Startsidan...
  Forum
  Krönika
   
  Videoklipp
   
  O'Learys-tipset 2019
- Lämna nytt tips
   
  Kommande matcher
  Länkar
   
  Medarbetare
   
  Kontaktformulär
   
  Sökning
  Skriv en nyhet
   
  Medlemserbjudande
  Om FotbollZ.se
   
  Vill du skriva på fotbollz.se?
  Gör fotbollz.se till din startsida
ÖFK Supporters
Tabell Tabell Skytteliga Skytteliga
Allsvenskan Tabell Skytteliga
- Östersunds FK  
Div 1 Norrland - Damer Tabell Skytteliga
- IFK Östersund
Div 2 Norrland - Herrar Tabell Skytteliga
- IFK Östersund Gästbok
- Ytterhogdals IK Gästbok
Div 2 M:a Norrland - Dam Tabell Skytteliga
- Brunflo FK
- IFK Östersund 2
- Krokom/Dvärsätt IF
- Ope IF
Div 3 M:a Norrland - Herr Tabell Skytteliga
- Alsens IF Gästbok
- Frösö IF Gästbok
- Ope IF Gästbok
Div 3 Damer Tabell Skytteliga
- Bergs IK
- Brunflo FK 2
- Hede/Vemdalen
- Häggenås SK
- IFK Strömsund
- IFK Östersund 3
- Järpens IF
- Ope IF 2
- Svegs IK
Div 4 Herrar Tabell Skytteliga
- Alsens IF 2
- Bergs IK
- Dvärsätts BK
- IFK Strömsund
- IFK Östersund Ungdom
- Järpens IF
- Offerdals IF Gästbok
- Ope IF 2
- Stuguns BK Gästbok
- Tandsbyns FK Gästbok
 
Övriga serier
Övrigt
Förbund, domare m fl
J/H Fotbollsdomarklubb
Ettan fotboll
fotbolly.se
 
Saknar Du din förening? Tryck här...
 
besök Space2u
 
   
Matchreferat - SvFF seriematch   
   
         
Östersunds FK       AIK
1 - 2
(0) (2)
Tor 1 Nov 2018 19:00
 
   
Målskyttar
Mål Tid Målgörare
0-1 30 Panajotis Dimitriadis
0-2 34 Tarik Elyounoussi
1-2 78 självmål

Så spelade Östersunds FK :
Andreas Andersson - Sam Mensiro (Ronald Mukiibi 70), Noah Sonko Sundberg (Patrick Kpozo 77), Douglas Berqvist, Tom Pettersson - Hosam Aiesh, Curtis Edwards, Rewan Amin, Ludvig Fritzson - Dino Islamovic, Jamie Hopcutt (Jerell Sellars 64).

Så spelade AIK:
Oscar Linnér - Alexander Milosevic, Per Karlsson, Robin Jansson - Rasmus Lindkvist, Panajotis Dimitriadis, Enoch Kofi Adu, Kristoffer Olsson, Heradi Rashidi - Tarik Elyounoussi (Denni Avdic 88), Henok Goitom.

Varningar Östersunds FK Utvisningar Östersunds FK
Noa Sonko Sundberg, Tom Pettersson, Ronald Mukiibi

Varningar AIK Utvisningar AIK
Enock Kofi Adu
Arena:
Jämtkraft Arena
 
Publik:
6531
 
Domare:
Domare:
Martin Strömbergsson
Ass. domare 1:
Mahbod Beigi
Ass. domare 2:
Johan Thalin
Fjärdedomare:
Henrik Molin, Östersund
 
Väder och vind:
Temperatur + 2 grader, vind 6 m/sek, syd, luftfuktighet 86 %
 
 

ÖFK - AIK 1-2 (0-2)

 

ÖFK lyckades inte spetsa till guldstriden i allsvenskan hemma på Jämtkraft Arena. Trots ett gyllene läge efter utvisning på serieledande AIK:s Enock Kofi Adu redan i den femte minuten. Ett massivt spelövertag men det var ändå gästerna som var effektivast i den offensiva boxen. 1-2 (0-2) till slut även om det “osade katt” i solnaförsvaret efter själmål i 79:e minuten

 

Även om hemmalaget förlorat kontakten med dom godaste köttgrytorna var det som sagt ändå en intressant match med talrik mediabevakning. Runt 800 högröstade AIK-anhängare också på södra läktaren. Ett veritabelt ställningskrig dock i inledningen där inget av lagen ville visa upp några kort.

