meny  
 
 
- Start
- Nyheter/Information
 
- Spelprogram/Referat
- Spelartruppen
- Statistik
- Hemmaarena
- Återblick -18
- Återblick -17
- Återblick -16
- Återblick -15
- Återblick -14
- Återblick -13
- Återblick -12
- Återblick -11
- Återblick -10
- Återblick -09
- Återblick -08
- Återblick -07
- Återblick -06
- Intervjuer
- Länkar
- Forum
 
- Kontakta oss
 
tabell Aktuell tabell   skytteliga Skytteliga
 
- Allsvenskan  Tabell
 
 
 
     
   
     
 ÖFK Nyheter
 
Välkommen till ÖFK Nyheter. Detta är en webbplats speciellt för alla som gillar ÖFK men även för andra intresserade. Avsikten med sidan är att den skall ha ett lättillgängligt och aktivt debattforum samt att Du bl a skall kunna läsa matchreferat, spelarinformation och intervjuer.
 
Senaste Matchen   Nästa Match
Östersunds FK IK Sirius
3 0

Läs mer... Läs mer...
 
Molde FK Östersunds FK

2019-03-24 13:00
Aker Stadium
 

 GRAHAM POTTER I ÖPPET BREV: - JAG ÄLSKAR ER!
av Haldo Jonsson
Publicerad 9 Jun 2018 - 15:56 Uppdaterad 9 Jun 2018 - 16:40

Bilden: Graham Potter i sitt sista jobb som coach för ÖFK i matchen mot Häcken lördagen den 26 maj 2018. Foto: Alexander Edfalk.

Se Garham Potters alla framgångar här


Ännu så länge har Graham Potter inte uttalat sig efter beskedet att att han lämnar Östersunds FK.

Nu väljer han att skriva ett öppet brev på ÖFK:s hemsida som fotbollz.se tar sig friheten att publicera.

”Det är väldigt svårt att uttrycka mina känslor när jag nu ska säga adjö till alla som är kopplade till Östersunds FK.

Jag har haft en fantastisk tid!

Jag flyttade hit med min familj för sju och ett halvt år sedan. Jag oroade mig över hur jag och min familj skulle trivas i klubben, trivas i en ny stad och trivas i helt nytt land.

När jag nu lämnar så har jag fått vänner till livet på en plats där två av mina barn föddes. Jag tar med mig minnen som alltid kommer att finnas kvar inom mig.
Jag har givetvis oerhört många att tacka en sådan här dag. Alla som varit till ett så oerhört stöd till mig och min familj. Utan det stödet, hjälpen och vänskapen hade jag aldrig kunnat åka härifrån med mina minnen, erfarenheter och de underbara matcherna som vi har spelat.
Jag måste börja med att säga ett stort tack till mannen som förde mig till Östersund. Jag kommer för evigt att vara tacksam att han gav mig den här möjligheten. Han är min vän för livet.

Daniel Kindberg, det har gått drygt sju år av skratt, tankeväckande konversationer, besvikelser, framgångar, frustration och glädje. Du är en verkligt unik man som jag har haft nöjet att jobba med och skapa något som har gjort en skillnad.

Jag vill också tacka alla som har arbetat bakom den stora scenen på ÖFK. Det finns så många att jag inte kan nämna dem alla. Men ett särskilt tack till Lasse Landin och hans underbara familj för deras stöd och vänskap. Jag vill också tacka Bengt Olsson som tog hand om mig och min familj när vi anlände. Jag kommer att minnas samtalen och skratten!
Ett särskilt omnämnande till min vän Jonas Nilsson. ”Alan”, som han kärleksfullt kallas, har varit på resan från början. Vi har delat så många roliga tider. Jag saknar redan Champions League-nätterna och en magnum med pojken från Fränsta!

Sist men inte minst vill jag nämna legenden ”Våfflan”. Han lärde mig mina första ord på svenska (alla de ord som inte var rumsrena) och han har alltid varit en trygghet för mig under tiden i ÖFK.

Som jag redan sagt är det så oerhört många som jag kan tacka för vad de har gjort min tid i Östersund så speciell. Naturligtvis måste jag nämna alla de människor som jag har haft glädjen att jobba med dagligen i min tränarstab. För det först Björn Hamberg som jag har jobbat längst med. En bra kille och stort stöd till mig. Utan hans hjälp skulle vi inte ha uppnått allt vi har gjort.

Det har förestås varit en speciell tid med många olika situationer. Vi har delat besvikelser, vi har firat framgångar, vi har letat efter lösningar och stött på problem. Men vi, Billy Reid, Kyle Macaulay, Jenny Larsson, Linus Ericsson, Johanna Almgren och Björn Hamberg, alltid behållit en respektfull tillit och ömsesidig respekt. Utan dessa speciella människor skulle jag inte ens vara hälften av den person som jag är idag. Jag tackar er från botten av mitt hjärta.

