Startsidan...
  Forum
  Krönika
   
  Videoklipp
   
   
  Kommande matcher
  Länkar
   
  Medarbetare
   
  Kontaktformulär
   
  Sökning
  Skriv en nyhet
   
  Bli medlem
  Om FotbollZ.se
   
  Vill du skriva på fotbollz.se?
  Gör fotbollz.se till din startsida
OFK Supporters
tabell Tabell SvFF Min fotboll 
besök Space2u
 
   
Matchreferat - SvFF seriematch   
   
         
Jönköpings Södra IF       Östersunds FK
0 - 0
(0) (0)
Sön 5 Nov 2017 15:00
 
   
Så spelade Jönköpings Södra IF:
Anton Cajtoft - Stefan Karlsson, André Calisir, Joakim Karlsson, Tom Siwe - Fredric Fendrich, Stian Aasmundsen - Jesper Svensson (Fredrik Olsson 79), Daryl Smylie, Tommy Thelin - Dzenis Kozica

Så spelade Östersunds FK:
Andreas Andersson - Dennis Widgren, Samuel Mensah (Brwa Nouri 59), Sotirios Papagiannopoulos, Gabriel Somi (Tom Pettersson 59) - Curtis Edwards, Ludvig Fritzson, Fouad Bachirou, Ken Sema - Saman Ghoddos, Jamie Hopcutt (Allhaji Gero 74)

Aly Keita,Tim Björkström, Ronald Mukiibi, Frank Ahrin

Varningar Jönköpings Södra IF Utvisningar Jönköpings Södra IF
André Calisir, Stefan Karlsson

Varningar Östersunds FK Utvisningar Östersunds FK
Saman Ghoddos, Sotirios Papagiannopoulos
Arena:
Stadsparksvallen
 
Publik:
4885
 
Domare:
Domare:
Glenn Nyberg, Borlänge
Ass. domare 1:
Mathias Klasenius, Örebro
Ass. domare 2:
Joakim Amri Nilsson, Hisings Backa
Fjärdedomare:
Nermin Cisic, Värnamo
 
Väder och vind:
Temperatur 8,4 grader, Vind 5.0/m sek SV, Luftfuktighet 88%
 
 

Mållöst i chansrik match där Andreas Andersson glänste

 

VS

Jönköpings Södra - ÖFK 0-0

Nu med referat av Niclas Lidström och med bilder av Daniel Lidström Hultén

0-0 mellan Jönköping Södra och ÖFK i sista omgången av allsvenskan. Ändå var det två förlorare som vandrade av Stadsparksvallen. ÖFK missade fjärde platsen i allsvenskan (slutar femma) och Jönköping måste kvala för att stanna kvar i allsvenskan

Slut för i år. Foto:David LIdström Hultén

P4 Radio Jämtland: Intervju med Ken Sema


 

Jönköping

Bild: Referenten Niclas Lidström


Från San Mames stadion i Bilbao till Stadsparksvallen i Jönköping är steget inte särskilt långt. Inte för spelarna i ÖFK i alla fall. I torsdags match i Europa League och nu sista omgången i allsvenskan i Jönköping mot ett Jönköping Södra som slåss för att undvika kval.

ÖFK i sin tur hade en möjlighet att komma topp tre och därmed redan nu vara klara för kvalspel till Europa League nästa säsong.

Vi på läktaren hade en extra koll på resultattavlan och när matchen startade var ÖFK fyra i allsvenskan.

Totalt valde Graham Potter att byta ut fem spelare i startelvan jämfört med matchen mot Bilbao i torsdags.

Efter 11 min hade Jamie Hopcut ett gyllene tillfälle men Anton Cajtoft i J-södra målet gjorde en riktigt bra räddning. Hopcut borde gjort mål där, han behöver börja hitta målet igen.

ÖFK trummade på och spelade riktigt bra, Jönköping hade svårt att hålla spelet uppe och kom knappt över på ÖFK:s planhalva i första halvleken.

Efter 31 minuters spel kom så målet i Kalmar, men det var Djurgården som gjorde 1-0 vilket gjorde att ÖFK då var långt ifrån tredjeplatsen i allsvenskan. Speakern på Stadsparksvallen var snabb att ropa ut Djurgårdens mål. Strax efteråt gjorde Häcken 1-0 borta mot Malmö FF, då var ÖFK hastigt och olustigt nere på plats nummer 5.

Jönköping Södra fick sin första farliga möjlighet efter 36 minuters spel, ett skott som Andras Andersson snyggt räddade till hörna.

Strax efteråt fick J-södra ett frisparksläge som tog i muren eller kanske var Andreas på den? Hur som helst gick bollen över och därefter var det kalabalik i ÖFK:s straffområde.

I 42:a minuten sköt hemmalaget i stolpen och då kändes det som om ÖFK helt hade tappat allt när det gäller markering i eget straffområde.

