Startsidan...
  Forum
  Krönika
   
  Videoklipp
   
   
  Kommande matcher
  Länkar
   
  Medarbetare
   
  Kontaktformulär
   
  Sökning
  Skriv en nyhet
   
  Bli medlem
  Om FotbollZ.se
   
  Vill du skriva på fotbollz.se?
  Gör fotbollz.se till din startsida
OFK Supporters
tabell Tabell SvFF Min fotboll 
besök Space2u
 
   
Matchreferat - Europa League   
   
         
Östersunds FK       Zorja Luhansk
2 - 0
(1) (0)
Tor 23 Nov 2017 19:00
 
   
Målskyttar
Mål Tid Målgörare
1-0 40 självmål
2-0 77 Samman Ghoddos

Så spelade Östersunds FK :
Aly Keita, Ronald Mukiibi, Sotirios Papagiannopoulus, Tom Petterson, Gabriel Somi (90), Curtis Edwards, Brwa Nouri, Fouad Bachirou, Ken Sema, Saman Ghoddos, Alhaji Gero (86)

Ersättare: Douglas Bergqvists, Jamie Hopcutt, Ludvig Fritzson, Dennis Widgren (90), Sam Mensiro (86), Frank Arhin, Andreas Andersson(mv).



Så spelade Zorja Luhansk:
Lunin, Opanasenko, Svatok, Grechyshkin, Sukhotskiy, Kharatin, Andriyevskly(61), Karavaev, Gordiyenko, Gromov (46), Iury (72)

Ersättare: Kamenyuka, Leonidas, Lunov (46), Babenko (61), Checher, Silas (96), Chuvayev (mv)



Varningar Östersunds FK Utvisningar Östersunds FK
Curtis Edwards

Varningar Zorja Luhansk Utvisningar Zorja Luhansk
Olexander Andreyevskiy. Oleaxander Karavaev, Ruslan Babenko, Olexander Svatok
Arena:
Jämtkraft Arena
 
Domare:
Domare: Kevin Blom (Ned) Ass: Rob van Ven (Ned), Charles Schaap (Ned)
 
Väder och vind:
Temperatur 4 grader
Vind 6m/sek sydöst
Luftfuktighet 89%
Mulet
 
 

ÖFK - Zorja Luhansk 2-0 (1-0)

 
vs

Snart finns inga superlativer kvar i mitt lilla förråd av sportutfästelser. 2-0 (1-0) för ÖFK mot gästande FK Zorya Luhansk var nästan lite för mycket av det goda. Om dom matematiska kunskaper är tillräckliga kan man dessutom förlora i sista omgången och ändå vinna gruppen.
 

En fantastisk inramning med 7754 väl påpälsade i stöttande samklang i så gott som hela matchen. Och vilken present Graham Potter & company levererade. Tonen sattes direkt och första kvarten kan mycket väl inlemmas i dom sköna stunder som ÖFK bjudit på tidigare under europaspelet.

En lite annorlunda ingrediens också med blandning av korta och långa passningar diagonalt där man skar stora revor i den ukrainska försvarslinjen. Ken Sema direkt i första minuten efter bra förarbete av Alhaji Gero men en snygg parad av Andriy Lunin i gästerna kasse.

Ny framstöt av Gero och inspel till Edwards efter åtta minuter, en dubbelchans för Gabriel Somi och Edwards strax efter och Sema med ett bra skott tätt utom i tolfte minuten. Hög stämning runt konstgräsrektangeln (tack för den en sån här gång) när så Fouad Bachirou gör sitt enda misstag under matchen.

En missad passning blir till kontring för Zorya men Aly Keita längst bak är med på noterna. Kevin Blom, den nederländske domaren, tillåter en hel del och gästerna kommer in i matchen. En hårt jobbande Ken Sema passar dock på och ett inspel till Somi hade så när resulterat.

Saman Ghoddos tas om hand med både justa och mindre justa metoder och rättskiparen gör en välbehövlig nivåsänkning gällande det fysiska spelet. Lite stiltje och lagen tar ut varann på mittplan Ken Sema dock med en frispark tätt över och Yevhen Opanasenko ett bra skott. En handssituation också i gästerna straffområde rör upp känslorna.

Så då 1-0 i fyrtionde minuten inte helt oförtjänt. Ett inspel från vänsterkanten signerat Edwards stöts i mål av en Zorya-försvarare hårt attackerad av Gero. Ett byte hos gästerna direkt i andra och en farlig nick tätt över av Artem Sukhotskly. Gästerna drar på sig ett par varningar och ÖFK hittar in i vinnarspåret igen.

Saman Ghoddos med flera lyckade aktioner, en frispark över från gästerna innan Aly Keita svarar för en av dom svettigaste paraderna i år på ”Arenan”. Store tunge Jury får läge vid straffpunkten, drar på men Keita hinner på nåt mirakulöst sett få bollen över ribban.

Så knappa kvarten kvar och 2-0. Ett mästarstycke av Ghoddos, rycker förbi ett par tre man och bollen säkert i ena gaveln utan chans för Lunin. Det har varit en del explosioner på läktarna under säsonggen men frågan är om inte den här gången slår det mesta. Ett ÖFK sedan med skickligt spel på resultat och ett ukrainskt lag utan förmåga att nämnvärt störa.

