick Kpozo som når Ludvig Fritzon i straffområdet och trycker in bollen i mål efter ca 17 minuters spel.

Tyvärr blir det en kortvarig lycka och Kalmar kvitterar till 1-1 genom Jonathan Ring. Med ett fint förarbete från flera spelare. Ett klassiskt väggspel på mittplan med rak boll mot Ring som tar sig förbi siste back och slår in bollen. Andreas Andersson är på bollen men bollen går i mål.

Nu uppträder ÖFK stressat och de håller inte positionerna på plan. De tappar i backlinjen och det blir stora ytor för Kalmar, tur för oss att de inte utnyttjar situationen så som de skulle kunna.

Klackar och fintar på plan är alltid roligt att se och det uppskattas när de går hem. Men lika tokigt och fel blir det när det klackas och fintas och bollen går till en motståndare. Detta såg vi fler än en gång av i dagens match.

När matchuret står på 26 minuter får Kalmar en hörna som blir farlig. Det är ett flipperspel i straffområdet innan Nouri lyckas lyfta undan bollen. Men det är inte färdigt där. Kalmar lyfter tillbaka bollen in i straffområdet men då är Andreas högst upp och kan ta bollen och får oss att andas ut.

Fritzon får ett läge där han driver rakt in mot Kalmars straffområde. Han kan välja att spela åt höger till Hopcutt eller åt vänster till Edwards men valet blir rakt i famnen på två Kalmars backar. Där tog det stopp.

Sen fick vi även idag se Sam Mensiros specialare, en bakåt spark som siste man. Jag tycker han är en fantastisk bra fotbollsspelare med många kvalitéer. En spelare som går att använda över hela banan och det gillar jag.

Är en konstig spänning över matchen, det känns inte tryggt trots mycket bollinnehav för ÖFK.

Innan paus har ÖFK ett bra tryck som avslutas med två dubbelhörnor. Dennis Widgren slår den första som nickas undan av Kalmar men ÖFK får tag i bollen och håller kvar trycket och får ännu en hörna. Tyvärr lyckas inte den hörnan förvaltas och domaren blåser därefter för paus.

Tror ingen av lagen är speciellt nöjd över insatsen på plan i första halvlek. Alla vill nog mer. Kalmars tränare sa i paus att ÖFK rullar boll i backlinjen och de kan de göra för där är de ofarliga. Är ju just detta som fungerat högre upp i banan när ÖFK är som bäst, att de rullar boll i högt tempo. Jag vill att de ska ta med sig tempot ut i andra.

I andra är det Kalmar som startar bra och de har övertaget, ÖFK ser stressat ut. Är individuella prestationer som glimmar till ibland. Efter ett bra anfall där Bertilsson är sist på bollen med ett inlägg men Kalmars målvakt räddar. Även Hopcutt krigar sig fram och kommer förbi och spelar fram till Bertilsson men detta anfall slutar i frispark för Kalmar.

Nu spelar Kalmar bra och har bra press på ÖFK. Andreas i målet får jobba och han tar både en och två bollar. Mensiro blir sen in i en duell en bit utanför straffområdet och Kalmar får frispark. Kalmar lyckas inte förvalta läget.

Efter en längre tid på ÖFK:s planhalva kommer spelet över på andra. Ett anfall som avslutas med att Hopcutt spelar fram bollen till Bertilsson som får på ett skott som går utanför stolpen.

Kalmar satsar på hög press mot ÖFK när Andreas Andersson i målet har bollen. Detta skulle vi ha utnyttjat bättre med längre bollar för ytorna fanns bakom deras pressande lag. Men tyvärr lyckades vi inte komma förbi och utnyttja detta.

Kalmars bäste spelare för kvällen var Jonathan Ring som var nära att göra ledningsmålet efter 63 minuter efter ett skott utanför Andreas stolpar.

ÖFK har hörna som läggs av Dennis Widgren, ännu en gång nickas den undan och det blir ett rejält kontringsläge för Kalmar. Men skottet som blir kan Andreas rädda. Phu, nära...

