meny  
 
 
- Start
- Nyheter/Information
 
- Spelprogram/Referat
- Spelartruppen
- Statistik
- Hemmaarena
- Återblick -16
- Återblick -15
- Återblick -14
- Återblick -13
- Återblick -12
- Återblick -11
- Återblick -10
- Återblick -09
- Återblick -08
- Återblick -07
- Återblick -06
- Intervjuer
- Länkar
- Forum
 
- Kontakta oss
 
tabell Aktuell tabell   skytteliga Skytteliga
 
- Allsvenskan  Tabell
 
 
 
     
   
     
 ÖFK Nyheter
 
Välkommen till ÖFK Nyheter. Detta är en webbplats speciellt för alla som gillar ÖFK men även för andra intresserade. Avsikten med sidan är att den skall ha ett lättillgängligt och aktivt debattforum samt att Du bl a skall kunna läsa matchreferat, spelarinformation och intervjuer.
 
Senaste Matchen   Nästa Match
Hertha Berlin Östersunds FK
1 1

Läs mer... Läs mer...
 
Östersunds FK Trelleborgs FF

2018-02-09 19:00
Jämtkraft Arena
 

 BRA ANDRA HALVLEK BÄDDADE FÖR ÖVERTYGANDE SEGER FÖR ÖFK
av Emil Gabrielsson
Publicerad 10 Okt 2017 - 18:55 Uppdaterad 11 Okt 2017 - 09:45

VS

Härnösands FF - ÖFK 0-2 (0-0). Målskyttar Johan Bertilsson och Curtis Edwards

Nu med referat av Emil Gabrielsson

Målskyttarna Johan Bertilsson och Curtis Edwards. Foto: Thord-Erik Nilsson

Första halvlek: ÖFK med ett väntat högt bollinnehav lyckades inte få hål på Härnösand i första halvlek. De skapade få farliga målchanser och hade ett för lågt bolltempo med en hel del slarviga passningar. Ett lågt stående Härnösand spelade ett riktigt bra uppoffrande försvarsspel och stod rätt i sina positioner. Härnösand var uppe och hotade några enstaka gånger genom kontringar och kom till något halvfarligt distansskott.Andra halvlek: Ett ÖFK kliver direkt ut i andra halvlek med ett högre bolltempo och redan i den 53:e minuten hittar Bertilsson de bortre nätmaskorna med en fin vänster bredsida efter en passning av Mukiibi. Tungt för Härnösand med det tidiga målet efter en bra första halvlek. ÖFK fortsätter att skapa farliga målchanser och det är bara en tidsfråga innan 0-2 kommer. Men det dröjer till den 74:e minuten efter att Edwards provat på ett distansskott som målvakten räddar till en hörna. En hörna som ÖFK slår kort och som Hopcutt spelar in till just Edwards som denna gång sätter bollen lågt i mål. 0-2 och ÖFK fortsätter att spela bra fotboll och ett slitet Härnösand orkar inte komma upp i banan. Hemmalaget skapar ändå en riktigt het målchans i slutet som Andersson får göra en fin räddning på.

Stabil och trygg seger för ÖFK som går vidare till gruppspel i Svenska Cupen.

Målchanser: 5-21

Skott på mål: 3-12

Hörnor: 2-10

Publik: 1466

Bra i ÖFK: Mukiibi

Edwards borde även nämnas som gör ett piggt inhopp.

Bra i HFF: Målvakten Maxym Ivanov

Foto: Thord-Erik Nilsson 
8 Kommentarer:
Gäst: Alltid skrev | 12 Okt 2017 - 15:42
Skönt att läsa när snillen spekulerar
0
Gäst: Glad skrev | 11 Okt 2017 - 18:40
Gammelsosse:vi är inte i VM än,väntar kvalmatcher!!!
1
Gäst: Gammelsosse skrev | 11 Okt 2017 - 18:31
Igår var målsättningen att ta oss till VM vilket vi gjorde. Det är en enorm prestation, och nu kan vi heja på Island också.
0
Gäst: Realist skrev | 11 Okt 2017 - 13:44
Alrik, du får gärna citera Andersson (eller spelarna) där han säger att de inte ville vinna. I de intervjuer jag hörde sa han återkommande att de alltid går in för att vinna men att man alltid justerar exempelvis hur hög pressen ska vara beroende på motstånd (vilket är helt naturligt och precis samma som ÖFK gör). Jag kan inte se någon större skillnad på Sveriges spel igår och ÖFK:s spel borta mot Galatasaray och PAOK. Eller menar du att ÖFK inte heller "ville vinna" nämnda matcher? Sverige hade för övrigt lika mycket boll igår som ÖFK hade mot Hertha Berlin (35%).
2
Gäst: Alrik8 skrev | 11 Okt 2017 - 13:21
Jag tycker det finns mycket i Larssons tankar som det finns anledning att reflektera över

