Startsidan...
  Forum
  Krönika
   
  Videoklipp
   
   
  Kommande matcher
  Länkar
   
  Medarbetare
   
  Kontaktformulär
   
  Sökning
  Skriv en nyhet
   
  Bli medlem
  Om FotbollZ.se
   
  Vill du skriva på fotbollz.se?
  Gör fotbollz.se till din startsida
OFK Supporters
tabell Tabell SvFF Min fotboll 
besök Space2u
 
   
Matchreferat - Träningsmatch   
   
         
Vejle       Östersunds FK
2 - 2
(1) (1)
Sön 1 Jul 2018 12:00
 
   
Målskyttar
Mål Tid Målgörare
1-0 Allan Sousa
1-1 Ronald Mukkibi
2-1 Adam Jakobsen
2-2 Dino Islamovic

Så spelade Vejle :

Varningar Vejle Utvisningar Vejle
Inga varningar

Varningar Östersunds FK Utvisningar Östersunds FK
Inga varningar
Arena:
Vejle Stadion
 
Väder och vind:
Temperatur 22 grader, vind 4 m/sek, luftfuktighet 38%
 
 

Oavgjort när ÖFK avslutade Danmarkslägret

 
VS


Vejle BK - ÖFK 2-2 (1-1) Mål av Ronald Mukiibi och Dino Islamovic.

Nu med referat av Agne Svärd och bilder av David Lidström Hulten

 

En träningsmatch är alltid en träningsmatch.

Så har vi sagt de senaste veckorna efter ÖFK:s möten med Gif Sundsvall (0–0) och Odense BK (0–2). Och så säger vi också efter söndagens 2–2 mot Vejle BK, nykomling i den danska Superligan.

Nya tränarduon Ian Burchnall & Brian Wake ville uppenbarligen ge alla spelare en möjlighet att visa upp sig under det så viktiga Danmarkslägret. Det gav en helt annan uppställning jämfört med den som matchade mot Odense i onsdags. På papperet såg det ut som 3-5-2, i verkligheten blev det en klassisk 3-4-3-variant.

Inledningen blev händelserik.

# 6:e min. Straff till hemmalaget sedan ÖFK-försvaret hamnat på villovägar och Tom Pettersson skickat på en huvudlös hockeytackling i fel läge, 1–0 Allan Sousa.

# 8:e min. ÖFK kvitterar, en misslyckad högerhörna landar till sist hos Ronald Mukiibi som från strafflinjen träffar rätt med ett pressat högerskott, 1–1.

Sedan havererade ÖFK:s spel, mer eller mindre.

# Försvarsmässigt fick man väldigt svårt att freda sig mot Vejles snabba omställningar. Det läckte oroväckande i försvarslinjen.

# På centrala mittfältet hade Brwa Nouri och Smajl Suljevic svårt att hinna med.

# Och anfallsspelet fanns bara på papperet; högerkantens Frank Ahrin och Hosam Aiesh fick inte till något som helst samarbete, Alhaji Gero var som Gero kan vara (överallt men oftast ingenstans) och Jamie Hopcutt helt under isen.

# Dessutom tvingades målvakten Aly Keita ge upp efter en halvtimmes spel sedan han skadat högerarmen efter en kollision med Noah Sonko Sundberg, Andreas Andersson ersatte.

Som ni förstår av detta; 1–1 var ett bra resultat för ÖFK när domaren blåste för pausvila!

När spelarna kom ut till andra halvlek hade Dennis Widgren ersatt Tom Pettersson och Tesfaldet Tekie tagit Frank Ahrins plats på mitten.
Men domaren hann i stort sett bara blåsa igång den andra ronden så åkte ÖFK på ännu en rask omställning av hemmalaget, Adam Jacobsen snurrade upp såväl Mukiibi som Sonko Sundberg innan han placerade bollen i nät utom räckhåll för Andreas Andersson, 2–1.

Men efter några ytterligare byten (61:a min, Ken Sema och Curtis Edwards in, Hopcutt och Suljevic ut samt 77:e min, Douglas Bergqvist och Dino Islamovic in, Mukiibi och Gero ut) fick ÖFK tag på matchen. Man kan säga att ÖFK blev starkare ju längre matchen fortskred medan hemmalaget blev allt sämre sedan man under den andra halvan bytt ut i stort sett hela startelvan!

Det gav också en välförtjänt kvittering i den 83:e minuten när Dino Islamovic tryckte 2–2-bollen i röran framför Vejles mål sedan Hosam Aiesh gjort förarbetet.

Några noteringar;

# När Sotirios Papagiannopoulos inte längre finns kvar i ÖFK-försvaret är det nog säkrast att satsa på en fyrbackslinje, åtminstone i inledande bortamatcherna mot Hammarby (9 juli) och Malmö FF (15 juli). Med ”Sotte” gick det oftast alldeles utmärkt med tre backar, utan ser det väldigt spretigt ut. För mig är Mukiibi, Sonko, Tom P och Dennis W en given fyrbackslinje när det blir allvar igen.

