Startsidan
  Forum
  Krönika
   
  Videoklipp
   
  O'Learys-tipset 2018 Ny!
- Lämna nytt tips
   
  Kommande matcher
  Länkar
   
  Medarbetare
   
  Kontaktformulär
   
  Sökning
  Skriv en nyhet
   
  Medlemserbjudande
  Om FotbollZ.se
   
  Vill du skriva på fotbollz.se?
  Gör fotbollz.se till din startsida
 test >åäö<
ÖFK Supporters
Tabell Tabell Skytteliga Skytteliga
Allsvenskan  Tabell Skytteliga
- Östersunds FK  
Div 1 Norrland - Damer  Tabell Skytteliga
- IFK Östersund
Div 2 Norrland - Herrar  Tabell Skytteliga
- IFK Östersund Gästbok
- Ytterhogdals IK Gästbok
Div 2 M:a Norrland - Dam  Tabell Skytteliga
- Häggenås SK
- Krokom/Dvärsätt IF
- Ope IF
- IFK Östersund 2
Div 3 M:a Norrland - Herr  Tabell Skytteliga
- Alsens IF Gästbok
- Frösö IF Gästbok
- Lillhärdals IF
Div 3 Damer  Tabell Skytteliga
- Brunflo FK
- IFK Strömsund
- Järpens IF
- IFK Östersund 3
- Hede/Vemdalen
- Ope IF 2
- Ope IF 3
- Svegs IK
Div 4 Herrar  Tabell Skytteliga
- Brunflo FK
- Hede IK
- Järpens IF
- Offerdals IF Gästbok
- Ope IF Gästbok
- Stuguns BK Gästbok
- Tandsbyns FK Gästbok
- Alsens IF 2
- IFK Östersund 2
- IFK Strömsund
 
Övriga serier
Övrigt
Förbund, domare m fl
J/H Fotbollsdomarklubb
Ettan fotboll
fotbolly.se
 
Saknar Du din förening? Tryck här...
 
besök Space2u
 
   
Matchreferat - Svenska cupen   
   
         
Härnösands FF       Östersunds FK
0 - 2
(0) (0)
Tis 10 Okt 2017 18:00
 
   
Målskyttar
Mål Tid Målgörare
0-1 0-1 Johan Bertilsson
0-2 74 Curtis Edvards

Så spelade Härnösands FF:

Så spelade Östersunds FK:
2. Tom Pettersson
8. Jamie Hopcutt (85)
9. Alhaji Gero
11. Johan Bertilsson
13. Ludvig Fritzson
15. Tim Björkström (66)
18. Andreas Andersson
19. Dennis Widgren
22. Brwa Nouri (K) (74)
23. Samuel Mensiro
24. Ronald Mukiibi

Ersättare

1. Aly Keita
14. Bobo Sollander
17. Curtis Edwards (66)
21. Fouad Bachirou (74)
32. Patrick Kpozo
80. Frank Arhin (85)

Varningar Härnösands FF Utvisningar Härnösands FF
Inga varningar

Varningar Östersunds FK Utvisningar Östersunds FK
Inga varningar
Arena:
Högslätten
 
Publik:
1466
 
Domare:
Niklas Abrahamsson, Sollefteå
Ass. domare 1:
Martin Palm, Själevad
Ass. domare 2:
Niklas Nordin, Örnsköldsvik
 
Väder och vind:
Temperatur 6.3, vind 5.5/m/sek, nordväst, luftfuktighet 97%, regn
 
 

Bra andra halvlek bäddade för övertygande seger för ÖFK

 

VS

Härnösands FF - ÖFK 0-2 (0-0). Målskyttar Johan Bertilsson och Curtis Edwards

Nu med referat av Emil Gabrielsson

Målskyttarna Johan Bertilsson och Curtis Edwards. Foto: Thord-Erik Nilsson

 

