meny  
 
 
- Start
- Nyheter/Information
 
- Spelprogram/Referat
- Spelartruppen
- Statistik
- Hemmaarena
- Återblick -17
- Återblick -16
- Återblick -15
- Återblick -14
- Återblick -13
- Återblick -12
- Återblick -11
- Återblick -10
- Återblick -09
- Återblick -08
- Återblick -07
- Återblick -06
- Intervjuer
- Länkar
- Forum
 
- Kontakta oss
 
tabell Aktuell tabell   skytteliga Skytteliga
 
- Allsvenskan  Tabell
 
 
 
     
   
     
 ÖFK Nyheter
 
Välkommen till ÖFK Nyheter. Detta är en webbplats speciellt för alla som gillar ÖFK men även för andra intresserade. Avsikten med sidan är att den skall ha ett lättillgängligt och aktivt debattforum samt att Du bl a skall kunna läsa matchreferat, spelarinformation och intervjuer.
 
Senaste Matchen   Nästa Match
Östersunds FK Hammarby IF
3 3

Läs mer... Läs mer...
 
Östersunds FK Halmstad BK

2019-02-16 
Jämtkraft Arena
 

 FOUAD BACHIROU KLAR FÖR MALMÖ FF
av Haldo Jonsson
Publicerad 8 Jan 2018 - 20:09 


Övergångssumman skall belöpa sig på 7 miljoner

Spelare kommer och vissa går. Det är fotbollens villkor.

Nu har Fouad Bachirou valt att bryta kontraktet med ÖFK och gå till seriekonkurrenten Malmö FF, skriver Sportbladet.


Vad som gör att en av de största publikfavoriterna lämnar ÖFK är okänt. Malmö FF har använt sig av den klausul i sitt kontrakt som berättigar Bachirou att gå för en viss summa.

Fouad har varit en betydelsefull spelare på mittfältet i ÖFK. Han har varit känd för sina bollvinnande egenskaper, löpstyrka och att aldrig ge sig. Alltid har han haft en fot i vägen för motståndarna. Han har gjort 86 matcher i ÖFK och två mål. 
38 Kommentarer:
Gäst: Jo skrev | 10 Jan 2018 - 22:50
Hur går förhandlingarna med Mukiibi ?
0
Gäst: Oliver skrev | 10 Jan 2018 - 09:35
Bara ÖFK och Fouad vet vilken dialog de haft, sen att Kindberg verkar förvånad i pressen är inget nytt och betyder inget heller, det är hans jobb
3
Gäst: Suck skrev | 9 Jan 2018 - 23:59
Som jag skrev så borde han ha pratat med ÖFK och meddelat att han ville byta klubb innan han inleder förhandlingar med den nya klubben, enligt Fouad kontaktade MFF honom i November så tid har absolut funnits. i övrigt har jag full förståelse för att han väljer att flytta till MFF.
2
Gäst: Hm skrev | 9 Jan 2018 - 23:52
Gick bakom ryggen? Du menar att öfk inte visste om att bachirou hade en utköpsklausul? Månadslön på 172 000 kr och en sign in bonus på ca 3 millar. Vad hade du gjort om du fått ett sånt bud?
4
Gäst: Suck skrev | 9 Jan 2018 - 23:36
Jag håller med dig Ivey om att Fouad gick bakom ryggen på ÖFK och det tycker jag var riktigt dåligt gjort. Han borde naturligtvis ha pratat med sin arbetsgivare (ÖFK) innan han börjar förhandla med en ny, och då hade inte Kindberg blivit tagen på sängen och han hade uttryckt sig annorlunda.
2
Gäst: P skrev | 9 Jan 2018 - 23:28
@Ivey

?Vi vill ogärna sälja, med tanke på läget vi befinner oss i, men vi är också medvetna om hierarkin. Det är klart att vi ska sälja om det kommer rätt bud, säger Daniel Kindberg?

Daniel Kindberg berättar för Sportbladet att Östersunds FK inte ämnar att sälja någon spelare i vinter.
"Ja, det stämmer. Jag har sagt det. Men jag har också gjort en liten passus att om en jättestor klubb kommer och lägger ett bud så vet vi vår plats i hierarkin. Då måste vi vara ansvarsfulla både mot spelare och klubben.?

?Jag tycker det är väldigt svårt att säga att man inte ska sälja inom allsvenskan. Får vi bara rätt bud och det är rätt val för spelaren så säljer vi. Det är bara löjligt att hålla på och säga annat, säger klubbens ordförande Daniel Kindberg till fotbolldirekt.se"

"Vi är inte så högt i hierarkin att vi kan säga nej till bra bud. Det gör inte Chelsea, Manchester United eller Malmö FF heller.?