QaDet finns även anledning att tro att Sema skulle ha lyst i Sveriges lag där stordelen av spelarna kraftigt underpresterade. Att gå till match utan vilja att vinna är unikt och det skulle vara helt främmande för Potter och Kindberg. Trots det gillar jag Anderssons sätt att leda landslaget.
1
Gäst: Hm skrev | 11 Okt 2017 - 13:02
Lars Larssons inlägg måste vara ett av de mest enögda någonsin på fotbollz.
Sverige kan inte spela en attraktiv offensiv fotboll för vi har inte spelarmaterial till detta. Och det är inte så att dessa spelare bortprioriteras heller utan det finns helt enkelt inte.
Att Sverige skulle vara bättre utan Zlatan är dessutom en myt, finns absolut inget som styrker detta. Så fort Sverige möter ett hyfsat bollskickligt lag så är vi totalt utspelade. Men att hävda att sema befinner sig på en annan nivå än övriga i landslaget och att hans lagkamrater är "för dåliga" är horribelt. Öfk ligger väl idag 6:a i allsvenskan och att då hävda att öfk är bättre än svenska landslaget blir ju onekligen rätt märkligt eller hur?
4
Gäst: Realist skrev | 11 Okt 2017 - 00:19
Har svårt att förstå din kritik. Sverige har, trots viss generationsväxling (utan Zlatan exempelvis), verkligen övertygat genom kvalet och överlag spelat en positiv och effektiv fotboll. Janne Andersson spelar en klart mycket roligare fotboll än Lagerbäck om du frågar mig. Sedan var det särskilda förutsättningar ikväll. Att gå ut och försöka spela sambafotboll ikväll är knappast realistiskt eller särskilt smart. Det stod dessutom en klassmotståndare på andra sidan som spelade desperat. Sedan hade Sverige dessutom några riktigt fina lägen att göra mål så resultatmässigt kan det vara små marginaler.

Potter har också varit tvungen att anpassa spelet när motståndet varit tufft. Det var sannerligen ingen sambafotboll borta mot Galatasaray och PAOK utan då fick man mest springa och jaga boll. Inte heller mot Hertha kunde (eller ville) man bibehålla sin "bollinnehavsfotbol".

Avslutningsvis har du nog alltför partiska glasögon på dig när du insinuerar att Sema är på en annan nivå än övriga landslagsspelare. Visst hade det varit kul att se honom (och han hade säkerligen inte gjort bort sig) men han är inte som Ronaldo eller Messi.
6
Gäst: Lars Larsson, Sthlm skrev | 11 Okt 2017 - 00:03
Ikväll såg jag på TV Sverige möta Nederländerna på bortaplan. Den fotbollen Sverige presterade
idag är ingenting jag förespråkar, Sparka längst handlade det om. Det påminde som bäst om en division fem match på Offerdalshägna.

Det fanns ingenting hos det svenska landslaget som påminde om att det är spelets idé att försöka vinna. Kanske fanns inte ens kompetensen att prestera det när bra motstånd finns på andra planhalvan. Tyvärr tror jag dock att dagens taktik var prioritera att inte släppa in mål. Klassisk Lagerbäcksfotboll med andra ord och sedan hoppas på att få in bollen i de fåtaliga kontringar som normalt alltid uppstår. Även om den fotbollen stundtals varit resultatmässigt framgångsrik så gillar jag den inte. Idag var den inte ens resultatmässigt framgångsrik, sett ur det enskilda matchresultatet.

Fotboll är för mig stor konst. Publiken skall bli charmad, spelarna skall njuta av aktiviteten på mattan, publiken skall kunna avnjuta såväl individuella eleganta prestationer som lagmässiga.Kunna få se och uppskatta tekniska prestationer i både stort och smått. Idag såg jag inget av sådant. Dessutom irriterade det mig att Ken Sema inte har fått beträda planen vare sig mot Luxemburg eller idag mot Nederländerna. Han hade definitivt inte gjort bort sig, men sannolikt fått svårt att prestera bra med så dåliga lagkamrater.

