Startsidan...
  Forum
  Krönika
   
  Videoklipp
   
   
  Kommande matcher
  Länkar
   
  Medarbetare
   
  Kontaktformulär
   
  Sökning
  Skriv en nyhet
   
  Bli medlem
  Om FotbollZ.se
   
  Vill du skriva på fotbollz.se?
  Gör fotbollz.se till din startsida
OFK Supporters
tabell Tabell SvFF Min fotboll 
besök Space2u
 
   
Matchreferat - SvFF seriematch   
   
         
Östersunds FK       Djurgården
1 - 2
(1) (1)
Mån 30 Sep 2019 19:00
 
   
Målskyttar
Mål Tid Målgörare
1-0 28 Jordan Attah Kadiri
1-1 49 Nicklas Bärkroth
2-1 76 Markus Danielson

Så spelade Östersunds FK:
Aly Keita, Kalpi Ouattara, Tom Pettersson, Noah Sonko Sundberg, Sam Mensiro, Blair Tungrott (74), Charlie Colkett, Isak Ssewankambo, Rewan Amin (87), Felix Hörberg Jordan Attah Kadiri (79)

Ersättare: Sixten Mohlin (mv), Nebiyou Perry, Simon Kroon (74), Jamie Hopcut (87), Thomas Isherwood, Ronald Mukiibi, Dino Islamovic (79).

Så spelade Djurgården:
Tommi Waiho, Aslak Fonn Witry, Jacob Une Larsson, Markus Danielsson, Elliot Käck, Jesper Karlström, Fredrik Ulvestad, Nicklas Bärkroth (58), Curtis Edwards, Jonathan Ring (79), Emir Kujovic (59)

Ersättare: Kevin Walkwer, Haris Radfetinac (79), Astrit Ajdarevic (58), Per Kristian Brptveit, Jonathan Augustinsson, Edward Chilufya (59), Mohamed Buya Turay



Varningar Östersunds FK Utvisningar Östersunds FK
Aly Keita, Kalpi Quattara

Varningar Djurgården Utvisningar Djurgården
Astrit Ajdarevic
Arena:
Jämtkraft Arena
 
Publik:
4262
 
Domare:
Glenn Nyberg, ass 1: Daniel Wärnmark, ass 2: Joakim Amri Nilsson, fjärde domare: Henrik Molin
 
Väder och vind:
Temperatur: 4 grader
Luftfuktighet: 80%
Vind: NV 4 m/sek
Snöblandat regn
 
 

ÖFK - Djurgårdens IF 1-2 (1-1)

 

ÖFK har inget flyt, måndagskvällens drabbning mot ett Djurgårdens IF i delad serieledning kunde mycket väl gett poängutdelning. Istället då sjunde raka förlusten via 1-2 (1-1) efter en insats som visar att dom rödsvarta i säsongens elfte timme fått igång maskineriet.

 
Ian Burchnall spann den här gången vidare på sitt upplägg med tempostarka spelare, således ingen Dino Islamovic eller Thomas Isherwood. Bra inledning också av ÖFK högt upp i banan. Matchens första farlighet dock av gästernas Jonathan Ring med ett lurigt skott efter hörna.


Fem minuter senare en ny farlighet via Emir Kujovic son sköt tätt utom efter ett högerinlägg. Rewan Amin i en ny position som släpande forward med en bra möjlighet men ingen riktig ordning på avslutet. Blair Turgott som fått chansen på vänsterkanten i ett bra men resultatlöst anfall med Jordan Atta Kadiri. Välbekante Jonathan Edwards, nu i djurgårdsfärgerna också tätt över.


Kraftfulle Markus Danielson också med en farlig nick med kvarten kvar. Stundtals kraftig press från gästerna men gediget i mittförsvaret från hemmalaget där Tom Pettersson och Noah Sonko Sundberg visar att man bör permanentas därstädes. En hel del finurligheter också framåt och hastigt och lustigt 1-0 och vilt jubel både på och runt Arenan.


Kalpi Quatarra drar upp bollen på vänsterkanten, hittar Felix Hörberg centralt och vidare till Kadiri som drar till från straffpunkten. Kanske inte helt rättvist men en välförtjänt framgång för ett ÖFK som eldat på under alla pannorna. Kraftig press igen från Djurgården med ett par trippelchanser. Inspel från en pigg Felix Hörberg till Kadiri men ingen ordning på avslutet.


Dramatik innan paus, två minuters tillägg annonseras som passeras med med bred marginal och 1-1 genom Niclas Bärkroth efter en crosspassning genom straffområdet från Jonathan Ring. Vilda protester i hemmaleden och en skogstokig Ian Burchnall uppvisad på läktaren. Tråkigt slut på en riktigt bra halvlek från ÖFK mot ett vasst motstånd.