Första halvlek: ÖFK med ett väntat högt bollinnehav lyckades inte få hål på Härnösand i första halvlek. De skapade få farliga målchanser och hade ett för lågt bolltempo med en hel del slarviga passningar. Ett lågt stående Härnösand spelade ett riktigt bra uppoffrande försvarsspel och stod rätt i sina positioner. Härnösand var uppe och hotade några enstaka gånger genom kontringar och kom till något halvfarligt distansskott.Andra halvlek: Ett ÖFK kliver direkt ut i andra halvlek med ett högre bolltempo och redan i den 53:e minuten hittar Bertilsson de bortre nätmaskorna med en fin vänster bredsida efter en passning av Mukiibi. Tungt för Härnösand med det tidiga målet efter en bra första halvlek. ÖFK fortsätter att skapa farliga målchanser och det är bara en tidsfråga innan 0-2 kommer. Men det dröjer till den 74:e minuten efter att Edwards provat på ett distansskott som målvakten räddar till en hörna. En hörna som ÖFK slår kort och som Hopcutt spelar in till just Edwards som denna gång sätter bollen lågt i mål. 0-2 och ÖFK fortsätter att spela bra fotboll och ett slitet Härnösand orkar inte komma upp i banan. Hemmalaget skapar ändå en riktigt het målchans i slutet som Andersson får göra en fin räddning på.

Stabil och trygg seger för ÖFK som går vidare till gruppspel i Svenska Cupen.

Målchanser: 5-21

Skott på mål: 3-12

Hörnor: 2-10

Publik: 1466

Bra i ÖFK: Mukiibi

Edwards borde även nämnas som gör ett piggt inhopp.

Bra i HFF: Målvakten Maxym Ivanov

Foto: Thord-Erik Nilsson 
Text av: Emil Gabrielsson
 
 
 
Kommentarer: Skriv kommentar
Gäst: Alltid skrev | 12 Okt 2017 - 15:42
Skönt att läsa när snillen spekulerar
Gäst: Glad skrev | 11 Okt 2017 - 18:40
Gammelsosse:vi är inte i VM än,väntar kvalmatcher!!!
Gäst: Gammelsosse skrev | 11 Okt 2017 - 18:31
Igår var målsättningen att ta oss till VM vilket vi gjorde. Det är en enorm prestation, och nu kan vi heja på Island också.
Gäst: Realist skrev | 11 Okt 2017 - 13:44
Alrik, du får gärna citera Andersson (eller spelarna) där han säger att de inte ville vinna. I de intervjuer jag hörde sa han återkommande att de alltid går in för att vinna men att man alltid justerar exempelvis hur hög pressen ska vara beroende på motstånd (vilket är helt naturligt och precis samma som ÖFK gör). Jag kan inte se någon större skillnad på Sveriges spel igår och ÖFK:s spel borta mot Galatasaray och PAOK. Eller menar du att ÖFK inte heller "ville vinna" nämnda matcher? Sverige hade för övrigt lika mycket boll igår som ÖFK hade mot Hertha Berlin (35%).
Gäst: Alrik8 skrev | 11 Okt 2017 - 13:21
Jag tycker det finns mycket i Larssons tankar som det finns anledning att reflektera över

QaDet finns även anledning att tro att Sema skulle ha lyst i Sveriges lag där stordelen av spelarna kraftigt underpresterade. Att gå till match utan vilja att vinna är unikt och det skulle vara helt främmande för Potter och Kindberg. Trots det gillar jag Anderssons sätt att leda landslaget.
Gäst: Hm skrev | 11 Okt 2017 - 13:02
Lars Larssons inlägg måste vara ett av de mest enögda någonsin på fotbollz.
Sverige kan inte spela en attraktiv offensiv fotboll för vi har inte spelarmaterial till detta. Och det är inte så att dessa spelare bortprioriteras heller utan det finns helt enkelt inte.
Att Sverige skulle vara bättre utan Zlatan är dessutom en myt, finns absolut inget som styrker detta. Så fort Sverige möter ett hyfsat bollskickligt lag så är vi totalt utspelade. Men att hävda att sema befinner sig på en annan nivå än övriga i landslaget och att hans lagkamrater är "för dåliga" är horribelt. Öfk ligger väl idag 6:a i allsvenskan och att då hävda att öfk är bättre än svenska landslaget blir ju onekligen rätt märkligt eller hur?
Gäst: Realist skrev | 11 Okt 2017 - 00:19
Har svårt att förstå din kritik. Sverige har, trots viss generationsväxling (utan Zlatan exempelvis), verkligen övertygat genom kvalet och överlag spelat en positiv och effektiv fotboll. Janne Andersson spelar en klart mycket roligare fotboll än Lagerbäck om du frågar mig. Sedan var det särskilda förutsättningar ikväll. Att gå ut och försöka spela sambafotboll ikväll är knappast realistiskt eller särskilt smart. Det stod dessutom en klassmotståndare på andra sidan som spelade desperat. Sedan hade Sverige dessutom några riktigt fina lägen att göra mål så resultatmässigt kan det vara små marginaler.

