meny  
 
 
- Start
- Nyheter/Information
 
- Spelprogram/Referat
- Spelartruppen
- Statistik
- Hemmaarena
- Återblick -17
- Återblick -16
- Återblick -15
- Återblick -14
- Återblick -13
- Återblick -12
- Återblick -11
- Återblick -10
- Återblick -09
- Återblick -08
- Återblick -07
- Återblick -06
- Intervjuer
- Länkar
- Forum
 
- Kontakta oss
 
tabell Aktuell tabell   skytteliga Skytteliga
 
- Allsvenskan  Tabell
 
 
 
     
   
     
 ÖFK Nyheter
 
Välkommen till ÖFK Nyheter. Detta är en webbplats speciellt för alla som gillar ÖFK men även för andra intresserade. Avsikten med sidan är att den skall ha ett lättillgängligt och aktivt debattforum samt att Du bl a skall kunna läsa matchreferat, spelarinformation och intervjuer.
 
Senaste Matchen   Nästa Match
IK Sirius Östersunds FK
0 0

Läs mer... Läs mer...
 
Östersunds FK IF Brommapojkarna

2018-09-26 19:00
Jämtkraft Arena
 

 BRA ANDRA HALVLEK BÄDDADE FÖR ÖVERTYGANDE SEGER FÖR ÖFK
av Emil Gabrielsson
Publicerad 10 Okt 2017 - 18:55 Uppdaterad 11 Okt 2017 - 09:45

VS

Härnösands FF - ÖFK 0-2 (0-0). Målskyttar Johan Bertilsson och Curtis Edwards

Nu med referat av Emil Gabrielsson

Målskyttarna Johan Bertilsson och Curtis Edwards. Foto: Thord-Erik Nilsson

Första halvlek: ÖFK med ett väntat högt bollinnehav lyckades inte få hål på Härnösand i första halvlek. De skapade få farliga målchanser och hade ett för lågt bolltempo med en hel del slarviga passningar. Ett lågt stående Härnösand spelade ett riktigt bra uppoffrande försvarsspel och stod rätt i sina positioner. Härnösand var uppe och hotade några enstaka gånger genom kontringar och kom till något halvfarligt distansskott.Andra halvlek: Ett ÖFK kliver direkt ut i andra halvlek med ett högre bolltempo och redan i den 53:e minuten hittar Bertilsson de bortre nätmaskorna med en fin vänster bredsida efter en passning av Mukiibi. Tungt för Härnösand med det tidiga målet efter en bra första halvlek. ÖFK fortsätter att skapa farliga målchanser och det är bara en tidsfråga innan 0-2 kommer. Men det dröjer till den 74:e minuten efter att Edwards provat på ett distansskott som målvakten räddar till en hörna. En hörna som ÖFK slår kort och som Hopcutt spelar in till just Edwards som denna gång sätter bollen lågt i mål. 0-2 och ÖFK fortsätter att spela bra fotboll och ett slitet Härnösand orkar inte komma upp i banan. Hemmalaget skapar ändå en riktigt het målchans i slutet som Andersson får göra en fin räddning på.

Stabil och trygg seger för ÖFK som går vidare till gruppspel i Svenska Cupen.

Målchanser: 5-21

Skott på mål: 3-12

Hörnor: 2-10

Publik: 1466

Bra i ÖFK: Mukiibi

Edwards borde även nämnas som gör ett piggt inhopp.

Bra i HFF: Målvakten Maxym Ivanov

Foto: Thord-Erik Nilsson 
8 Kommentarer:
Gäst: Alltid skrev | 12 Okt 2017 - 15:42
Skönt att läsa när snillen spekulerar
0
Gäst: Glad skrev | 11 Okt 2017 - 18:40
Gammelsosse:vi är inte i VM än,väntar kvalmatcher!!!
1
Gäst: Gammelsosse skrev | 11 Okt 2017 - 18:31
Igår var målsättningen att ta oss till VM vilket vi gjorde. Det är en enorm prestation, och nu kan vi heja på Island också.
0
Gäst: Realist skrev | 11 Okt 2017 - 13:44
Alrik, du får gärna citera Andersson (eller spelarna) där han säger att de inte ville vinna. I de intervjuer jag hörde sa han återkommande att de alltid går in för att vinna men att man alltid justerar exempelvis hur hög pressen ska vara beroende på motstånd (vilket är helt naturligt och precis samma som ÖFK gör). Jag kan inte se någon större skillnad på Sveriges spel igår och ÖFK:s spel borta mot Galatasaray och PAOK. Eller menar du att ÖFK inte heller "ville vinna" nämnda matcher? Sverige hade för övrigt lika mycket boll igår som ÖFK hade mot Hertha Berlin (35%).
2
Gäst: Alrik8 skrev | 11 Okt 2017 - 13:21
Jag tycker det finns mycket i Larssons tankar som det finns anledning att reflektera över

