Nu med referat av Lasse Granbacka. Krönika och bilder kommer under kvällen.

Simon Kroons straffmål. Foto: Thord-Eric Nilsson

KALMAR TOG SIN FÖRSTA SEGER I ÖSTERSUND MOT ÖFK MED 2-1.
Vi får hoppas att historiken upprepar sig och att Kalmar inte vinner i Östersund. 3 poäng behövs för att komma in på vinnarspåret igen.
Senaste segern var mot IFK Norrköping. Fler än 6071 behövs för att man ska slå publikrekordet för i år.
Första halvlek
Kalmar startar piggast i matchen och har mycket boll i inledningen av matchen. Tom Pettersson i en ny roll som innermittfältare idag. ÖFK fick bästa chansen i minut 6 med ett bra anfall där Dino Islamovic och Sebastian Turgott var inblandad som avlutades med ett inlägg av Willfried Ouattara men utanför. Mycket kamp på mittplan där Kalmar oftast vinner boll.
Sebastian Turgott försöker med skott i minut 13 men över.Rewan Amin verkar pigg idag och dribblar på höger kanten och får en hörna som han själv tar i minut 15.
20 minuter in i matchen och ingen riktig karaktär på matchen mest kamp och felpass. Kalmar har väl mycket av spelet men kommer inte till några avgörande lägen. ÖFK svårt komma förbi Kalmars press.
Simon Kroon kommer mer och mer för varje match han får spela och verkar återställd från sin långvariga skada. Bra förspel av Turgott till Kroon i minut 29 men skottet utanför. Bra intention i de anfallet.
I minut 31 kommer Carl Gustafsson fri ÖFK:s straffområde och Eirik Haugen är inte riktigt med och rivs sedan ned av Dino Islamovic och domaren Kaspar Sjöberg dömer straffområdesfällning.
Mycket kalabalik efter att straffen dömts och i samma moment blir Dino Islamovic utvisad. Troligen sa han något och vandrar ovilligt ut från plan. Straffen tas av Alexander Jakobsen men slås över och fortfarande 0-0 i matchen.
Tur men tungt ändå att spela resten av matchen med 1 man mindre.
ÖFK skrapar ihop till en hörna i minut 35 som tas av Rewan Amin men resultatlös.
Den snabbe och pigge Simon Kroon dribblar några Kalmarförsvarare på vänsterkanten i minut 38 och kommer in i straffområdet och fälls. Straff dömer Kaspar Sjöberg. Kändes billig men likväl straff.
Tas av Simon Kroon som enkelt kan slå den till höger och otagbart för Lucas Hägg Johansson i målet.
Intressant utveckling av denna match och i slutet av halvleken försöker Kalmar komma upp i anfall men halvleken slutar 1-0 till ÖFK. Bra i ÖFK I första Simon Kroon, Eirik Haugen och Rewan Amin och i Kalmar Viktor Agardius, Måns Söderqvist, Alexander Jakobsen och Nils Fröling.

Andra halvlek
ÖFK försöker gå för att ta 3 poäng i denna match och ställer upp defensivt för att försvara 1-0 efter första halvlek. Kalmar äger mycket boll i inledningen av andra halvlek men har ingen riktig spets som kan avgöra. Man har bara gjort 17 mål i serien i år.
I minut 55 får Kalmar frispark med ett bra läge som gör att det blir rörigt i ÖFK försvaret men till frispark. Alexander Jakobsen får iväg ett bra skott i minut 58 i Kalmar som Aly Keita kan ta.
Alexander Jakobsen byts ut i minut 60 efter skada.
Felix Hörberg ut i ÖFK i minut 63 och bytts ut mot Isak Ssewankambo. Farlig situation i samma minut efter Kalmar hörna men Måns Söderkvist konstspark går strax utanför Keitas högra stolpe.
Eirik Haugen höger back nu efter Isak Ssewankambo inhopp. Simon Kroon byts ut mot Jordan Kadiri och troligen kramp i minut 69. I minut 70 får Kalmar straff efter hans på Isak Isherwood.
Straffen tas av Nils Fröling som han säkert slår in. 1-1.
Flera byten i båda lagen för att försöka ändra matchbilden och kunna ta 3 poäng.
Aly Keita gör en reflexräddning i minut då det blir kalabalik i ÖFK:s målområde och får bollen ut ur målområdet. Inhopparen Jordan Kadiri får ett bra läge till höger men skottet går strax utanför Lucas Hägg Johansson i minut 80.
Nu satsar Kalmar fullt ut för vinst. I minut 83 tystnade publiken på Arenan då Fröling får till ett otagbart volleyskott där Aly Keita i målet stod helt förstenad. Kan vara årets mål på Arenan och i allsvenskan. Många hängande huvuden i ÖFK i slutet av matchen. I minut 91 får Isak Ssewankambo varning. Inga riktiga farligheter från någon av lagen i slutet av halvleken.,
Sammanfattning
Matchbilden påverkades av Dino Islamovics utvisning i första halvlek som gjorde att ÖFK fick spela över 55 minuter en man mindre. Straffmissen och ÖFK:s straff gjorde att man ändå trodde på poäng för ÖFK. Bäst på plan var Kalmars Nils Fröling som låg bakom målen och de farligheter som Kalmar spade. Volleyskottet kan vara årets mål. På presskonferensen så handlade mycket om domarinsatsen. Enligt Ian Burchnall så var det den sämsta insatsen han varit med om. Fick visst medhåll av Kalmar tränaren Magnus Pehrsson. Ian Burchnall menade att det var domarinsatsen som avgjorde matchen och hyllade spelarna för deras vilja och karaktär i matchen. Magnus Pehrsson tog upp om Kalmars svåra situation med skadade och avstängda spelare. Hade bara 9 spelare att tillgå i början av veckan. Har fått laborera med truppen och haft avsaknad av kontinuitet på de bättre spelarna. Sa att Kalmar bör vinna 2 matcher till under slutet av serien för att vara säker på att spela kvar i allsvenskan. Publiksiffran som kom upp var 4457 men är felaktig och kommer att revideras.