Temperatur 18 grader, vind 3 meter/se. sydväst, luftfuktighet 48 %, tidvis mulet

Säker seger mot BK Häcken i sista matchen innan speluppehållet!

VS

ÖFK - BK Häcken 2-0 (1-0) Målskyttar: Dino Islamovic och Jamie Hopcutt.

Nu med referat av Lasse Granbacka och bilder av Alexander Edfalk

Första halvlek
Jamie Hopcutt tar Alhaji Geros plats i anfallet. Tom Pettersson har lämnats helt utanför truppen pga sjukdom.
Avaktande start på halvleken då båda lagen försökte vårda boll inom laget. En hands situation inne i Häckens målområde efter 5 min men domaren valde att inte blåsa straff.
Efterhand tar ÖFK över spelet och börjar skapa fler och fler chanser. Bra samspel mellan Mukiibi och Hopcutt efter 10 minuter. Aiesh verkar ha hittat formen och skapade flera bra lägen på sin högerkant. Bra inspel till Nouri i minut 17 från Aiesh men skottet strax utanför och minuten senare till Hopcutt men strax utanför även denna gång!
Mycket bollinnehav för ÖFK och Häcken får slå ifrån sig och enbart försvara sig.
I minut 24 kommer Aiesh fri på sin höger kanten och kan slå ett perfekt pass till Islamovic som kan slå in 1-0 till. Helt rättvist!
I minut 26 får El Kabir i Häcken varning efter snack då han ansåg att dem borde fått frispark på ÖFK:s planhalva. Fortsatt bra och rörligt spel från ÖFK:s sida.
Sema varnad i minut 33.
Häckens bästa chans kom i minut 34 då El Kabir hade ett skott utanför.
Häcken har inga bollvinnare och har svårt att etablera några längre anfall.
Sotte bytts ut i minut 40 mot Sonko Sundberg och orsaken var visst magkänning. Halvleken spelas av och bra i ÖFK i första Aiesh, Hopcutt och Mukiibi. Stort bollinnehav för ÖFK i första halvlek.

Andra halvlek
Inga byten i halvtid och ÖFK hade en kvalificerad chans i minut 52 som såg ut att vara en inövad variant. Edvards slår en frispark där Islamovic kommer och sätter till huvudet men nicken gick över.
Häckens bästa chans kom i minut 58 då Widgren slår ett pass som friställer 2 Häckenspelare men som tur är så är avslutet dåligt och går utanför. Kunde varit det som gjort att Häcken kommit i kapp målmässigt!
Lite mer bollinnehav för Häcken under några minuter då det återstod 30 minuter av matchen.
I minut 61bytts Aiesh ut och in kommer Gero. Sema går då över och spelar på högerkanten. Sema lite mer aktiv under andra och kommer till med några avslut men ofta från långt håll.
Bergqvist in och Islamovic ut i minut 70 och det kändes som ett defensivt byte och man spelade mer 4-3-3 nu.
Några byten från Häcken men inget som förändrade spelbilden och fortsatt stort övertag för ÖFK.
I minut 78 frispelas Hopcutt av Sema och kan slå in 2-0 och spiken i kistan för BK Häcken.
Keita fick sträcka ut sig några gånger i slutet av andra men inget som oroade.
Matchen spelas av och 3 p och ett lyft uppåt i tabellen.

Sammanfattning
En match som styrdes helt av ÖFK och 62 % bollinnehav. Bra samarbete av Islamovic, Hopcutt och Aiesh idag och det finns fortfarande resurser kvar i laget fast Ghoddos saknades. Potter duktig på att stuva om i laget och få till en bra balans i laget.
Efter matchen hölls 2 presskonferenser. Den första handlade om matchen och där sa BK Häckens tränar Andreas Alm att det var en ”klar seger för ÖFK” och att ÖFK var det bättre laget idag. Graham Potter tyckte det var en bra vinst och avslut på vårsäsongen och sa att dem höll sig till matchs plan men att man inte lyckades skapa så mycket trots övertag i bollinnehav i första halvlek.
Den andra presskonferensen hölls av Daniel Kindberg och där han ville ta upp om alla spekulationer som varit om spelarövergångar och att Graham Potter skulle sluta.
Det ända som kom fram var att Sotte troligen gör klart med FC Köpenhamn i morgon och det som återstår är medicinsk undersökning och detaljer i avtalet.
Swansea har varit i kontakt med Daniel Kindberg om att få inleda samtal med Graham Potter. Finns inget klart eller någon överenskommelse mellan klubbarna. Finns inte heller några andra spelare som är klara för andra klubbar.

Bäste spelare på plan idag var Aiesh som bäddade för 1-0 målet med framspelet till Islamovic och fina löpningar på högerkanten.
Sotte avlutade sin karriär i ÖFK med säkert backspel och Hopcutt som gjorde sin bästa match för säsongen.