Startsidan...
  Forum
  Krönika
   
  Videoklipp
   
   
  Kommande matcher
  Länkar
   
  Medarbetare
   
  Kontaktformulär
   
  Sökning
  Skriv en nyhet
   
  Bli medlem
  Om FotbollZ.se
   
  Vill du skriva på fotbollz.se?
  Gör fotbollz.se till din startsida
OFK Supporters
tabell Tabell SvFF Min fotboll 
besök Space2u
 
   
Matchreferat - SvFF seriematch   
   
         
GIF Sundsvall       Östersunds FK
2 - 3
(1) (2)
Lör 19 Maj 2018 16:00
 
   
Målskyttar
Mål Tid Målgörare
0-1 9 Cutrtis Edvards
0-2 32 Hosam Aiesh
1-2 37 Linus Halenius
1-3 55 Saman Ghoddos
2-3 81 Linus Halenius

Så spelade GIF Sundsvall:
Eskelinen - Björkander, Moros Gracia, Myrestam - Tamimi, Batanero, Ciercoles Sagra, Olsson - Gall, Hallenius, Wilson.

Så spelade Östersunds FK:
Aly Keita - Douglas Bergqvist, Papagiannopoulos, Sam Mensiro, Tom Pettersson - Curtis Edwards, Tefaldet Tekie, Brwa Nouri, Ken Sema - Hosam Aiesh, Saman Ghoddos.

Varningar GIF Sundsvall Utvisningar GIF Sundsvall
Christian Rubio Sivodedov, David Myrestam

Varningar Östersunds FK Utvisningar Östersunds FK
Curts Edwards
Arena:
Idrottsparken
 
Publik:
7042
 
Domare:
Domare:
Bojan Pandzic
Ass. domare 1:
Fredrik Klyver, Jönköping
Ass. domare 2:
Johan Thalin
Fjärdedomare:
Arian Chalak, Sundsvall
 
Väder och vind:
Temperatur 18 grader, vind 5m/sek., luftfuktighet 76%, sol
 
 

Första vinsten borta mot GIF Sundsvall efter bra spel

 

VS

GIF Sundsvall - ÖFK 2-3 (1-2)

Målskyttar ÖFK: Curtis Edwards, Hosam Aiesh, Saman Ghoddos

Nu med referat av Niclas Lidström och bilder av David Lidström Hultén. Krönika kommer under kvällen

Curtis Edwards efter sitt 0-1 mål. Foto David Lidström Hultén

 

Energi. Otroligt mycket energi.

Och en härlig inställning hos alla spelare i ÖFK!

Där har ni vad som avgjorde Norrlandsderbyt mellan GIF Sundsvall och ÖFK.

3-2 till ÖFK efter en match som blev så spännande och hett som vi hoppats på i förhand.

Fotbollsderby. Bara ordet fotbollsderby osar glädje, lycka och häftig upplevelse för oss fotbollstokar. Och ett Norrlandsderby mellan storebror och lillebror har ju tidigare år bjudit på mycket mål.

Men frågan är vem som inför den här matchen var lillebror och storebror. Den nöten var faktiskt inte helt lätt att knäcka.

Ett ÖFK som hackar mot ett GIF Sundsvall som överpresteratär ju på förhand riktigt häftigt att få uppleva på plats.

Spelarna i ÖFK såg riktigt heta ut redan från start och konstigt vore det väl annars. När så HosamAiesh gjorde sitt ryck, det där rycket som bara han kan göra, då hängde inte Giffarnas backar med utan med en passning snett inåt bakåt, så där som vi sett så många gånger tidigare hos ÖFK (men inte under 2018), ja fanns Curtis Edwards där och kunde så vackert göra 1-0 till ÖFK. Då visade klockan 9 minuter spelade och sedan följde en period då ÖFK hade allt spel.

Efter 30 spelade minuter av första halvleken hade Sundsvall en enda gång på allvar avancerat upp och hotat ÖFK, självklart var det Linus Hallenius som höll sig framme men sköt utanför i dålig vinkel.

ÖFK fortsatte att hålla boll och till skillnad från tidigare i år så skapade ÖFK mängder med chanser, gång på gång kom ÖFK på vänsterkanten via Ken Sema. Eller på högerkanten via HosamAiesh.

I 32:a matchminuten kom ett inlägg som Douglas Bergqvist var högst på, nere vid den högra stolpen höll sig HosamAieshframme och 2-0 till ÖFK kändes riktigt rättvist faktiskt. Som sagt var, för första gången kändes det som om ÖFK hade turen på sin sida. Bollen studsade rätt och känslan var så här långt i matchen att ÖFK aldrig kunde förlora det här heta norrlandsderbyt.

Men precis som allt kändes så bra, då slår Sundsvalls bästa spelare så här långt till, Linus Hallenius höll sig framme på en snabbt slagen frispark och reduceringen kändes som en riktig kalldusch.

11-1 i hörnor för ÖFK i första halvleken är ju siffror som är otroligt häftiga att läsa, men visst tycker man ibland att det slås alldeles för många dåliga hörnor i ÖFK?