Spelet som ÖFK har är mellan deras backar fram och tillbaka. Det finns för få allternativ då spelarna inte gör de löpningar de behöver göra för att kunna få boll. Spelarna ser lite nöjda och bekväma ut, jobbet som krävs görs inte.

Precis när jag konstaterat detta kommer det mål vi då inte vill ha. Jonathan Ring i Kalmartröjan går själv med boll, beslutsamt och rakt mot mål. Ring skjuter in bollen och ger Kalmar ledningen i matchen efter ca 73 minuter.

Tyvärr skapas det för lite från ÖFK:s sida denna eftermiddag. Även om både Ken Sema och Hosam Aiesh försöker från båda sina kanter så blir det för bökigt och krångligt. De gånger de kommer förbi finns ingen hungrig medspelare att spela vidare med.

Tycker inte lagmaskinen fungerar utan de jobbar en och en över hela banan. Tom Petersson kliver in i matchen när det är tio minuter kvar, han städar upp längst bak första tiden han är inne. Sista minuterna kliver han längst upp och ÖFK lägger flera bollar mot honom och försöker få ett tryck. När Tom klev in höjdes bolltempot och ÖFK vann fler dueller.

Kalmar hinner med en farlig målchans till när Ring kommer runt på din vänsterkant och slår in bollen till Hellqvist som skjuter direkt. Dennis Widgren hinner dit och styra undan bollen till hörna.

När spelarna kliver in på planen och vi får se dem i det nya fina bortastället med regnbågshjärtat, sa min dotter -De syns ju inte! Svårt att se vem som är vem! Hon visste inte hur rätt detta uttryck blev. En enkel summering av matchen, ÖFK syntes inte.

Håller med Nouri efter hans uttalande efter matchen. Han sa ungefär så här: Alla har vi bättre och sämre dagar, vi får ta lärdom av känslan och inte upprepa detta.

Kommer aldrig sluta tro på ÖFK och detta lag. De har gett oss så mycket glädje och jag tror de kommer fortsätta med det. Dagens match var inte den bästa prestationen men Potter och hans mannar kommer överraska oss igen!

Trissen:

3 Ludvig Fritzon

2 Jamie Hopcutt

1 Andreas Andersson

Dessa tre herrar är de som krigar och försöker mest i ÖFK tröjan denna bortamatch.

Skrivet av Margareta "Myggan" Handler

 
Text av: Margareta "Myggan" Handler
 
 

ÖFKs matcher

Trissen mot
Kalmar FF
Trissen
sammanlagt
  1. Ludvig Fritzon 3
  2. Jamie Hopcutt 2
  3. Andreas Andersson 1
Sotirios Papagiannopoulus 21 poäng
Fouad Bachirou 19
Ken Sema 17
Alhaji Gero 13
Tom Pettersson 13
Curtis Edwards 11
Ludvig Fritzon 8
Saman Ghoddos 7
Hosam Aiesh 7
Brwa Nouri 6
Aly Keita 4
Jamie Hopcutt 4
Sam Mensiro 3
Gabriel Somi 3
Douglas Bergqvist 3
Tim Björkström 3
Andreas Andersson 3
Darijan Bojanic 2
Jamie Hopcutt 2
Dennis Widgren 1
Johan Bertilsson 1
 
 
Kommentarer: Skriv kommentar
Gäst: P skrev | 25 Sep 2017 - 18:00
"Käre Hm,
Det är precis det jag menar. Fyra dagar är en tillräcklig distans till nästa match. Det enda som möjligtvis begränsar matchdeltagande innan är skaderisken."

Förstår inte helt vad du menar med detta, blir väldigt motsägelsefullt, det mest relevanta du skall lägga in i bedömningen vid tätt machande är ju skaderisken? Då kan du ju inte skriva i samma inlägg att det blir tillräcklig distans.