?Jag har alltid sagt att vi vet var vi är i hierarkin. Kommer det in ett bra bud för såväl klubben som spelaren så kommer vi lyssna.?

Tänkte snarare på de där, hans uppmärksamhetsuttalanden får man som vanligt se mellan fingrarna på
4
Gäst: Hm skrev | 9 Jan 2018 - 23:27
Om spelaren presterar på topp och hjälper oss vinna titlar så spelar sånt där gnabb ingen roll alls. Kabran blev inte en sämre spelare av att hans agent ville ha en utköpsklausul i bachirous kontrakt.
0
Gäst: Ivey skrev | 9 Jan 2018 - 23:18
Hm//

Varför ens göra affärer med den agenten igen efter hur han och Fouad gick bakom ryggen på klubben och tvingade sig bort från klubben för en spottstyver? Svårt att se hur Kindberg skulle se saken annorlunda.
2
Gäst: Hm skrev | 9 Jan 2018 - 23:14
Du tycker inte att vi ska värva kabran. Jag vill veta varför du inte vill det? Om du syftar på att du inte tycker att vi ska värva honom för att du är rädd för att han ska vara så bra för oss att MFF värvar honom om något år så tror jag nog inte att en enda människa skulle dela din åsikt.
1
Gäst: Ivey skrev | 9 Jan 2018 - 23:10
Hm//

Har inget med sportslig kvalitet att göra, att du inte förstod vad jag syftade på visar bara att du inte verkar vara särskilt påläst. Orkar inte förklara för dig, släpp det bara.
1
Gäst: Ivey skrev | 9 Jan 2018 - 23:06
"Det där är patetiskt. Det vore omöjligt för han är inte till salu och vi kommer inte sälja någon i januarifönstret. Fouad kommer bara skratta åt det här ryktet"
Är det det här uttalandet jag borde lyssna mer på eller vilket av dem syftar du på?
2
Gäst: P skrev | 9 Jan 2018 - 22:57
Du måste lyssnar lite till vad Kindberg säger ibland, Ivey.
Absolut, sportsligt är Malmö en av våra största konkurrenter men ekonomiskt spelar de i en helt annan liga, där har vi en tydlig plats i hierarkin.
Marknadsvärdet har ingenting att säga när en spelare / agent har satt ett krav om en utköpsklausul för att signera nytt kontrakt istället för att gå som bosman, att vi då går väldigt mycket plus om vi räknar in att vi inte betalade något för honom och jag tippar runt 2,5 miljon i lön under de 3 åren om taxeringslistorna stämmer så har både vi och Malmö gjort en bra affär. Självklart vill man alltid ha ut mer men verkligen var ju nu att en klausul som var rimlig där och då var satt och Fouad önskade att gå vidare.
0
Gäst: Hm skrev | 9 Jan 2018 - 21:45
Du vill inte ha kabran för du tycker han är för dålig då alltså? Försöker bara förstå hur du tänker. För du sa ju nyss att du inte ville tacka nej till bra spelare.

Om vi köper kabran för 7 millar och han kräver en utköpsklausul på 9 miljoner gör vi då en dålig affär i din värld?
0
Gäst: Suck skrev | 9 Jan 2018 - 21:35
Ja självklart har Malmö gjort en bra affär men så har också ÖFK. Faktum är att Fouad hade lämnat ÖFK gratis efter säsongen 2016 om han inte hade fått en utköpsklausul inskriven i det nya kontraktet. Tycker du verkligen att det hade varit bättre?
1
Gäst: Ivey skrev | 9 Jan 2018 - 21:30
Hm//
?För bra spelare? Vad menar du ens?
Varför skulle jag inte förstå det menar du? Är väl om något precis det jag gör i och med att jag påtalar detta angående Kabran.
0
Gäst: Ivey skrev | 9 Jan 2018 - 21:26
Absolut är det en lysande affär! För Malmö...
0
Gäst: Suck skrev | 9 Jan 2018 - 21:15
Alternativet var ju att Foud hade lämnat som Bosman (= gratis) efter säsongen 2016. Nu fick vi ju i alla fall runt 8 miljoner vilket inte är helt fel, man kan nästan kalla det för en lysande affär.
4
Gäst: Hm skrev | 9 Jan 2018 - 21:08
Du väljer hellre att undvika för bra spelare? Eller du kanske inte förstår hur utköpsklausuler fungerar och tror att öfk accepterade ett bud på 7 miljoner?

