9 raka utan förlust för ÖFK och 10:e kom mot Kalmar FF!

ÖFK - Kalmar FF 2-0 (0-0) Målgårare: Sanan Ghoiddos och Patrick Kposo.

Nu med referat av Lasse Granbacka. Krönika och bilder kommer under kvällen!

Tranfersfönstren börjar stängas och ÖFK har några som ännu inte gjort debut! Får vi se Jordan Fores eller Jerell Sellars på plan idag? Samman Ghoddos börjar på bänken.

Första halvlek

Hög press direkt från Kalmar i början av halvleken och ÖFK har svårt att få till sitt spel.
Första chansen till Kalmar i minut 2 då Diouf kommer fri men bollen till hörna.
ÖFK har solen i ögonen och Kalmar pressar högt. Bra chans för ÖFK i minut 7 men bollen ut till inkast.
Första 10 minuterna jämnt spel och men med lite spel på Edwards och Kroons högerkant!
En utrusning av Keita i minut 12 och boxar bollen till inkast. Kalmar är tuffa i närkamperna och ÖFK har svårt att komma underfund om Kalmars spel och många felpass från ÖFK:s sida.
19 minuter innan Kroon får sin första riktiga bollkontakt och kan dribbla sig fri men slår bollen på målvakten i Kalmar.
Saknas mittspelet i ÖFK med någon som kan fördela bollarna. Nouri och Ghoddos saknas och Tekie har ännu inte kom till sin rätt i denna halvlek.
ÖFK:s första riktiga avslut i minut 20 med skott från Tekie men på målvakten!
Bergqvist gult kort i minut 22 då han fäller Romario och ett litet spelavbrott som ÖFK använde till att prata ihop sig.
Skott utanför av Kalmars Diouf i minut 28 men utanför! Fortfarande inget av lagen som tagit kommandot i matchen.
Farlighet från ÖFK i minut 31 då Widgren kommer loss på sin kant med hårt inlägg som Kalmar försvaret nickar bort. Direkt efteråt får Hopcutt en bra chans men skott utanför.
Mer ÖFK nu efter 30 minuter in i första halvlek och Kalmar börjar mattas i sin press. Tekie mer med i spelet och börjar fördela ut bollarna lite bättre även till höger kanten. Islamovic och Hopcutt har det svårt i luftrummet i Kalmars målområde.
Viktor Elm varnad i minut 32 i Kalmar.
Kalmars bästa chans i första halvlek kom i minut 45 då Tobias Eriksson skjuter och Keita i målet för reflexrädda bollen ut till hörna.
ÖFK inte lika dominerade i spelet som i tidigare matcher då Kalmar pressat högt och inte låtit ÖFK få ha lika mycket boll som dem är vann vid. Bra i Kalmar i första Isak Magnusson och Papa Diouf och i ÖFK Keita i målet och Tekie som kom mer ju längre halvleken fortskred.

Andra halvlek
Andra halvlek började som första att inget av lagen dominerade i spelet men snabba uppspel men även många felpass! Kalmar har några halvchanser i början av andra b.la. Diouf med ett ribbskott i minut 50.
Kroon försöker komma loss på sin höger kant i minut 52 men rivs ned av Rasmus Elm som får ett gult kort.
Rasmus Elm hade kunna gjort ledningsmålet efter en fin rusning på höger kanten med ett skott som Tekie hinner täcka och returen skjuter Kalmars Romario utanför. En bra period nu för Kalmar där ett mål inte hade varit orättvisst.
ÖFK byter in Aiesh i minut 59 och ut går Islamovic och Kroon spelar mer i mitten och på vänsterkanten nu. Aiesh mycket boll på sin kant och ÖFK börjar ta över mer och mer i matchen efter Aiesh inhopp. Fint spel mellan Aiesh och Hopcutt i minut 62 där Aiesh inte lyckas få bollen i mål utan på målvakten i Kalmar och ut till hörna. Var nog ÖFK bästa målchans i matchen hittills.
Kalmar fortfarande farliga när man kommer upp i anfall och fortfarande ovist hur matchen ska sluta.
I minut 71 håller Kalmar på att få ett 3 till 2 läge men Sundberg i ÖFK river ned Kalmar spelaren och får gult kort.
I minut 75 kommer Ghoddos in och Kroon ut men Pettersson fortsätter som kapten i ÖFK!
Ghoddos kunde ha gjort mål redan efter 2 minuter men får skottet utanför mål. En som borde gjort mål i denna match men hade alltför dåliga skott idag var Hopcutt som hade fler lägen bl.a. i minut 81 då han är helt fri men får till ett svagt skott mot mål.
Keita får göra några räddningar sista 10 minuterna men fortfarande står matchen och väger fast det är 10 minuter kvar.
I minut 87 byts Bergqvist i ÖFK ut mot Kpozo som direkt kommer in i spelet och kan tillsammans med Aiesh frispela Ghoddos som kan raka bollen förbi Kalmars målvakt och 1-0!
3 minuters förlängning och i minut 91 så återgäldar Ghoddos Kpozo pass och han kan göra 2-0 efter en frispark där Aiesh även finns inblandad i. Stående ovationer från publiken sista minuten av matchen.

Sammanfattning
En annan matchbild som vi inte har varit van vid. Idag fick ÖFK ligga på hårt då Kalmar försvarade sig bra och inte gav ÖFK mycket tid att starta upp sitt eget spel. Matchavgörande var de inhopp som tränare Burchnall gjorde i andra halvlek då Aiesh, Ghoddos och Kpozo fick komma in.
Jag tror Kpozo hade 2 bolltouch under matchen med 1 mål och 1 målpass som resultat.
På presskonferensen efter matchen sa Kalmars tränare Henrik Rydström att det var en utmaning att möta ÖFK. Berömde sitt lag då man gick för vinst och att man hade chanser under matchen att avgöra. Han sa också att inhoppen med bl.a. Ghoddos var matchavgörande.
Ian Burchnall sa att Kalmar gjorde det svårt för ÖFK och att man inte gjorde sin bästa match men att inhoppen var avgörande! Han tog upp om inställningen i laget att kunna komma in och få 5 minuter som Kpozo fick och kunna avgöra en match.

Svårt idag att ta ut Trissen! Men följande 3 tycker jag har gjort sig förtjänta att komma med:
Aiesh för det matchavgörande inhoppet som förändrade spelbilden, Ghoddos för målet och målpasset och Keita för en felfri match i målet