Ludvig Fritzson matchvinnare efter snyggt mål

IFK Göteborg - ÖFK 0-1 (0-1) Mål av Ludvig Fritzson

Radiosporten: Intervju med Tom Pettersson

Presskonferens

IFK Göteborgs hemsida

Målglädje efter Ludvig Fritzsons mål. Foto: David Lidström Hultén

Av Niclas Lidström
Hällregn och tunga moln över Gamla Ullevi stoppade inte ÖFK i deras kamp för att nå en topp 4-placering i allsvenskan.

1-0 till ÖFK på bortaplan gör att ÖFK fortfarande är med i toppen av allsvenskan.

Redan i första anfallet höll sig ÖFK framme och Gabriel Somi spelade in till Ludvig Fritzon som fick enormt mycket boll under foten och den gick högt över målet.
Men Fritzon skulle få revansch på den missen, redan i åttonde minuten var det snyggt samspel mellan Ken Sema och Ludvig Fritzon som avslutades med att Fritzon chippar in 1-0 till ÖFK.

I tionde minuten var Jamie Hopcut framme med ett bra skott där Saman Ghoddos inte nådde returen från Erik Dahlin. Oj, så nära 2-0 där för ÖFK alltså.
I 16:e minuten var det ytterst nära igen, Hopcut fick ett smörpass från Ken Sema och sköt strax utanför. Då var dessutom Ghoddos med där framme och hade knappt en meter fram för att stöta in 2-0.
Ja, så där fortsatte det hela första halvleken. ÖFK:s underbara tempo från i torsdagens Europa League-match mot Athletic Bilabo fanns där även i allsvenskan och IFK Göteborg, mäktiga stora IFK Göteborg ska vara glada att det bara stod 1-0 i halvtid.
Men vi ska också säga det att ÖFK var illa ute sista 10 minuterna föra pausvilan, efter 40 minuter fick Andreas Andersson göra en fantastisk räddning när Tobias Hysén, framspelad av Mikael Boman kom fri, Andersson gjorde gick nästan ner i spagat och räddningen var strålande.

Jamie Hopcut riktigt bra i första halvleken men saknade det där lilla extra för att kunna göra mål i den här matchen. I andra halvelekens 58:e minut var samme Hopcut helt ren med IFK:s målvakt Dahlin men sköt precis utanför vänster stolpe.
Hopcut gick ut i 62:a minuten och in istället med Gero som tillsammans med Ghoddos jagade på topp.

Andra halvleken blev inte lika bra från ÖFK:s sida, spelövertaget från första halvleken var borta och IFK störde ÖFK högt uppe på planen och hemmalaget hade både fler chanser och mer boll i andra halvleken. Känslan var att IFK Göteborg när som helst skulle få in en kvittering.

Att IFK är hemmastarka, det är bara Djurgården som har vunnit på Gamla Ullevi i år.
Men ÖFK höll undan och gjorde en riktigt bra match på en regntung plan på Gamla Ullevi.

Sista 25 minuterna blev en kamp mellan två riktigt trötta lag som kämpat hårt i regnet. ÖFK hade flera möjligheter att utöka sin ledning och IFK tryckte på men skapade inte de där riktigt heta möjligheterna.

- Det är klart att man är nöjd när man håller nollan. Det är aldrig lätt att möta Blåvitt här nere på Gamla Ullevi, konstaterar målvakten Andreas Andersson i Cmore efter matchen.

Till sist, en märklig sak är att över 11 600 biljetter var sålda till matchen mellan Blåvitt och ÖFK men att bara 9 263 kom till matchen. Kanske skrämde regnet bort resten av biljettköparna?

Text Niclas Lidström

3
Tom Pettersson
Vilken försvarsbjässe han var! På sin gamla hemmaplan slet han och offrade sig på ett sätt som imponerar.
2
Ken Sema
Den här killen har det där lilla extra. Spelar ingen roll om det är i allsvenskan eller i Europa League. Hade flera möjligheter att bli målskytt i den här matchen.
1
Ludvig Fritzon
Han får göra mål och höll sig framme gång på gång i straffområdet. Målet var riktigt snyggt och var matchvinnande för ÖFK. Kul för Fritzon, en spelare som inte har fått så mycket speltid men som när han får chansen ofta tar den.

Till matchen: Foto: David Lidström Hultén