Andra halvlek inte lika sevärd, egentligen ganska händelsefattig. Stundtals hårt men uddlöst tryck från Djurgården och Rewan Amin med en bra möjlighet efter 71 minuter. Turgott ut och Simon Kroon in tre minuter senare. Inhoppande Astrit Ajadarevic på ett ÖFK-ben i bra läge. Enligt lagen om alltings jävlighet också 1-2 efter 77 minuter.


Danielsons välpolerade skalle högst efter hörna och en storspelande Aly Keita chanslös. Lite power i ÖFK med Islamovic i stället för Kadiri med dryga tio minuter kvar. Jamie Hopcutt också i laget i slutminuterna men ÖFK var ett slaget lag.


Men på nåt vis, med risk för att tolkas som en obotlig optimist. Hemmagrabbarna börjar alltmer se ut som ett allsvenskt fotbollslag. Djurgården tog inte dom här tre poängen utan en hel del möda. Jag är rejält förjust i Kalpi Quattara, ynglingen från Elfenbenskusten besitter det mesta som en modern back behöver.


Rewan Amin i en spännande roll som släpande forward, ett lyckokast från min sida sett. Bör få fler chanser på den positionen. Aly Keita har radat upp stormatcher i höst, den här var inget undantag, det fanns en del att göra. Som sagt, dert ser lite ljusare ut spelmässigt och på nåt vis verkar det som om gruppen på plan är fast beslutna att fixa det här. Man har ju fortfarande allt i egna händer eller varför inte fötter.
 
Text av: Hasse Thor
 
 

ÖFKs matcher

Trissen mot
Östersunds FK
Trissen
sammanlagt
  1. Kalpi Quatarra
  2. Rewan Amin
  3. Aly Keita
Tom Pettersson 21
Noah Sonko Sundberg 17
Jamie Hopcutt 15
Aly Keita 14
Curtis Edwards 13
Hosam Aiesh 8
Thomas Isherwood 8
Rewan Amin 8
Dino Islamovic 7
Eirik Haugan 7
Sixten Mohlin 6
Charlie Colkett 5
Blair Turgott 4
Kalpi Ouattara 4
Ludvig Fritzon 3
Jordan Attah Kadiri 3
Isak Ssewankambo 2
Nebiyou Perry 2
Eirik Haugan 2
Simon Kroon 2
Felix Hörberg 2
Alex Purver 1
Alhaji Gero 1
Ravel Morrison 1
Tesfaldet Tekie 1

 
 
Kommentarer: Skriv kommentar
Gäst: Krödingen skrev | 2 Okt 2019 - 17:28
Kan vara bra med avstängning på Burchnall. Han som tar över kan visa om det är tränaren de dåliga resultaten beror på. Har han jobbat för engelska fotbollförbundet besitter han säkert mycket kunskap. Jag är inte orolig.
Gäst: Klasse skrev | 1 Okt 2019 - 22:48
Nja du behöver inte sätta de orden i min mun, inget jag sagt.

Vår straff hemma mot Kalmar var även det dåligt beslut, misstag jämnar ut sig över tid.
Gäst: Okej skrev | 1 Okt 2019 - 21:03
Då följer vi din påhittade regelbok vid ditt första
Inlägg så kan du skylla på domarna sen när ÖFK åkt ur allsvenskan
Gäst: Klasse skrev | 1 Okt 2019 - 20:24
Så talar en sann domare!

Problemet är att en regelbok inte är definitiv, bara kolla på andra regler som bedöms olika. Tolkningen av dessa regler skiljer ofta mellan bra och dåliga domare. Framförallt när domare måste försvara sig med att något står i regelboken, då har domaren ofta ställt till det för sig själv.
Gäst: Regel skrev | 1 Okt 2019 - 20:09
Spelar ingen roll det är vad som står
i regelboken!
Gäst: Klasse skrev | 1 Okt 2019 - 18:53
Kommer inte argumentera, så mycket extremt korkat med en sådan lösning att det är omöjligt att man valt det.

Inbilla inte mig att en domare i en viktig match sätter upp 2min på tavlan, men har 2.59 bestämt på sin klocka. Så att skapa 1 extra minut utan att någon fattar varför, för att sedan hänvisa till regeln "det är faktiskt minst 2min kvar...!" höjden av idioti, vilket också slår sönder argumenten nedan.

Eller så begår domaren reglemisstag varje match 🙂

Gäst: @Klasse skrev | 1 Okt 2019 - 13:07
Du avslöjar din inkompetens om va dom som gäller vid tilläggstid när du skriver, varken mer eller mindre, och menar på att så är det. Det som visas på tavlan är minsta tiden som ska spelas. Om det så är 2 min och 32 sek eller 2 min och 1 sek så är det en tvåa som kommer upp på tavlan. Detta är sanningen så nu kan du sluta låtsas tro något annat!
Gäst: Eller hur? skrev | 1 Okt 2019 - 05:56
Om domaren har 2 min och 59 sekunder som tilläggstid då rapporterar
han 2 min! Det är alltid minst det som visas !! Alltså inget fel av domaren.
Pman skrev | 1 Okt 2019 - 00:04
Håller helt med signaturen ML. Det är som förgjort! Man får intryck av att allt och alla gett sig den på att ÖFK ska bort.