Egentligen var det märkligt att det bara stod 0-0 i paus, ÖFK dominerade totalt i 35 minuter men sen var det J-södra som tog över.

Och 0-0 i halvtid innebar att båda lagen på Stadsparksvallen var förlorare. Eller rättare sagt, ÖFK låg då femma i allsvenskan och J-södra skulle få kvala sig kvar i allsvenskan eftersom GIF Sundsvall hade ledningen borta mot IFK Göteborg.

Graham Potter kände nog att han måste göra något i andra halvleken för att få igång ÖFK:s spel, därför kom bytet redan efter 13 minuters spel när Tom Pettersson och Brwa Nouri byttes in och Gabriel Somi och Samuel Mensiro gick ut.

I 68:e minuten hade Jamie Hopcut ett drömläge, Ghoddos klackade bollen till Hopcut som var helt fri men chippade bollen över.

Jönköping fortsatte att pressa och ett mål räckte ju för att slippa kvala sig kvar i allsvenskan.

ÖFK hade väldigt lite boll och väldigt få chanser, den bästa hade Ken Sema som sköt precis utanför Cajtofts vänstra stolpe. I övrigt var ÖFK bleka i andra halvleken.

4885 åskådare på Stadsparksvallen vandrade hemåt när mörkret hade lagt sig på den vackert belägna arenan i Jönköping. Besvikna över att deras lag nu måste förlita sig på ett kval för att få vara kvar i allsvenskan.

- Vi slutar femma i allsvenskan och på det hela taget är jag mycket nöjd med vår prestation. Spelarna gör en otrolig insats och vår säsong är inte över ännu, våra två viktigaste matcher återstår ju, sa Graham Potter efter matchen.

-

Några tankar efter matchen i Jönköping:

# Andreas Andersson är en riktigt bra målvakt. Han imponerar när han får chansen och har visat sig vara otroligt duktig. Vid tre fyra gånger hade både jag och publiken på Stadsparksvallen antecknat mål för hemmalaget men Andersson var där.

# Saman Ghoddos hade det jobbigt i den här matchen. Han är en underbar fotbollsspelare men försvinner från vissa matcher på ett sätt som inte är bra.

# Jamie Hopcut behöver få till målskyttet. Han kämpar och sliter men får inte till det.

Niclas Lidström

Trissen

3

Andreas Andersson

Räddade ÖFK denna kväll i Jönköping. Han var otroligt bra och gör allting rätt. Underbart att ÖFK har två så bra målvakter just nu.

2

Fouad Bachirou

När andra spelare sviktar så står han där trygg och enormt duktig på mittfältet. Jag skulle aldrig vilja byta ut Bachirou mot någon annan spelare i Allsvenskan.

1

Ken Sema

Vilken inställning karln har, han kanske inte fick ut så mycket av sitt spel men vilken vilja han har. Och som han jobbar. Imponerande och förtjänar därför en triss idag.


 
Text av: Niclas Lidström
 
 

ÖFKs matcher

Trissen mot
Jönköpings Södra IF
Trissen
sammanlagt
  1. Andreas Andersson 3
  2. Fouad Bachirou 2
  3. Ken Sema 1
Ken Sema 24
Fouad Bachirou 22
Sotirios Papagiannopoulus 21
Tom Pettersson 16
Alhaji Gero 13
Curtis Edwards 11
Saman Ghoddos 11
Ludvig Fritzon 9
Andreas Andersson 9
Aly Keita 7
Hosam Aiesh 7
Brwa Nouri 6
Jamie Hopcutt 3
Sam Mensiro 3
Tim Björkström 3
Darijan Bojanic 2
Dennis Widgren 1
Frank Arhin 1
 
 
Kommentarer: Skriv kommentar
Gäst: Hm skrev | 7 Nov 2017 - 08:16
Förutom Aiesh matcher mot PAOK och till viss del finalen mot Norrköping så tycker jag inte han presterat på den nivå man hade hoppats på. Han kör ofta fast i och med att han har blicken ner i backen och springer ofta rakt in i försvarare. Positivt är att han jobbar stenhårt och faktiskt är riktigt bra defensivt. Svagheterna han har är med boll.

Widgren har ju haft samma problem i år som han hade redan första året i superettan. Som försvarare är det väldigt viktigt att hålla koll på vad som finns runt sig och framförallt på löpningar som kommer in bakom ryggen på försvararen. Det är dessutom väldigt viktigt att inte stötbryta bort sig på mittplan. Detta är två bitar som dennis har väldigt mycket att lära kring. Dessutom måste han bli bättre med bollen och lyfta blicken så att han inte måste slå en 30 meters passning tillbaka till keita när han drivit bollen 30 meter framåt. Snabbare beslut önskas.

