Andreas Andersson, Patrick Kpozo, Tom Pettersson, Sotirios Papagiannopoulos, Sam Mensiro, Douglas Bergqvist, Ludvig Fritzson, Curtis Edwards, Jamie Hopcutt, Alhaji Gero, Frank Arhin

Bänken: Aly Keita,Sebastian Lundbäck, Bobo Sollander, Tim Björkström, Dennis Widgren, Ronald Mukiibi

Jämtkraft Arena

Temperatur 1.4 grader, Vind 7.0 m/sek, syd, Luftfuktighet 78%´

Kryss mot Dalkurd

vs

ÖFK - Dalkurd 2-2 (1-1) efter mål av Jamie Hopcutt och Ludvig Fritzon. Nu med referat av Agne Svärd

Oavgjort mot Dalkurd

Bild: Agne Svärd
ÖFK och nyblivna allsvenska Dalkurd spelade oavgjort 2–2 (1–1) i onsdagseftermiddagens träningsmatch på Jämtkraft arena.
Det var ett resultat som de flesta på plats kunde beteckna som tämligen rättvist.
ÖFK hade lite mera boll, Dalkurd de något vassare målchanserna.

ÖFK kom till spel i något som liknade en 3–4-3-uppställning. Så här formerade Graham Potter sin startelva: Andreas Andersson - Sam Mensiro, Sotirios Papagiannopoulos, Tom Pettersson – Douglas Bergqvist, Curtis Edwards, Ludvig Fritzson, Patrick Kpozo - Frank Arhin, Alhaji Gero, Jamie Hopcutt. På bänken: Aly Keita, Sebastian Lundbäck, Bobo Sollander, Tim Björkström, Dennis Widgren, Ronald Mukiibi.
Som ni ser så saknades tunga namn som Brwa Nouri, Fouad Bachirou, Saman Ghoddos och Ken Sema, alla frånvarande efter diverse landslagsuppdrag. Gabriel Somi, Hosam Aiesh och Johan Bertilsson vilade med skadekänningar.

ÖFK:s nykomponerade uppställning hade svårt att hitta rätt i sina positioner och det straffade sig redan tidigt; matchklockan hade bara passerat sju minuter då Dalkurd utnyttjade ett misstag av Douglas Bergqvist på mittplan, ÖFK:s försvarslinje var i klar obalans när Leonard Plana stack in bollen bakom Tom Pettersson till en djupledslöpande Yukiya Sugita som rullade in ledningsmålet 1–0 förbi Andreas Andersson.

Ganska snart hade dock ÖFK-spelarna hittat sina roller, kopplade ett bastant grepp om spelet men hade förtvivlat svårt att skapa några riktigt heta målchanser. När man närmade sig Dalkurd straffområde fanns inte den rätta kreativiteten.
Det skulle dröja ända fram till matchminut 38 innan kvitteringen kom. Curtis Edwards lyfte en längre boll till Alhaji Gero som bröstade ned bollen mellan Dalkurds mittbackar och i den luckan stormade Jamie Hopcutt fram och satte bollen i nät, 1–1.
Det var Hopcutts första mål på fyra månader och nio dagar! Senast engelsmannen hittade rätt var i hemmamötet med Galatasaray den 6 juli.

Sammantaget kan man säga att den första halvleken bar en klar prägel av tävlingsmatch. Bra tempo, bra passningsspel och tuffa närkamper.
Det kan man inte säga om spelet efter paus. Då såg det faktiskt ut som en träningsmatch brukar kunna göra. Tempot sjönk, passningsspelet blev sämre och intensiteten försvann.
Dessutom byttes det friskt i båda lagen och det brukar sällan vara positivt för rytmen i en match. ÖFK gjorde två byten redan i paus, ”Sotte” och Douglas Bergqvist ersattes av Tim Björkström och Ronald Mukiibi, Aly Keita bytte med Andreas Andersson i målet (62:a minuten) och strax senare (63:e minuten) kom Sebastian Lundbäck (välkommen tillbaka) in istället för Patrick Kpozo..
Dalkurd gjorde fem byten i andra halvlek.

Det skulle bli två mål även i den andra ronden. Dalkurd gjorde 2–1 (Henrik Löfqvist) bara 40 sekunder efter ÖFK:s målvaktsbyte och ÖFK kvitterade till 2–2 i anfallet efter, ett mål som bar Ludvig Fritzsons hela signatur: Fritzson sköt ur dålig vinkel, målvakten räddade, Fritzson sköt i stolpen och Fritzson sköt returen i mål!
Närmast ett segermål var Dalkurd då Mohamed Bangura prickade Aly Keitas ribba från nära håll i den 78:e minuten. ÖFK:s bästa möjligheter var några skott från distans.

För ÖFK var matchen en bra genomkörare inför mötet med Zorja Luhansk nästa torsdag. Att det brast i vissa detaljer bekymrar säkert inte Graham Potter det minsta. Det viktiga var att hans spelare skulle få speltid mot bra motstånd.