Aly Keita ? Douglas Bergqvist, Noah Sonko Sundberg, Tom Petterson ? Curtis Edwards. Tesfaldet Tekie, Rewan Amin, Patrick Kpozo ? Jerell Sellars, Dino Islamovic, Hosam Aiesh

På bänken: Ludvig Fritzson, Francis Baptiste, Sixten Mohlin, Henrik Bellman, Erik Haugan

Seger mot Ranheim

VS

Bra test när ÖFK besegrade Ranheim.

Referat av Agne Svärd

ÖFK vann även sin andra träningsmatch för året då man på måndagseftermiddagen besegrade Ranheim i Abrahallen i Trondheim.

Segersiffrorna skrevs till 2–0 efter ett mål i vardera halvleken, målskyttar Jerell Sellars och Ludvig Fritzson.

Matchen påminde ganska mycket om den i förra veckan mot Henan Jianye FC på Cypern (seger med 1–0). Aggressivt och mycket kontrollerat i inledningen, lite mera avslaget i avslutningen. Skillnaden den här gången var att ÖFK höll tempot uppe lite längre, likaså koncentrationen och intensiteten i presspelet.
Sammantaget var det här en betydligt bättre ÖFK-insats än den mot kineserna, Ranheim var helt enkelt ett betydligt bättre organiserat motstånd än kineserna som matchade på Cypern.
– Ett bra test för oss, summerade ÖFK-tränaren Ian Burchnall, speciellt nöjd med det inledande presspelet och att försvarsspelet fungera väl i 90 minuter.

Trots ett kompakt grepp om händelserna hade ÖFK svårt att skapa några målchanser. Rewan Amin hade en möjlighet i inledningen men Ranheims målvakt kunde rädda och det dröjde fram till den 39:e matchminuten innan ÖFK kunde överlista hemmakeepern. Tom Pettersson vann bollen på egen planhalva, passde till Jerell Sellarssom som snabbt avancerade framåt och klippte in 1–0 från 20 meter via stolpen.
– Jag kände direkt när jag sköt att bollen skulle gå i mål. Man måste våga skjuta, inga skott, inga mål, sa en glad Sellars efter matchen.

ÖFK spelade i första halvleken med den här uppställningen (3-4-3): Aly Keita - Douglas Bergqvist, Noah Sonko Sundberg, Tom Pettersson - Curtis Edwards, Rewan Amin, Tesfaldet Tekie, Patrick Kpozo - Jerell Sellars, Dino Islamovic, Hosam Aiesh.
I pausvilan gjorde Burchnall tre byten; Sixten Mohlin, Eirik Haugan (norrman på provspel) och Ludvig Fritzson ersatte Keita, Tekie och Sellars.

Bytena gav ett något annorlunda ÖFK-spel. I den första halvleken hade man haft svårt att ta sig in bakom Ranheims backlinje, nu rev Fritzsons djupledslöpningar sår i hemmaförsvaret.
Det gav också 2–0 i den 56:e minuten. Hosam Aiesh, anonym före paus, stormade fram på högerkanten, spelade in till Fritzson och det bara small bakom hemmakeepern Even Barli (ordinarie målvakt, kom in efter pausvilan).
Årets bästa ÖFK-anfall så här långt med kvalitet i både förspel och avslut. Ett riktigt klassmål!

Några minuter senare kom Aiesh i en liknande attack. Den här gången serverade han Dino Islamovic ett kanonläge men Dino hade siktet dåligt inställt den här eftermiddagen och skottet susade högt över hemmamålet.
Det var ÖFK:s sista möjlighet den här matchen, sista halvtimmen blev bara en transportsträcka mot årets andra träningsseger. Under den sista tredjedelen fick även Francis Baptiste (62) och Henrik Bellman (73) chansen att visa upp sig, Islamovic och Aiesh bänkades.

Ranheim, fjolårets sensationslag i norsk fotboll då man som nykomling slutade sjua i Elitserien (man var länge med i den absoluta tätstriden), testade betydligt fler spelare än ÖFK i den här matchen. Laget var länge väl organiserat men hade svårt att skapa några målchanser. Norrmännen hade egentligen bara två möjligheter under de här 90 minuterna, båda efter ÖFK-bjudningar. I första halvlek lyckades Aly Keita med konststycket att frispela en norsk forward och efter paus hade Curtis Edwards för små marginaler i en hemåtnick.
Men Ranheim förmådde inte utnyttja dom bjudningarna.

Text av: Agne Svärd