Startsidan
  Forum
  Krönika
   
  Videoklipp
   
  O'Learys-tipset 2018 Ny!
- Lämna nytt tips
   
  Kommande matcher
  Länkar
   
  Medarbetare
   
  Kontaktformulär
   
  Sökning
  Skriv en nyhet
   
  Medlemserbjudande
  Om FotbollZ.se
   
  Vill du skriva på fotbollz.se?
  Gör fotbollz.se till din startsida
 test >åäö<
ÖFK Supporters
Tabell Tabell Skytteliga Skytteliga
Allsvenskan  Tabell Skytteliga
- Östersunds FK  
Div 1 Norrland - Damer  Tabell Skytteliga
- IFK Östersund
Div 2 Norrland - Herrar  Tabell Skytteliga
- IFK Östersund Gästbok
- Ytterhogdals IK Gästbok
Div 2 M:a Norrland - Dam  Tabell Skytteliga
- Häggenås SK
- Krokom/Dvärsätt IF
- Ope IF
- IFK Östersund 2
Div 3 M:a Norrland - Herr  Tabell Skytteliga
- Alsens IF Gästbok
- Frösö IF Gästbok
- Lillhärdals IF
Div 3 Damer  Tabell Skytteliga
- Brunflo FK
- IFK Strömsund
- Järpens IF
- IFK Östersund 3
- Hede/Vemdalen
- Ope IF 2
- Ope IF 3
- Svegs IK
Div 4 Herrar  Tabell Skytteliga
- Brunflo FK
- Hede IK
- Järpens IF
- Offerdals IF Gästbok
- Ope IF Gästbok
- Stuguns BK Gästbok
- Tandsbyns FK Gästbok
- Alsens IF 2
- IFK Östersund 2
- IFK Strömsund
 
Övriga serier
Övrigt
Förbund, domare m fl
J/H Fotbollsdomarklubb
Ettan fotboll
fotbolly.se
 
Saknar Du din förening? Tryck här...
 
besök Space2u
 
   
Matchreferat - SvFF seriematch   
   
         
AIK       Östersunds FK
1 - 1
(1) (0)
Mån 14 Maj 2018 19:00
 
   
Målskyttar
Mål Tid Målgörare
1-0 21 Nabil Bahoui
1-1 84 Saman Ghoddos

Så spelade AIK :
Janosevic - Milosevic, Karlsson, Jansson - Sundgern, Olsson, Adu, Salétros (Yasin 83), Lindkvist - Elyounoussi, Bahoui (Goitom 65).

Så spelade Östersunds FK:
Andersson - Mukiibi (Tekie 62), Sonko Sundberg, Papagiannopoulos, Pettersson - Aiesh (Islamovic 73), Edwards, Bergqvist (Nouri 71), Sema - Fritzson, Ghoddos.

Ersättare: Aly Keita, Brwa Nouri, Tefaldet Tekie, Dino Islamovic, Sam Mensiro, Jamie Hopcutt, Patrick Kpozo

Varningar AIK Utvisningar AIK
Per Karlsson

Varningar Östersunds FK Utvisningar Östersunds FK
Saman Ghoddos
Arena:
Tele 2 Arena
 
Publik:
16553
 
Domare:
Domare:
Stefan Johannesson
Ass. domare 1:
Peter Magnusson
Ass. domare 2:
Niclas Ivarsson
Fjärdedomare:
Farouk Nehdi, Huddinge
 
Väder och vind:
Temperatur 25 grader, vind 3m/sek., luftfuktighet 24%
 
 

Saman Ghoddos räddade poäng till ÖFK

 

VS

1-1 (0-1) efter bra andra andra halvlek av ÖFK.

Nu med referat av Niclas Lidström. Bilder tagna av David Lidström Hulten på annan plats. Krönika kommer-

 

Att spela 4-3-3 på bortaplan mot AIK?
Är det klokt? Är det ett smart drag?
Tja, det var i alla fall vad Graham Potter ställde upp med och 1-1 mot obesegrade AIK visade väl att Potter den här gången gjorde helt rätt.

