Robert Daradic

Temperatur 9.7 grader, vind 3,7 m/sek., sydost, luftfuktighet 94%

I fjol sparkade Dino Islamovic Trelleborg upp i allsvenskan. I år sparkade han dem ur. .

VS
Trelleborgs FF - ÖFK 0-1 (0-1) Målskytt Dino Islamovic. Nu med referat av Margareta Handler. Krönika kommer

Målskytten: Dino Islamovic. Foto: Daniela Wetter Hagström

Ikväll var det nord mot syd som möttes i Allsvenskan, båda lagen hade något att spela för. Trelleborg för att försöka hålla sig kvar i Allsvenskan medan ÖFK tror jag ville göra en bra avslutning på säsongen så de kan bli bästa Norrlandslag.

Matchen hinner knappt börja innan Hosam Aiesh är framme med sina kvicka fötter och går förbi Trelleborgförsvaret. Aiesh blir fälld och domaren pekar på straffpunkten. Dino Islamovich kliver fram och gör inga misstag, ÖFK tar ledningen efter bara fyra minuter.

Därefter fortsätter matchen svajigt, båda lagen tappar boll enkelt och ingen av lagen tar tag i taktpinnen. Spelet är som ett flipperspel, fram och tillbaka, hit och dit, utan någon bra adress på bollen.

Tjugo minuter in i matchen visar Trelleborg upp mer hunger, vilja och de fångar upp andra bollarna bättre än ÖFK. I denna period har TFF två farliga chanser, en genom Hummet som går på en lyftning i straffområdet och en efterföljande hörna där Keita är högst och tar undan bollen till ännu en hörna som ÖFK slår undan.

Även om finliret uteblir så får ÖFK mer ordning på spelet när matchuret står på 25 minuter. ÖFK vinner fler närkamper, har ett bättre lugn med bollen och Aiesh med sina kvicka fötter tar sig runt på sin kant ett flertal gånger.

Efter 35 minuter har TFF en av lagets många hörnor, tror detta är den femte. En farligt slagen hörna som Fritzon nickar undan ut till en Trelleborgspelare som avlossar ett skott som Kpozo slänger sig och täcker. TFF fortsätter hålla press på ÖFK och har en bra nick på mål av kaptenen Camara Jönsson. Keita är på plats och fångar upp bollen.

I anfallet efter är det ÖFK:s tur att rada upp ett par målchanser. Ett riktigt smörpass av mittfältaren Curtis Edwards fram till Islamovic som avlossar ett skott som tar i ribban och ut. Aiesh är framme och tar hand om bollen, bollen spelas runt innan den når Douglas Bergqvist som klivit upp i plan och slår ett inlägg mot mål. Där är Ludvig Fritzon först på boll och nickar precis utanför i målburen.

Innan paus är Aiesh nära igen med ett avslut strax utanför, framspelad av Jerell Sellars.

Spelmässigt ingen bra första halvlek, saknar tajmingen, som lag blir det mycket jobb en och en. Spelet känns stressigt och krampaktigt. Positivt i första är Aiesh som oroar TFF med sin snabbhet och bollkontroll.

Andra halvlek börjar med att TFF chansar framåt och slår en del långa bollar. Direkt i början av andra är TFF nära en kvittering genom ett bra förarbete av lagkaptenen Camara Jönsson som driver ner bollen mot mållinjen och slår in bollen framför mål. Där dundrar det in en TFF-spelare och en ÖFK-spelare men bollen går rakt igenom. Domaren blåser frispark då Keita får en smäll i huvudet i samma händelse.

Strax därefter är det ÖFK:s tur att komma till avslut efter ett fint spel mellan Amin, Islamowich och sist på bollen med ett skott är Sellars.

Alldeles efter att jag noterat ett plus i mina noteringar för TFF:s lagkapten Salif Camara Jönsson tvingas han avbryta matchen pga skada.

Efter ca timmen spelad har TFF sin bästa chans i matchen för en kvittering genom ett fint spel där TFF:s Zoran Jovanovic är sist på bollen och är nära att placera bollen bakom Keita, men bollen går precis utanför.

TFF fortsätter här med en bra period, ÖFK jobbar och sliter men har oftast dålig tajming till bollen. Blir en del slarviga bolltapp som resulterar i onödiga frisparkar då ÖFK blir för sen eller för ivrig i att kliva in och ta bollen. Är precis det som händer Mensiro när han får sitt gula kort och därmed är avstängd mot Hammarby.

Matchen fortsätter med många felpass, lågt bolltempo, dålig rörlighet. Finliret uteblir och det blir mycket kamp ute på plan.

Tycker ändå ÖFK rycker upp sig lite och har några avslut bla av Aiesh strax utanför bottre krysset och Edvards som vänder och vrider och lyckas avlossa ett skott som touchar stolpen och ut till inspark.

I 94:e minuten ligger bollen lös i ÖFK:s straffområde, vill lova att volymen höjdes i rummet av familjen under dessa sekunder innan Keita tar bollen.

Nä, idag värmde inte spelet men ÖFK kämpade och fightades hela matchen igenom. Alla visade vilja och kampen saknade ingen. Båda lagen glimmade till med farliga målchanser. Vi är så bortskämda med ÖFK:s fantastiska spel genom hela säsongen så frustrationen blir hög när spelet inte stämmer. Men idag är det vinst och tre viktiga poäng för att hålla Sundsvall bakom oss i tabellen.

Håller med Tom Pettersson i sin sammanfattning efter matchen: -Alla pratar om Sundsvalls succésäsong och vi slår dem, det säger en hel del!

Det tycker jag var bra sagt av Tom, kan inte annat än hålla med.