Startsidan...
  Forum
  Krönika
   
  Videoklipp
   
   
  Kommande matcher
  Länkar
   
  Medarbetare
   
  Kontaktformulär
   
  Sökning
  Skriv en nyhet
   
  Bli medlem
  Om FotbollZ.se
   
  Vill du skriva på fotbollz.se?
  Gör fotbollz.se till din startsida
OFK Supporters
tabell Tabell SvFF Min fotboll 
besök Space2u
 
   
Matchreferat - Europa League   
   
         
Östersunds FK       Arsenal FC
0 - 3
(0) (2)
Tor 15 Feb 2018 19:00
 
   
Målskyttar
Mål Tid Målgörare
0-1 13 Nacho Monreal
0-2 24 Självmål
0-3 58 Mezut Özil

Så spelade Östersunds FK :
Aly Keita, Ronald Mukiibi Tom Petterson, Sotirios Papagiannopoulus, Dennis Widgren (72), Sam Mensiro, Curtis Edwards, Brwa Nouri (46), Ken Sema, Alhaji Gero (46), Saman Ghoddos

Ersättare: Tresfaldet Tekie (46), Douglas Bergqvists (72), Jamie Hopcutt (46), Hosam Aiesh, Noah Sonko Sundberg, Dino Islamovic, Andreas Andersson (mv),



Så spelade Arsenal FC:
David Ospina, Mesut Özil, Alex Iwobi, Nacho Monreal (72), Shodran Mustafi, Calum Chambwrs, Danny Welbeck (82), Hector Bellerin, Winslet Maitland, Mohamed Elneny; Henrikh Mkhitaryan (83)

Ersättare: Rob Holding, Granit Xhaka, Sead Kolasinac (72), Reiss Nelson (83), Eddie Nketiah (82), Joe Willock, Matt Macey ( mv),



Arena:
Jämtkraft Arena
 
Publik:
8009
 
Domare:
David Fernandez Borbalan, ass: Raul Cabanero, Diego Barbero Sevilla , Javier Estrada, Juan Matinez Munuera, Miguel Martinez samtliga från Spanien
 
Väder och vind:
-3 grader
6m/sek
luftfuktighet 73%
växlande molnighet
 
 

ÖFK - Arsenal 0-3 (0-2)

 

VS

Hit men inte längre, ÖFK fick en gruvlig påminnelse om hur fotboll spelas på den allra högsta nivån när Arsenal FC gästade Jämtkraft Arena i Europa leagues 16-dels final.. En tillställning som blivit något av hela Sveriges angelägenhet. 0-3 (0-2) var smickrande siffror för dom för kvällen helvita hemmagrabbarna. En eloge dock för att man höll fanan högt och stundtals efter hand tog över i perioder.

Referat av Hasse Thor och bilder av Sune Elmroth

 

Skribenten: Hasse Thor

Att möta ett världslag som är mitt i sin säsong samtidigt som man har ett eget vinteruppehåll är naturligtvis ingen lätt historia att tugga i sig. Det räcker inte med träningsläger mot bra motstånd, den regelbundna matchpulsen blir lidande. Lite bortförklaringar kanske men man ville ju så gärna att ÖFK åtminstone i sin hemmaborg med förutsättningar rejält olikt dom som bjuds i London vintertid skulle fixa ett resultat så att bortamötet mot “The Gunners” levde.

Arsenal visade direkt att nån underskattning inte stod för dörren utan satte högsta fart direkt. Den individuella skickligheten på alla fötter parat med snabba kombinationer satte gång på gång ÖFK-defensiven i bryderi. Hemmalagets fembackslinje fick aldrig utrymme offensivt och det sedvanliga kortpassningsspelet ströps i sin linda.

0-1 efter 13 minuter sedan Aly Keita lämnat retur som Nacho Monreal tog vara på. Pigge Alex Owibi med ett en bra träff där Keita revanscherade sig, ÖFK-keepern plåstras om en stund senare där “Sotte” Papagiannopoulus passar på att samla styrkorna i en typ av “time out“. Sam Mensiro flyttas framåt i banan men ingen direkt effekt utan i stället 0-2 efter en tilltrasslad situation där “Sotte“ styr bollen i eget mål. Detta i 24:e minuten.

Sista kvarten dock en spelmässig uppryckning av ÖFK och första farligheten genom en nick från Alhaji Gero, Mensiro ochså tätt över och lite morronluft vädras runt läktarna Samman Ghoddos börjar hitta utrymme och och stänker iväg en rökare som David Ospina i Arsenal-kassen tvingas tippa över. En riktigt bra period av ÖFK. En ny frramstöt av Ghoddos men Ospina räddar igen. Meriterade Danny Welbeck i mellan med en farlighet

En bra kombination av Ghoddos och Curtis Edwards och nytt skott från Welbeck, en böljande match och lite mer underhållning. En möjlighet för ÖFK efter frispark vid strafformrådeslinjen men Ken Sema rakt på målvakten innan Ghoddos skjuter tätt utom. Ospina drar på sig missnöje genom lite maskande vid utsparkar. Summa summarum en riktigt bra slutkvart av öFK.

Graham Potter byter in Tesfaldet Tekie och Jamie Hopcut direkt i andra och hemmalaget fortsätter med mer optimism genom Tekies kvicka fötter innan tyske landslagsmannen Mesut Özil definitivt stänger butiken genom 0-3 i 58:e minuten efter en snabb kombination. Mohamed Elneny, spindeln på mittfältet, skjuter över innan Ghoddos fälls i 66:e minuten. Dock utan att beveka den spanske domaren.

