Startsidan...
  Forum
  Krönika
   
  Videoklipp
   
   
  Kommande matcher
  Länkar
   
  Medarbetare
   
  Kontaktformulär
   
  Sökning
  Skriv en nyhet
   
  Bli medlem
  Om FotbollZ.se
   
  Vill du skriva på fotbollz.se?
  Gör fotbollz.se till din startsida
OFK Supporters
tabell Tabell SvFF Min fotboll 
besök Space2u
 
   
Matchreferat - SvFF seriematch   
   
         
Östersunds FK       IF Elfsborg
1 - 1
(0) (1)
Fre 19 Apr 2019 13:30
 
   
Målskyttar
Mål Tid Målgörare

Så spelade Östersunds FK:
Så spelade Östersunds FK: 1. Aly Keita, 20. Isak Ssali Ssewankambo, 77. Noah Sonko Sundberg, 2 Tom Pettersson (K ) 23. Samuel Laryea Mensiro 17. Curtis Edwards
88. Jerell Anthony Sellars(ut65) 3. Tesfaldet Tekie 10. Hosam Aiesh(ut90) 15. Ravel Morrisson(ut85) 99. Dino Islamovic
Ersättare: 8. . Ryan Hopcut(in65), 13. Ludvig Fritzson(in90), 16. Sixten Mohlin,
22. Charlie Colkett(in85), 4.Thomas Poppler Isherwood, 5. Rewan Amin, 90. Alhaji Gero

Så spelade IF Elfsborg:
Så spelade IF Elfsborg: 1. Kevin Stuhr Ellegaard (MV) (K), 27. Fredrik Holst, 3 Stian Rode Gregersen, 12. Joakim Nilsson, 20. Simon Strand, 21. Jonathan Levi(ut81), 16. Robert Gojani, 1
8. Simon Olsson, 8. Samuel Holmén, 9. Pawel Cibicki, 19. Kevin Kabran(ut70)

Ersättare: 31. Tim Rönning (MV) 5. Gustav Henriksson 13. Rami Kaib 10. Simon Lundevall(in70)
11. Jesper Karlsson(in81) 7. Deniz Hümmet, 26. Marokhy Ndione

Varningar Östersunds FK Utvisningar Östersunds FK
77 Sundberg

Varningar IF Elfsborg Utvisningar IF Elfsborg
44 Holmen 74 Nilsson
Arena:
Jämtkraft Arena
 
Publik:
4279
 
Domare:
Domare:
Granit Maqedonci

Ass. domare 1:
Niclas Ivarsson

Ass. domare 2:
Mark Josef

Fjärdedomare:
Henrik Molin

 
Väder och vind:
Sol, ca +10
 
 

ÖFK - Elfsborg 1-1 (0-1)

 

vs


Långfredagsmatch mot IF Elfsborg

Ett IF Elfsborg med gott självförtroende på besök efter vinsten mot GIF Sundsvall i förra omgången. Kan ÖFK studsa tillbaka efter förlusten mot Malmö FF och ta 3 nya poäng?


Målskytten Curtis Edwards: Foto: Thord Erik Nilsson

 

