SÄKER SEGER MOT KALMAR FF I SVENSKA CUPENS GRUPPSPEL!

ÖFK - Kalmar FF 3-0 (2-0) Målskyttar: Brwa Nouri, Saman Ghoddos, Dino Islamovic

Nu med referat av Lasse Granbacka. Krönika kommer under kvällen!

Bilden: Saman Ghoddos gör 2-0
P4 Jämtland: Intervju med Andreas Andersson

Bilden: Skribenten Lasse Granbacka

IDAG GÄLLER MINST OAVGJORT FÖR VIDARE AVANCEMANG I SVENSKA CUPEN 2018. SEGER VORE BRA FÖR BÄTTRE SEDNING OCH HEMMAPLANS FÖRDEL I KVARTFINALERNA SOM SPELAS HELGEN 10-11 MARS.

ÖFK – Kalmar FF
ÖFK gör 6 förändringar jämfört med matchen mot Åtvidaberg. Ut går Bergqvist, Ahrin, Fritzon, Mukibi, Sonko Sundberg och Islamovic
Nyckeln idag är knäcka Kalmars defensiv. som Kalmar tränare Nanne Bergstrans har byggt upp sitt lag kring. Kalmar kommer att pressa hög på ÖFK. I Kalmar saknas idag Rasmus Elm men brassen Romario är med!

Första halvlek
Kalmar började matchen med en hög press på ÖFK men det var ÖFK som hade dem farligaste chanserna i inledningen av matchen! Ken Sema kom igenom flera gånger på vänster kanten och oroade Kalmars backlinje. Stort bollinnehav för ÖFK efter 15 min. Romario i Kalmar kom upp i ett bra läge i minut 16 som Andreas Andersson enkelt plockade ned. ÖFK kom upp i några snabba kontringar som kunde ha resulterat i mål bl.a. Ken Sema i minut 22 efter en passning ifrån Saman Ghodos där Kalmar målvakten blev helt överspelad men strax utanför och minuten senare ett skott över från Saman Ghodos efter fint framspel från Dennis Widgren. Nu hade ÖFK tagit över spelet och hade ett massivt bollövertag. I minut 27 dras Jamie Hopcutt omkull i Kalmars målområde och domaren blåser straff! Straffen slås säkert in av Brwa Nouri. Fortsatt fint spel av ÖFK och Ken Sema slår ett fint pass till Saman Ghodos som säkert sätter 2-0 till ÖFK i minut 29.

Sista kvarten var det 1 lag på plan där ÖFK radade upp flera chanser till 3-0: Hosam Aiesh skott utanför i minut 32, Tesfaldiet Tekie skott utanför i minut 35 och Ken Sema i minut 38.
2-0 i halvtid var i underkant med de chanser som ÖFK skapade. Den ende i Kalmar som skapade något var Romario men han var alldeles för ensam för att kunna komma förbi det stabila ÖFK försvaret. Högt betyg till Brwa Nouri som var säkerheten själv med många bra framspel till Ken Sema och Hosam Aiesh.

Andra halvlek
Matchbilden var den samma i början av andra halvlek och Kalmar fick inte låna bollen några långa stunder för att kunna bygga upp något konstruktivt spel för det var ÖFK:s försvar alltför bra idag och man föll allt längre ned i försvar.
ÖFK trycket på och skapade ett flertal chanser bl.a. Jamie Hoppcut i minut 53 där han kom rakt framför Kalmar målvakten men slår bollen utanför. Nanne Bergstrand gör sina första byten i minut 59 och Filip Sachpekidis och Hiago de Oliveira kommer in men det ändrar inte matchbilden nämnvärt!
Halvtimme kvar och ledningen kändes säker där ÖFK passningsspel var mycket snabbare och ett mycket rörligt anfallspel från ÖFK:s håll.

I minut 69 kommer Dino Islamovic in istället för Hosam Aiesh och han hinner vara inne till minut 77 då han säkert placeras bollen med ett lågt vänsterskott otagbart bakom Kalmar målvakten och 3-0. Graham Potter gör 2 byten till i slutet av andra då Ronald Mukiibi kommer in istället för Tesfaldet Tekie och Frank Ahrin bytts in istället för Jamie Hopcutt. Kalmar kommer upp i några sporadiska anfall och får några frisparkar som inte leder till några större farligheter för ÖFK försvaret. Matchen spelas av och den enda farligheten som var i slutet av matchen var Frank Ahrins skott i minut 91 som Kalmar målvakten tog.

Sammanfattning
En stabil insats från ÖFK som tog kommandot i matchen direkt och inte lät Kalmar få till några större farligheter. Märks att ÖFK spelat i Euro League då deras tempo i spelet var högre och mer rörlighet än vad Kalmar lyckades åstadkomma.
Extra plus till Brwa Nouri, Saman Ghodos, Ken Sema och Dennis Widgren idag men annars en helljuten insats av ÖFK och vi ser fram emot lottningen i morgon söndag vem man får möta i kvartsfinalen.