Startsidan...
  Forum
  Krönika
   
  Videoklipp
   
   
  Kommande matcher
  Länkar
   
  Medarbetare
   
  Kontaktformulär
   
  Sökning
  Skriv en nyhet
   
  Bli medlem
  Om FotbollZ.se
   
  Vill du skriva på fotbollz.se?
  Gör fotbollz.se till din startsida
OFK Supporters
tabell Tabell SvFF Min fotboll 
besök Space2u
 
   
Matchreferat - SvFF seriematch   
   
         
Östersunds FK       Örebro SK
0 - 2
(0) (1)
Lör 21 Apr 2018 16:00
 
   
Målskyttar
Mål Tid Målgörare
0-1 40 självmål
0-2 90 Isaac Boye Edegware

Så spelade Östersunds FK :
Andreas Andersson -6. Douglas Bergqvist(ut67), 4. Sotirios Papagiannopoulos, 2. Tom Pettersson, - Curtis Edwards, 24. Ronald Mukiibi(ut46), 22. Brwa Nouri ? 12. Ken Sema, 93. Saman Ghoddos, 32. Patrick Kpozo(ut67), 9. Alhaji Gero,
Ersättare:
1. Aly Keita, 5.Smajl Sulevic (in67), 13. Ludvig Fritzon 19. Dennis Widgren 99. Dino Islamovic, 8. Jamie Hopcutt(in46), 7. Frank Ahrin,(in67)

Så spelade Örebro SK:
Så spelade: Örebro SK
1. Oscar Jansson 2. Daniel Björnquist 3. Brendan Hines-Ike 10. Nahir Besara 14. Michael Almebäck 15. Martin Lorentzson 20. Filip Rogic 25. Nordin Gerzic, 19. Sebastian Ring 77, Kennedy Igboananike(ut83) 29. Michael Junior Omoh(ut73)
Ersättare:
? 30. Mathias Karlsson (MV) 4. Arvid Brorsson 11. Alfred Ajdarevic 18. Isaac Boye Edegware(in83) 21. Simon Amin(in73) 48. Adam Bark, 45. Rodin Deprem.

Varningar Östersunds FK Utvisningar Östersunds FK
Ronald Mukiibi

Varningar Örebro SK Utvisningar Örebro SK
Filip Rogic
Arena:
Jämtkraft Arena
 
Publik:
5143
 
Domare:
Domare:
Jonas Eriksson
Ass. domare 1:
Daniel Wärnmark
Ass. domare 2:
Mahbod Beigi
Fjärdedomare:
Magnus Römo Mella, Östersund
 
Väder och vind:
Temperatur 4.2 grader, vind 7.0 m/sek, syd, luftfuktighet 47%, mulet
 
 

Bra ÖFK- start men sedan...

 

VS

ÖFK - Örebro SK 0-2 (0-1) Nu med referat av Lasse Granbacka. Krönika kommer senare i kväll

Bilden: Tom Pettersson tillhörde de bättre i kväll. Här är han på väg på en offensiv raid. Foto: Daniela Vetter Hagström

 

FÖRSVARSSPELET BÄDDADE FÖR 2-0 VINSTEN FÖR ÖREBRO SK
Första halvlek
Potter stuvar om i laget och låter Patrik Kpozo starta. I mål idag Andreas Andersson med Gero och Ghodos på topp. ÖFK får se upp med Nahir Besara i ÖSK som gjort mer än hälften av lagets mål.
Offensiv start av ÖFK och som etablerar tryck på ÖSK försvaret. Sema och Ghodos hade 2 bra chanser första 10 som Oscar Jansson i ÖSK målet kan tippa ut. Högre tempo i matchinledningen än förra matchen. Örebro har respekt för Sema och 2-3 spelare direkt på honom när han får bollen.
Första 25 minuterna till ÖFK men sen kom ÖSK mer och mer och hade flera bra perioder. Filip Rogic och Martin Lorentzon varsin farlig chans efter 25 minuter. Hands situation i minut 32 efter skott från Brwa Nouri men domaren för dagen Jonas Eriksson väljer att vifta bort det. Spelet går i vågor men ÖSK är inte helt ofarlig när man kommer upp!
I minut 40 efter ett felpass kan Nahiri Besara frispela Daniel Björnkvist som chippar över Andreas Andersson i målet och Sotte hinner inte få undan bollen, 1-0 till Örebro och målet bedömdes som självmål.
ÖFK försöker pressa sista minuterna och får till någon halvchans. Bra i första halvlek i Örebro Filip Rogic, Martin Lorentzon och Nahiri Besara. I ÖFK så har Alhaji Gero varit pigg och haft bra samarbete med Ken Sema.
Dennis Widgrens ersättare Patric Kpozo har varit offensiv på sin kant och skapat några farliga chanser.
Andra halvlek
Jamie Hoppcut in i andra istället för Ronald Mukibi. Starten av andra så försöker ÖFK komma till fler skott men oftast från långa håll och ÖSK försvarar sig bra. Jamie Hoppcut hade ett bra läge i minut 48 inne i ÖSK:s målområde men ett för tamt skott som Oscar Janson i ÖSK målet enkelt plockar ned. Tom Petersson deltog i offensiven och hade några bra inlägg bl.a. till Alhaji Gero i minut 52.
Brendan Hines-Ike i ÖSK försvaret fick ta många skott idag och några ordentliga ”pärlor” i huvudet från Ken Sema och Curtis Edwards. Brendan höll på att göra självmål i minut 57 då han nickade ett skott i ribban från Ken Sema. ÖFK hade 6 avslut i de första 12 minuterna i andra halvlek.