Första halvlek

Jämn start av första halvlek då båda lagen försöker få tag i bollen och inga farligheter första 5 minuterna. Aiesh får en första farlighet i minut 6 men utanför och ÖFK tar tag i mer av spelet nu.
Elfsborgs första chans kom i minut 10 men utanför och till en resultatlös hörna.
Nytt skottillfälle för Elfsborg av Simon Olsson som plockas ned av Keita i målet.
Ganska hårt spel och tuffa tag från båda håll.
Islamovic pigg och kommer loss på sin vänsterkant men skottet nickas bort av Elfsborgsförsvarare i minut 13. Aiesh mer med i spelet och försöker komma loss på höger kanten och ett bra pass till Edwards men till inspark! Aiesh han även med att tunnla Elfsborgsbacken vid det anfallet.
Elfsborg försöker spela via marken i uppspelen och har mycket boll.
Mål! I minut 22 får Morrison i ÖFK en armbåge i ansiktet från Kabran och ÖFK försvaret stannar upp, men spelet är inte avblåst, och Jonathan Levi slår på ett välriktat skott som skruvar sig ifrån Keita i målet och otagbart i mål! Diskussion efter målet varför domaren inte blåste.
ÖFK hade då ett visst spelövertag. Man försöker ta tag i spelet igen men Elfsborg drar ned på tempot när man erövrat boll och bollar runt i försvaret.
ÖFK har svårt att komma in i Elfsborgs straffområde så skotten och farligheterna kommer från långt håll. bl.a. Tekie i minut 31 som Ellegaard plockar ned enkelt.
I minut 35 får Kabran på ett långskott som tar i kryssribban och sedan ut till inkast. Tekie tappade boll på mittplan innan skottet. Nära 2-0!
Domaren har nu mycket att göra med många efterslängar och frisparkar.
Elfsborg spelar disciplinerat och ÖFK har svårt att komma in i Elfsborgs målområde.
Heta känslor mellan Holmer i Elfsborg och Islamovic i ÖFK så domaren tar dem avsides och tillrättavisar dem. Inga gula kort.
I minut kom det gula kortet fram och det är Holmer som får det i minut 44 efter för hårt spel mot Mensah. Inga mera mål och chanser i halvleken som var jämn med ett
litet övertag för Elfsborg.
Många 50-50 tillfällen i närkamperna där frisparkarna har tilldelats lite slumpartat.
Bra i ÖFK i första Ssewankambo som jobbade hårt och i Elfsborg Kabran och Cibicki.

Andra halvlek
Start andra med samma folk på plan som i första halvlek. Elfsborg började piggt och höll i boll på ÖFK:s planhalva men avsluten kom från långt håll!
Islamovic hade en bra löpning på vänsterkanten och kom så när fri och lyckas få iväg ett skott men strax utanför Ellegårds vänstra målstolpe och minuten var 53.
Det höll på att bli en liknande situation som vid 0-1 målet i minut 53 då Sellers fälls strax utanför Elfsborgs målområde och alla väntade på att domaren skulle blåsa men istället kontrade Elfsborg men denna gång kunde ÖFK försvaret slå undan bollen. Protester och burop från spelare och publik och Sundberg varnad i ÖFK för protest.
Några bra minuter för Elfsborg vid 56 med hörna och skott men Keita i målet kunde plocka ned bollen.
I minut 60 kommer Aiesh upp på sin vänsterkant och slår denna gång en passning efter marken som går rätt igenom Elfsborgsförsvar och där Ellegaard tvekar och bollen till en helt fristående Edwards vid högra målstolpen som enkelt kan slå bollen i mål. 1-1.
Ett mer öppet spel från båda lagen nu där båda lagen blivit mer anfallsintresserade efter 1-1 målet. Bl.a. Elfsborg som har en bra chans i minut 62 men där Pettersson kan bryta och minut 63 där skottet går utanför från Chibicki.
I minut 65 byts Serell ut mot Hopcutt. Aiesh mer över på vänsterkanten.
Edwards kommer i en snabb kontring på högerkanten men skjuter strax utanför Elfsborgs mål och minuten efter provar Morrison med ett långskott som Ellegaard inte vågar hålla utan boxar iväg. Mycket ÖFK som nu försöker gå för ett avgörande mål.
Elfsborg gör några byten och ju mer matchen går så känns det som om dem skulle vara nöjda med resultatet.
Matchen är tuff och tar hårt på spelarna bl.a. i minut 75 där 2 spelare i Elfsborg haltar och blir liggande. I minut 81 bytts Elfsborgs målskytt Jonathan Levi ut mot Jesper Karlsson.
En av Elfsborgs bästa spelare, Chibicki, hade en jättechans i minut 83 men en dåligt första touch gör att Keita hinner fram och ta bollen.
Ian Burchnall kanske också är nöjd med 1-1 då Colkett bytts in mot en tröttkörd Morrison.
och Aiesh mot Fritzon.
Böljande och lite chansartat spel i slutet av matchen där båda lagen chansar lite bl.a. Elfsborg med jätteskott från Jesper Karlsson, i minut 88, som tar i stolpen och skulle ha varit otagbart för Keita om den gått i inom målramen.
4 minuters tillägg där spelet mest var på Elfsborgs planhalva. Hopcutt och Pettersson kommer att ha mardrömmar i natt då båda hade jättechans att bli matchhjältar men där Hopcutt slår bollen direkt på Ellegaard och nicken från Petersson i slutminuten på hörna rakt på Elfsborgs keepern.