En analys kri.g alla misslyckanden från svenska lag i europaspelet är kanske att de inte litar på truppen? Man har sett många lag som försökt genom åren pressa "förstaelvan" i match efter match. För de som tydligen är så sakkunniga enligt dig måste väl vara överens att vi sällan gör det speciellt bra i Europa?
Gäst: Mja skrev | 25 Sep 2017 - 10:32
Potter har så klart lagt stor vikt vid spelarna fysiska status efter Malmömatchen samt vad dom tror att statusen kommer vara efter Kalmar matchen, alltför att kunna ställa ett så slagkraftigt lag som möjligt på banan mot Hertha Berlin.

Det är inte bara att spela match på match och återhämta sig mellan dem, det är betydligt mer komplicerat än så. ÖFK-spelarna är inte vana att spela 2 matcher i veckan som många spelare ute i Europa klarar av. Det är inget som man tränar upp på någon månad.

Om Potter trott att alla de bästa spelarna hade varit 100% tills på torsdag så hade han så klart ställt upp med dem mot Kalmar.

Det är ingen slump att ÖFK har haft förhållandevis få skador i år. Det är för att spelare och fysioterapeuter har stenkoll på spelarnas fysiska status och det är även därför vissa spelare bänkas trots att alla staketexperter vill att dom ska spela.
Gäst: Chile skrev | 25 Sep 2017 - 08:53
Skrämmande hur låg kunskapen är på svensk landslagsnivå tom. Precis det som Lars skriver som man befarat att det helt saknas kunskaper även på den nivån av tränare.

Tråkigt, men kanske därför Sverige har svårt att ta nästa steg. Det saknas helt enkelt kompetens på den svenska tränarsidan.
Gäst: Tapas skrev | 25 Sep 2017 - 00:49
Lars:

Nu var man ju en straffräddning på övertid ifrån 3 poäng mot Malmö också. De signaler det sänder att skicka ut b-laget mot Malmö hade verkligen inte varit bra. Hemmaplan med alla sponsorer, företagare som passade på att ta med kollegor/kunder på en vardagsmatch. Över 6000 som har biljett. Att vaska en sån match kan omöjligen vara bättre än att ställa fram ett sämre lag mot ett bottenlag dit ingen åkt. Samt det att det är en EL-match fyra dagar senare. Ghoddos, Bachirou och gänget kan fokusera på den istället (med tanke på att ddt mentala sliter)
Nu fick de som såg matchen i onsdags se en fantastisk match som verkligen fick folk att vilja komma tillbaka. Nej, jag tycker att Potters val den här veckan är det rimligaste han kunnat gjort.
Gäst: Lars Larsson,Sthlm skrev | 25 Sep 2017 - 00:15
Jag vet inte vad signaturen Hm har för erfarenhet av fotboll. Däremot så diskuterade jag det faktum att spela två matcher per vecka med några fotbollskunniga bekanta för cirka två veckors sedan. Två med mångåriga landslagserfarenheter i fotboll och flera med tränarerfarenheter på högsta nivån. Personer med landslagerfarenheter spelar ju dessutom fler matcher än andra. Det vi var överens om var just den mentala belastningen som många matcher medför. Detta måste givetvis hanteras, men det förändrar inte de facto min fundering runt MFF och Kalmar matcherna.

Hm må få tycka vad han/hon vill, men synpunkterna som framförs är av karaktären att det inte går. Det är ju just den attityden som Potter, med sina träningsmetoder, har fått kämpa emot ända från början som tränare i ÖFK.
Gäst: Hm skrev | 24 Sep 2017 - 21:25
Förutom att Malmö matchen är en match alla vill spela så låg den ju helt perfekt i tid med 8 dagar före matchen mot Hertha. Perfekt upplägg för vår a-trupp.
Gäst: Hm skrev | 24 Sep 2017 - 21:22
Alltså signatur P är ju givetvis helt rätt ute! 4 dagar mellan matcher är kort tid! Kolla i de stora ligorna lag som barca, real, city, Chelsea osv. tappar ofta oväntade poäng i de matcher som följer efter champions league spel.

