Startsidan...
  Forum
  Krönika
   
  Videoklipp
   
   
  Kommande matcher
  Länkar
   
  Medarbetare
   
  Kontaktformulär
   
  Sökning
  Skriv en nyhet
   
  Medlemserbjudande
  Om FotbollZ.se
   
  Vill du skriva på fotbollz.se?
  Gör fotbollz.se till din startsida
ÖFK Supporters
Tabell Tabell Skytteliga Skytteliga
Allsvenskan Tabell Skytteliga
- Östersunds FK  
Div 1 Norrland - Damer Tabell Skytteliga
- IFK Östersund
Div 2 Norrland - Herrar Tabell Skytteliga
- IFK Östersund Gästbok
- Ytterhogdals IK Gästbok
Div 2 M:a Norrland - Dam  
- Brunflo FK
- IFK Östersund 2
- Krokom/Dvärsätt IF
- Ope IF
Div 3 M:a Norrland - Herr Tabell Skytteliga
- Alsens IF Gästbok
- Frösö IF Gästbok
- Ope IF Gästbok
Div 3 Damer  
- Bergs IK
- Brunflo FK 2
- Hede/Vemdalen
- Häggenås SK
- IFK Strömsund
- IFK Östersund 3
- Järpens IF
- Ope IF 2
- Svegs IK
Div 4 Herrar  
- Alsens IF 2
- Dvärsätts BK
- IFK Strömsund
- IFK Östersund 2
- Järpens IF
- Lillhärdals IF
- Offerdals IF Gästbok
- Ope IF 2
- Stuguns BK Gästbok
- Tandsbyns FK Gästbok
 
Övriga serier
Övrigt
Förbund, domare m fl
J/H Fotbollsdomarklubb
Ettan fotboll
fotbolly.se
 
Saknar Du din förening? Tryck här...
 
besök Space2u
 
   
Matchreferat - Svenska cupen   
   
         
Östersunds FK       Trelleborgs FF
3 - 0
(1) (0)
Fre 9 Feb 2018 19:00
 
   
Målskyttar
Mål Tid Målgörare
1-0 9 Dino Islamovic
2-0 76 Tesfaldet Tekie
3-0 90 Tom Pettersson

Så spelade Östersunds FK :
Aly Keita, Ronald Mukiibi, Tom Petterson, Dennis Widgren (64), Hosam Aiesh (45), Jamie Hopcut, Douglas Bergqvist, Brwa Nouri, Ken Sema, Dino Islamovich (76), Saman Ghoddos
Ersättare: Curtis Edwards( 45), Tresfaldet Tekie (64), Sam Mensiro (76),Alhaji Gero, Ludvig Fritzson, Noah Sonko Sundberg, Andreas Andersson (mv)

Varningar Östersunds FK Utvisningar Östersunds FK

Varningar Trelleborgs FF Utvisningar Trelleborgs FF
Lasse Nielsen, Alexander Blomqvist
Arena:
Jämtkraft Arena
 
Publik:
1507
 
Domare:
Jonas Eriksson, Sigtuna, Ass:1 Matrhias Klasenius, Örebro,ass: 2 Daniel Wärnmark, Knivsta, fjärde domare: Henrik Molin, Östersund
 
Väder och vind:
Temperatur: -4 grader
vind 5m/sek SÖ
luftfuktighet: 89%
växlande molnighet
 
 

ÖFK - Trelleborg 3-0 (1-0)

 

VS

Östersunds Fotbollklubb, dom regerande mästarna, inledde på fredagskvällen en nytt cupäventyr i och med seriespelet med fyra lag och premiärmotståndaren Trelleborgs FF, nykomlingar i allsvenskan. 3-0 (1-0) är klara siffror men ÖFK fick ingenting gratis frånsett en inledande halvtimme med propagandafotboll.

