Startsidan...
  Forum
  Krönika
   
  Videoklipp
   
   
  Kommande matcher
  Länkar
   
  Medarbetare
   
  Kontaktformulär
   
  Sökning
  Skriv en nyhet
   
  Bli medlem
  Om FotbollZ.se
   
  Vill du skriva på fotbollz.se?
  Gör fotbollz.se till din startsida
OFK Supporters
tabell Tabell SvFF Min fotboll 
besök Space2u
 
   
Matchreferat - Träningsmatch   
   
         
Östersunds FK       Dynamo Kiev
0 - 0
(0) (0)
Tis 5 Feb 2019 12:00
 
   
Så spelade Östersunds FK:
Sixten Mohlin - Thomas Isherwood, Douglas Bergqvist, Erik Haugan - Sam Mensiro, Rewan Amin, (45) Curtis Edwards, Patrick Kpozo - Jamie Hopcutt, (45) Francis Baptiste, Ludvig Fritzson

Arena:
Stadium Municupal
 
Väder och vind:
Temperatur 15 grader, vind,2 m/sek, luftfuktighet 50 %
 
 

ÖFK - Dynamo Kiev 0-0

 

VS

Nu med referat av Lars Larsson. Krönika av Agne Svärd kommer i e.m.

 

Marbella den 5:e februari 2019. ÖFK möter Dynamo Kiev i en träningsmatch. Dyanmo Kiev är ett mycket framgångsrikt lag från Ukraina. Är fortfarande kvar i Europa League.

När matchen börjar kan det konstateras att Dynamo Kiev ställer upp med bästa tänkbara lag. Denna träningsmatch skall tydligen bli en riktig värdemätare för Dynamo-spelarna inför stundande Europa League matcher.

ÖFK startar med med Sixten Mohlin i mål. Han får förresten spela hela matchen kommer det att visa sig. I övrigt så startar ÖFK med provspelaren Erik Haugen som back, tillsammans med Douglas Bergqvist och nyförvärvet Thomas Isherwood. Övriga startspelare är Patrick Kpozo, Curtis Edwards, Rewan Amin, Sam Mensiro, Ludvig Fritzon, Francis Jno-Baptiste och Jamie Hopcutt.

I halvtid byter ÖFK Rewan Amin, Sam Mensiro och Thomas Isherwodd mot Tesfaldet Tekie, Henrik Bellman och Noa Sonko Sundberg. I 63:e minuten byter Curtis Edwards och Jamie Hopcutt och in kommer nyförvärvet Charlie Colkett och Hosam Aiesh. I 75:e så byter Erik Haugen emot Tom Pettersson. Med andra ord ”luftas” många spelare i truppen emedan Dynamo Kiev är desto sparsammare och nöjer sig med ett målvaktsbyte.

När det gäller själva matchen så inleder ÖFK matchen med stort bollinnehav. Det dröjer ända till 8:e minuten innan Dynamo Kiev får bollen under kontroll på ÖFK:s planhalva. Spelet jämnar sedan ut sig, men från 20:e minuten och fram till första halvleks slut har Dynamo Kiev en bra period. ÖFK är dock ändå med i spelet men har ändå en period av sämre individuella insatser. Jamie Hopcutt skapar till exempel en farlig frispark i 33:e minuten strax utanför eget straffområde och det efter en försvarsinsats som verkligen kan ifrågasättas. Normalt säkre Curtis Edwards levererar en hel del dåliga passningar till sina medspelare.

Matchen böljar i praktiken fram och tillbaka hela tiden. Såväl under första som i andra halvlek. ÖFK startar varje halvlek bäst med stort bollinnehav. Sedan jämnar spelet ut sig och på slutet dominerar Dynamo Kiev.

Målchanserna vinner dock Dynamo Kiev. I vart fall när det gäller nivån på dem. Dynamo Kiev har fyra femstjärniga sådana. Två i varje halvlek. I första halvlekens 23:e minut skjuter Mykola Shaparenko i stolpen och i 37:e missar Fran Sol öppet mål. I andra halvleks 72:a minut har en Vitaly Buyalski en jättechans att göra mål när ÖFK:s försvar tror det är offside. Bollen rullar dock längs mållinjen utan att passera densamma. I 82:a minuten skjuter Benjamin Verbic i ribban. Sett till chanserna så borde nog Dynamo Kiev vunnit, men ÖFK hade också några tillfällen som skulle kunnat utveckla sig till riktiga farligheter. Tyvärr blev det inte så.

Sammanfattningsvis är det självförtroende jag kan se bland ÖFK spelarna, när det gäller passningsspelet beundransvärt. Man vågar spela på markerad spelare. Det är mycket one-touch etc. Passningskvaliten är trots allt väldigt god. Passningstempot är högt, vilket jag ser som något väldigt bra. Att det då och då blir lite missar denna tid på året, är kanske något man ska ha överseende med.

Försvarsspelet måste ända betygsättas högt. Tre kvalificerade träningsmatcher och inte ett insläppt mål. Motsåndet har inte heller varit dåligt. Visserligen kanske nollan bakåt idag var lite turlig, men ändå. Dessutom är det positivt att spelkvaliten kan upprätthållas fast det sker så många byten av spelare. Det tyder på bredd. Det negativa är dock att det verkar vara svårt att ta sig fram till, åtminstone i denna match, verkliga målchanser. Det gnager lite i en att där saknar vi fortfarande något”

 
Text av: Lars Larsson
 
 
 
Kommentarer: Skriv kommentar
Gäst: Nu händer det skrev | 5 Feb 2019 - 16:34
Ravel Morrisson klar?
Gäst: Curva Middle skrev | 5 Feb 2019 - 15:49
Bellman kommer att bli en tillgång och norrmannen var bra. En riktigt bra match av ÖFK. Lugnt och bra spel utan respekt. Det ser bra ut.
Gäst: Ö.s. skrev | 5 Feb 2019 - 15:42
Henrik Bellman var verkligen bra.
Gäst: Degen skrev | 5 Feb 2019 - 15:35
Håller med Erik
Gäst: Erik skrev | 5 Feb 2019 - 14:16
Colkett, där har vi klass.
Jävlar i mig.
 
Herrar
av: Clement | 14 Apr 2024 - 03:48
HejJag vill bara hälsa att det finn
6
kommentarer
Sett till hela matchbilden så var ett oavgjort res
av Lasse Granbacka | 20 Apr 2024 - 19:11
ÖFK - Örgryte  1-1 (
4
kommentarer
Tips div 3 Mellersta Norrland
av Haldo Jonsson | 19 Apr 2024 - 11:01
Storförlust för Ope IF
3
kommentarer
Tips div 2 Norrland
av Haldo Jonsson | 19 Apr 2024 - 09:44
Ytterhohgdal upp på kvalplats
2
kommentarer
Anundsjö IF - Ope IF 6-0 Bilder
av Stefan Roos | 20 Apr 2024 - 22:26
Foton: Stefan Roos
2
kommentarer
Till slut rättvis poäng
av Per Lagerbäck | 20 Apr 2024 - 17:07
Det var länge trögt och s
 
 Skrivet den Lör 30 Mar 22:25
 
 Skrivet den Lör 6 Apr 23:07
 
 Skrivet den Lör 23 Mar 14:17
fotbollz.se på Facebook