För öfks spelare som befinner sig på en lägre nivå är det en enormt stor omställning att spela 2 matcher/vecka. Att i första hand prioritera Europa league måste ju också ses som en självklarhet med tanke på de ekonomiska aspekterna. Måste säga att det är lite förvånande att framföra så många åsikter när man uppenbarligen inte har någon koll alls Lars?
Gäst: bedrövlig tränarinsats skrev | 24 Sep 2017 - 21:08
Ring Potter och säg att du e från Stockholm, så ska du se att de tar skruv
Gäst: Lars Larsson,Sthlm skrev | 24 Sep 2017 - 20:53
Jag måste skriva av mig. Ju mer jag tänker på dagens ÖFK-match ju mer irriterad blir jag. Så bra som ÖFK kan prestera idag så ökar ju kraven/förväntningarna på goda resultat. Det måste ledare och lag inse. Att inte lägga sig vinn om att göra bästa tänkbara resultat i varje match känns frustrerande. Vi pratar professionalism. Heltidsanställda tränare, ledare och spelare. Sponsorer, fans och förhoppningsvis ledare och spelare kräver vinster.

Sannolikt skulle Graham Potter på en direkt fråga säga att dagens lag var det bästa laget han kunde ställa på banan. Vi vet alla att det inte är sant. Varför gör han då som han gör? Ja, det kanske är en tiotusenkronorsfråga. Jag förstår argumentet att han vill använda sig av så många spelare som möjligt. Mentalt sliter ju många matcher och Europa League är Onekligen prioriterat, men varför då slita ut de bästa i en match mot Malmö? Istället för att använda dem i en match mot Kalmar, när det ändå är fyra dagar till matchen mot Hertha Berlin. Rimligtvis ett lättare motstånd och större möjligheter till poäng. ÖFK skulle kunna haft två poäng mer i tabellen efter vinst mot Kalmar och eventuell förlust mot MFF. För mig är det taktiska matchupplägget inför dessa matcher obegripligt.

Ge mig gärna en rimlig förklaring.
Gäst: P skrev | 24 Sep 2017 - 20:51
Lars Larsson, vad är det för högt spel Potter spelar?

Utåt sett heter det såklart att vi ska vinna varje match men så länge vi inte riskerar att åka ur allsvenskan och har möjlighet att dra in miljoner på alla poäng i europaspelet, hur tror du det låter mellan fyra ögon (Potter&Kindberg)?

Kan de bygga en ännu bättre ekonomisk grund inför nästa säsong med förmodade spelarförsäljningar i vinter ska du nog se vilket spel de spelar dessa herrar.
Gäst: Hm skrev | 24 Sep 2017 - 18:46
Nej det är inte tillräckligt.
Gäst: Lars Larsson,Sthlm skrev | 24 Sep 2017 - 18:33
Käre Hm,
Det är precis det jag menar. Fyra dagar är en tillräcklig distans till nästa match. Det enda som möjligtvis begränsar matchdeltagande innan är skaderisken.
Gäst: Lars Larsson, Sthlm skrev | 24 Sep 2017 - 18:25
Gode Tapas. För det första konstaterar jag att du håller med mig om att det finns en resevlagsuppställning. För det andra att den är väsentligt sämre än vad som istället kan åstadkommas. Min taktiska kommentar utgår ifrån att en förlust mot Malmö inte förändrat speciellt mycket i tabellsituationen, men att en vinst mot Kalmar hade inneburit att vi haft två poäng mer idag. Dessutom tror jag inte reservlaget skulle förlora med de siffror du anger, men förlust jag att det skulle blivit i alla händelser.
Gäst: Hm skrev | 24 Sep 2017 - 18:18
Vad babblar du om Lars? Ska vi ställa upp med reservlaget mot Sveriges bästa lag? Och dessutom spela starkaste lag 4 dagar före livsviktig europamatch?
Gäst: Tapas skrev | 24 Sep 2017 - 18:09
Reservlaget mot Malmö?? Hur tror du folk hade reagerat efter en 6-0 torsk på hemmaplan, efter att Ghoddos och Sema sagt att ÖFK är bättre. Hellre en uddamålsförlust 100 mil hemifrån isåfall..
Gäst: Lars Larsson, Sthlm skrev | 24 Sep 2017 - 18:04
Reservlaget har vunnit två matcher, Djurgården och Sirius, men förlorat två, AIK och nu Kalmar. Jag har ingen aning om vad som rör sig i Graham Potters hjärna, men det borde vara att försöka vinna matcher. Det är ju det som är spelets ide. Min sambos vuxna son skrev till mig, via sms, i matchinledningen till dagens match om att Graham Potter skänker bort matchen, när han insåg startelvan. Potter har lyckats med mycket,men ur allsvenskt perspektiv hade det ju varit bättre att spela med reservlaget mot Malmö och i matchen mot Kalmar haft bästa tänkbara uppställning. ( Potter hävdar säkert att bästa laget var på banan idag).

