Startsidan...
  Forum
  Krönika
   
  Videoklipp
   
   
  Kommande matcher
  Länkar
   
  Medarbetare
   
  Kontaktformulär
   
  Sökning
  Skriv en nyhet
   
  Bli medlem
  Om FotbollZ.se
   
  Vill du skriva på fotbollz.se?
  Gör fotbollz.se till din startsida
OFK Supporters
tabell Tabell SvFF Min fotboll 
besök Space2u
 
   
Matchreferat - Träningsmatch   
   
         
Östersunds FK       GIF Sundsvall
0 - 0
(0) (0)
Tor 21 Jun 2018 17:00
 
   
Så spelade Östersunds FK:
Andreas Andersson,(46) Ronald Mukiibi, Noa Sonko Sundberg, Tom Pettersson, Dennis Widgren, Ludvig Fritzon, Douglas Bergqvist, (71) Tefaldet Tekie, Curtis Edwards,(71), Dino Islamovic, Alhaji Gero (71)

Ersättare: Aly Keita,(46) Frank Ahrin, (71), Smajl Sulevic, (71), Sam Mensiro, (71) Patrick Kpozo

Varningar Östersunds FK Utvisningar Östersunds FK
Inga varningar

Varningar GIF Sundsvall Utvisningar GIF Sundsvall
Inga varningar
Arena:
Strömsvallen
 
Domare:
Henrik Mohlin
 
Väder och vind:
Temperatur 13,7, vind 3,5 m/sek, luftfuktighet 57%, sol
 
 

Björn missade chansen att testa något nytt

 

VS

ÖFK - GIF Sundsvall 0-0 (0-0) Nu med referat av Agne Svärd

 

.

Så var ÖFK igång igen efter några veckor efter ett kortare semesteruppehåll och en dryg vecka på träningsfältet. 0–0 mot Gif Sundsvall (i Strömsund) är givetvis inget att skriva hem om men man kan ju vara snäll och säga att ÖFK åtminstone ligger några steg före Giffarna inför omstarten i Allsvenskan, resultatet till trots.
Det var, precis som när laget möttes i serien för en månad sedan, klasskillnad. Bara målvakten William Eskelinen höll Sundsvall kvar i matchen när ÖFK radade upp den ena möjligheten efter den andra en bit in i den andra halvleken.
Men oavsett vad som hände ut på mattan; det mest intressanta den här gången var att se hur Björn Hamberg som ansvarig formerade laget när några av de tunga spelarpjäserna (Sema, Ghoddos, Nouri, Aiesh) av olika anledningar inte fanns att tillgå samt att storpappa själv i(Graham Potter) inte finns kvar att luta sig emot.
Jag hade hoppats att Björn skulle ha vågat ta något nytt friskt grepp när han nu fick chansen. Men nej, absolut inte. Björn klev vidare i Potters fotspår och upprepade dom misstag som Potter gjorde när ÖFK-spelet haltade som mest i våras.
Exempelvis:
# Alhaji Gero och Dino Islamovic är en hopplös kombination som anfallspar. Var för sig har de unika kvaliteter, tillsammans fungerar dom inte. Det har vi sett tidigare.
# Douglas Bergqvist räcker inte till i den centrala rollen på mittfältet. Det har vi också sett tidigare (alltför många gånger!)
För min del hade jag gärna sett att Frank Arhin och Patrick Kpozo fått chansen redan från start som offensiva kantspelare, ingen kunde ha klandrat Björn Hamberg om han valt att testa den varianten när nu några ”givna” startspelare inte fanns på plats. Arhin och Kpozo är ju två av dem som haft haft minst med speltid under våren och som kan komma att bli viktiga kuggar i den höst som väntar men som vi vet så lite om.
Men samtidigt, Björn valde den trygga vägen (gjorde som Potter gjort) och riskerade därmed ingenting. Så kan man ju också tänka.
Några noteringar;
# Tesfaldet Tekie var planens gigant.Klok som en pudel och fanns överallt, inte minst i Sundsvalls straffområde där han var inblandad i fyra-fem riktigt vassa avslut.
# Noah Sonko Sundberg ser ut att vara den som ska fylla tomrummet efter Sotirios Papagiannopoulos i mittförsvaret. Stabil insats bredvid Tom Pettersson som inledde darrigt men spelade upp sig i andra halvlek.
# Andreas Andersson och Aly Keita delade på målvaktsjobbet utan att någon behövde smutsa ned sina kläder. Notabelt; Andreas tog den här gången inte en enda risk i spelet med fötterna medan Keita valde att delta i passningsspelet precis som vanligt.
# Nu drar ÖFK till Danmark för en veckas träningsläger Där blir det också matcher mot Vejle och Odense, båda i den danska Superligan. Under den här veckan tar också Ian Burchnall över huvudansvaret för tränarteamet och dessutom ansluter Brian Wake. Hoppas att den nya tränarduon har några bra hörnvarianter med i bagaget. Åtta nya försök den här torsdagseftermiddagen, alla misslyckade. Här finns det mycket att förbättra!