Sammanfattning
En match där båda lagen gick för vinst och stundtals bra spel och många chanser framförallt i andra halvlek. Ett mer samspelt ÖFK där lagdelarna börja kugga in bättre för varje match. Inte alla spelare som riktigt är uppe i form och matchtempo och fortfarande så verkar Burchnall prova sig fram med spelare på olika positioner och med Morrisson tillbaks men på en position lite bakom försvaret.
Edwards kändes vara mer på rätt plats idag.
På presskonferensen så tyckte Elfsborgstränaren Jimmy Thelin att det var en öppen match och att hans lag gjort en bra insats men att man tappade lite i disciplinen i slutet av matchen.
Ian Burchnall tyckte också att det var en bra, spännande match med många chanser för båda lagen.
På fråga om situationen efter Elfsborgs mål så tyckte han att Morrisson skulle haft frispark men att ÖFK inte kan agera som dem gjorde då domaren inte blåste så laget måste fortsätta spela.
Båda tränarna hade synpunkter på planen som dem tyckte var ”torr” och borde ha vattnats då det påverkade spelet. Det ”kalla” vädret gjorde att man inte fick vattna för Östersunds kommun.

De 3 personer som jag valt till Trissen är:
Edwards – ”gör mål, skapar målchanser och gör sin bästa match för säsongen”
Ssewankambo – ”jobbade hårt under hela matchen och startat säsongen bra”
Pettersson – ”en klippa i försvaret och kunde även varit matchvinnare idag”

Triss
1. Curtis Edwards
2. Isak Ssewankambo
3. Tom Pettersson


 
Text av: Lasse Granbacka
 
 

ÖFKs matcher

Trissen mot
Östersunds FK
Trissen
sammanlagt
  1. Curtis Edwards 3
  2. Isak Ssewankambo 2
  3. Tom Pettersson 1
Tom Pettersson 7
Hosam Aiesh 5
Curtis Edwards 4
Thomas Isherwood 3
Charlie Colkett 2
Noah Sonko Sundberg 1
Isak Ssewankambo 2
 
 
Kommentarer: Skriv kommentar
Gäst: Maria* skrev | 20 Apr 2019 - 15:57
@Olle Andersson, jag ser att du skrivit mycket men det är oklart vad du menar. Vad "stjälper" jag? På vilket sätt bidrar din text till något positivt, skapar du passion genom att anklaga andra skribenter för något lagom outtalat och diffust? Vad är din poäng egentligen?

Det finns strider som varje vuxen och normalbegåvad person måste ta i olika sammanhang. Säger bara det. (Å jag känner mycket väl igen ditt sätt att skriva och det är påfallande likt hur en person som inte heter "Olle Andersson" skriver...)
Gäst: Olle Andersson skrev | 19 Apr 2019 - 23:06
Nivån på domaren kan diskuteras
Nivån på publiken är lika som vanligt
Den kan inte diskuteras
Och släpp allt med Kindberg, Strängby etc. och börja fokusera på att vi har ett lag i Allsvenskan
Tyvärr är okunskapen på spelet fotboll och hur stor betydelse den har för den gemene människan, den största anledning till allt skräp som skrivs här.
Bristen på passion och riktigt kärlek till fotbollen och ÖFK är för ytlig.
Min uppskattning är att av dom dryga 4000 som var där idag, så är det max ett amerikansk fotbollslag som har den fotbollskunskap och passion som behövs för att kunna utrycka sig till ÖFKs fördel här.
Så sign som ö.s Maria, curva och liknande stjälper mer än hjälper
Lika glad som jag är när jag går till banken är jag när jag går och ser ÖFK på Jämtkraft Arena
Gäst: #14 skrev | 19 Apr 2019 - 22:26
Bedrövlig nivå på dommaren.
Hoppas han stoppas att dömma i allsvenskan.⁴
Gäst: Kefson skrev | 19 Apr 2019 - 22:13
Ett stort sreg framåt. Morrison var mkt bra i st f Amin.
Tekie o Edwards hade inte sin bästa dag med många enkla felpass.
En riktigt dålig dag hade domaren.....
Gäst: Maria* skrev | 19 Apr 2019 - 21:57
@Hur menar du?

