Magnus Römo Mella, Östersund

Temperatur 27.0 grader, vind 4/m sek. sydost, luftfuktighet 84%

Hemmaseger efter övertygande spel!

VS
ÖFK - Trelleborg 4-1 (4-1) Nu med referat av Lasse Granbacka. Bilder och krönika kommer senare.

Trelleborgs FF PÅ besök på Jämtkraft Arena. Ett lag som öfk aldrig förlorat mot! islamovic inte med idag men ghoddos finns med från start.

Första halvlek
Matchen började med ett bra frisparksläge för TFF redan i minut 1 men skottet gick utanför Aly Keitas vänstra stolpe.
Fint spel av ÖFK med många fina pass framför TFF:s målområde och i minut 5 får Hosam Aiesh fram en passning genom hela TFF:s försvar som går till Curtis Edwards som enkelt kan slå in bollen i mål.
1-0.

I minut 9 får ÖFK ett frisparksläge rakt fram i TFF:s målområde som Saman Ghoddos stegar fram till och tar. Syns redan innan att TFF: s målvakt, Marko Johansson, stod felplacerad och Saman Ghoddos kan enkelt slå bollen otagbart i mål och 2-0.

Fortsatt fint spel där TFF inte kommer åt bollen och den vindsnabbe Hosam Aiesh kommer fram på sin högerkant i minut 11 och slår ett fint inlägg till Saman Ghoddos som kan göra sitt andra mål för dagen.3-0. Många ropade på straff då Jamie Hopcutt revs ned i TFF:s målområde i minut 16 men ingen åtgärd! Tyvärr måste ÖFK göra ett byte redan i minut 23 då Hosam Aiesh skadar sig och Ludvig Fritzon kommer in på högerkanten.

Massivt bollövertag för ÖFK halvvägs in i matchen där ÖFK känns mycket piggare och där TFF får jaga boll. Så fortsatte det fram till minut 33 där Saman Ghoddos jagar ifatt en boll på högerkanten och kan slå in den i målområdet där Jamie Hopcutt får 2 chanser att slå den bakom TFF målvakten.4-0.
I minut 34 får TFF målvakten rusa ut för att avvärja ett friläge för Jamie Hopcutt.

I minut 35 så kommer det en boll in från vänsterkanten som går över Aly Keita och tar i vänstra stolpen och in i mål. Keita och målskytten Felix Hörberg blir lika förvånande.4-1. Halvleken spelas av och inga fler mål sista 10 minuterna men halvleken till ÖFK. Bra i första Hosam Aiesh 2 målpass, Samman Ghoddos och en pigg Jamie Hopcutt.

Andra halvlek
Samma start i andra som första avslutades med att ÖFK tog tag i taktpinnen och bollinnehavet. Skottförsök från TFF i början av halvleken men utanför. Jamie Hopcutt och Curtis Edwards provade lyckan med skott från långt håll efter 5 min in i matchen.

Lite mer energi i TFF i början av andra men ÖFK är det bättre laget och vinner lätt tillbaks bollarna och är mycket mer aggressiva i sitt spel. ÖFK låter TFF ha mer i backlinjen och avvaktar med att gå på.
TFF byter Dennis Hümmet mot Freddie Brorsson i minut 59 för att få till en förändring i spelet.
Avvaktande spel efter 15 min in i halvleken där ÖFK håller boll och spelar runt.

Byte i ÖFK i minut 65 då lagkaptenen Brwa Nouri går ut och Sonko Sundberg in. Bytena i andra var mer föranlett av att låta så många som möjligt få speltid.

En av matchens sista och bästa chanser hade Tesfaldet Tekie i minut 70 då han kom helt fri och slår bollen på TFF:s målvakt och sedan ut till hörna som blir resultatlös.

Ett skadeavbrott i minut 73 på en inbytt TFF spelare, Erik Andersson, utnyttjade spelarna till att dricka i den 25 gradiga värmen. Matchen fortlöpte så att ÖFK håller i bollen och låter TFF jaga boll och tar inga chanser utan spelar på resultatet. Samuel Mensah byts in i slutet av andra och får också lite speltid och 5724 på läktaren kunde ge stående ovationer till ÖFK för dagens insats de sista minuterna.

Sammanfattning
Ett överlägset ÖFK som avgjorde matchen på 11 minuter. De sa också TFF:s tränare, Patrick Winqvist, på presskonferensen att man höll matchplanen i 2 minuter och sedan var matchen slut efter 3-0.
Han gratulerade Ian Burchnall och ÖFK till segern och de 3 poängen.
Ian Burchnall var nöjd med dagens insats och framförallt att laget var aggressivt och ville vinna boll.
På fråga om det var något man tränat på att hålla högt bolltempo så medgav han det och det syntes också i spelet idag att tempot var högre. Målet framöver var att bli bättre individuellt på plan och som lag.
Ett roligt inslag var i slutet av matchen att TFF tränare gick fram till Ian och frågade om man inte kunde sluta efter 90 minuter och inte spela de 2 extra minuterna då det såg ut som om det skulle bli regn.
Ett ÖFK med många bra insatser men mot ett Trelleborg som inte kom upp i någon högre nivå idag!
Vill ge toppbetyget till Samman Ghoddos för de 2 målen, Curtis Edwards för målet och hans förmåga att kunna spela på så många olika positioner och Hosam Aiesh för de 23 minuter han var med och de 2 målpass och farligheter han skapade på den tiden.