Aly Keita (45) Douglas Bergqvist, Noah Sonko Sundberg, Tom Pettersson Ludvig Fritzson, (79)) Curtis Edwards, Rewan Amin, Patrick Kpozo Jerell Sellars, Dino Islamovic, (45) Jamie Hopcutt.(59)

Ersättare: Sixten Mohlin, (45) Henrik Bellman, Francis Baptiste, Robin Wikberg, Isac Häggman, Sam Mensiro, (59) Samuel Narh (79)

Mål av Dino Islamovic i 12:e minuten på hörna.

Det har alltid varit spännande att se när ÖFK gör matchdebut. Så var det även denna gång, dessutom nu kryddat med ett möte med ett helt okänt kinesiskt lag tillhörande landets superligan och vad fick vi se?

Jo, att vi inte behöver behöver vara oroliga. De gamla ÖFK- märkena håller bra och många blir bättre i år.

ÖFK:s första match i år gav mersmak, ibland vattnade det sig något i munnen.

Första halvlek var det en ren uppvisning av ÖFK. Henan såg ut att bli något konfunderade.Trots att det var tidigt på säsongen var det långa stunder riktigt bra spel av ÖFK. Man spelade stundtals som det var tagit ur regelboken, så tränaren Ian Burchnall kan inte vara allt annat än nöjd.

ÖFK hade förkrossande bollinnehav, bra press och fina kombinationer och erövrade bollen i högt läge och skapade chanser. Henan Jianye trycktes tillbaka och hann helt enkelt inte med i ÖFK:s tempo. De hade mycket svårt att komma över planhalvan och skapa något eget. Aly Keita var helt arbetslös.

Andra halvlek blev jämnare. Henan Jianye flyttade då upp spelet hade då bättre press på ÖFK, men det dröjde ändå till 62:a minuten innan de fick till ett skott på mål.

ÖFK lyckades i andra halvlek inte skapa så mycket i anfallsväg. Det märktes att bollhållaren Jerrell Sellars och hans anfallspar hade blivit utbytt. Sellars betydde mycket i anfalluppbyggnaden i första halvlek.

Det var första gången vi såg Francis Baptiste i en match. Han byttes in i paus. Han var löpvillig men kom inte fram i några farliga situationer.

Även nye målvakten Sixten Mohlin fick tillfälle att visa upp sig i andra halvlek. Han var alert när han räddade ett hårt och jobbigt skott.

Kul att se tekniske Henrik Bellman. En spelare som vi inte såg så mycket av i fjol. Han kommer att vara att räkna med i år. Han fick mycket beröm av Mukiibi och Tekie hur han utvecklats - Det var kul att spela, sa Bellman efter matchen, men jag kan mycket bättre än jag visade i dag.

Målet gjordes av pigge och optimistiske Dino Islamovic på en nick vid hörna i 12:e minuten slagen av Patrick Kpozo. Dessförinnan levererade han ett skott i målramen och en bra slagen frispark i stolpen. Dino kan bli en bra ersättare till Ghoddos vid frisparkar.

Ronald Mukiibi och Tesfaldet Tekie gjorde en slutsummering av matchen: - Alla lagdelarna fungerade bra i ÖFK. Det var en riktigt bra match av ÖFK, även om det inte skapades så många chanser i andra halvlek.

Det finns ingen anledning att ha någon annan uppfattning.

Text av: Haldo Jonsson