QaDet finns även anledning att tro att Sema skulle ha lyst i Sveriges lag där stordelen av spelarna kraftigt underpresterade. Att gå till match utan vilja att vinna är unikt och det skulle vara helt främmande för Potter och Kindberg. Trots det gillar jag Anderssons sätt att leda landslaget.
1
Gäst: Hm skrev | 11 Okt 2017 - 13:02
Lars Larssons inlägg måste vara ett av de mest enögda någonsin på fotbollz.
Sverige kan inte spela en attraktiv offensiv fotboll för vi har inte spelarmaterial till detta. Och det är inte så att dessa spelare bortprioriteras heller utan det finns helt enkelt inte.
Att Sverige skulle vara bättre utan Zlatan är dessutom en myt, finns absolut inget som styrker detta. Så fort Sverige möter ett hyfsat bollskickligt lag så är vi totalt utspelade. Men att hävda att sema befinner sig på en annan nivå än övriga i landslaget och att hans lagkamrater är "för dåliga" är horribelt. Öfk ligger väl idag 6:a i allsvenskan och att då hävda att öfk är bättre än svenska landslaget blir ju onekligen rätt märkligt eller hur?
4
Gäst: Realist skrev | 11 Okt 2017 - 00:19
Har svårt att förstå din kritik. Sverige har, trots viss generationsväxling (utan Zlatan exempelvis), verkligen övertygat genom kvalet och överlag spelat en positiv och effektiv fotboll. Janne Andersson spelar en klart mycket roligare fotboll än Lagerbäck om du frågar mig. Sedan var det särskilda förutsättningar ikväll. Att gå ut och försöka spela sambafotboll ikväll är knappast realistiskt eller särskilt smart. Det stod dessutom en klassmotståndare på andra sidan som spelade desperat. Sedan hade Sverige dessutom några riktigt fina lägen att göra mål så resultatmässigt kan det vara små marginaler.

Potter har också varit tvungen att anpassa spelet när motståndet varit tufft. Det var sannerligen ingen sambafotboll borta mot Galatasaray och PAOK utan då fick man mest springa och jaga boll. Inte heller mot Hertha kunde (eller ville) man bibehålla sin "bollinnehavsfotbol".

Avslutningsvis har du nog alltför partiska glasögon på dig när du insinuerar att Sema är på en annan nivå än övriga landslagsspelare. Visst hade det varit kul att se honom (och han hade säkerligen inte gjort bort sig) men han är inte som Ronaldo eller Messi.
6
Gäst: Lars Larsson, Sthlm skrev | 11 Okt 2017 - 00:03
Ikväll såg jag på TV Sverige möta Nederländerna på bortaplan. Den fotbollen Sverige presterade
idag är ingenting jag förespråkar, Sparka längst handlade det om. Det påminde som bäst om en division fem match på Offerdalshägna.

Det fanns ingenting hos det svenska landslaget som påminde om att det är spelets idé att försöka vinna. Kanske fanns inte ens kompetensen att prestera det när bra motstånd finns på andra planhalvan. Tyvärr tror jag dock att dagens taktik var prioritera att inte släppa in mål. Klassisk Lagerbäcksfotboll med andra ord och sedan hoppas på att få in bollen i de fåtaliga kontringar som normalt alltid uppstår. Även om den fotbollen stundtals varit resultatmässigt framgångsrik så gillar jag den inte. Idag var den inte ens resultatmässigt framgångsrik, sett ur det enskilda matchresultatet.

Fotboll är för mig stor konst. Publiken skall bli charmad, spelarna skall njuta av aktiviteten på mattan, publiken skall kunna avnjuta såväl individuella eleganta prestationer som lagmässiga.Kunna få se och uppskatta tekniska prestationer i både stort och smått. Idag såg jag inget av sådant. Dessutom irriterade det mig att Ken Sema inte har fått beträda planen vare sig mot Luxemburg eller idag mot Nederländerna. Han hade definitivt inte gjort bort sig, men sannolikt fått svårt att prestera bra med så dåliga lagkamrater.