Först i femte minuten brann det till, inte minst hos AIK:s mittfältare Enoch Kofi Adu som satte en sula på mittfältsditon Rewan Amins ena knä. Amin i däck och den röda lappen för Adu. Strongt av domaren tidigt i matchen och en fullständigt oförstående AIK-are.

Lite ommöbleringar hos gästerna och defensiven i högsätet. Händelsefattiga tio minuter innan Jamie Hopcutt letar sig fram i djupled utan att allvarligt störa AIK-försvaret. Dock signalen för lite mer intressanta kombinationer och ett trollerinummer av Hosam Aiesh utmynnar i en hörna.

Så då i 30:e minuten, Curtis Edwards tappar bollen på mittplan, duktige Kristoffer Olsson får yta i djupled och hakas upp av Noah Sonko Sundberg som varnas. Hörna som slås av Olsson och nickas i nät av Panajotis Dimitriadis, spelmässigt naturligtvis hur orättvist som helst men AIK är ju serieledare av en anledning. Gardinen ned definitivt fyra minuter senare via 0-2 .

Olsson och Henok Goitom i samspel, retur av Andreas Andersson, för dagen ÖFK-keeper, och bollen i nät av Tarek Elyounoussi. Naturligtvis ett drömläge för gästerna under rådande omständigheter, men nick utom av Dino Islamovic innan AIK avslutar halvleken med en ny farlighet signerad Kristoffer Olsson, en korthörna till Heradi Rashidi dock utan resultat.

Dryga 80 procent i bollinnehav för ÖFK men den offensiva statistiken i AIK-fördel. Man undrade om Ian Birchnal plockat fram några ess ur rockärmen inför andra men “status cuo” i uppställningen. Dock en farlig attack signerad Tom Pettersson-Islamovic efter fem minuter och ett bra försök av förre trelleborgaren i 57 minuten. I varje fall ett skott mitt i allt bollrullande.

Jerell Sellars in i stället för Jamie Hopcutt i 63:e minuten och lite nytt blod framåt. Efter ett lamt skott av Rewan Amin också en farlighet från Sellars dock i obalans. Nytt byte, Sam Mensiro ut och in med Ronald Mukiibi och strax efter gamle ÖFK-bekantingen Rasmus Lindqvist i ribbans överkant. Patrick Kpozo in i stället för Sonko Sundberg och en klar “go for it” inställning från Birchnall.

Sista kvarten också en betydligt trevligare tillställning med rödsvarta ögon sett och ett pressat AIK nickar bollen i egen bur genom Per Karlsson efter inspel av Aiesh till Islamovic,. Bra tryck från hemmalaget och bättre stämning runt “Arenan” men närmare än en nick över av Sellars kommer man inte. Ingen av dom större tillställningarna genom åren, frånsett sista kvarten ett rejält sömnpiller men en tunn trupp har offrat mycket kraft i höst och det kanske inte är mer att vänta.

Spelarkritik en sån här gång blir en grannlaga uppgift men Rewan Amin var i alla fall den som hela tiden sökte dom kreativa lösningarna och flyter alltmer in i det rödsvarta maskineriet. Tom Pettersson tar ibland lite för stort ansvar men visar att han är en av “dom gamla” som betyder mycket för laget. Till sist sticker jag ut hakan och överlämnar en liten ros till Patrick Kpozo. Ghananen har inte världens bästa touch men offensivt skapade han en hel del oreda den dryga kvart han spelade. Två omgångar kvar, inget att spara på och än finns det poäng att spela om.

.

