Startsidan...
  Forum
  Krönika
   
  Videoklipp
   
   
  Kommande matcher
  Länkar
   
  Medarbetare
   
  Kontaktformulär
   
  Sökning
  Skriv en nyhet
   
  Bli medlem
  Om FotbollZ.se
   
  Vill du skriva på fotbollz.se?
  Gör fotbollz.se till din startsida
OFK Supporters
tabell Tabell SvFF Min fotboll 
besök Space2u
 
   
Matchreferat - Svenska cupen   
   
         
Östersunds FK       Malmö FF
0 - 1
(0) (0)
Lör 17 Mar 2018 18:15
 
   
Så spelade Östersunds FK:
Aly Keita - Curtis Edwards, Douglas Bergqvist (85), Sotirios Papagiannopoulos, Dennis Widgren (85), Hosam Aiesh, Sam Mensiro, Brwa Nouri, Ken Sema, Saman Ghoddos, Dino Islamovic (45)

Ersättare: Andreas Andersson, Patrick Kpozo, Ronald Mukiibi, Ludvig Fritzson, Tesfaldet Tekie (45), Jamie Hopcutt (85), Alhaji Gero (85)

Så spelade Malmö FF:
Johan Dahlin - Eric Larsson, Rasmus Bengtsson, Lasse Nielsen, Behrang Safari - Søren Rieks, Fouad Bachirou, Arnor Traustasson (79), Mattias Svanberg - Alexander Jeremejeff, Carlos Strandberg

Ersättare: Mathias Nilsson, Markus Rosenberg, Bonke Innocent, Franz Brorsson, Samuel Adrian, Laorent Shabani

Varningar Östersunds FK Utvisningar Östersunds FK
Sam Mensiro

Varningar Malmö FF Utvisningar Malmö FF
Carlos Strandberg, Sören Rieks, Erik Larsson, Alexander Jeremejeff, Behrang Safari
Arena:
Jämtkraft Arena
 
Publik:
3416
 
Väder och vind:
-7 grader
växlande molnighet
Västlig vind 4m/sek
luftuktighet: 69%
 
 

ÖFK - Malmö FF 0-1 (0-0)

 

Drömmen om ett nytt europaäventyr till sommaren försvann brutalt efter 0-1 (0-0) mot gästande Malmö FF i Svenska Cupens semifinal på Jämtkraft Arena på lördagskvällen. Domaren, stjärnskottet Mohammed Al-Hakim, Västerås hade inte läst på historiken mellan dom här båda lagen och höll en lite väl hög toleransnivå enligt min mening. Det är väl kanske något som Graham Potter måste lägga till i sin i övrigt digra verktygslåda att “ändamålet helgar medlen”.

 
I ÖFK saknades Tom Pettersson som inte blivit kvitt sin förkylning och Potter inledde med en trebackslinje med reserven Douglas Bergqvist tillsamman med “Sotte” Papagiannopoulus och Dennis Widgren och efter hög press från gästerna första fem fick ÖFK bättre kontroll över skeendet. Hosam Aiesh, framgångrik inledningsvis kom förbi ett par gånger på kanten och Curtis Edwards började styra spelet i gammal god stil från sin mittfältsposition.
Efter 20 minuter gör Potter ett nytt drag, Sam Meniro ner på högerbacken och släpper därmed trebackslinjen efter viss obalans mellan lagdelarna. Mattias Svanberg skjuter över innan en pigg Dennis Widgren serverar Saman Ghoddos som dock skjuter utanför. Lite oskärpa i passningsspelet öppnar för farliga kontringar för skånepågarna och Sören Rieks tvingar Aly Keita till en fin parad efter en halvtimme.
Nytt drag från Potter och “Dogge” upp i banan samtidigt som Mensiro assisterar “Sotte” där bak, tuffa tag och en hel del protester från läktarplats. Ghoddos börjar komma in i matchen allt mer och frestar Johan Dahlin i MFF-kassen och matchens gigant “Sotte” Papagiannopoulus med ett härligt upplopp som avslutas med en ny möjlighet för Ghoddos.
Inför andra plockas en mer eller mindre osynlig Dino Islamovic ut och in med ett annat nyförvärv, Tesfaldet Tekie. En offensivare roll för Ghoddos. Ett fint inspel från Aiesh men återigen ingen lycka för Ghoddos. Malmö sticker emellan och Eric Larsson skjuter tätt utom, ett visst grepp igen för gästerna och lite för mycket “småtteri” av ÖFK defensivt.
Klart bästa möjligheten för de rödsvarta efter 53 minuter men Brwa Nouri prickar stolpen. Tufft spel och varningar på Carlos Strandberg och Eric Larsson. Strandberg ut efter 64 minuter och in med en inte alltför populär Marcus Rosenberg. En bra möjlighet från liten vinkel av Behrang Safari men snyggt avvärjt av Keita. Bra tryck av Malmö dock ÖFK sticker upp men Ghoddos fina inspel hamnar bakom Ken Sema.
Så då 0-1 efter 79 minuter. En kontring och Alexander Jeremejeff sprintar över halva plan och spelar en friställd Arnor Traustasson som rullar in lädret utan chans för Keita. Varning sedan på en het Safari och skott över av Saman Ghoddos. Jamie Hopcutt och Alhaji Gero in för att förstärka offensiven och få till ett en nödvändig kvittering. Nya sammanstötningar och varning på Rieks innan ÖFK noteras för sin andra möjlighet i trävirket. Sema en frispark i ribbans underkant. Sista möjligheten får Hopcut men nicken utanför efter inägg från Aiesh.
Ja som sagt, cupresan den här gången över för ÖFK, en strong insats dock och att det var Sveriges två bästa lag som möttes om det råder det väl ingen tvekan. En rejäl holmgång och ett möte med en gammal rutinerad förening som vet hur en slipsten skall dras. “Sotte” har jag redan nämnt. Curtis Edwards ovärderlig i den här typen av matcher med sin fotbollshjärna. Undrar om karln sover med lädret under huvudkudden.
Saman Ghoddos höll MFF-defensiven sysselsatt centralt hela matchen. Kanterna stängde man effektivt efter hand. Sema fick inte mycket utrymme och en inledningsvis pigg Aiesh fick också bita i konstgräset. Om ett par veckor kommer Djurgårdens IF på besök, då är det allsvenskan som gäller. En ny vår och nya tag enligt klubbens paroll. “Vi ger oss aldrig”.