Avvaktande spel i mitten av andra där inget av lagen riktigt fick kontroll på bollen och kunde komma till avslut.
ÖFK:s passningsspel var alldeles för långsamt och komplicerat och samtidigt som ÖSK försvarde sig bra.
Graham Potter gjorde 2 byten i minut 67 då Smajl Suljevic och Frank Ahrin kom in istället för Patric Kpozo och Douglas Bergqvist fick gå ut. Då hade redan Saman Ghoddos gått högre upp och spelade som ren forward. Bytena fick inte till någon större förändring i spelet utan fortsatt mycket bollinnehav från ÖFK och några halvchanser från långt håll!
ÖFK har svårt att ändra matchbilden och frustration kunde ses från några av ÖFK spelarna.

I minut 83 byter ÖSK in Isaac Boye Edegware och ÖSK fortsätter att försvara sig bra och ÖFK svårt komma runt på kanterna. ÖFK sista riktiga målchans hade Saman Ghoddos i minut 87 med ett skott som tar i ÖSK försvaret och till hörna. I minut 90 frispelas Isaac Boye Edegware av 0-1 målskytten Daniel Björnkvist och han kan slå in 0-2 målet för ÖSK. De 3 extra minuterna blir resultatlösa.
Sammanfattning
De första 25 minuterna av matchen var enligt Graham Potter de bästa dem haft hittills i serien. ÖFK har svårt att få till de riktiga lägena att avgöra matcher trots det stora övertaget man har i bollinnehav. Man försökte med fler skott men hade inte samma lycka som mot IFK Göteborg. Örebro tränaren Axel Käll berömde laget och det försvarspel man hade som grundlade segern. Målvakten i ÖSK, Oscar Jansson, gjorde några avgörande räddningar för Örebro och bra i ÖSK idag Daniel Björnkvist som var delaktig i båda målen. I ÖFK vill jag ge Curtis Edwards, Tom Pettersson och Alhaji Gero godkänt.
Triss
1. Curtis Edwards
2. Tom Pettersson
3. Alhaji Gero

 
Text av: Lasse Granbacka
 
 

ÖFKs matcher

Trissen mot
Östersunds FK
Trissen
sammanlagt
  1. Curtis Edwards 3 poäng
  2. Tom Pettersson 2
  3. Alhaji Gero 1
Tom Pettersson 6
Sotirios Papagiannopoulus 4 poäng
Curtis Edwards 4
Brwa Nouri 3 poäng
Hosam Aiesh 3
Saman Ghoddos 3
Andreas Andersson 2
Dennis Widgren 1 poäng
Jamie Hopcutt 1
Douglas Bergqvist 1
 
 
Kommentarer: Skriv kommentar
Gäst: Illa skrev | 23 Apr 2018 - 16:45
Otroligt tråkigt med folk som kallar sig öfk-fans men uppenbarligen inte är det. Men min gissning är att dessa aldrig heller varit supportrar, utan bara vill strö salt i de små rispningarna som finns för tillfället.
Gäst: ÖFK fans skrev | 23 Apr 2018 - 11:37
Det blir supernettan nästa säsong..
De e inte värda nu i Allsvenskan i år för pinsamt
Gäst: Tapas skrev | 22 Apr 2018 - 12:32
Stannar dom kvar nu kan dom räknas som motgångssupportrar
Gäst: Kollo skrev | 22 Apr 2018 - 11:24
Alla som va på läktaren hela förra säsongen är väll
Medgångsupportrar förutom dom hundra som även gick dit när dom va i 1:an
Gäst: Rätan skrev | 22 Apr 2018 - 00:07
Kungen pratade med sina undersåtar...och ingen levererade.