 
Text av: Hasse Thor
 
 

ÖFKs matcher

Trissen mot
Östersunds FK
Trissen
sammanlagt
  1. Rewan Amin
  2. Tom Pettersson
  3. Patrick Kpozo
Hosam Aiesh 26
Curtis Edwards 19
Tom Pettersson 19
Saman Ghoddos 17
Aly Keita 16
Sotirios Papagiannopoulus 14
Tesfaldet Tekie 12
Rewan Amin 11
Ronald Mukiibi 6
Jamie Hopcutt 5
Dino Islamovic 4
Brwa Nouri 3
Andreas Andersson 3
Ludvig Fritzon 3
Noa Sonko Sundberg 3
Alhaji Gero 2
Simon Kroon 2
Dennis Widgren 1
Douglas Bergqvist 1
Patric Kpozo 1
 
 
Kommentarer: Skriv kommentar
Gäst: Hmm skrev | 5 Nov 2018 - 07:28
Tillräckligt för att dra föregående slutsats.
Gäst: Till Hmm skrev | 3 Nov 2018 - 15:16
Du kan inte mycket fotboll va?
Gäst: Till Hmm skrev | 3 Nov 2018 - 15:16
Du kan inte mycket fotboll va?
Gäst: HR skrev | 3 Nov 2018 - 13:45
Om ÖFK satsar på att vinna allsvenskan inom några år som ju Kindberg har sagt så behöver man få in ett antal spelare till nästa år. En mittback, en offensiv mittfältare och en striker är minimum. Annars kan vi ej konkurrera om topplatserna. 3:e året i allsvenskan verkar sluta med en 6:e plats om inte giffarna går om oss. En placering sämre än i fjol isf. Vill man sikta uppåt eller bibehålla en mittenplats är frågan. Pengarna finns ju. Kindberg bestämmer och jag vet vad han vill. Lär komma besked efter säsongen om Kindbergs åtal. De väntar ut det strategiskt för att inte risker att påverka spelarna. Spännande tider framöver. Jag tror på ÖFK!
Gäst: Glad skrev | 2 Nov 2018 - 23:33
Tycker ni alla här ska sansa er!!!Öfk idag är ett mitten lag i allsvenskan,dom gör det bra efter sina resurser.Mera än halva laget av spelare har ju försvunnit under sommaren,plus hela tränar staben!!!Tänk på det när går lös o gnäller på allt!
Gäst: ? skrev | 2 Nov 2018 - 18:46
om man betraktar AIK: s spel som ett bottenlagsspel, vad ska man då kalla de andra lagen i allsvenskan ? AIK leder ju trots allt och kommer att bli svenska mästare.
Gäst: Hmm skrev | 2 Nov 2018 - 17:18
Förstår varken kommentatorerna eller en del skribenter som tycker att ÖFK ska spelat mer i djupled. I VILKEN YTA DÅ??? AIK stod med 9 spelare framför straffområdet.
Gäst: Hm skrev | 2 Nov 2018 - 06:44
Det är nog ingen som ifrågasätter AIKs överlägsenhet igår. Att dom ligger på försvar är ju ingen nyhet, det gör dom ju även med 11 spelare på planen. Dom väntar in motståndarnas misstag och ställer om blixtsnabbt, oerhört effektivt (och kanske lite tråkigt) att kolla på. Att dom är helt överlägsna ÖFK var absolut ingen chock för mig, AIK SKA vinna denna match 9 av 10 med dagens spelartrupper.

Men att påstå att dom spelar som ett bottenlag det är väldigt okunnigt och väldigt osant.
Gäst: Ivey skrev | 2 Nov 2018 - 01:30
Väx upp Lars. AIK ägde och kontrollerade matchen totalt trots en man mindre i 90 minuter. De fick ÖFK att se ut som ett div. 3 lag idag. Enögda okunniga individer som dig som gör att Jämtländsk supporterkultur aldrig kommer bli mer än ett skämt i den stora massans ögon.
Gäst: Lars skrev | 2 Nov 2018 - 00:10
Stäng av Ivey. Han bara jäklas. Amin var bäst på plan ikväll. AIK spelade inte fotboll. De slog ifrån sig som ett bottenlag
Gäst: Hm skrev | 2 Nov 2018 - 00:03
Kan också förklaras med att Dogge spelat mittback i flertalet av dessa matcher. Är ju Dogge som går bort sig på andra målet idag när Olsson får gata att löpa på. Sen är han för långsam in på goitom efter amins brytning.