Med det sagt så har båda spelarna gått framåt till i år. Men de har en bra bit kvar.
Gäst: Mja skrev | 7 Nov 2017 - 07:52
Ja du har ju haft fel ang Dennis och Aiesh (även om dom hade det svårt i början). Övriga håller jag med om även om man inte ska utesluta att Hopcutt kan komma tillbaka. Det är inte lätt att komma tillbaka från den sortens skada.
Gäst: Hm skrev | 6 Nov 2017 - 21:33
Hur kan man kalla det trakasserier när man endast kommenterar vad som alla ser ske på planen?
Gäst: Tommy Lundberg skrev | 6 Nov 2017 - 21:04
Kritiserat är väl inte rätta ordet Hm, snarare trakasserat. Då tänker jag framför allt på Dennis och Hopcutt.
Gäst: Hm skrev | 6 Nov 2017 - 16:00
När hade jag fel senast? Omoh? Widgren? Aiesh? Smajic? Hopcut?

Det är väl dessa spelare som jag genom åren kritiserat.
Gäst: Tommy Lundberg skrev | 6 Nov 2017 - 14:55
Visst känns det bra Hm att kunna ha någon att hacka på nu när Dennis inte är aktuell? Jag håller med om att Hopcutt har varit en besvikelse i år, inte minst för mig, men jag tror att han kan bättre än han visat i år. Kanske behöver han ett nytt år, en ny omgivning eller rent av en ny klubb för att lyckas i allsvenskan. Du har haft fel förr Hm.
Gäst: Hm skrev | 6 Nov 2017 - 09:53
Ja han hade aldrig bränt dessa! Tror iofs att även Bobo hade satt dit fler.
Gäst: Tomas skrev | 6 Nov 2017 - 09:35
Tänk Bertilsson på alla Hopcutts målchanser, då hade vi haft en annan skytteligavinnare.
Gäst: Hm skrev | 6 Nov 2017 - 09:20
Måste verkligen fråga: När var Hopcut "grym" senast? Måste varit någon gång i superettan. I år har han inte haft en enda riktigt bra match. Inte ens i de matcher han gjort mål så har han fungerat i spelet.
Gäst: Thomas71 skrev | 6 Nov 2017 - 08:06
@Alf fast nu är han inte suverän, borde iaf gjort 1 mål igår (som han tidigare gjort) men även i tidigare matcher har han missat för honom givna mål.
Tycker ändå kroppsspråket är bättre nu än vad det var innan Göteborgs matchen för då såg han ut att vantrivas på plan.

Sedan är det ju skit att Bertilsson ej kan spela. Nu när han kom igång.
2 tävlingsmatcher kvar denna säsong och då får vi hoppas på 4 poäng.
Sedan vila till Februari(Hur skall man klara det tro, vilken abstinens) och nya tag mot framtida segrar.

FORZA ÖFK
Gäst: Alf skrev | 6 Nov 2017 - 00:49
Hopcut är helt suverän! Får han självförtroende kan han göra 16 mål nästa säsong. Minst.
Gäst: Eriksson skrev | 5 Nov 2017 - 21:02
Orimligt att inte Dennis får mer cred. Lika bra passningar som vanligt och vilket kanonskott. Roligt att han börjar ta för sig mer och mer offensivt!
Gäst: Tapas skrev | 5 Nov 2017 - 20:55
Är väl Wilbacher som sitter på ryktet? Larsson sa senast mot Bajen att han inte hade bestämt sig ännu.
Gäst: Var inte där skrev | 5 Nov 2017 - 20:32
Men självklart berodde allt på planen.
Gäst: Hm skrev | 5 Nov 2017 - 20:02
Appropå Larsson https://www.fotbollskanalen.se/allsvenskan/uppgifter-malmo-ff-har-gjort-klart-med-nyforvarv---ansluter-efter-sasongen/
Gäst: Tapas skrev | 5 Nov 2017 - 20:00
Inget klart ännu om Larsson. Men allt tyder på det med tanke på att Tinnerholm lämnade.

Skitmatch idag men ändå lyckas man hålla nollan på en åker mot ett södra som slåss för sina liv. Det efter en rejäl urladdning för ett par dagar sedan.