 

Fotboll i första halvan av februari är ju ur vädersynpunkt ingen höjdare, dessutom i en rejäl snövinter som denna. Dock ett snyggt jobb på arenan av alla inblandade och fullt acceptabla förhållanden. Som sagt en härlig inledning av dom helröda. Stärkta säkert av träningsläger med bra motstånd i högt tempo tryckte man gasen i botten och gästerna såg definitivt inte ut som ett lag med allsvenska kvalitéer. En spelsugen Dennis Widgren dirigerade fint från bakplan i en trebackslinje med Ronald Mukiibi och Tom Pettersson.

Ken Sema snurrade friskt på vänsterkanten och skar in i sin patenterade stil. Widgren också med en snygg knorr som nye Dino Islamovic så när hade knoppat in. Den forne trelleborgaren tillför ett huvudspel som varit en bristvara i boxen tidigare. Det blev också Islamovic förunnat att sätta rättmätiga 1-0 efter nio minuter. Åter efter en vänsterattack från Sema. En mycket pigg Widgren också nära att öka på efter ytterligare fem minuter men det vill sig inte offensivt för jämtlänningen.

Trelleborg med stora svårigheter att över huvud taget skapa nåt framåt och Jamie Hopcutt nära att öka på efter 25 minuter återigen efter snyggt förarbeta av Sema. Sen hände nånting, antingen flög tankarna i väg i riktning Arsenal eller så fick Trelleborgs kortärmsförsedde tränare Patrik Winqvist ordning på sina styrkor. ÖFK:s fina tempo ebbade ut och gästerna snöt åt sig alltmer av bollinnehavet. Dock en snygg bakåtklack av Islamovic som så när hade ställt Saman Ghoddos i öppet läge,

Graham Potter vaskade om inför andra, Hosam Aiesh ut, möjligen besvärad av en smäll i första rundan. Douglas Bergqvist ett steg ner och Curtis Edwards in på mitten. Ingen riktig kontroll dock på sydskåningarna som fortsatte att ta för sig. En halvbicykleta från Zoran Jovanovic hade så när letat sig in vid stolproten men där fanns Aly Keita på plats. Edwards tätt över på pass fån Brwa Nouri och Islamovic tätt utom efter en bra aktion av Ghoddos.

Tesfaldet Tekie byts in efter 64 minuter och lite av ett trendbrott hos ÖFK. Efter en farlig TFF möjlighet via Mattias Håkansson presenterade sig sig Tekie med ett snyggt upplopp med bollen klistrad vid fötterna, härligt pass till Ghoddos som skjuter i stolpen. Gästerna dock inte ofarliga och 1-0 är ju ingen ledning att luta sig mot i fotboll. Därför väldigt förlösande när Tekie sätter 2-0 i 76:e minuten efter snyggt inspel av Jamie Hopcutt.

Resten av matchen en så kallad transportsträcka, ÖFK med ny känsla och snygga kombinationer. 3-0 på övertid efter hörna av Sema och snygg nick av Pettersson. En väntad viktoria dock som sagt inte helt utan problem. "Sotte" Papagiannopoulus vilades den här gången men ersattes förtjänstfullt av Bergqvist. Kul också att bägge nyförvärven Islamovic och Tekie fick näta. Verkar som om man hittat ytterligare potential för framtiden.

Personligen har jag varit tveksam till Ghoddos kvalitéer utanför den trygga ÖFK-miljön men hans rappa aktioner har om möjligt blivit ännu rappare, en klasspelare helt enkelt. Sema försvann en del efterhand efter bra jobb av Skåne-försvaret men första halvtimmen var enastående. Som sagt, spännande nyförvärv och kul för Widgren att få visa vad han betyder för balansen i ÖFK-försvaret. Fick också en välförtjänt respons från dom tappra 1500 på läktarna när han byttes ut. Om en knapp vecka är det lapp på luckan och om inte det blir klang o jubel så säkert en magisk kväll, det är bara att njuta!

Nyförvärvet Dino Islamovic presenterade sig genom att göra 1-0. Det var hans första mål i ÖFKÅrets första målkramar i tävlingsmatchInga glada miner i Trelleborg efter målet


Dino islamovic framme på nickDino Islamovic i närkamp

Bollen smiter förbi målet och Dino efter passning av Ken Sema

En av kvällens bästa spelare, Saman Ghoddos

Ken Sema allert och svårstoppad - som vanligt

Dennis Widgren var spelsugen värre

Ronald Mukiibi gjorde vad han skulle

Stilstudie på Saman Ghoddos

Tesfaldet Tekie gjorde bra ifrån sig när han kom in och gjorde sitt första mål i ÖFK.