Douglas Bergqvist kommer in med dryga kvarten kvar men ÖFK:s anfallsförmåga bedarrar, närmast dock med Hopcutt tätt över. En jättemöjlighet i alla fall när Tekie dras omkull framför mål men Tom Pettersson, i utbytte Brwa Nouris frånvaro, sätter straffen på målvakten.

En rejäl uppförsbacke inför returen i London om en vecka naturligtvis men alla matcher skall ju spelas och förhoppningsvis har Graham Potter & co lärts sig ett och annat av den här kvällen där min personliga behållning förutom en härlig inramning med konstant sjungande Falkar var Tesfaldet Tekie, en spelare som kvalitetsmässigt väl matchade engelsmännen.

Samman Ghoddos spred en del oro stundtals med sina snabba fötter och distinkta genombrott. Curtis Edwards också med en hel del nyttiga saker medan Ken Sema togs väl omhand samtidigt som han i ärlighetens namn inte fick så mycket att jobba med bakifrån. Som sagt, ÖFK har en del att uträtta på Emirates Stadium om sju dagar men allt som inte dödar härdar heter det ju.

Text: Hasse Thor

Foton: Sune Elmroth 

Fotograf: Sune Elmroth

 
Text av: Hasse Thor
 
 
 
Kommentarer: Skriv kommentar
Gäst: Peter Andersson skrev | 17 Feb 2018 - 03:20
Alltså i ärlighetens namn hade vi inte haft Ghoddos i ÖFK så vet i sjutton vart vi hade varit idag? Han bar hela lagets offensiv igår.

Vi borde njuta av varje match, halvlek, minut av det vi ser av Ghoddos. Det kommer förmodligen ta ett bra tag innan vi ser en spelare med den kaliber på Jämtkraft igen.

Just sayin...
Gäst: Peter Andersson skrev | 17 Feb 2018 - 03:19
Alltså i ärlighetens namn hade vi inte haft Ghoddos i ÖFK så vet i sjutton vart vi hade varit idag? Han bar hela lagets offensiv igår.

Vi borde njuta av varje match, halvlek, minut av det vi ser av Ghoddos. Det kommer förmodligen ta ett bra tag innan vi ser en spelare med den kaliber på Jämtkraft igen.

Just sayin...
Gäst: Men fåntratt skrev | 16 Feb 2018 - 15:27
Han från kusten har ju rätt, vi blev totalt utspelade.
Mina ÖFKminnen är alla ifrån matcher där man vunnit eller klarat ett kryss.
Gäst: ÖFK2017 skrev | 16 Feb 2018 - 14:46
Vad trevligt att vår gamle vän Norrlänning vid kusten tittar förbi! Säkert för att (underförstått) gratulera oss till att vi får uppleva en utslagsmatch mot Arsenal i Europa League. Jo, tack det var en upplevelse för livet. Kanske är jag överkänslig, men i ditt inlägg anar jag en viss liten bitter avundsjuka, kanske till och med missunnsamhet ... Blir väl så, antar jag, när ens referenser är matcher mellan Fältjägarna och Friska viljor.
Gäst: Norrlänning vid Kusten skrev | 16 Feb 2018 - 00:02
Idag blev ni utklassade rejält. Påminner mig om en matchbild mellan Fältjägarna och Friska Viljor där ni var Fältjägarna.
Gäst: Gammelsosse skrev | 15 Feb 2018 - 23:31
För mycket respekt i början var skillnaden och Keita behövde Karlssons Klister. Nu vinner vi returen med 4-1!
Gäst: ??? skrev | 15 Feb 2018 - 23:26
Kan nån förklara vitsen med att vid 0-3, byta in Bergkvist ?
Gäst: Tapas skrev | 15 Feb 2018 - 23:23
Plex: Du är stolt över att du tippade att Arsenal skulle vinna över ÖFK? Grattis, vilken mästertippare du måste vara..
Gäst: Alrik8 skrev | 15 Feb 2018 - 22:14
ÖFK var lite fega från start. Arsenals mål gjordes på ÖFK s misstag. Dålig matchvana. Fanns ändå en hel del att ta med sig från matchen.
Gäst: Björn skrev | 15 Feb 2018 - 21:42
Och vad vill du ha sagt med det? Ska vi, supportrar , hylla dig nu?
Föresten tror jag Plex inte hade helst att du skulle
smutsat ner han signum
Gäst: Plex skrev | 15 Feb 2018 - 21:16
Jobbig kväll att säga att man fick rätt igen, men så är det.
Jobbigast att läsa är naiva och okunniga förståsigpåare med stora förhoppningar och med hela sitt medvetande inuti en bubbla som ingen får spräcka. Hallå den har spruckit nu.
Östersund blev ju faktiskt på gränsen till förudmjukade.
 
Herrar
av: Clement | 14 Apr 2024 - 03:48
HejJag vill bara hälsa att det finn
6
kommentarer
Sett till hela matchbilden så var ett oavgjort res
av Lasse Granbacka | 20 Apr 2024 - 19:11
ÖFK - Örgryte  1-1 (
4
kommentarer
Tips div 3 Mellersta Norrland
av Haldo Jonsson | 19 Apr 2024 - 11:01
Storförlust för Ope IF
3
kommentarer
Tips div 2 Norrland
av Haldo Jonsson | 19 Apr 2024 - 09:44
Ytterhohgdal upp på kvalplats
2
kommentarer
Anundsjö IF - Ope IF 6-0 Bilder
av Stefan Roos | 20 Apr 2024 - 22:26
Foton: Stefan Roos
2
kommentarer
Till slut rättvis poäng
av Per Lagerbäck | 20 Apr 2024 - 17:07
Det var länge trögt och s
 
 Skrivet den Lör 30 Mar 22:25
 
 Skrivet den Lör 6 Apr 23:07
 
 Skrivet den Lör 23 Mar 14:17
fotbollz.se på Facebook