Känslan var att förr eller senare skulle matchen komma då Brwa Nouri skulle petas från startuppställningen. Inte för att Brwa Nouri är någon dålig spelare, inte för att Brwa har gjort bort sig i Allsvenskan. Utan helt enkelt för att Graham Potter var tvungen att agera. Tvungen att göra förändringar som skulle göra ÖFK bättre.
Tittar man på hur det har sett ut de senaste säsongerna så har ÖFK spelat ett spel där bollen transporterats från målvakt till backar till mittfält och upp mot anfallare. Inga långa bollar på måfå över mittfältet upp mot anfallare utan lugnt och tryggt på ett speciellt sätt.
Alex Dayer var strålande när ÖFK gick upp och första året i Allsvenskan på att transportera bollen uppåt i planen. Bachirou tog den rollen när Dayer valde att lämna för Elfsborg. Men nu finns varken Dayer eller Bachirou kvar och då är det Brwa Nouri som har den rollen. En roll som kanske inte passar Nouri?Hur som helst är känslan att det går för långsamt när bollen transporteras upp genom planen. Om det är Nouris fel eller någon annan är svårt att avgöra men Graham Potter kände sig tvungen att agera och gjorde det alltså till den just nu svåraste bortamatchen för ÖFK:s del, borta mot AIK. Samtidigt valde han alltså en 4-3-3 uppställning, en offensiv satsning som kändes intressant och roligt på förhand.
Första kvarten av matchen blev otroligt intressant, AIK spelade diciplinerat och klokt och ÖFK kändes riktigt pigga. Hosam Aiesh strålade av självförtroende och sprang som han aldrig sprungit förut. Och AIK-backarna suckade gång på gång över Aiesh löpförmåga och finter.
Ludvig Fritzson var alert, Ghoddos gjorde sina löpningar och Edwards stöttade anfallstrion på ett bra sätt.Sonko Sundberg som mittback tillsammans med Sotte var gav också en bra känsla. Kort och gott, det kändes otroligt bra. Det kändes som en skön känsla fram till det att Andreas Andersson fick en bakåtpass av Sonko Sundberg som gav AIK 1-0 efter 21 minuters spel. Slarvigt av Sonko och onödigt. Nabil Bahoui tog hand om returen på Anderssons första parad och slog in 1-0.Rättvist? Nej, knappast! Slarv av ÖFK och inget annat gav baklängesmålet.
Efter AIK:s ledningsmål hade ÖFK svårt att hitta tillbaka till det bitvis fina spelet som de hade från start i matchen. Aiseh löpningar var som bortblåsa, Sema bytte kant till höger istället för vänster. Fritzson försvann från spelet och det var först i slutet av första halvleken som ÖFK började skapa något framåt, ett skott från Ken Sema damp ner strax framför AIK-målvakten Janosevic. Och det var ÖFK:s farligaste målchans i första halvleken.
Inga byten i halvtid men att Tesfaldet Tekie skulle få komma in tidigt i andra halvleken kändes som självklart.
Sema, Ghoddos och Aiesh hade ett utmärkt tillfälle att kvittera på ett omställningsspel efter 9 minuter i andra halvleken. Tyvärr var skottet lite lamt men visade på indikationer att ÖFK var på gång.Bytet där Tekie kom in och Mukibi ut kom i 62:a minuten. Curtis Edwards gick då ner som ytterback och Tekie fick den så viktiga rollen i mitten som i alla fall jag hoppas skulle lösa upp ÖFK:s problem att göra mål och skapa målchanser. Men så blev det inte. Tekie var för osynlig och den roll han nu hade kändes inte helt rätt.
Brwa Nouri kom in i 71:a minuten och ut gick en trött och haltande Douglas Bergqvist. Aiesh gick ut i 73:e och in kom istället Dino Islamovic och man kan inte låta bli att imponeras vilken bredd ÖFK faktiskt har i sin trupp.
Sonko Sundberg hade den bästa ÖFK-chansen när han styrde ett skott ytterst nära kvittering i 82:a minuten.
Men kvitteringen kom till slut i 84:e minten på en frispark där Saman Ghoddos slog till, en touch på en försvarare gjorde att ÖFK blev första lag i Allsvenskan som gjorde mål på AIK på Friends. Bara en sån sak! Ett mål som dessutom innebar tappade poäng för AIK.
1-0 målet kändes så rättvist, efter alla stolpe ut och missade chanser så tycker jag att ÖFK var värda det målet och framför allt poängen i den här matchen. Måhända lär inte AIK-fansen hålla med mig men tycker att ÖFK kämpade till sig den här poängen.- Jag är mycket nöjd med spelarnas insats, AIK är mycket väl organiserade. Jag tycker att vi gjorde en bra match där vi efter deras mål försökte att skapa något framåt. En bra attityd från spelarna tycker jag, sa Graham Potter på presskonferensen efter matchen.
Rickard Norling konstaterade att hans spelare inte kunde hålla spelet uppe på det sätt som han önskade.- En jämn match mot ett lag som gjorde det bra, förklarade Norling.
Tidigare har det känts som om ÖFK tagit ett steg framåt och sedan två steg bakåt. Nu känns det som om den här poängen var två steg framåt.
Till sist, hur dålig var egentligen Friends gräsmatta? Spelarna, och då pratar vi alla 22 på planen, föll kors och tvärs och hade otroligt svårt att stå på benen. Varför vattnades planen innan match undrar jag?På tisdagen får ÖFK troligen en VM-spelare till i Ken Sema som jag tror blir uttagen i Janne Anderssons VM-lag. Det är i alla fall min förhoppning och jag hoppas och tror på Sema i VM. Att Ghoddos kommer med i Irans VM-trupp ser jag som en självklarhet.
Med två VM-spelare för ÖFK ger det sköna slantar i ÖFK:s kassa, närmare 1,4 miljoner kronor per spelare för de tre veckor som är minimum för ett lag som spelar VM-slutspel. Skulle Iran eller Sverige gå vidare blir den summan ännu högre.
Niclas Lidström

