Stark insats av ÖFK - femte matchen utan förlust

ÖFK - BK Häcken 1-1 (1-1) Målskytt: Thomas Poppler Isherwood

Nu med referat av Lasse Granbacka, krönika och bilder kommer senare

Bilden: Jamie Hopcutt i en sekvens av matchen. Foto: Thord-Eric Nilsson

.
ÖFK - BK HÄCKEN
BK HÄCKEN HAR INTE VUNNIT MOT ÖFK I ÖSTERSUND MEN KAN ÖFK SLÅ HÅL PÅ SERIENS BÄSTA FÖRSVAR IDAG!
FRÅGAN ÄR OCKSÅ OM ÖFK FÖRSVARET KAN STOPPA
BK HÄCKENS KVICKE "PAULINHO" FRÅN ATT GÖRA SITT 5:E MÅL FÖR SÄSONGEN.

Första halvlek
Försiktig inledning från båda lagen där man vårdar boll och försöker spela sig upp från backlinjen.
Paulinho hade första riktiga farligheten med ett långskott strax utanför i minut 4.

Första 7 min till Häcken där ÖFK får försvara sig och Häcken pressar högt på ÖFK.
Tekie höll på att ställa till det i min 9 då han missar stort men övriga i försvaret kan slå bort bollen.
Häcken bättre kontroll på spelet och Burchnall ute och mannar på ÖFK spelarna.

ÖFK:S första riktiga chans kom i minut 11 då Hopcutt kommer helt fri men slår bollen över.
Borde nog varit offside men linjemannen han inte med i det snabba omställningen.
Direkt efter ÖFK:s chans kontrar Häcken där Yasin slår in en boll i målområdet men Mohlin hinner emellan. Farlig chans och fint spel av Häcken.

Bra chans för Ssewankambo då han kommer fri efter ett fint pass av Fritzon på vänsterkanten men skottet utanför i minut 15.
Dino mer med i spelet och har ett fint läge i minut 18 där han nickar utanför och hörna för ÖFK.
Colkett slår hörnan och det blir en halvchans och till inspark.
Första 22 klart övertag för Häcken i matchen men ÖFK kommer mer och mer in i matchen.
Tekie pressas hårt i minut 26 och tappar bollen till Jeremmejeff som fångar upp bollen och kan slå den enkelt förbi Mohlin i målet. 0-1

I minut 28 får ÖFK hörna som slås av Colkett och Isherwood kan nicka in den i mål och 1-1.
Bra period för ÖFK nu efter målet och med fint passningsspel.
Paulinho kommer upp i målområdet och kommer fri med ett bra skott strax utanför. Minuten var 35 Paulinho blir liggande efter hårt spel av Islamovic bakifrån men ingen åtgärd av domarna.
Lite grinigt nu från Häcken sida med varningar i minut 40 på Falsetas och Paulinho i minut 43.
I slutet av halvleken har Colkett en bra frispark som går rätt igenom Häcken försvaret.
Lagen hade olika delar av halvleken men rättvist resultat efter första halvlek. Båda lagen hade många målchanser men förvaltade dem inte så bra. Bra i första för ÖFK Isherwood och i Häcken Paulinho och Jeremejeff med flera farligheter

Andra halvlek
Andra halvlek börjar med att Häcken tar kommandot och pressar ÖFK.
Irandust kommer nästan fri och skjuter men skottet blockeras av ÖFK försvaret till hörna i minut 47.
Stark öppning första 15 av Häcken med flera hörnor och frisparkar.
Fint spel mellan Tekie – Ssewankambo och fram till Hopcutt men skottet blev ett hål i luften i minut 53. 2 minuter senare jobbar Weymans fram till en hörna för ÖFK.
Nära 2-1 till Häcken i minut 58 då Yasin kommer fram på höger kanten och slår ett fint inlägg till Jeremejeff men skottet går utanför.
I minut 63 byter ÖFK in förre Häcken spelaren Mukiibi och ut går Weymans. Han har gjort helt OK 60 minuter då han inte spelat på länge.
25 minuter kvar och Häcken har nu tagit över spelet helt och pressar ÖFK försvaret hela tiden som nu får jobba hårt för att freda målet.
Häcken och ÖFK gör ett byte i minut 68 då Irandus går ut och Lundberg in för ÖFK byts Fritzon it mot Amin. Lundberg höll på att få göra mål direkt efter en hörna i minut 70 men skottet utanför.
Andra halvlek helt till Häcken hittills med mycket boll, fler chanser och bättre kontroll på spelet.
Byte igen i minut 77 då Gero kommer in för ÖFK och en trött Islamovic ut. Han har jobbat hårt men inte kommit till riktigt idag i avsluten. Samtidigt går Paulinho ut för Häcken och in kommer Celik.
Inget skönspel nu utan enbart försvar för ÖFK. Många dåliga beslut och ÖFK ser trötta ut och 10 minuter kvar.
Ekopolo varnas i minut 80 för en händelse som inträffade på Hopcutt 3 minuter innan!
Häcken gör ett sista ryck för att avgöra med flera inlägg och hörnor med 2 minuter kvar av ordinarie tid. Man byter även in Adam Andersson mot Ekopolo men inget avgörande händer i de sista minuterna och på den 2 minuter långa tidstillägget. Andra halvlek helt till Häcken där ÖFK försvaret gjorde jobbet och räddade 1 poäng. Båda lagen hade svårt att göra mål på de chanser man hade i matchen.
Sammanfattning
En bra match med 2 lag som försökte spela bollen efter marken och vårda spelet. Häcken hade hög och hård press på ÖFK som också ledde till ledningsmålet. ÖFK:s bästa period var i slutet av första halvlek men sett över 90 minuter så var Häcken det bättre laget. Ingen Aiesh eller Edwards i laget idag som kunde röra om i ett motståndarförsvar. Tekie bra i andra men hade några rejäla missar när Häcken pressade som mest i första halvlek men överlag ett stort + till ÖFK:s försvar som lyckades hålla tätt i andra halvlek. Ganska nöjda tränare på presskonferensen och Elm i Häcken naturligtvis nöjd med andra halvlek och sa att det alltid svårt att komma till Östersund och spela och ta poäng.
Aiseh och Edwards troligen tillbaks till Hammarby matchen men ska testas dem närmaste dagarna för eventuellt spel enligt Burchnall. Vill ge Trissen till ÖFK:s försvar:
Isherwood – gjorde mål och avgörande räddningar i andra halvlek.