Potter har också varit tvungen att anpassa spelet när motståndet varit tufft. Det var sannerligen ingen sambafotboll borta mot Galatasaray och PAOK utan då fick man mest springa och jaga boll. Inte heller mot Hertha kunde (eller ville) man bibehålla sin "bollinnehavsfotbol".

Avslutningsvis har du nog alltför partiska glasögon på dig när du insinuerar att Sema är på en annan nivå än övriga landslagsspelare. Visst hade det varit kul att se honom (och han hade säkerligen inte gjort bort sig) men han är inte som Ronaldo eller Messi.
Gäst: Lars Larsson, Sthlm skrev | 11 Okt 2017 - 00:03
Ikväll såg jag på TV Sverige möta Nederländerna på bortaplan. Den fotbollen Sverige presterade
idag är ingenting jag förespråkar, Sparka längst handlade det om. Det påminde som bäst om en division fem match på Offerdalshägna.

Det fanns ingenting hos det svenska landslaget som påminde om att det är spelets idé att försöka vinna. Kanske fanns inte ens kompetensen att prestera det när bra motstånd finns på andra planhalvan. Tyvärr tror jag dock att dagens taktik var prioritera att inte släppa in mål. Klassisk Lagerbäcksfotboll med andra ord och sedan hoppas på att få in bollen i de fåtaliga kontringar som normalt alltid uppstår. Även om den fotbollen stundtals varit resultatmässigt framgångsrik så gillar jag den inte. Idag var den inte ens resultatmässigt framgångsrik, sett ur det enskilda matchresultatet.

Fotboll är för mig stor konst. Publiken skall bli charmad, spelarna skall njuta av aktiviteten på mattan, publiken skall kunna avnjuta såväl individuella eleganta prestationer som lagmässiga.Kunna få se och uppskatta tekniska prestationer i både stort och smått. Idag såg jag inget av sådant. Dessutom irriterade det mig att Ken Sema inte har fått beträda planen vare sig mot Luxemburg eller idag mot Nederländerna. Han hade definitivt inte gjort bort sig, men sannolikt fått svårt att prestera bra med så dåliga lagkamrater.

Jag har haft stora förhoppningar på Jan Andersson. Tyvärr visar han sig inte våga pröva nytt utan lutar sig mot det gamla gardet och gamla spelmäsiga beteenden. Nu handlar det inte bara om dagens match utan flera. Saman Ghoddos gjorde därför, i mina ögon, rätt landslagsval. Nu får han garanterat spela VM, vilket inte ens ännu är sannolikt att Sverige kvalificerar sig till, såsom vår gode förbundskapten beter sig.

Detta får mig att reflektera på ÖFK och Graham Potter. Graham är också svår att förstå emellanåt, men han nedlåter sig aldrig att frångå sin spelidé. Det är något som visat sig framgångsrikt. Dessutom spelar ÖFK en charmant fotboll. Får laget bara ordning på effektiviteten i boxen kan de nå hur långt som helst och skulle definitivt enkelt vunnit mot det svenska landslag som spelade idag,
 
Herrar
av: Rolighetsministern | 19 Jul 2018 - 19:07
Kindberg funderar på att lösa probl
Internationell fotboll
av: Lars Larsson Sthlm | 7 Jul 2018 - 22:49
Sveriges lag i fotbolls-VM hade fra
Damer
av: info | 25 Jun 2018 - 21:40
DIV 1 DAMER, SÖNDAG 1/7 KL 13, JÄMT
18
kommentarer
Alltför Högt pris på Rewan Amin
av Haldo Jonsson | 18 Jul 2018 - 16:23
ÖFK har lagt bud på Dalkurds mittfä
8
kommentarer
Dags för slutspel i Gothia cup
av Haldo Jonsson | 18 Jul 2018 - 19:36
IFK Östersund gick vidare till Pl
7
kommentarer
Keitas målvaktsspel och Ghoddos kanon räddade ÖFK-poäng i Malmö
av Agne Svärd | 14 Jul 2018 - 20:40
VS Malmö FF - ÖFK 1-1 (1-0) Nu me
6
kommentarer
Hemmaseger efter övertygande spel!
av Lasse Granbacka | Igår - 21:04
VS ÖFK - Trelleborg 4-1 (4-1) Nu m
5
kommentarer
Brian Wake mycket glad i dag
av Haldo Jonsson | 19 Jul 2018 - 21:56
Det finns flera anledningar till
 
 Skrivet igår kl 22:54
fotbollz.se på Facebook