Alla som kan fotboll såg väl att den normalt så passningssäkre Edwards inte var i sitt esse idag? I alla fall såg signaturen Hm och jag det (och jag är säker att det finns några fler också).
Gäst: Alrik8 skrev | 19 Apr 2019 - 19:33
ÖFK har ett spel i vardande. Trist med en usel domare. Han förstörde stämningen flera gånger bland publik och spelare och var inte till gagn för ÖFK

Gäst: Tja skrev | 19 Apr 2019 - 19:19
För mig snäppade Morrison upp sig flera nivåer idag. Många läckra passningar, ett häftigt skott, rejäla brytningar och riktigt bra jobb. Edwards jobbar bra, men slog bort en hel del passningar. Mensiro blandar och ger. Ser inte Isaks storhet riktigt. Det offensiva spelet i läget har många ljusglimtar. Men spela lite snabbare i djupet när chans ges. Jag känner dock en helt annan tillförsikt inför fortsättningen.
Gäst: Hm skrev | 19 Apr 2019 - 18:37
Edwards hade en helt bedrövlig andra halvlek där han slog bort nästan varje passning, löper dock mycket och hittade hopcut i djupled så ok match totalt sett.

Men för mig given triss:
3p. Isak
2p. Ravel
1p. Sonko
Gäst: Hur menar du? skrev | 19 Apr 2019 - 18:23
Edwards är den som var bäst idag. Det ser väl alla som kan fotboll. Vinner bollar, jobbar över stora felar av planen, serverar passningar o gör ÖFKs mål dessutom. ÖFKs viktigaste spelare måste bara göra klart med honom nu m en förlängning av kontraktet.
Gäst: Heja Fotboll skrev | 19 Apr 2019 - 17:35
Håller med. 2:a halvlek är det bästa i år av ÖFK. Det rakare spelet fungerade bra när det var kvalite i passningarna. Dino eller någon annan måste dock börja göra mål. Vi kan inte fortsätta förlita oss på tur eller otroliga skott från långt håll.
Gäst: Maria* skrev | 19 Apr 2019 - 16:50
Är det mitt önsketänkande eller såg jag ett embryo till något bra idag? Upplevde att det fanns stunder främst i andra halvlek då det var snabbt spel med bra bollrörelse även om det blev en del felpass i blindo också när tempot drogs upp. (Å hur var det med Edwards idag, han var väl inte riktigt sig lik?)
 
Herrar
av: Clement | 14 Apr 2024 - 03:48
HejJag vill bara hälsa att det finn
7
kommentarer
Kan nye forwarden Quimi Ordónez vara lösningen mot
av Haldo Jonsson | 16 Apr 2024 - 21:04
Myroslav Mazur gör 2-0 i 76:
4
kommentarer
Div 3 mellersta Norrland
av Haldo Jonsson | 15 Apr 2024 - 13:33
4
kommentarer
Tips div 3 mellersta Norrland - första spännande l
av Haldo Jonsson | 10 Apr 2024 - 18:59
Dvärsätt BK nu tvåa
2
kommentarer
Dvärsätts BK - Bergs IK 4 -0 (3-0) Bilder
av Stefan Roos | 14 Apr 2024 - 21:03
Foto: Stefan Roos
1
kommentar
Träningstider denna vecka
av Haldo Jonsson | 16 Apr 2024 - 09:42
 
 Skrivet den Lör 30 Mar 22:25
 
 Skrivet den Lör 6 Apr 23:07
 
 Skrivet den Lör 23 Mar 14:17
fotbollz.se på Facebook