Åtvidabergs FF- ÖFK 0-2 (0-0) Målgörare Saman Ghoddos och Jamie Hopcutt.

Nu med referat av Niclas Lidström och bilder av David Lidström Hultén

Bildresultat för niclas lidström fotbollz.se

Bilden: Skribenten Niclas Lidström

ÖFK gjorde vad som behövdes i cupmatchen mot Åtvidaberg.

Seger med 2-0 och nu väntar en avgörande match hemma mot Kalmar på lördag. Seger där och ÖFK spelar kvartsfinal i Svenska Cupen.

Det här var en match som bara skulle spelas och vinnas av ÖFK.
Det här var en match som ÖFK borde vinna.
Men alla som sysslar med elitidrott eller har kontakt med elitidrott vet att det inte bara är att gå och göra tre mål. 90 minuter ska spelas och Åtvidabergs FF må vara ett division I-lag men de kommer troligtvis att bli ett bra division I-lag kommande säsongen och det syns varför Kalmar bara kryssade mot Åtvidaberg i premiärmatchen i Svenska Cupen.
ÖFK började bra, skapade några halvchanser och hade bra bollkontroll men Åtvidabergs försvar var intakt och egentligen var det bara Ken Sema som hade lekstuga på sin vänsterkant. Gång på gång kom han igenom och när han i slutet av första halvleken stegade fram och skulle slå in 1-0 på straff så sköt Sema i stolpen och Ghoddos missade öppet mål på returen.
Innan dess hade Saman Ghoddos i ribban, dessutom hade Ghoddos en boll i mål som blev avblåst för tveksam offside.

I andra halvleken fortsatte ÖFk att trumma på. Frank Arin fick chansen från start och oj vilken lirare han är redan. I 54:e minuten tog han sig in i straffområdet och sköt elegant i ribban.
1-0 kom efter 65 minuters spel när Saman Ghoddos på pass av Dino Islamovic distinkt sköt bollen nere vid stolpen.
I minut 70 byttes både Hopcut och Tekie in och ut gick då Frank Arin och Dino. Kul att se Hopcut som var otroligt pigg och ser starkare ut än tidigare år.

- Jag är nöjd med vår insats, vi jobbade i 90 minuter och gör en stabil insats, förklarade Björn Hamberg, ikväll tränare när Graham Potter var hemma med influensasjuk familj.
- Vi jobbar hårt för varandra och jag tycker att vi hade bra koll på matchen.
2-0 kom i slutet av matchen av Jamie Hopcut och det här var som sagt var en stabil insats utan att glänsa. ÖFK gör jobbet och nu väntar en cupmatch mot Kalmar på lördag då det räcker för oavgjort för ÖFk för att gå vidare till kvartsfinal. Men vinner ÖFK talar det mesta för att de får spela kvartsfinal hemma helgen 9-10 mars. De fyra bästa gruppsegrarna får alltså hemmaplansfördel i kvartsfinalen.