Brwa Nouri kändes lite piggare idag än tidigare. TesfaldetTekie känns fortfarande lite för osäker och jag tror att han har så otroligt mycket mer i sin kropp än vad han visat hittills.

Douglas Bergqvist i sin roll på backplats känns så där. Jag blir orolig när Douglas går in i närkamper för då kan vad som helst hända. Sam Mensiro hade en uppgift denna vackra soliga eftermiddag, han skulle se till att David Batanero inte skulle få en millimeter gratis. Och Mensiro skötte sig utomordenligt. Visserligen var det Batanero som låg bakom reduceringen till 1-2, men i övrigt får man säga att Mensiro får stora A för sin uppgift.

Curtis Edwards gör ett riktigt bra jobb på mittfältet, han var riktigt nära att trycka in 3-1 efter 54 minuters spel. Men i samma anfall lyckades SamanGhoddos elegant få in 3-1. Ghoddos sprang jublande fram till klacken och bugade. Ungefär som han tackade för sig och den tid han har haft i ÖFK.

En skön bild som kommer att finnas kvar på näthinnan länge framöver. Ghoddos är en skön kille som står med båda benen på konstgräset och det är svårt att inte gilla honom.

I 66:e minuten gick Hosam ut och in istället med Dennis Widgren. Widgren som inte ens satt på bänken när ÖFK kryssade på Friends mot AIK i måndags. Jag hoppas att Dennis får fortsätta att få speltid, han är värd det och jag tycker att han ger trygghet i den betongmur som ÖFK:sförsvar visar gång på gång just nu.

AlyKeita var tillbaka mellan stolparna efter några riktigt bra matcher av Andreas Andersson, även Keita utstrålade glädje och energi. Gång på gång visade han prov på sina fantastiska fötter och förmåga att se saker tidigt. I 73:e minuten gjorde han en makalös benparad vid ett friläge.

2-3 målet kom efter nytt slarv av ÖFK, lite oskärpa så var han där Linus Hallenius och sen blev det några riktigt jobbiga minuter.

Och med tre minuter kvar av ordinarie matchtid så var det AlyKeita som räddade tre poäng till ÖFK. Ett skott utifrån tog på en ÖFK-spelare och bytte riktning. För någon sekund eller millisekund kändes det som om bollen skulle gå in. Keitaslängde sig och kom upp igen och tippade ut bollen. En räddning i världsklass och en räddning som gav ÖFK tre viktiga poäng.

- Vi är förstås glada över resultatet och inställningen hos spelarna. Vi satte press vid våra hörnor, sedan fick de ett billigt mål och sen blev det en riktig derbymatch, berättar Graham Potter efter segern.

Vad säger du om Keitas räddning på slutet?

- AlyKeita en fantastisk räddning, skönt att ha två målvakten igång. Andreas har spelat bra en tid nu och Keita stått vid sidan om och varit skadad i ena handen. Men nu gjorde han en riktigt bra match, sa en lycklig Potter och la till:
- Det blev onödigt spännande på slutet. Men det här var troligen vår bästa bortamatch den här säsongen, menar Graham Potter.

Sundsvalls tränare Joel Cedergren var lugn i sin analys efter förlusten mot ÖFK.

- Grattis Graham, Östersund är bra och deras försvarsspel var bra. Deras en mot en-spel på kanterna var hög klass och det var en tuff match som vi ligger under i början av matchen men kommer tillbaka och skapar en del målchanser.

Tre viktiga poäng för ÖFK. Tre viktiga poäng men också en fantastisk match med en underbar inramning. De här derbymatcherna är fantastiska att uppleva. Och lär vara helt underbara att spela.

Falkarna och den stora ÖFK-klacken sjöng för födelsedagsbarnet Mensiro och hyllade SamanGhoddos som troligen (?) gjort sin sista match i ÖFK-tröjan.

Niclas Lidström

Trissen

3

AlyKeita.

Räddade ÖFK på slutet av matchen. Först benparaden i mitten av andra halvleken och sedan med två minuter kvar när han tippade ut bollen på ett sätt som jag inte trodde var möjligt. Keita utstrålar en glädje och såg otroligt lycklig ut att vara tillbaka som första keeper. ÖFK har två riktigt bra målvakter just nu, Andreas Andersson har gjort några bra matcher men fick alltså vila nu.

2

SamanGhoddos

Oj vilken spelare! Oj, vilken match han gör. Kanske den sista gången vi fick se SamanGhoddos i ÖFK-tröjan eftersom han nu sticker på VM-samling med Iran och sen är väl risken att hans säljs till Spanien otroligt stor. Ghoddos gjorde en riktigt bra match och ÖFK kan bara tacka för den tid vi har fått se honom i Allsvenskan.

1

HosamAiesh

Hosam kommer att bli ÖFK:s nästa stora spelare, inget snack om den saken. Han har en snabbhet som Ken Sema, han har ett ryck som få i Allsvenskan hänger med och nu när han har fått bort lite ”valpighet” så är han otroligt bra. 2-0 målet var vackert men hans löpningar gör att ingen back i Allsvenskan går säker längre. Måtte han bara få vara hel!