Domarna har vi inte bara otur med på sistone. De är helt enkelt usla och av och till och med partiska till vår nackdel. Visst har man haft tur med domslut vid något tillfälle tidigare, men inte alltid rättvist i de senaste matcherna.

Medgångssupportrarna - många av dem är osynliga, borta. De så kallade falkarna blir allt färre. Men kul med mycket folk på västra, nu när föreningen delvis gjort sig av med fantasipriserna på biljetterna där.

Många journalister, både lokala och rikstäckande, som solade sig i glansen och fjäskade för ledarna och spelarna under tiden ÖFK låg på topp tävlar nu om att nedvärdera och svärta ned laget i skrift och tal i bl.a. olika poddar.

Bit ihop grabbar. Ni spelar allt bättre och de flesta visade hjärta på sistone. Visa belackarna att ni aldrig ger er och hör hemma i allsvenskan. Med den inställning ni presterar de senaste matcherna kommer ni att greja det. Publiken, hoppas man, kommer att återvända nästa säsong. Fast det är egentligen nu, som den behövs som allra mest.
Gäst: Klasse skrev | 1 Okt 2019 - 00:01
Såklart kan tilläggstiden bli längre än de bestämda 2min,om det händer något på planen som motiverar det från det att domaren bestämt tiden.
Tex att det sker något 89.30 på match klockan så kan tiden blir längre än vad man precis bestämt.

Så hände det något från minut 44 till minut 47 som motiverade en längre tid än de bestämde 2 min? För annars gäller dem. Varken mer eller mindre.
Gäst: @KEFson skrev | 30 Sep 2019 - 23:37
Det finns ingen regel som säger hur många chanser eller hur lång tid en viss situation får ta.

Den tilläggstid som domaren visar är vad som MINST kommer spelas innan det blåses för halvtid/fulltid. Så ytterligare tid kan läggas tillvid övertid utöver de minutrar som redan annonserats.
Gäst: KEFson skrev | 30 Sep 2019 - 22:01
Fråga till någon som kan regelverket:
Djurgården fick en hörna som helt ok slogs på övertid. Som nickades undan av ÖFK till en Djurgårdare som vid sitt skottförsök fick till en målgivande passning, dvs 3 chanser under c:a 10 sekunder..
Min fråga: Hur många chanser/hur lång tid har man på sig i samband med en hörna på övertid.
Dessutom med en möjlig hjälp av en Djurgårdshands och som sagts: Hörnan var ett resultat av en icke-rensning från ÖFK.

ÖFK gjorde åter en bra match, nu mot serieledarna, var absolut värt en poäng.

Notabelt: ÖFK gjorde målet och hade dessutom sin bästa period när det snöade i
15 - 20 minuter. Hoppas på snöfall när ÖFK möter Sirius på hemmaplan !
Gäst: ML skrev | 30 Sep 2019 - 21:30
Det är som förgjort. Fick en dålig känsla när en öfk-spelare slog en kort passning istället för att rensa strax innan hörnan som föranledde första målet. Och mycket riktigt, det som inte får hända händer, givetvis. Varför kan de inte få ha lite flyt, de gjorde trots allt en efter sin förmåga bra match. Att DIF inte imponerade kan ju inte bara ha berott på dem själva. Det var en skön känsla att se ÖFK spela bra och samtidigt veta att de också hade en hygglig avbytarbänk. Men det ville sig inte.
 
Herrar
av: Clement | 14 Apr 2024 - 03:48
HejJag vill bara hälsa att det finn
7
kommentarer
Kan nye forwarden Quimi Ordónez vara lösningen mot
av Haldo Jonsson | 16 Apr 2024 - 21:04
Myroslav Mazur gör 2-0 i 76:
4
kommentarer
Div 3 mellersta Norrland
av Haldo Jonsson | 15 Apr 2024 - 13:33
4
kommentarer
Tips div 3 mellersta Norrland - första spännande l
av Haldo Jonsson | 10 Apr 2024 - 18:59
Dvärsätt BK nu tvåa
2
kommentarer
Dvärsätts BK - Bergs IK 4 -0 (3-0) Bilder
av Stefan Roos | 14 Apr 2024 - 21:03
Foto: Stefan Roos
1
kommentar
Träningstider denna vecka
av Haldo Jonsson | 16 Apr 2024 - 09:42
 
 Skrivet den Lör 30 Mar 22:25
 
 Skrivet den Lör 6 Apr 23:07
 
 Skrivet den Lör 23 Mar 14:17
fotbollz.se på Facebook