Match igen den 15e mot Dalkurd. Ska bli kul att se! Sen är det bara att ladda om inför Zorya den 23e, tycker synd om de som väljer att inte gå. Det kommer bli magiskt!
Gäst: Hm skrev | 5 Nov 2017 - 19:07
Blev klar för Malmö för 2 månader sedan.
Gäst: Ulan bator skrev | 5 Nov 2017 - 19:00
Erik Larsson i GIF hade varit en bra värvning. Men han ser ut att vara på väg till Malmö:( är högerback som jag anser vara ÖFKs sämsta lagdel
Gäst: Gammelsosse skrev | 5 Nov 2017 - 18:50
Fast Lars, nu glömmer du ju 5-0 borta mot Sirius utan touchdown. Fotbollen svår att tippa. Surt att det inte blev en fjärdeplats, men vi förlorade inte den idag, men i matcherna mot Halmstad framförallt. Nu gäller det att vinna cupen eller varför inte finalmatchen i Paris den 18/5 ;)
Gäst: Hmmm skrev | 5 Nov 2017 - 18:47
Undra vad öfk har för alternativ att få in? Maic sema å Örebro går skilda vägar kanske de blir två sema i öfk nästa år?
Gäst: Lars Larsson, Sthlm skrev | 5 Nov 2017 - 18:37
Att åka från Istanbul till Stockholm för match mot Djurgården efter Galatasaray samt direkt från Bilbao till Jönköping har resulterat I två mediokra insatser. Jag anser att spelarna behöver mental vila mellan matcherna och att då, som I krig, kontinuerligt umgås 24 timmar om dygnet flera dagar i rad med likasinnade ger ingen nödvändig mental avkoppling. Trots den extra kostnaden är nog en touch down hemma ett bättre alternativ. Insatsen detta år är ju ändå fantastisk, men visst finns utrymme för förbättringar.
Gäst: Hm skrev | 5 Nov 2017 - 18:22
Trevligt att signatur @matchbesökare är tillbaka under nytt användarnamn.

När det gäller ghoddos så var d väl ungefär 1 månad sedan han blev uttagen i veckans elva i Europa league och blev uttagen i svenska landslaget?

Hopcut har det däremot tungt, men ingen överraskning för mig det åtminstone.. hans nivå är superettan och det har jag tyckt hela tiden.

Idag var öfk tröttkörda, inte så mycket att säga om egentligen, slätstruken insats men jag tycker dom är förlåtna efter torsdagens jätteinsats!
Gäst: Ö.s. skrev | 5 Nov 2017 - 18:11
Alrik8. Sälj Ghoddos o Hopcut omgående, Ghoddos har inte varit bra på länge. Det är bättre spelare på ingång så det är lugnt.
Gäst: Realist skrev | 5 Nov 2017 - 17:34
Och som konstaterats förut, ÖFK:s chanser till en topplacering i Allsvenskan ökar ganska mycket om man "slipper" Europaspelet.
Gäst: Realist skrev | 5 Nov 2017 - 17:30
Femma i Allsvenskan andra säsongen är en strålande prestation och jag tvivlar inte på att laget kan komma topp-3 nästa år. Sett till klara målchanser för de nog vara nöjda med en poäng idag (när besvikelsen lagt sig).
Gäst: Alrik8 skrev | 5 Nov 2017 - 17:22
Det var trötta spelare i ÖFK. Flera underpresterade. Nu måste ÖFK gå vidare i Europa League annars tappar man många spelare
Gäst: Tomas skrev | 5 Nov 2017 - 17:11
Dålig coachat av Potter idag, märkliga byten.
Varför byta ut Somi som var en av dom mest pigga?

Fritte och Curtan orkade knappt stå på bena.
Hopcutt iskallare än iskallast.
Varför inte byta in Arhin?

Tråkigt avslut på allsvenskans säsongen.
Gäst: Fifaboy skrev | 5 Nov 2017 - 17:04
Ganska enkel triss idag.

3p Andersson
2p Sotte
1p Widgren
Gäst: Ulan bator skrev | 5 Nov 2017 - 16:54
Såg ut som vi var nöjda med oavgjort. Bra försvars och målvaktsspel. Anfallet såg lite stappligt ut.
 
Herrar
av: Clement | 14 Apr 2024 - 03:48
HejJag vill bara hälsa att det finn
6
kommentarer
Sett till hela matchbilden så var ett oavgjort res
av Lasse Granbacka | 20 Apr 2024 - 19:11
ÖFK - Örgryte  1-1 (
2
kommentarer
Ytterhogdal IK-Gottne IF (3-1) 4-1
av Agne Karlsson | 20 Apr 2024 - 22:39
Artikelförfattaren Agne Karlss
2
kommentarer
Anundsjö IF - Ope IF 6-0 Bilder
av Stefan Roos | 20 Apr 2024 - 22:26
Foton: Stefan Roos
2
kommentarer
Till slut rättvis poäng
av Per Lagerbäck | 20 Apr 2024 - 17:07
Det var länge trögt och s
1
kommentar
Extra attraktion mot Helsingborg- Vi får se två av
av Haldo Jonsson | Igår - 17:02
Foto Haldo Jonsson
 
 Skrivet den Lör 30 Mar 22:25
 
 Skrivet den Lör 6 Apr 23:07
 
 Skrivet den Lör 23 Mar 14:17
fotbollz.se på Facebook