Jag skulle också vilja säga tack till alla som är kopplade till den svenska fotbollsfamiljen. Det har verkligen varit väldigt speciellt. Från de högsta ledarna till alla spelare som alltid varit respektfulla. Tjänstemän som gör ett svårt jobb men gör det med professionalism och värdighet. Media som jag själv tycker att jag har haft enormt bra kontakt med. Alla har alla hjälpt mig att utvecklas och växa och för det är jag så tacksam.

Svensk fotboll och alla dess anhängare kommer alltid att fylla mig med stor stolthet. En stolthet att jag fick arbeta och bidra till ett fantastiskt land med stora människor.

Till alla jag har träffat längs vägen. Jag kommer jag att sakna er så mycket!

Självklart går speciellt ett speciellt tack och en stor kärlek från mig ut till våra egna supportrar och i synnerhet till de unika, underbara människorna i Falkarna. Ni har nog ingen aning om hur speciella ni är och jag kommer alltid att vara tacksam för hur ni har hjälpt mig, min familj och klubben. Jag tar med mig många fotbollsstunder och minnen som vi har har delat. Jag kommer att bära med mig det under hela mitt liv. Att jag fick ha en roll i denna underbara klubb fyller mig med sådan stolthet som jag inte förklara. Jag älskar er!

Slutligen till alla fantastiska spelare jag har jobbat med! Det har varit en ära att dela mitt liv med er. Jag har hela tiden sagt att de viktigaste personerna i en fotbollsklubb är spelarna och supportrarna. Vi ska vara lyckliga att vi har kunnat skapa en miljö där det förhållandet kan blomstra.

Spelarna har varit en tillgång för sig själva och sina familjer. De har rest sig från bakslag och har flyttat sig ur sina komfortzoner. De har varit en inspiration för mig och för många andra. Som jag sagt förut. Utan dem hade jag inte varit någonting och jag ser fram emot att se dem fortsätta, växa, utvecklas och vara framgångsrika i vad de än väljer att göra med sina liv.

Jag kom till ett kallt Östersund för sju och ett halvt år sedan. Jag skulle träna ett klubblag i den svenska fjärdeligan.

Nu lämnar jag en etablerad Allsvensk klubb med bra ekonomi, en talangfull spelartrupp och en stolt stad. Jag kunde inte ha gjort det utan hjälp av alla som jag nämnt samt min fantastiska familj.

Framtiden för ÖFK är ljus. Klubbens hjärtslag är starka och det finns en bra grund att bygga vidare på.

Det är lätt att vara negativ och destruktiv, men med det vi har gjort tillsammans visar vi våra ungdomar att med en idé, med mod, med kärlek, med förtroende, med hårt arbete och med respekt är allt möjligt.

Som jag sa till killarna för sju och ett halvt år sedan vid vår första träningspass: Extraordinära saker uppnås av vanliga människor.”

I love you and thanks for everything! ❤🖤❤🖤❤🖤❤🖤❤🖤❤🖤❤🖤 "

/Graham Potter

 
11 Kommentarer:
Gäst: Ö.s. skrev | 10 Jun 2018 - 12:00
För det första, hur vanligt är det att en fotbollstränare stannar i samma klubb i nästan åtta år? Ytterst ovanligt skulle jag säga, vi ska vara glada och nöjda att Graham stannade så länge. Graham Potter lyfte tillsammans med Daniel Kindberg mfl Östersunds FK från div 2 till allsvenskan och Europaspel . Nu kommer ett nytt team till Öfk så småningom. Var sak har sin tid.
31
Gäst: Tomka skrev | 9 Jun 2018 - 22:47
Vad vet vi vad Kindberg visste och när? Och när bestämde sig Potter för att lämna? Vad innehöll överenskommelsen när Potter förlängde? Ja det är klart man kan ställa sig hur många frågor som helst och spekulera hur mycket som helst. Men det kommer vi inte få svar på för det ingår i spelet bakom kulisserna.
10
Gäst: Gammelsosse skrev | 9 Jun 2018 - 22:35
Potter kommer säkert att besvara många frågor i de kommande veckorna. Han ville väl begränsa sig till det viktigaste i sitt brev och inte skriva en bok.
9
Gäst: 10-4 skrev | 9 Jun 2018 - 22:26
För någon mysko anledning togs mitt senaste inlägg bort. Ska vi ha debatt här eller bara hålla med om allt? Kindberg visste ju inte att Potter förhandlade med Swansea förrän några veckor sedan när vi alla fick beskedet. Hade det inte varit bättre att han och ÖFK ledningen hade fått den informationen tidigare så de hade kunnat planera detta bättre? Jag står fast att en modig person ska kunna redogöra för sitt beslut att sticka iväg helt utan förvarning.
2
Gäst: ! skrev | 9 Jun 2018 - 22:02
Men herre gud, en människa har känslor. Om Graham känner att detta är bra för honom och hans familj, så kan man väl inte klandra honom. Kanske det är rätt läge också med en ny tränare / tänkare. Nya idéer, nytt sätt att tänka. För ÖFK kanske det är precis vad som behövs.
6
Gäst: Hm skrev | 9 Jun 2018 - 20:27
Anledningen/anledningarna: 5 gånger mer betalt, större liga, närmre släkt och vänner, ett oerhört intressant projekt (3-årsplan tillbaka till PL med en ny identitet), suveräna träningsanläggningar. Take your pick!