 
Text av: Hasse Thor
 
 
 
Kommentarer: Skriv kommentar
Gäst: Sup porter skrev | 19 Mar 2018 - 13:16
Är kommentaren borttagen? ser inget negativt nu?
Gäst: Du är bedrövlig Suck skrev | 18 Mar 2018 - 06:15
Läs igenom vad du skrev om Somi för någon vecka sen-
Du är den absolut mest patetiska människa som skrivit på detta forum.
Gäst: Spontant skrev | 18 Mar 2018 - 06:06
Undrar man över nivån på Norges landslag i fotboll.
Gäst: Suck skrev | 17 Mar 2018 - 22:46
@Hm
Tråkigt att se att även du håller samma nivå i år. Visst var det ett stort misstag av Dennis och jag hade inte sagt något om du skriver samma nedlåtande kommentarer även när andra ÖFK:are gör misstag men det gör du inte, och då är det ren och skär mobbing och det är bedrövligt minst sagt. Ta bara hemmamatchen mot Arsenal, inte en kommentar från dig trots två riktiga bjudmål (Keita och Nouri vid första och Tom vid andra). Och Mensiros insats vid 0-3 var väl också under all kritik? Men som sagt, inte en kommentar från dig. Inte heller kvitteringsmålet i Berlin genererade någon kritisk kommentar från dig trots Somis otroligt nonchalanta uppträdande som var den direkta orsaken till målet.
Gäst: Lars skrev | 17 Mar 2018 - 21:05
Jag har även lite svårt att förstå varför Edwards drogs ner som försvarare i andra halvlek. I första var han magnifik med sina framspelningar
Gäst: Jaja skrev | 17 Mar 2018 - 20:55
Tyckte ÖFK var lite bättre, dock hade Malmö stäng till på kanterna där Öfk brukar komma runt.
Skandal dock att spela Edwards som högerback. Summa summarim Malmö vidare och ÖFK bortaH3232
 
Herrar
av: Clement | 14 Apr 2024 - 03:48
HejJag vill bara hälsa att det finn
7
kommentarer
Kan nye forwarden Quimi Ordónez vara lösningen mot
av Haldo Jonsson | 16 Apr 2024 - 21:04
Myroslav Mazur gör 2-0 i 76:
4
kommentarer
Div 3 mellersta Norrland
av Haldo Jonsson | 15 Apr 2024 - 13:33
4
kommentarer
Tips div 3 mellersta Norrland - första spännande l
av Haldo Jonsson | 10 Apr 2024 - 18:59
Dvärsätt BK nu tvåa
2
kommentarer
Före detta ÖFK- backen Jonathan Azulay ska stoppa
av Haldo Jonsson | Idag - 16:41
Jonathan Azulay. Foto Haldo Jonsson
2
kommentarer
Dvärsätts BK - Bergs IK 4 -0 (3-0) Bilder
av Stefan Roos | 14 Apr 2024 - 21:03
Foto: Stefan Roos
 
 Skrivet den Lör 30 Mar 22:25
 
 Skrivet den Lör 6 Apr 23:07
 
 Skrivet den Lör 23 Mar 14:17
fotbollz.se på Facebook