Vid matchstart
1 plusgrad, blåsigt och sol.

Delad poäng mot Halmstad BK i Svenska cupens gruppspel!

VS

Matchdag i Svenska Cupen och möjlighet till Europaspel vid eventuell seger. Lagbygget har pågått ett tag med 4 försäsongsmatcher med bra resultat men nu börjar allvaret!
Halmstad BK, en av seriefavoriterna i Superettan, i första matchen i Svenska Cupen.
Många nya spelare i truppen men vilka får vi se på plan idag? Mukiibi, Mills och Kroon inte med idag.
Colkett och Weymans från start. Halmstad har förre ÖFK:aren Boakye i spelartruppen

Nu med referat av Lasse Granbacka

Första halvlek

ÖFK tar tag i pekpinnen första 5 minuterna med mycket boll. Islamovic mycket med i spelet men inga riktiga målchanser! HBK kommer upp i några enstaka chanser men inga riktigt bra chanser från någon av lagen. HBK ligger lågt och samlat i försvar när ÖFK kommer upp i anfall.
Nykomlingen belgaren Weymans pigg första 15 och provade skott på HBK målvakten.
I minut 18 kommer ett bra anfall från ÖFK där Aiesh kommer in i straffområdet men bollen till Sellers som bakvänt försöker klacka bollen i mål men till försvarare. I minut 21 och avvaktande spel där ÖFK:s anfall ligger lågt med Islamovic på topp. Lågt tempo från ÖFK.
I minut 29 sträcker sig Weymans och blir utbytt mot Edwards. Ett rakt byte.
I minut 33 kommer HBK:s farligaste chans med ett skott utanför
Aiesh byter nu kant och är nu på vänsterkanten.
Mer ÖFK nu med bra spel mellan Tom Pettersson och Edwards på mittplan.
Aiesh slutade spela och har fått känning av något och byts ut mot Fritzon i minut 42.
Amin har några bra skott men från långt håll mot HBK målet i slutet av halvlek.
I minut 44 kunde ÖFK tagit ledningen i matchen då Edwards får på ett skott som tar i stolpen och ut. Avvaktande spel sista minuterna och mållöst.
Ett bättre ÖFK sista 10 minuterna men annars lågt tempo och otur med 2 spelare redan skadade och utbytta. Weymans bra så länge han var med och Colkett visade även hur duktig han är. Bra i de få anfall HBK hade var Sadam Karim i första. Tekie mycket med i spelet i slutet av första.

Andra halvlek
Ett bra frisparksläge i början av andra för ÖFK som Tekie tar från 30 m men över! Silfwer i HBK fick gult kort vid frisparken.
I minut 50 har ÖFK ett bra anfall där Amin och Fritzon kommer fram i ett bra läge men HBK kontrar snabbt och den förre ÖFK:aren Boakye springer ifrån Petterson men Keita kan rädda!
Återigen Fritzon som från sin högerkant kan mata in bollar och nu till Islamovic som kan nicka men utanför.
Inte lätt att komma åt till ett samlat HBK försvar. Känns som om HBK skulle vara nöjda med resultatet.
10 min in i andra så har ÖFK mycket av spelet och många inlägg till det massiva HBK försvaret. Den pigge Colkett provar skott i minut 57 men över!
Bra chans igen för ÖFK i minut 62 där Edwards provar skott och HBK:s målvakt Malkolm Nilsson får sträcka på sig och rädda till hörna som blir resultatlös. Islamovic nickar över igen i anfallet efter.
HBK har 10 man i försvaret och den ände son ligger på topp är Karim som väntar på bollar för kontring.
I minut 73 byts nyförvärvet Morrisson in i ÖFK och ut går Sellers. Fortsatt övertag ÖFK med mängder av inlägg men man kommer inte åt att sätta dit bollen i mål!
HBK gör sitt första byte i minut 85 då Karim bytts ut mot Alexander Johansson.
Så fortsätter det in till slutet men ÖFK har inte förmågan idag att slå håll på HBK trots otaliga chanser. 0-0

Sammanfattning
Inte det resultat som man kunde vänta sig av ÖFK efter de träningsmatcher man gjort. Saknades tempo och kreativitet för att komma förbi HBK:s försvarslinje. Chanserna fanns bl.a. med stolpträffar. Några spelare har nog inte formen t.ex. Islamovic och Morrison. Positivt ändå med de nya – Colkett och Weymans men förhoppningsvis så är skadan lindrig. Bäst idag i ÖFK Keita och Amin. Historien upprepade sig och ingen vinst mot HBK som måste vara nöjda med poängen.