Den utköpsklausulen skrevs in när Öfk var i Superettan och bachirou hade ännu inte blommat ut hos oss.
3
Gäst: Ivey skrev | 9 Jan 2018 - 21:06
För mindre än halva marknadsvärdet till värsta konkurrenten, jamen grattis då alla ÖFK- supportrar! Om ni tycker det är en bra affär så är det väl bara fortsätta fira...
0
Gäst: Hm skrev | 9 Jan 2018 - 20:49
Ja det lät ju fruktansvärt hemskt det...
2
Gäst: P skrev | 9 Jan 2018 - 20:20
Den situationen där en spelare gör 3 extremt bra år och sen lämnar som den näst dyraste försäljningen i klubbens historia?
1
Gäst: Hm skrev | 9 Jan 2018 - 20:16
Ehh vilken situation syftar du på då?
0
Gäst: Ivey skrev | 9 Jan 2018 - 19:38
Kabran kan vi ju hoppa över. Varför riskera hamna i samma situation som nu?
0
Gäst: Putte skrev | 9 Jan 2018 - 17:51
Är (Gojani & Kabran) på gång till ÖFK?
Det har jag missat, kan det stämma?
0
Gäst: P skrev | 9 Jan 2018 - 16:06
Man ersätter inte en spelare, man bygger nytt med det du har.
Är det någon som har bevisat att han kan bygga nytt är det Potter, ingen tränare i allsvenskan är väl så pass flexibel i spelsystem / spelidé som honom, har fortfarande full tilltro till Potter att vi får en ny säsong att glädja oss till.
De nya som kommit in och förhoppningsvis kommer in (Gojani & Kabran) tillför ännu större bredd och med tiden förhoppningsvis okså spets.
9
Gäst: Hm skrev | 9 Jan 2018 - 13:10
Bättre att utveckla än att ersätta! Edwards kommer vara briljant på innermitt i år. Om öfk får in gojani så får vi dessutom in en spelare på ungefär samma nivå som bachirou.
4
Gäst: Ivey skrev | 9 Jan 2018 - 13:00
Ingen av de du nämner är ens i närheten av att ersätta Bachirou, så att vi inte skulle vara försvagade i nuläget känns mest som en utopi.
3
Gäst: Hm skrev | 9 Jan 2018 - 09:04
Innebär ju egentligen bara att Edwards äntligen får spela på sin bästa posittion centralt på mitten!

Bachirou täcker mycket ytor och är bra på att starta anfall, men han skapar inte mycket framåt och att öfk skulle stå och falla med honom är nog en grov överdrift.

med tanke på att vi fått in Dino och Noah redan så känns ÖFK i detta nu starkare än förra säsongen (Även tekie men han tror jag inte blir startspelare). Tappar vi Sema, Ghoddos och Sotte också så får jag revidera mitt uttalande.
19
Gäst: Lukas skrev | 9 Jan 2018 - 08:10
Välkommen till bästa klubben i Malmö FF

FOUAD BACHIROU :))
4
Gäst: Norrlänning vid Kusten skrev | 9 Jan 2018 - 00:01
Han sade ju att Östersund är en tråkig stad och ville ner till kusten :)
2
Gäst: MrBradley skrev | 8 Jan 2018 - 23:30
Pengar som styr allt som vanligt, ser väl heller ingen anledning att prova att hålla kvar en spelare som vill gå till en annan förening. Han har säkert fått ett väldigt bra personligt kontrakt med Malmö. Fouad har varit en nyttig spelare för IFK, men klyschan att ingen är oersättlig är faktiskt sann. Många trodde inför Fjolåret att Alex Dyer skulle bli svår att ersätta, men tror inte så många saknade honom under säsongen.
4
Gäst: Gammelsosse skrev | 8 Jan 2018 - 23:26
Jag trodde att Bachirous nivå av inkompetens var högre än allsvenskan och att han skulle hamna i ett större fotbollsland närmare var han kom från, Han måste inte ha kännt det så.
4
Gäst: Not a Fifaboy skrev | 8 Jan 2018 - 23:10
Fouad hyllas, för allt han gjort för ÖFK
Om det så hade varit Sundsvall
7
Gäst: Fifaboy skrev | 8 Jan 2018 - 22:30
Inga gamla öfk spelare har gått till klubbar som man kämpar om allsvenska titeln med. Vet inte varför man ska applådera en som inte vill vara i en annan svensk klubb över ÖFK. Ända som hade varit värre var om han gick till GIF Sundsvall.
10
Gäst: Bengeten skrev | 8 Jan 2018 - 22:18
Gamla ÖFKare som ÖFK möter har alltid möts med stor respekt och applåder när de återvänt med något annat lag. Bachirou kommer att bli väl mottagen av sin gamla publik.
5
Gäst: @Jahaja skrev | 8 Jan 2018 - 22:12
Alex Dyer blev hyllad, varför skall inte Fouad bli det?
17
Gäst: Jahaja skrev | 8 Jan 2018 - 22:11
Undrar hur fansen i Östersund kommer reagera när han kommer till Östersund i MFF:s färger ?
Svikare brukar inte bli så väl bemötta i fotbollsvärlden men Östersundspubliken kommer kanske hylla honom ?
0
Gäst: Jaha skrev | 8 Jan 2018 - 20:10
Kvällsposten rapporterar att Malmö FF vill köpa loss Fouad Bachirou.
Det får Östersunds ordförande att gå i taket.