# Burchnall & Wake måste givetvis satsa vidare på Nouri-Tekie-Edwards som det centrala mittfältet. Alla andra alternativ har kraschlandat.

# Hosam Aiesh sov sig igenom första halvlek men vaknade till ordentligt mot slutet. Given startspelare till höger mot Hammarby.

# Till vänster måste ÖFK-ledningen hitta en ersättare till avstängde Ken Sema (tre gula kort) i första höstmatchen. Patrick Kpozo kan vara ett alternativ med sin fina vänsterfot. Kpozo har blandat högt och lågt när han fått chansen men har egenskaper som kan vara värdefulla i Semas frånvaro. Som jag ser det kan Kpozo var en joker i höst (om han får en back bakom sig, som wingback tror jag inte att det går).

# Det som gör mig riktigt orolig är anfallsspelarna, ingen visar form just nu. Dino Islamovic var visserligen pigg när han kom in mot Vejle och gjorde dessutom mål. Men en kvart är trots allt bara en kvart och inget att hetsa upp sig för. Gero har ingen struktur i sitt spel, Hopcutt krånglar bara till det för sig, Frank Ahrin var inte på hugget när chansen gavs och Ludvig Fritzson har bara sett seg ut, är dessutom småskadad efter Odensematchen.

# Sammantaget om anfallsspelet i dom tre träningsmatcherna: Underkänt!

# Men i bakfickan finns naturligtvis Saman Ghoddos. Frågan som alla ställer: Hur länge?

# Som jag skrev efter matchen mot Odense. ÖFK:s nya tränarduo har en hel del att fundera på, det gäller även efter den här träningsveckan i Danmark. Matchen mot Vejle, gav i alla fall inga uppenbara utropstecken. Möjligen det faktum att jobba vidare på det som Graham Potter lämnade efter sig när flyttlasset gick till Wales!



 
Text av: Agne Svärd
 
 
 
Kommentarer: Skriv kommentar
Gäst: Robert skrev | 2 Jul 2018 - 00:15
Plats i startelvan förtjänar man genom att göra bra träningar och att ta chansen när man väl får den. Ahrin och Kpozo har inte glänste när de har fått chansen även om de båda har glimtar till korta stunder.

Att de ska få lämna håller jag däremot inte med om eftersom de fortfarande kan utvecklas med tanke på deras ålder, 19 och (snart) 21.

Se bara på Edwards, Ghoddos och Sema. Innan av dessa tre spelare hade slagit igenom i allsvenskan vid så unga år. Så det är inte omöjligt att de blir bättre om de fortsätter jobba hårt på träningarna och kanske visar att de förtjänar platser i startelvan så småningom.
Gäst: Aurin skrev | 1 Jul 2018 - 19:49
Ingen blir bättre av att sitta på bänken
Helt klart är Franky en talang.
Ge honom 2-3 matcher ifrån start ska ni få se på liraren. I
Gäst: Hm skrev | 1 Jul 2018 - 19:17
Finns ingenting som styrker ditt påstående överhuvudtaget. Han har aldrig visat något på planen som skulle motsvara en sådan hype.
Gäst: Lars skrev | 1 Jul 2018 - 18:01
Om Ahrin inte får speltid så kan han inte utvecklas. Han är en av Sveriges mest lovande talanger. Ta hand om honom.
Gäst: Hm skrev | 1 Jul 2018 - 17:54
Skulle spontant säga att det snart måste vara läge att släppa arhin. Kanske lite hårt men hans utveckling går inte framåt. Kan ha varit en av d sämsta insatserna av en ÖFK spelare någonsin idag. Lite trist då man trodde att det fanns utvecklingspotential i honom.
Gäst: N.K skrev | 1 Jul 2018 - 14:33
Inga kommentarer
 
Herrar
av: Clement | 14 Apr 2024 - 03:48
HejJag vill bara hälsa att det finn
13
kommentarer
Varbeg -ÖFK 1-0
av Haldo Jonsson | 13 Apr 2024 - 15:49
VS  Varbeg - ÖFK 2-0 (1-
4
kommentarer
Tips div 3 mellersta Norrland - första spännande l
av Haldo Jonsson | 10 Apr 2024 - 18:59
Dvärsätt BK nu tvåa
3
kommentarer
Div 3 mellersta Norrland
av Haldo Jonsson | Igår - 13:33
3
kommentarer
Tips div 2 Norrland
av Haldo Jonsson | 11 Apr 2024 - 22:43
Ytterhogdal nu trea i tabellen. IFK
2
kommentarer
Dvärsätts BK - Bergs IK 4 -0 (3-0) Bilder
av Stefan Roos | 14 Apr 2024 - 21:03
Foto: Stefan Roos
 
 Skrivet den Lör 30 Mar 22:25
 
 Skrivet den Lör 6 Apr 23:07
 
 Skrivet den Lör 23 Mar 14:17
fotbollz.se på Facebook