 
Text av: Niclas Lidström
 
 

ÖFKs matcher

Trissen mot
GIF Sundsvall
Trissen
sammanlagt
  1. Aly Keita 3
  2. Saman Ghoddos 2
  3. Hosam Aiesh 1
Sotirios Papagiannopoulus 12 poäng
Saman Ghoddos 7
Tom Pettersson 6
Hosam Aiesh 6
Curtis Edwards 4
Brwa Nouri 3 poäng
Andreas Andersson 3
Ludvig Fritzon 2
Tefaldet Tekie 2
Dennis Widgren 1 poäng
Jamie Hopcutt 1
Douglas Bergqvist 1
 
 
Kommentarer: Skriv kommentar
Gäst: Hm skrev | 20 Maj 2018 - 16:50
Tror inte giffarna kom förbi vårt vänsterförsvar en enda gång igår, Dogge hade de tyngre till höger.

Men hyfsad förstärkning när vi får tom P i duellerna defensivt. Ruggigt stabil!
Gäst: Rensarn skrev | 20 Maj 2018 - 12:17
Bra igår men vi ska inte sväva iväg. Vi har fortfarande förtvivlat svårt att omsätta bra spel i avslut på mål. Vi hade tre skott på mål igår enligt statistiken, Giffarna hade fler. Vi behöver alltså vara kliniska i de lägen vi får för att vinna matcherna. Med det fantastiska kantspel vi hade igår så borde vi ha fler vassa avslut. Dock var gårdagen det bästa på länge då vi visade upp ett rörligare spel och satte mycket tuffare press på motståndarna i stort sett över hela banan. Tekie måste lira även fortsatt, känns som han ger Nouri nödvändig avlastning som playmaker och jag tror han har massor i sig som vi inte fått se än. Älskar att Potter är så lånsiktig att han plockar banans gigant Aiesh av planen tidigt. Han måste hålla och vara med mot Sirius och Häcken också, då får vi hot från två kanter.
Gäst: Suck skrev | 19 Maj 2018 - 23:35
Underbar seger och bitvis riktigt bra spel.

@Collina
Jodå det var offside om än knapp, vi borde även fått en straff på en klar hands vid ställningen 0-1.
Gäst: Gammelsosse skrev | 19 Maj 2018 - 22:42
3 p Aiesh
2p Keita
1p Alla andra

Oj, oj. Man undrar hur matchen mot Dalkurd hade slutat med kvicksilvret Aiseh med i sitt esse?

Nu går vi in med full kraft och en låg tyngdpunkt mot Sirius och Häcken, och hux flux finns det ännu en chans till Europaspel nästa år genom en toppplacering.

Sundsvall imponerade också, som med ÖFKs bitvis strålande spel, gav speciellt fotbollsgodis till oss alla norrlänningar.
Gäst: Riktig triss skrev | 19 Maj 2018 - 21:28
3p. Hosam
2p. Ghoddos
1p. Sema

När dom här tre spelarna är på spelhumör så finns ingen jämlike i allsvenskan!
Gäst: Hm skrev | 19 Maj 2018 - 21:26
Keita tabbe andra målet? Var inte det ett avslut från typ 2 meter?
Gäst: Collina skrev | 19 Maj 2018 - 20:08
Ni som var plats, var inte Hallenius offside vid deras första mål ???
Gäst: Cameron skrev | 19 Maj 2018 - 20:00
Bra match idag. Hosam bäst på plan kom runt varje gång, tycker han vart dålig på inlägg men idag bra mot Edward men kan pricka ännu bättre för alla lägen han har. Synd ghoddos lär försvinna men en rejäl slant i kassan. Hellre se Andersson i målet keita tabbe andra målet.
Gäst: Där satt den skrev | 19 Maj 2018 - 19:35
Fy fan va skönt!!!!
 
Herrar
av: Clement | 14 Apr 2024 - 03:48
HejJag vill bara hälsa att det finn
7
kommentarer
Kan nye forwarden Quimi Ordónez vara lösningen mot
av Haldo Jonsson | 16 Apr 2024 - 21:04
Myroslav Mazur gör 2-0 i 76:
4
kommentarer
Div 3 mellersta Norrland
av Haldo Jonsson | 15 Apr 2024 - 13:33
2
kommentarer
Före detta ÖFK- backen Jonathan Azulay ska stoppa
av Haldo Jonsson | Igår - 16:41
Jonathan Azulay. Foto Haldo Jonsson
2
kommentarer
Tips div 2 Norrland
av Haldo Jonsson | Igår - 09:44
Dags för Frösö IF at
1
kommentar
Träningstider denna vecka
av Haldo Jonsson | 16 Apr 2024 - 09:42
 
 Skrivet den Lör 30 Mar 22:25
 
 Skrivet den Lör 6 Apr 23:07
 
 Skrivet den Lör 23 Mar 14:17
fotbollz.se på Facebook