Semifinalklart efter sent Alhaji Gero- mål

Nu med referat av Lasse Granbacka och krönika av Agne Svärd och med ett 25- tal bilder.

Bilden: Alhaji Gero efter sitt mål

Skribent Lasse Granbacka

Satt långt inne men SEGER MOT GAIS OCH NU SEMIFINAL MOT MALMÖ FF!
Dino Islamovic med från start idag och Aly Keita får förtroendet att stå i målet idag. Douglas Bergqvist inte med i truppen pga. sjukdom. Hoppas på en bra start på matchen och lika bra spel som mot Kalmar senast. Tjugotal GAIS supportrar på borta läktaren med stora GAIS flaggor.

Första halvlek
Jämnt första 10 minuterna där GAIS höll spelet uppe med bra försvarsspel De farligheter som uppstod första 10 hade ÖFK med några hörnor och där Sema försökte komma loss på sin vänster kant. Matchens första farliga chans kom i minut 15 då Sotte nickar en frispark strax utanför.
Ghoddos och Sema mycket boll första 10 minuterna men hade svårt att komma förbi ett samlat GAIS försvar!
Edwards rörlig som vanligt och stundtals spelade ÖFK med enbart 2 st. i försvaret!
ÖFK hade ett bra frisparksläge i minut 25 som Ghoddos tar men slår den över GAIS målet.
GAIS farligaste chans kom i minut 27 där Junes Barny försöker komma loss men Sotte kan bryta.
Islamovic kommer loss på högerkanten i minut 27 men dras ned av Carl Nyström som får matchens första varning. Efterhands som matchen lider tar ÖFK över bollinnehavet men får ändå inte till riktiga avslut och GAIS försvarar sig bra!
Tom Petersson nära att nå ett inlägg i GAIS:s målområde i minut 32 efter bra samarbete av Aiesh och Sema. GAIS vänsterback, Carl Wede, hade det jobbigt med Aiesh i slutet av första då han kunde komma loss vid flertal tillfällen.
ÖFK slarvade i slutet av första så GAIS kunde sticka upp men kändes ändå som ÖFK försvaret hade koll på läget! ÖFK med lite högra tempo sista 5 men inget mål och 0-0 i halvtid. Bra i första Sema, Ghoddos och Aiesh. GAIS överaskade med ett bra försvarspel som inte gav ÖFK så många målgivande chanser.

Andra halvlek
Inga byten i halvtid och ungefär samma spel i början av andra som i slutet av första halvlek med mycket bollinnehav av ÖFK. Sema försökte komma loss på sin kant men fick många domslut emot sig och hade svårt att komma in på riktigt farliga lägen framför GAIS målet.
GAIS försökte pressa ÖFK högre i inledningen av andra och matchbilden kändes ganska öppen och Hamidovic i GAIS försökte utmana ÖFK försvaret men han var oftast för ensam för att hota ÖFK försvaret.
Efter 15 min in i andra får ÖFK ordentlig press på GAIS där bl.a. Edwards och Sema har varsin chans som går utanför och Mehic kunde rädda.
Aiesh kommer fri i minut 61 och fälls i närheten av straffområdet men domaren väljer att fria.
Båda lagen gör byten efter 20 minuter in i andra då bl.a. Hoppcut och Gero kommer in.
Ordentlig press nu och GAIS fick slå ifrån sig och ÖFK var duktiga på att byta kant i sitt anfallspel och får till flertal målchanser bl.a. Hoppcut i minut 75 som GAIS målvakten Mehic fotparerar, Edwards skott, minut 78, som Mehic kanonräddar och Aiesh fri med en boll som dansar på mållinjen som GAIS försvaret kan slå bort.
ÖFK drog ned på tempot efter 35 minuter och försökte få till lite längre anfall.
I minut 85 skjuter Nouri ett skott som räddas av GAIS målvakten Mehic men inte bättre än att returen går till Gero som kan slå den i mål. Rättvist efter den press som ÖFK hade i slutet av andra halvlek.
I slutminuterna hade Ghoddos en dubbelchans men den för dagen bäste spelaren i GAIS målvakten kan rädda skotten. Matchens 4 förlängningsminuter spelas av och ÖFK kan se fram emot semifinalen nästa helg mot Malmö FF.

Sammanfattning
Det satt lång inne och en stor eloge till GAIS som verkligen bjöd upp till en bra match!
Massivt bollinnehav av ÖFK men oroväckande ineffektiv i de avgörande momenten när man ska avgöra! Blev bättre i andra då Sema vågade bryta in mer i GAIS målområde och Aiesh som under hela tiden utmanade på sin kant. Kunde släppa bollen lite tidigare vid några tillfällen. Bäst i GAIS var målvakten Mehic som räddade laget från en större förlust. Vi får hoppas på dubbelt så många åskådare nästa helg i matchen mot Malmö FF än de 2410 som såg dagens match.

Text: Lasse Granbacka