Trissen
3
Hosam Aiesh
Här var en kille som hade spring i benen. Och hade han haft lite flyt så hade några av dribblingarna gått hem och han hade målat. Jag får en känsla av att får Aiesh vara hel kommer chanserna komma och då kommer målen också.
2
Sotiros Papaganoupolos
Tryggt, härligt, skönt. Att se Sotte spela fotboll är en härlig upplevelse. Han gör (nästan) allt rätt.
1
Saman Ghoddos
Oj, så skönt mål. Oj så härligt! Och vackert! Visst, det en touch som ställde AIK-målvakten men ändå. Det här var det första insläppta målet för AIK på hemmaplan i år och det målet satt så skönt!

 
Text av: Niclas Lidström
 
 

ÖFKs matcher

Trissen mot
AIK
Trissen
sammanlagt
  1. Hosam Aiesh 3
  2. Sotirios Papagiannopoulus 2
  3. Saman Ghoddos 1
Sotirios Papagiannopoulus 12 poäng
Tom Pettersson 6
Hosam Aiesh 5
Saman Ghoddos 5
Curtis Edwards 4
Brwa Nouri 3 poäng
Andreas Andersson 3
Ludvig Fritzon 2
Tefaldet Tekie 2
Dennis Widgren 1 poäng
Jamie Hopcutt 1
Douglas Bergqvist 1
 
 
Kommentarer: Skriv kommentar
Gäst: Glad skrev | 15 Maj 2018 - 13:58
Viktig poäng!men de är ju skandal att mattan är så usel!!!De är ju inte första gången!!!
Gäst: Lars Larsson,Sthlm skrev | 14 Maj 2018 - 22:47
Håller med Hm. Idag så spelades det dessutom på spelare i rörelse ( inte alltid men ändå betydligt mer frekvent än tidigare). Mer sånt. I andra halvlek så fanns också en energi och vilja att göra mål, något som jag saknat tidigare. Fortfarande finns det tyärr i laget vissa spelare som vill att andra skall göra mål och inte tar ansvar när målchanserna uppstår.
Hur som helst så var matchen och resultatet ett steg i rätt riktning
Gäst: Lars skrev | 14 Maj 2018 - 22:39
Ett lyft ÖFK. Bortsett från den märkliga hemåtpassningen var Sonko mycket bra. Kör lika uppställning i nästa match
Gäst: Per skrev | 14 Maj 2018 - 21:51
Skönt
ska det naturligtvis vara.
Gäst: Per skrev | 14 Maj 2018 - 21:49
Skämt att veta att det fortfarande finns mer att ta ut av laget. Frågan är om det räcker till topp tre efter många bortslarvade poäng.
Gäst: Hm skrev | 14 Maj 2018 - 21:35
känns som om spelet lyfte när noori och tekie kom in. kanske något att tänka på framöver. ser gärna dessa två på bekostnad av dogge och fritzon.
Gäst: Hm skrev | 14 Maj 2018 - 21:25
Förmodligen årets bästa insats i allsvenskan tillsammans med matchen mot djurgården. säger dock inte så mycket. för många spelare som inte riktigt håller på allsvensk nivå. Fritzon, mukiibii, dogge mest tydligt av de som startade idag.

Triss:
3p. Ghoddos
2p. Sema
1p. Sotte
Gäst: Mats p skrev | 14 Maj 2018 - 19:57
När ÖFK har bollen går det så sakta så man tror klockorna ska stanna
 
Herrar
av: Rolighetsministern | 22 Okt 2018 - 17:46
Hördu Lars Larsson! Om du inte flag
 
14
kommentarer
Det kan inte bli bättre
av Haldo Jonsson | 18 Okt 2018 - 11:12
Allt är upplagt för en rysare! B
11
kommentarer
Full fart på IFK Strömsund - det är Kvalfeber
av Haldo Jonsson | 17 Okt 2018 - 15:16
IFK Strömsund herrar har chans at
9
kommentarer
Brunflo FK - Ås IF 2-1 (2-0)
av Thomas Dahlberg | 22 Okt 2018 - 10:40
Andra omgången i kvalet till divisi
9
kommentarer
Resultat kval till div 3 och 4
av Haldo Jonsson | 19 Okt 2018 - 14:24
Förlust för Strömsund mot Solleft
6
kommentarer
Varierande framgångar
av Haldo Jonsson | 22 Okt 2018 - 11:30
 
 Skrivet den Lör 6 Okt 17:49
fotbollz.se på Facebook