Graham spelar ett högt spel. När säsongen summeras vet vi svaret.
Gäst: Hacke skrev | 24 Sep 2017 - 17:47
Fritzon klart bäst idag.Blekt i övrigt.
Gäst: Gammelsosse skrev | 24 Sep 2017 - 17:39
Kpozzzzzzzo måste vakna upp om han vill få en ny chans, men det var överlag litet loja insatser idag. Kul att Fritzon fick göra mål. Han var bra.

Nu är det andra matchen i följd Edwards lever farligt med okontrollerade klacksparkar vid eget straffområde. Visst ser det snyggt ut om det lyckas, men farligt, farligt när bollen hamnar framför fötterna på en motståndare.
Gäst: Hm skrev | 24 Sep 2017 - 17:04
Helt ok insats med tanke på startelvan.

Ganska tydligt att Widgren och kpozo idag måste vara väldigt långt efter somi i rangordningen. Helt bedrövlig insats av vår vänsterback vid 1-1 målet och av björkström som faller för mycket vid 2-1.

Klart bäst fritzon, Edwards och hopcut.
Gäst: När skrev | 24 Sep 2017 - 16:55
Ska ska Janne A vakna och se härföraren.
Se bara insatsen vid 1-1 målet.
Gäst: Fifaboy skrev | 24 Sep 2017 - 16:52
Med tanke på startelvan kan man förvänta sig hungriga spelare som springer. Men icke. Kpozo såg ut att sova på sin kant. Tappade 4 bollar över sidlinjen.
Gäst: Realist skrev | 24 Sep 2017 - 16:44
Med tanke på startelvan kan man väl inte ha så mycket högre krav på prestationen. Positiva bitar är trots allt pigga och fräscha spelare till torsdagens match och om man ska se i ett längre perspektiv tror jag chansen till en topplacering i nästa års allsvenska definitivt ökar om man missar Europaspel (dvs topp 3).
Gäst: Ulan bator skrev | 24 Sep 2017 - 16:40
Man kan ju bli frustrerad över mindre. Man vet hur fantastiskt hög högsta nivå detta lag har. Men sen visas en otroligt låg lägsta nivå vissa matcher, knappt superettan nivå denna match. Får fokusera mer på att spela fotboll och mindre på att bråka med flygvärdinnor i framtiden.
 
Herrar
av: Clement | 14 Apr 2024 - 03:48
HejJag vill bara hälsa att det finn
6
kommentarer
Sett till hela matchbilden så var ett oavgjort res
av Lasse Granbacka | 20 Apr 2024 - 19:11
ÖFK - Örgryte  1-1 (
4
kommentarer
Tips div 3 Mellersta Norrland
av Haldo Jonsson | 19 Apr 2024 - 11:01
Storförlust för Ope IF
3
kommentarer
Tips div 2 Norrland
av Haldo Jonsson | 19 Apr 2024 - 09:44
Ytterhohgdal upp på kvalplats
2
kommentarer
Anundsjö IF - Ope IF 6-0 Bilder
av Stefan Roos | 20 Apr 2024 - 22:26
Foton: Stefan Roos
2
kommentarer
Till slut rättvis poäng
av Per Lagerbäck | 20 Apr 2024 - 17:07
Det var länge trögt och s
 
 Skrivet den Lör 30 Mar 22:25
 
 Skrivet den Lör 6 Apr 23:07
 
 Skrivet den Lör 23 Mar 14:17
fotbollz.se på Facebook