Jag har haft stora förhoppningar på Jan Andersson. Tyvärr visar han sig inte våga pröva nytt utan lutar sig mot det gamla gardet och gamla spelmäsiga beteenden. Nu handlar det inte bara om dagens match utan flera. Saman Ghoddos gjorde därför, i mina ögon, rätt landslagsval. Nu får han garanterat spela VM, vilket inte ens ännu är sannolikt att Sverige kvalificerar sig till, såsom vår gode förbundskapten beter sig.

Detta får mig att reflektera på ÖFK och Graham Potter. Graham är också svår att förstå emellanåt, men han nedlåter sig aldrig att frångå sin spelidé. Det är något som visat sig framgångsrikt. Dessutom spelar ÖFK en charmant fotboll. Får laget bara ordning på effektiviteten i boxen kan de nå hur långt som helst och skulle definitivt enkelt vunnit mot det svenska landslag som spelade idag,
5
 
Sök på fotbollz.se
   
  Flera spelare utan kontrakt i ÖFK  
  av Haldo Jonsson | Idag - 10:43  
 

Det är ett tiotal spelare som ännu inte är klara för för ÖFK inför nästa år. Däribland östersundarna Bobo Sollander och Sebastian Lundbäck

 
  Läs mer...  
 


 
  f.d. ÖFK- mittfältaren Stefan Ilic klar för GAIS  
  av Haldo Jonsson | Igår - 21:55  
 

Bild: Stefan Ilic. Foto: H.Jonsson

 
  Läs mer...  
 


 
  En prestation utöver det vanliga i Svensk fotboll  
  av Haldo Jonsson | Igår - 09:07  
 


På totalt 58 spelade matcher har ÖFK bara förlorat bara 9. Fotbollz.se har gjort en sammanfattning.

Bilden: ÖFK före 1-0 matchen mot Hertha Berlin på Jämtkraft Arena den 27 sept. 2017. Foto: Sune Elmroth

 
  Läs mer...  
 


 
  Who The ....... Are FK Ostersunds??  
  av Haldo Jonsson | 12 Dec 2017 - 21:07  
 

En arsenalfan håller låda och rolig är han...

 
  Läs mer...  
     
 
Nyhetsarkiv
12 Dec 2017 - 12:52 Engelska klubbar nyfikna på Potter
12 Dec 2017 - 12:45 Biljetter till ÖFK- Arsenal och säsongkort
11 Dec 2017 - 23:13 Flera rykten - denna gång Gabriel Somi
11 Dec 2017 - 18:38 Bienvenue, monsieur Wenger
11 Dec 2017 - 17:35 Aly Keita och Sotirios Papagiannopoulos i UEFAS drömelva,
11 Dec 2017 - 13:35 Det blev Arsenal FC
11 Dec 2017 - 12:15 Skrivarglädje
11 Dec 2017 - 11:23 Följ lottningen via fotbollz.se
10 Dec 2017 - 18:29 Hela Sveriges Graham Potter
9 Dec 2017 - 21:10 Svenska poliser på plats i Berlin
8 Dec 2017 - 15:56 Patrick Kpozo provspelar för skotsk klubb
8 Dec 2017 - 15:39 Meriterande för Sotirios Papagiannopoulos
8 Dec 2017 - 11:12 Bilder från matchen i Berlin
8 Dec 2017 - 01:02 Dyrbar straffmiss men fem plus till ÖFK
7 Dec 2017 - 23:54 Matchreferat Oavgjort räckte inte till gruppseger
7 Dec 2017 - 22:58 Eventuella motståndare i 16-delsfinalen
7 Dec 2017 - 08:51 ÖFK är heta, även i december
7 Dec 2017 - 08:50 Följ Herha Berlin - ÖFK via fotbollz.se
6 Dec 2017 - 23:17 Inför matchen: Hertha Berlin - ÖFK
6 Dec 2017 - 23:06 Dino Islamovics klar för ÖFK
 
 
 
Herrar
av: P | Igår - 12:59
Bryter dubbla kontrakt och efter ot
Damer
av: Repskap 2017 | 13 Dec 2017 - 22:50
Hörde Östersunds DamFotbollFörening