Avancemang till slutspelet i Europa League, smaka på den. Stora möjligheter att vinna gruppen och få en bra lottning fortsättningsvis. När alla i ett lag når sin potentiella peak samtidigt sker stora saker som den här kvällen. Vill dock framhålla Gabriel Somi som inte fått starta speciellt många gånger men som han tog den här chansen.

Fouad Bachirou och Brwa Nouri fördelade i vanlig ordning via ett hästjobb på mittplan. Saman Ghoddos i sin kanske bästa match för ÖFK och Aly Keita med ett par räddningar i det svettigaste laget. Det går att räkna upp hela laget och sist men inte minst den fantastiska inramningen, Nästan åttatusen jämtar som inte ville gå hem utan jublade ikapp med laget. Sånt värmer en gammal fotbollsfantast.


Bilder: David Lidström Hultén

 
Text av: Hasse Thor
 
 
 
Kommentarer: Skriv kommentar
Gäst: Tommy Lundberg skrev | 24 Nov 2017 - 16:22
Jag håller med signaturen domaren. Hur kunde ÖFK:s första mål bedömas som ajälvmål? Var det överhuvudtaget någon touch sedan bollen lämnat Edwards fot? För mig är det ofattbart. Jämför gärna med Sveriges mål mot Italien.
Gäst: domaren skrev | 24 Nov 2017 - 15:52
En touch, om det nu var det, brukar inte bedömas som självmål, väl?
Gäst: Tapas skrev | 24 Nov 2017 - 12:12
Ofattbart. Vilken kväll! Vilket lag! Vilken klubb! Vilken publik!
Pman skrev | 24 Nov 2017 - 09:04
Grattis än en gång!

Har följt laget från första starten för många år sedan.Jag tackar för alla stunder av äkta fotbollsglädje under alla dessa år.

Även om gårdagens underbara match var en av många höjdare ni har bjudit på, så tror inte jag att pricken på i:et redan är satt!
Gäst: Alrik8 skrev | 24 Nov 2017 - 07:15
Hjög Europanivå på ÖFK. Jag är stum. Somi gjorde sin bästa match någonsin men ingen föll ur ramen Toppklass. Potter Kindberg sov ni något i natt? Tack alla och GRATTIS!
Gäst: Gammelsosse skrev | 24 Nov 2017 - 00:08
En seger som gav eko över hela världens hörn. Från Storbrittannien, till Washington och Singapore, alla älskar ÖFK!

http://www.dailyrecord.co.uk/sport/football/football-news/former-hamilton-boss-billy-reid-11575798

https://www.washingtonpost.com/sports/dcunited/villarreal-ostersund-salzburg-nice-real-sociedad-advance/2017/11/23/03b5d71c-d094-11e7-a87b-47f14b73162a_story.html?utm_term=.0a82864bd8d8

http://www.straitstimes.com/sport/football/football-arsenal-lose-at-cologne-balotelli-propels-nice
Gäst: Tack skrev | 23 Nov 2017 - 23:14
Somi från hela Jämtländska expertpanelen
Gäst: Lars i skrev | 23 Nov 2017 - 22:21
Det kan inte bli bättre. Jag är hänförd över att vi har ett så duktigt lag i skidorten Östersund. Vilka grabbar och vilket mål Ghoddos. Mästerligt
Gäst: Susanne skrev | 23 Nov 2017 - 22:14
Stort GRATTIS och det är verkligen en saga man får vara med om. Ska bli häftigt att få se er i Berlin och spela om att vinna gruppen ⚽️⚽️
Gäst: Gammelsosse skrev | 23 Nov 2017 - 21:58
Jag känner mig hedrad att få lämna första kommentaren efter denna helt sagolika kvällen som man aldrig kan glömma. Känslorna går helt enkelt inte att beskriva i ord.

Hela laget var hjältar med speciella kudos till Bachirou, Sotte, Ghoddos, Edwards, och pantern Keita.

Ett stort tack också till fotbollz.se som alltid är bland de första med nyheter och specialrapporter och har stöttat laget i ur och skur från degraderingen till Div 2 och hela vägen till till Allsvenskan och Europaspel.

Nu ska detta firas rejält! Mot Berlin och gruppseger!!
 
Herrar
av: Clement | 14 Apr 2024 - 03:48
HejJag vill bara hälsa att det finn
7
kommentarer
Kan nye forwarden Quimi Ordónez vara lösningen mot
av Haldo Jonsson | 16 Apr 2024 - 21:04
Myroslav Mazur gör 2-0 i 76:
4
kommentarer
Div 3 mellersta Norrland
av Haldo Jonsson | 15 Apr 2024 - 13:33
2
kommentarer
Före detta ÖFK- backen Jonathan Azulay ska stoppa
av Haldo Jonsson | Igår - 16:41
Jonathan Azulay. Foto Haldo Jonsson
1
kommentar
Träningstider denna vecka
av Haldo Jonsson | 16 Apr 2024 - 09:42
1
kommentar
Dominanten i försvaret - Ali Suljic - blev Trissvi
av Haldo Jonsson | 15 Apr 2024 - 11:25
Ali Suljic Foto Haldo Jonsson
 
 Skrivet den Lör 30 Mar 22:25
 
 Skrivet den Lör 6 Apr 23:07
 
 Skrivet den Lör 23 Mar 14:17
fotbollz.se på Facebook