Jag hade dragit utan att blinka till en sekund! tur att Potter är lite mänskligare än mig :P
25
Gäst: Tomka skrev | 9 Jun 2018 - 19:58
Vad menar du?
0
Gäst: 10-4 skrev | 9 Jun 2018 - 19:53
I en sån här situation tycker jag man ska ge en förklaring, vilket han inte har gjort. Det är väl inte bara han själv som flyttar heller?
2
Gäst: Tomka skrev | 9 Jun 2018 - 18:23
Varför ska han exakt tala om varför han lämnar? Han har väl nått sina mål med sitt engangemang i ÖFK. Klubben är etablerad i allsvenskan, har god ekonomi, ett bra lag med många talangfulla spelare. Vad mer kan man begära! Han vill vidare i sin karriär och nu har ett gyllene tillfälle uppstått i Swansea. Tack Graham Potter med familj med allt ni har bidragit med i vår stad. Vi kommer aldrig att glömma det!
34
Gäst: bull skrev | 9 Jun 2018 - 17:47
nej precis...varför lämna allsvenskan
för att ta över ett före detta pl-lag..
det verkar märkligt..eller?
8
Gäst: 10-4 skrev | 9 Jun 2018 - 17:22
Han säger inte varför han sticker.
3
 
Sök på fotbollz.se
   
  Notiser från forumet  
  av Haldo Jonsson - Pman- Martin Nylander | Igår - 20:01  
 


Det är irriterande med UG’s och ÖP’s effektsökeri med lösryckta rykten, insinuationer och obekräftade siffror. Vänta och se!

 
  Läs mer...  
 


 
  Sotirios Papagiannopoulos  
  av Haldo Jonsson | Igår - 19:44  
 

Foto: Haldo Jonsson

 
  Läs mer...  
 


 
  Daniel Kindberg svarar  
  av Haldo Jonsson | Igår - 14:03  
 


Allvarliga faktafel i Uppdrag Gransknings program om Östersunds FK och om Daniel Kindberg

 
  Läs mer...  
 


 
  Kommentarer från ÖFK  
  av Haldo Jonsson | Igår - 10:29  
 

ÖFK ger sin syn och svarar på påståenden från Uppdrag Granskning.

 
  Läs mer...  
     
 
Nyhetsarkiv
7 Mar 2019 - 13:39 Johanna Almgren är tillbaka - i ny roll
5 Mar 2019 - 22:27 Ännu inget nytt beslut om Ante Strängby
5 Mar 2019 - 17:18 ÖFK på rätt väg
4 Mar 2019 - 23:04 TVÅ MÅL av FRANCIS Baptiste
4 Mar 2019 - 17:56 Om Ännu en f.d. ÖFK- spelare - Alex Dyer
4 Mar 2019 - 15:44 Träningsmatch i dag
4 Mar 2019 - 15:37 Kommer ni ihåg Emir Smajic?
3 Mar 2019 - 22:10 ÖFK studsade tillbaka under svåra förutsättningar
3 Mar 2019 - 20:54 Intervju med Dino Islamovic
3 Mar 2019 - 18:51 Matchreferat SÄKER SEGER MED 3-0 I SVENSKA CUPENS GRUPPSPEL!
3 Mar 2019 - 17:35 Se Ravel Morrisons första mål i ÖFK
3 Mar 2019 - 14:31 Laget idag
3 Mar 2019 - 08:39 Så här känner man i Sirius inför matchen
3 Mar 2019 - 08:28 Inför matchen: ÖFK - Sirius
3 Mar 2019 - 08:26 Följ ÖFK - IK Sirius via fotbollz.se
2 Mar 2019 - 22:39 Nya Fotbollsregler (Uppdaterad)
2 Mar 2019 - 12:02 Alhaji Gero lycklig igen
1 Mar 2019 - 18:23 Konstgräset dominerar allsvenskan - bra eller dåligt?
1 Mar 2019 - 15:24 Frank Ahrin lånas ut till Dalkurd
28 Feb 2019 - 09:51 Framsynt beslut
 
 
 
Herrar
av: Rolighetsministern | 24 Feb 2019 - 23:30
Färjestad var och scoutade Dogge ig