Det är sånt som får en att tänka.
Gäst: Gammelsosse skrev | 21 Apr 2018 - 22:54
Det är möjligt att Europaspelet och en otroligt lång säsong som egentligen aldrig slutade har bidragit till det mindre bra spelet. Jag är ganska säker på att det kommer att lossna rejält snart, annars får vi vinna cupen igen om ett år :)
Gäst: smoke on the water skrev | 21 Apr 2018 - 22:52
Laget,truppen är ej bättre än tabellen visar, spelarna och ledningen måste inse allvaret i detta,ödmjukhet svett o tårar och ett "djävlar anamma" skit i hårgelè inför cmore och andra kanaler, och gör erat jobb som fotbollspelare, ni kan bättre än så, visa det innan det är försent-EE
Gäst: Thomas71 skrev | 21 Apr 2018 - 21:09
Känns som många vill ha ett rakare spel vilket jag tyder som längre bollar. Jag kan ha fel i det men om det skall börja spelas längre bollar så tycker jag man går i den svenska fällan och slutar utvecklas. Det är inte det spelet som tagit ÖFK dit de är idag utan det är det trevliga triangelspelet vilket för tillfället går lite för långsamt. Tyvärr saknas Bachirou väldigt mycket både på och utanför plan. Känns som om han var en stark person i gruppen och satte standarden samt berättade när prestationen inte dög. Tycker ÖFK skall fortsätta sitt småtrillande spel men vässa sista tredjedelen vilket förmodligen innebär nyförvärv mm.
Hoppas folk fortsätter gå till JKA och hejar på våra favoriter.
Forza ÖFK
Gäst: Ja du hm skrev | 21 Apr 2018 - 20:51
Då kommer du aldrig att prata med din idol kindberg
Gäst: Realist skrev | 21 Apr 2018 - 20:19
ÖFK kan förvisso vara delvis mätta och sönderlästa men den största orsaken till den stora försämringen kan nog vara Bachirous frånvaro. Laget skapar som bekant knappt några målchanser och så har det varit hela säsongen typ.
Pman skrev | 21 Apr 2018 - 20:00
@Storkenn - Jag har en längre tid undrat vart du har tagit vägen. Fast nu byter du signatur oftare än vad andra klarar att byta underkläder - t.o.m. flera gånger samma dag (eller t.o.m. inom samma tråd som här).

Inte kul att bli så underskattad genom att utpekas vara N. Inte heller skulle Stefan stjäla någon annans signatur (tror jag i alla fall). Dessutom så har du missat en del under våra tidigare konversationer här, då det framgått att han och jag har olika syn på vissa saker.

Hur som haver så var dagens prestation inget att hänga i någon julgran. Vi hoppas på att alternativa spelsätt snarast tränas in och sätts i verket. Martin Nylander har givit lite uppslag redan.
Gäst: Hm skrev | 21 Apr 2018 - 19:34
När har jag skrivit att spelarna ska vara tacksamma?

Det enda jag sagt är att spelarna visade tacksamhet mot klubben genom att skriva nya kontrakt så vi kan få betalt för dom.
Gäst: Hm skrev | 21 Apr 2018 - 19:33
Vet inte riktigt vad du snackar om? Jag var väl kanske den enda som ville att vi skulle passa på att sälja när vi kunde få så bra betalt. Finns aldrig garantier i fotboll formtapp eller skador får värdet att sjunka snabbt.

Nöjer mig där. Rättshaverister har jag inte så mycket till övers att diskutera med.
Gäst: Du hm skrev | 21 Apr 2018 - 19:31
har ju förklarat hur tacksamma spelarna bör vara i en annan tråd.
Läge nu att förklara
Gäst: Hm skrev | 21 Apr 2018 - 19:29
Ursäkta?
Gäst: smoke on the water skrev | 21 Apr 2018 - 19:28
tröttsamt ,ingen energi, kladd på bollen, uddlöst, dåligt, gäspigt, bedrövligt dåligt är min sammanfattning av denna säsong, detta håller inte om ÖFK ska hålla sig kvar i allsvenskan, för dålig kvalitè helt enkelt,Ghoddos och Sema har ej visat att de ska spela i VM,som jag ser det är problemet i mitten med Nouri som kladdar alldeles för mycket med bollen ,allt tar så mycket tid o fart i anfallsförsöken, öfk är sönderlästa ,från backlinjen till mittfältet och framåt måste(inte bör)det gå fortare där tror nyckeln är,och att spelarna visar hjärta och smärta.ni är ej bättre än det senaste resultatat
Gäst: Nå skrev | 21 Apr 2018 - 19:10
P-MANNEN är du Nolervik?
Gäst: Ja skrev | 21 Apr 2018 - 19:03
Jag som tyckte AFC va en skam för allsvenskan-
Ni tar det ett steg till med hon som bestämmer kamsfartyget i täten.'
Heja Östersund.
Gäst: Du skrev | 21 Apr 2018 - 18:58
har koll hm.
Sema och Ghoddos ser grymt tacksamma ut.
Fan vad du har koll, eller du kanske menar att Ghoddos ska va jävligt tacksam att uthärda detta istället för att spela för Celta Vigo.
Hur tänker du, eller tänker du.
Gäst: Hm skrev | 21 Apr 2018 - 18:37
Dåligt tempo, bedrövligt innermittfält och intetsägande central anfallare. Vem kunde tro att Douglas Bergqvist skulle vara startspelare i år