Tom Pettersson imponerade och mål blev det från hans huvud

Ganska tom bortaläktare


Tänk om mam kunde stå emot kylan som dessa två! Antagligen var det spelet och resultatet som värmde

 
Text av: Hasse Thor
 
 
 
Kommentarer: Skriv kommentar
Gäst: Undrande skrev | 10 Feb 2018 - 04:59
Vem har sagt att ÖFK är på väg att kollapsa? Att konstatera att gårdagens match inte var särskilt övertygande betyder inte att man tror att ÖFK ska kollapsa eller att samma prestation upprepas mot Arsenal. Jag tror knappast Potter själv är särskilt nöjd med gårdagens spelmässiga insats. Sedan vet jag inte vad "ha rätt någon gång" betyder. Menar du att alla som någon gång kritiserat någonting haft fel och varit så kallade "surgubbar"? Det är fullt möjligt att vara "surgubbe" över enskilda prestationer (som säkert också Potter är när de förlorar även om han inte visar det utåt så tydligt) utan att för den skull mena att laget är på väg att kollapsa.
Gäst: FAP skrev | 9 Feb 2018 - 21:45
Enligt "experterna" på FotbollZ är ÖFK alltid på väg att misslyckas och kollapsa. Kommer i håg att även i försäsongen förra året var det inget som var tillräckligt, sen blev det cupvinst och Europa-slutspel.

Jobbigaste är att surgubbarna kommer ha rätt någon gång, även om det är efter deras livstid.
Gäst: Tydligen skrev | 9 Feb 2018 - 21:40
Kan fler än Gero bränna chanser. Det gäller att se mer än korta sekvenser ur en match.
Gäst: Hm skrev | 9 Feb 2018 - 21:30
Ett öfk på 40% leker med Trelleborg. Öfk tog väl egentligen bara i första 20 min i första och sista 20 i andra. Skönt att komma så billigt från en match och inga nämnvärda skador som man kunde se heller.

Trist att somi ville iväg dock. Vårt vänsterförsvar är nog bland allsvenskans sämsta tyvärr. Blir iofs bättre när sotte är tillbaka för då kliver väl antagligen tom ut dit. Annars var det som vanligt trevligt att se 12, 93 och 3 faktiskt! Välkommen tektie! Härligt driv och härligt inhopp!
Gäst: Realist skrev | 9 Feb 2018 - 21:21
Bra resultat men oroväckande svagt spel. Hoppas inte Bachirou betyder så mycket som det såg ut idag.
Gäst: Längtar skrev | 9 Feb 2018 - 21:05
Efter Somi.
 
Herrar
av: Rolighetsministern | Igår - 18:51
Det ska bli intressant att se om ÖF
Internationell fotboll
av: Flowsports | 2 Jan 2019 - 21:56
3-3 i paus, 6 mål från mi
14
kommentarer
ÖFK:s lagbygge 2019
av Haldo Jonsson | 9 Jan 2019 - 11:54
I morgon är det upptaktsträff för
8
kommentarer
Brytningstid i Lillhärdals IF
av Haldo Jonsson | 9 Jan 2019 - 19:05
Det förs bland spelarna diskussion
7
kommentarer
Tesfaldet Tekie i landskampen mot Island
av Haldo Jonsson | 11 Jan 2019 - 23:16
7
kommentarer
Träningsupptakt med framtidstro
av Haldo Jonsson | 10 Jan 2019 - 16:59
De nya spelarna Fransic Jno-Baptis
6
kommentarer
Bachirou aktuell för flytt - MLS-klubb med mångmiljonbud
av Haldo Jonsson | 14 Jan 2019 - 21:23
Vidareförsäljningspengar till ÖFK
fotbollz.se på Facebook