Förlusterna mot Malmö, Norrköping, häcken, AIK går ju inte att ifrågasätta. Vi mötte helt enkelt mycket bättre lag. Den enda torsken som gjort riktigt ont var mot Sundsvall.

Gäst: Ivey skrev | 1 Nov 2018 - 23:47
Vi släpper ju in mer mål sedan han kom in i laget än vi nånsin gjort, så hur stor nytta har vi haft av honom egentligen? 7 förluster på 11 matcher sedan Ghoddos försvann och han kom in. Det säger väl en del kan jag känna?
Gäst: Hm skrev | 1 Nov 2018 - 23:38
Amin har inte bidragit framåt i hela sin karriär. Och varför skulle han göra det? Är ju inte hans roll överhuvudtaget. Fantastiska krosspassningar och vältajmade glidtacklingar är väl mer hans grej.

Kristoffer Olsson vann inte mycket närkamper idag, helt uppkäkad av Amin pcåmitten.
Gäst: Hm skrev | 1 Nov 2018 - 23:36
Javisst 7-8 spelare in! Vad tror du om Messi, Neymar, rakitic, modric, varane, godin, Agüero och coutinho? Det är väl den nivån du förväntar dig att våra spelar ska hålla om jag tolkar dig rätt?
Gäst: Ivey skrev | 1 Nov 2018 - 23:26
Amin tappade visst mängder av bollar, precis som han alltid gör. Lyckas inte bidra med något framåt heller samtidigt som vi släpper in typ 3 mål i snitt sista matcherna. Så vad bidrar han ens med är min fråga? Det var seriöst nästan så man trodde det var en läggmatch idag. Maken till slöhet, oengagerat och bristande initiativ har jag aldrig sett maken till. Att inte Burchnall lyckas förbereda laget mentalt på match bättre än såhär visar att han är fel man för jobbet om vi någonsin vill nå ut i Europa igen. Aiesh har tidigare matcher varit grym men idag tappade han bollen så fort han fick den. Skulle göra allt själv och när han väl kom runt sprang han ut med bollen över sidlinjen. Sämsta matchen på länge från hans del. Islamovic kan inte göra mål mot bra lag, mot BP är en sak men det säger sig självt, vi kan inte möta dem varje vecka. En bättre anfallare måste in. Ska vi utmana om Europa nästa säsong måste typ 7-8 nya spelare in för det här är inte ens nära.
Gäst: Hm skrev | 1 Nov 2018 - 23:12
"Mannen som inte fattar att ett lag blir sämre när man säljer 8 startspelare".
Svårt att hålla fötterna på jorden efter Europa League framgångarna @Ivey? Du kanske tycker att ett lag med spelare som mensiro, hopcut, Dogge, fritzon ska slå AIK?

Amin stoppade på egen hand 4 AIK omställningar och tappade inte en enda boll på 90 min idag. Dino och aiesh visar att dom såväl tekniskt som taktiskt hör hemma på den här nivån. Fick också beröm av Norling på PKn. Men bäst var mukibii!
Gäst: Ivey skrev | 1 Nov 2018 - 22:58
Haha ”våra bra spelare”? Sjukaste jag hört... Alla kunde se att både Aiesh, Amin och Dino var helt klappkassa matchen igenom. Sluta hylla Amin match efter match när han inte skapar någonting annat än farligheter för motståndarna så fort han får bollen! 11 mot 10 i dryga 90 minuter utan att skapa tillstymmelse till en målchans är inget annat än pinsamt. Du ska inte passa på att fortsätta hylla Burchnall för hans nyskapande spelidéer och hans fantastiska sätt att förbereda laget inför matchen när du ändå är igång?
Gäst: Alrik8 skrev | 1 Nov 2018 - 22:49
AIK har seriens bästa försvar. Nu hade de parkerat två bussar med nio man. Barca hade säkert även de ihaft problem. Suveräna byten av Burchnall.
Gäst: Tapas skrev | 1 Nov 2018 - 22:37
AIK hade sålt slut på sin sektion, men eftersom de inte kunde säkra guldet valde fler än hälften att inte dyka upp och nyttja sin biljett.