Ris till potter. Märkliga byten. Byter ut mukiibii som var bra i första och det leder även till att första halvleks bästa öfkare Edwards flyttas ner. Även bytet av kpozo var märkligt då alla hans inspel i första ledde till halvchanser.

Nej nya tag om 9 dagar!
Gäst: Tapas skrev | 21 Apr 2018 - 18:32
Ska bli spännande att se hur många eventsupportrar som bara ville komma när det gick bra som kommer på nästa hemmamatch.
Gäst: mats p skrev | 21 Apr 2018 - 18:30
var det någon fler än jag som tycker att domaren var sämre än sämst, nästan så han var emot bägge lagen
Gäst: För mig skrev | 21 Apr 2018 - 18:29
Är dom värsta supportrarna dom som inte när en egen tanke.
Så bildas en pöbel, vilka ältar orden som klubbledningen framför.
Klubben är inte misstänkt, nej vem fan hade förväntat sig det.
Däremot kommer klubben att dömas av SvFF.
När t.o.m. kommunens ansvariga politiker hoppar med i pöbeln, då är det jävligt illa ställt.
Gäst: Martin Nylander skrev | 21 Apr 2018 - 18:23
Nu kunde jag inte se matchen mot Kalmar, men bortsett från första 10 mot Göteborg fortsätter ÖFK sitt ineffektiva bollhållande och där bollen oftast spelas åt "fel håll". ÖFK möter i stort sett alltid rättvända försvar och på den här nivån blir det svårt att straffa motståndarna då. Nu måste ÖFK visa att man har förmåga att förändra genom att spela mer på djupet. Ska Nouri vara kvar på planen måste blicken oftare riktas framåt. Till slut anser jag att motståndarna tar det där lite extra jobbet som inte ÖFK gör, man måste gå in absolut 100% i varje match.
Gäst: Gammelsosse skrev | 21 Apr 2018 - 18:17
En av de sämsta hemmamatcherna i allsvenskan. Trögt som sirap. Jag saknade verkligen Dennis. Förhoppningsvis kan vi ladda kanonerna och spela 100 % bättre mot BP. Tuff start på säsongen.
Gäst: Nr 14 skrev | 21 Apr 2018 - 18:16
"Lilla jag":
Det värsta som finns är medgångs supportrar!
Det är nu vi ser vilka som är äkta ÖFK:are.
Gäst: Lilla jag skrev | 21 Apr 2018 - 18:01
Noterar att vi går starkare ur varje fönster.
Vi eller efter denna vecka känns det som ni.
Ni är många som behöver rannsaka er själva.
Lycka till Kindberg, lycka till alla fans.
Detta är inte min klubb längre.
Gäst: Fifaboy skrev | 21 Apr 2018 - 17:50
Superettan 2019. Here we come.
 
Herrar
av: Clement | 14 Apr 2024 - 03:48
HejJag vill bara hälsa att det finn
6
kommentarer
Sett till hela matchbilden så var ett oavgjort res
av Lasse Granbacka | 20 Apr 2024 - 19:11
ÖFK - Örgryte  1-1 (
4
kommentarer
Tips div 3 Mellersta Norrland
av Haldo Jonsson | 19 Apr 2024 - 11:01
Storförlust för Ope IF
3
kommentarer
Tips div 2 Norrland
av Haldo Jonsson | 19 Apr 2024 - 09:44
Ytterhohgdal upp på kvalplats
2
kommentarer
Anundsjö IF - Ope IF 6-0 Bilder
av Stefan Roos | 20 Apr 2024 - 22:26
Foton: Stefan Roos
2
kommentarer
Till slut rättvis poäng
av Per Lagerbäck | 20 Apr 2024 - 17:07
Det var länge trögt och s
 
 Skrivet den Lör 30 Mar 22:25
 
 Skrivet den Lör 6 Apr 23:07
 
 Skrivet den Lör 23 Mar 14:17
fotbollz.se på Facebook