? Det där är patetiskt. Det vore omöjligt för han är inte till salu och vi kommer inte sälja någon i januarifönstret. Fouad kommer bara skratta åt det här ryktet, säger Daniel Kindberg.
15
 
Sök på fotbollz.se
   
  FRANCIS JNO-BAPTISTE HAR SKRIVIT PÅ FÖR ÖFK  
  av Haldo Jonsson | Idag - 12:08  
 

Jno-Baptiste är en utpräglad anfallare och David Webb beskriver honom som atletisk, snabb, aggressiv och målfarlig.

 
  Läs mer...  
 


 
  En bra säsong är till enda  
  av Haldo Jonsson | Idag - 12:04  
 

Om man inte tittar bakåt är det svårare att kunna se framåt.


Bilden: Curtis Edwards gjorde flest matcher under säsongen 2018. Foto: Haldo Jonsson

 
  Läs mer...  
 


 
  Två nya spelare klara i närtid!  
  av Martin Nylander | Igår - 10:07  
 

Ian Burchnall

ÖFK tränare Ian Burchnall bekräftar nu på morgonen för Fotbollz att klubben är nära att skriva kontrakt med två nya spelare. Troligen kan man tillkännage namnen till veckan.

 
  Läs mer...  
 


 
  ÖFK är en modern förening som är anpassad för framtiden  
  av Haldo Jonsson | 15 Dec 2018 - 17:16  
 

Trots alla negtiva profetior, nedlåtande omdömen och kommentarer så finns det en uppenbar framtidstro.

Bilden: Kyle Hawthorne gör mål i div 2 mot Junsele 2011. Foto: Jenny Åhgren

 
  Läs mer...  
     
 
Nyhetsarkiv
15 Dec 2018 - 11:07 Tankar av Lars Larsson, Stockholm
15 Dec 2018 - 09:58 Frank arhin uttagen till u23 läger i Ghana
14 Dec 2018 - 14:09 Daniel Kindberg avgår
14 Dec 2018 - 10:45 Stor engelsk talang på väg till ÖFK?
13 Dec 2018 - 17:49 En välbalanserad ledare
13 Dec 2018 - 11:25 Veckans händelser
13 Dec 2018 - 10:41 Chock i Helsingborgs IF- Elitlicensen i fara
11 Dec 2018 - 16:10 Spelschema för allsvenskan nästa år
10 Dec 2018 - 23:30 Ken Sema från start
10 Dec 2018 - 22:57 Tankar av Lars Larsson
10 Dec 2018 - 16:29 Daniel Kindberg fortsätter som tidigare
10 Dec 2018 - 09:55 ÖFK nära kontrakt med flera spelare
9 Dec 2018 - 23:07 Dystert och märkligt rekord
8 Dec 2018 - 11:46 Bara vinster för ÖFK i Swedish Esports League
7 Dec 2018 - 11:57 ÖFK breddar
6 Dec 2018 - 19:13 Hemvändare till ÖFK
5 Dec 2018 - 10:08 Vem vinner Svenska cupen 2019?
5 Dec 2018 - 10:05 Så här slutar allsvenskan 2019?
5 Dec 2018 - 09:37 Tisdagsmatcher
4 Dec 2018 - 17:00 Inget Häcken för Dennis Widgren
 
 
 
Herrar
av: Everyone knew - no one dared | 13 Dec 2018 - 08:49
Ja, fast hade allt uppdagas redan d
Övrigt
av: Stavre | 10 Dec 2018 - 16:13
Offerdal bör skickas till Div