Linde - Haraldseid - Bjørnbak - Forren - Haugen - Ellingsen - Eikrem - Aursnes - Hestad - Ohi - Knudtzon

Kelland Absolom - Sam Mensiro, Eirik Haugan, (62)( Tom Pettersson, Isak Ssewan-ambo - Tesfaldet Tekie, Rewan Amin, (62)Charlie Colkett - Jarell Sellars, Ravel Morrison (70) - Dino Islamovic (19)

ÖFK:s bänk idag: Edvin Olsson, Francis Baptiste, Curtis Edwards,(62) Noaha Sonko Sundberg,(62) Alhadji Gero,(19), Ludvig Fritzson, (70), Patrik Kpozo

vS

Molde- ÖFK 4-1 (2-1) Tesfaldet Tekie gjorde ÖFK:s

Referat av Margareta "Myggan" Handler. Krönika uppdateras senare

En vecka till den allsvenska premiären borta mot AIK. Sätter mig i soffan med matchtröjan på och en fotboll vid min sida. Jag väntar med spänning vad träningsmatchen mot ett starkt norskt Molde kommer att visa. Har Ian och hans ledarstab lyckats svetsa ihop spelarna till en lagmaskin? Det är min önskan med hopp om att enskilda individer skall göra det oväntade och våga sticka ut.

Avvaktande start från ÖFK första kvarten där Molde är det spelförande laget. ÖFK får jobba hårt för att ligga rätt i sina positioner. Tycker att de ofta hamnar i linje i försvarsspelet och då får Molde enkelt stora ytor att spela bollen mellan ÖFK:s spelare.

ÖFK har svårt att rejält få undan bollen när de är pressade. Blir en del farliga chanser för Molde som de bjuds på pga av att ÖFK inte tar rejäla beslut, speciellt i sista delen in mot ÖFK:s målområde.

Byte efter 18 minuter Dino Islamovic ut och Alhadji Gero in.

Strax innan detta byte höjer ÖFK bolltempot och lyckas vinna mer mark och håller i bollen inom laget bra.

22 minuter in i matchen är det ÖFK som tar ledningen efter mycket bra förarbete från vänsterkanten och nyförvärvet Isak Ssewankambo, sist på bollen är Tesfaldet Tekie med ett fint distinkt avslut i krysset.

ÖFK visar att de vill hålla bollen inom laget och försöker spela sig ur de flesta situationer. Efter halvtimmen spelad lyckas ÖFK lyfta upp spelet mer på Moldes planhalva och har flera fina spelsekvenser.

Är glad att se att ÖFK varierar sina anfallsförsök, att de ibland spelar den längre bollen istället för att bara spela sig ända in i straffområdet.

När ÖFK har en noggrannhet i sina positioner i försvarsarbetet så får Molde det svårt att komma igenom. Men så fort våra mannar slarvar eller duttar med bollen blir det farligt och Molde vinner mark.

I minut 40 gör Molde mål och kvitterat genom Ohi Omoijuanfo. Detta efter ett ÖFK-inkast som Molde lyckas få med sig en efterföljande hörna på. Hörnan slås och det blir flera nickar upp i luften, ingen lyckas ta undan bollen ut ur straffområdet. Ohi för Molde är sist på bollen och sätter den i mål. Inlånade målvakten Kelland Absolom är chanslös på denna boll.

Molde tar ledningen genom en snabb kontring i minut 44. ÖFK har otur efter att de inte får bollen att gå deras väg, utan den studsar till Moldes fördel genom försvaret och avslutet är rejält och målskytt är Eirik Hestad, 2-1.

Svajigt och osäkert sista minuten av första halvlek. Molde får energi efter sitt kvitteringsmål medan ÖFK uppträder stressat.

Molde fortsätter att föra spelet i andra halvlek och ÖFK har allt för ofta svårt med sina positioner. Molde har några farliga avslut under den första kvarten i andra med bla ett skott i stolpen. Tycker ÖFK blir bolltittande när de är pressade sista delen mot mål, vilket gör att de inte har koll på vart sina motspelare är.

Dubbelbyte efter 60 minuters spel. Rewan Amin ut mot Noaha Sonko Sundberg och Curtis Edwards kliver in och Eirik Haugan får lämna planen.

När ÖFK vinner boll blir de ofta väldigt ensam och har då för få alternativ, inte många spelare som är delaktig. Blir många gånger som spelarna driver bollen själv och långt och de får leta bra spelalternativ. Hjälpen uteblir.

Molde ökar på ledningen efter 67 minuters spel efter ännu ett osäkert agerande av ÖFK i målområdet. Molde får gå igenom alldeles för enkelt och återigen är ÖFK det bolltittande laget. Målskytt Mattias Moström.

Byte i minut 70, Ravel Morrison ut och Ludvig Fritzson in.

I minut 73 kommer ÖFKs första fina farliga anfall i andra halvlek som avslutas med skott av Jarell Sellars som Alhadji Gero är nära att kunna styra in.

I slutminuten ökar Molde på ledningen till 4-1 genom Eirik Ulland Andersen som gör ett piggt och starkt inhopp i matchen.

Idag var Molde det bättre laget hela matchen igenom, ÖFK har det jobbigt. De får jaga boll och har väldigt svårt med sitt egna spel. Även om det ibland glimmar till för ÖFK så blir det allt för sällan. Lagmaskinen som jag trodde skulle visa upp sig idag, uteblev. Positivt i dagens match var att se nyförvärvet Isak Ssewankambo som visar upp energi och är delaktig i några fina anfall.

Ett dåligt genrep brukar ge en bra premiär, brukar det ju heta. Vi får ge vår tillit till att dagens match tänder ÖFK-spelarna till att ge AIK en tuff omgång i seriepremiären borta på Friends Arena. Vill se mer energi hos spelarna när de skall kliva in på Friends och möta AIK, höj blicken och bröstet. Ni kan, det vet jag men ni måste våga också! Jag kommer packa väskan och åka ner till huvudstaden för att se premiären, hoppas jag får åka hem med ett leende på mina läppar. HEJA ÖFK nu drar säsongen 2019 snart i gång! Jag tror på er.