Referat: Agne Svärd





 
Text av: Agne Svärd
 
 
 
Kommentarer: Skriv kommentar
Gäst: Lfk skrev | 23 Jun 2018 - 11:09
Var är Nouri?
Gäst: Glad skrev | 23 Jun 2018 - 06:33
@ivey de är därför Agne Var så bra tränare ........
Gäst: Järngustav skrev | 22 Jun 2018 - 23:16
Såg matchen och håller med Agne om Gero och Dino. Jag vet inte om den här matchen sa så mycket. Sundsvall var så usla som man inte har sett tidigare under denna säsong. Deras målvakt är den enda som får godkänt.
Gäst: Ivey skrev | 22 Jun 2018 - 10:44
Håller med Agne. Märks att han kan 100 ggr så mycket fotboll som resten av er tillsammans.
Gäst: Hmm skrev | 22 Jun 2018 - 09:34
"Det var, precis som när laget möttes i serien för en månad sedan, klasskillnad. Bara målvakten William Eskelinen höll Sundsvall kvar i matchen när ÖFK radade upp den ena möjligheten efter den andra en bit in i den andra halvleken."
Jag baserade det på din text men det är klart att det var GIFarna som var dåliga inte ÖFK som gjorde dom dåliga...
Det hade så klart varit grovt tjänstefel att INTE bygga vidare på det nordens bästa tränare byggt upp.
Gäst: Agne Svärd skrev | 21 Jun 2018 - 23:18
Jo, Hmm, jag tyckte att det var onödigt att köra vidare på dåliga lösningar (Gero/Dino som par, Bergqvist som central mitt) som redan var testade, inget annat. Att sedan ÖFK ”totaldominerade” (ditt ord) berodde nog mest på att Giffarna var näst intill uselt den här gången.
Gäst: Hmm skrev | 21 Jun 2018 - 22:43
Okej så ÖFK totaldominerade men Björn får skit för att han inte testade något nytt. Bra Agne....
 
Herrar
av: Clement | 14 Apr 2024 - 03:48
HejJag vill bara hälsa att det finn
13
kommentarer
Varbeg -ÖFK 1-0
av Haldo Jonsson | 13 Apr 2024 - 15:49
VS  Varbeg - ÖFK 2-0 (1-
4
kommentarer
Tips div 3 mellersta Norrland - första spännande l
av Haldo Jonsson | 10 Apr 2024 - 18:59
Dvärsätt BK nu tvåa
3
kommentarer
Div 3 mellersta Norrland
av Haldo Jonsson | 15 Apr 2024 - 13:33
3
kommentarer
Tips div 2 Norrland
av Haldo Jonsson | 11 Apr 2024 - 22:43
Ytterhogdal nu trea i tabellen. IFK
2
kommentarer
Dvärsätts BK - Bergs IK 4 -0 (3-0) Bilder
av Stefan Roos | 14 Apr 2024 - 21:03
Foto: Stefan Roos
 
 Skrivet den Lör 30 Mar 22:25
 
 Skrivet den Lör 6 Apr 23:07
 
 Skrivet den Lör 23 Mar 14:17
fotbollz.se på Facebook