På Norra har det hela säsongen varit många biljetter sålda men få på plats. Anledningen är 12-17gänget som inte dyker upp på matcherna, funktionärer och insläppspersonal som har platser men som inte använder dem samt sponsorbiljetter som inte utnyttjas.

Med det i tanke är det ganska självklart att det saknas över 1000 personer på läktaren jämfört med sålda biljetter.
Gäst: Lars Larsson, Sthlm skrev | 1 Nov 2018 - 22:20
Jag undrar hur strategin är att utnyttja stort bollinnehav. Spela boll i sida och inte mot mål ät märkligt. Förhoppningsvis handlar det om att vinna matchen. I så fall undrar jag om det finns en tanke hur inlägg i skottsektorn kan vara ett alternativ till att skapa målchanser eller inte? De sista tjugo minuterna idagc syntes det vara så och då blir dett de facto ett mål. Att vinna statistik är värdelöst om man intr vinner matcherna.
Gäst: En i publiken skrev | 1 Nov 2018 - 22:03
Detta med hur man räknar publik eller inte!

Detta är från igår på Fotbollz!
”I dag på eftermiddagen så fanns det c:a 350 biljetter kvar att köpa och det är nästan uteslutande på norra läktaren, säger Diana Lindgren i ÖFK. -Det finn bara enstaka enskilda platser kvar på långsidorna.”

Idag var ca 6500. Kan någon förklara hur dom räknar?Gäst: Hm skrev | 1 Nov 2018 - 21:47
Våra bra spelare var bra (Amin, aiesh, dino, tom). Våra sämre spelare håller helt enkelt för låg klass. Det var en tydlig klasskillnad på lagen idag, helt rättvis seger för AIK.

Ruggigt bra byten av burchnall där samtliga 3 inhoppare skapade mycket oreda sista 20. Fruktansvärt hög klass på allt mukibii gör på planen. Iofs blir väl kontrasten extremt hög när han byter av katastrofen mensiro.
Gäst: Pp skrev | 1 Nov 2018 - 21:09
Vinnarmentaliteten som bortblåst, och mycket tråkigt spel
Gäst: ! skrev | 1 Nov 2018 - 21:07
ÖFK måste hitta etffektiviteten i sitt spel. Det är inte längre imponerande att se detta kvadratspel, framå-bakåt-sidan- framåt bakåt sidan. Det borde gå att hitta effektiviteten å gå i djupet med så många bollskickliga spelare !
Gäst: leo skrev | 1 Nov 2018 - 21:05
Fyfan vilka byten,.. pinsamt öfk
Gäst: Realist skrev | 1 Nov 2018 - 21:03
Nu väntar vi bara på den sedvanliga "ÖFK överlägset i all statistik"-artikel.
Gäst: SUPPORTER skrev | 1 Nov 2018 - 21:01
Öfks mest genomusla insats på flera år. SKÄMS.
Gäst: Självklart skrev | 1 Nov 2018 - 20:23
Vore det intressant att veta på vilket annat sätt Östersunds FK räknar sin publik jämfört med andra allsvenska lag. Räknar man att alla säsongskort alltid är på plats eller vad skiljer.
 
Herrar
av: läktaren | 9 Maj 2019 - 07:47
ser en del div 4 matcher, slås av a
24
kommentarer
Hammarby IF - ÖFK 4-0 (3-0)
av Måns Runsten Swärd | 15 Maj 2019 - 00:32
VS Nu med referat av Måns Runsten
16
kommentarer
Referat: Järpens IF - Offerdals IF
av Tim Rehnholm | 17 Maj 2019 - 07:57
Ett varmt och soligt Västjämtland v
12
kommentarer
ÖFK studsade tillbaka i säsongens bästa match
av Agne Svärd | 11 Maj 2019 - 21:54
8
kommentarer
Nya matcher Div 2/3 herrar
av Björn Runsten | Igår - 18:34
Alla länslagen spelar och Alsen tju
7
kommentarer
Jämtkraft Arena klarar inte kraven för UEFA- Licens
av Haldo Jonsson | 12 Maj 2019 - 17:11
Det är SV FF: s licensnämnd som n
 
 Skrivet den Lör 13 Apr 09:37
 
 Skrivet den Ons 15 Maj 00:13
fotbollz.se på Facebook