Jag har haft stora förhoppningar på Jan Andersson. Tyvärr visar han sig inte våga pröva nytt utan lutar sig mot det gamla gardet och gamla spelmäsiga beteenden. Nu handlar det inte bara om dagens match utan flera. Saman Ghoddos gjorde därför, i mina ögon, rätt landslagsval. Nu får han garanterat spela VM, vilket inte ens ännu är sannolikt att Sverige kvalificerar sig till, såsom vår gode förbundskapten beter sig.

Detta får mig att reflektera på ÖFK och Graham Potter. Graham är också svår att förstå emellanåt, men han nedlåter sig aldrig att frångå sin spelidé. Det är något som visat sig framgångsrikt. Dessutom spelar ÖFK en charmant fotboll. Får laget bara ordning på effektiviteten i boxen kan de nå hur långt som helst och skulle definitivt enkelt vunnit mot det svenska landslag som spelade idag,
5
 
Sök på fotbollz.se
   
  Ik Sirius - ÖFK 0-0 i paus  
  Idag - 16:53  
 

Förtsättning följer

 
 


 
  Uppvärmning ÖFK  
  av Barbro Hedlund | Idag - 12:10  
 

 
  Läs mer...  
 


 
  Inför matchen: Sirius - ÖFK  
  av Kim Sunding | Idag - 09:16  
 

Fyra raka förluster i allsvenskan. Blir det ändring på denna formsvacka i Uppsala?

Uppdaterat med startelva.

 
  Läs mer...  
 


 
  Följ IK Sirius - ÖFK via fotbollz.se  
  av Fotbollz.se | Idag - 09:13  
 


Fotbollz.se ger alla läsare info genom referat, bilder, statistik och krönika från matchen. Du får veta resultatet i O'Learys tipset och vilka de tre bästa spelare är i Trissen. Du kan läsa Stålbergs fem. Du kan skriva och läsa i forumet och om vad andra tycker om matchen. Fotbollz.se har tre medarbetare på Jämtkraft Arena

Glöm inte O'Learys tipset

 
  Läs mer...  
     
 
Nyhetsarkiv
Igår - 11:04 Nya favoriter
19 Sep 2018 - 16:28 ÖFK- spelare uppmärksammas
18 Sep 2018 - 13:15 Blandade framgångar
18 Sep 2018 - 09:21 Dagens bild - äkta fotbollsglädje
17 Sep 2018 - 11:31 ny stjärna i ÖFK - Rewan Amin blev Trissvinnare
16 Sep 2018 - 14:34 ¨Matchens prestation
16 Sep 2018 - 14:28 Saman Ghoddos gjorde mål igen.
16 Sep 2018 - 12:08 Bilder från ÖFK - Malmö FF
16 Sep 2018 - 00:07 Den här möjligheten får man inte så ofta...
15 Sep 2018 - 22:42 Matchreferat ÖFK - Malmö FF 2-3 (2-2)
15 Sep 2018 - 21:28 Suveränt ÖFK i början på första halvlek
15 Sep 2018 - 21:20 Se målen här
15 Sep 2018 - 20:57 Stålbergs fem
15 Sep 2018 - 11:41 En barriärbrytande match - ÖFK vann med 3-0 mot MFF
15 Sep 2018 - 08:59 Inför matchen: ÖFK - Malmö FF
15 Sep 2018 - 08:41 Följ ÖFK - Malmö FF via fotbollz.se
14 Sep 2018 - 23:00 Malmö FF:s tränare Uwe Rösler
14 Sep 2018 - 16:55 - Vi går in för Europaspel
14 Sep 2018 - 15:46 Alla förberedelser är gjorda - nu är det klart för drabbning
14 Sep 2018 - 10:00 Laget är redo för Malmö på lördag.
 
 
 
Internationell fotboll
av: Gå inte på berg..finns bara småsten | 11 Sep 2018 - 09:10
Brukar vara lätt att säga
Herrar
av: En som hänger med | 7 Sep 2018 - 21:25
Ha! Det fanns inget ÖFK innan!
Ungdom
av: Heja fotboll | 6 Sep 2018 - 07:29
@ UtvecklingHahaha den var rolig. M