meny  
 
 
- Start
- Nyheter/Information
 
- Spelprogram/Referat
- Spelartruppen
- Statistik
- Hemmaarena
- Återblick -17
- Återblick -16
- Återblick -15
- Återblick -14
- Återblick -13
- Återblick -12
- Återblick -11
- Återblick -10
- Återblick -09
- Återblick -08
- Återblick -07
- Återblick -06
- Intervjuer
- Länkar
- Forum
 
- Kontakta oss
 
tabell Aktuell tabell   skytteliga Skytteliga
 
- Allsvenskan  Tabell
 
 
 
     
   
     
 ÖFK Nyheter
 
Välkommen till ÖFK Nyheter. Detta är en webbplats speciellt för alla som gillar ÖFK men även för andra intresserade. Avsikten med sidan är att den skall ha ett lättillgängligt och aktivt debattforum samt att Du bl a skall kunna läsa matchreferat, spelarinformation och intervjuer.
 
Senaste Matchen   Nästa Match
Östersunds FK Hammarby IF
3 3

Läs mer... Läs mer...
 
Osmonia Nicosia Östersunds FK

2019-01-21 
 

 ÖFK GÅR SIN EGEN VÄG - ÄVEN HÄR
av Haldo Jonsson
Publicerad 6 Mar 2018 - 19:01 Uppdaterad 6 Mar 2018 - 22:06


-Det finns inget utsatt mål med att få upp egna produkter från Jämtland i A-laget, säger Daniel Kindberg.

Daniel Kindberg och Graham Potter har slagit svensk fotboll med häpnad över att i många avseenden ofta inte följer fotbollens tidigare inrutade mönster.


Förbundskaptenen i Svenska landslaget Janne Andersson sa vid en intervju tidigare i fotbollz.se, att det är tack vara ÖFK hittat egna vägar som det gått så bra för dem. De hade även IFK Norrköping gjort, menade han.


------


Även i frågan om ungdomsfotbollens betydelse för ÖFK går Kindberg en egen väg

Svensk Elitfotbolls (SEF) senaste certifiering av tipselitverksamheten höjs Östersunds FK:s akademi upp från en stjärna till två stjärnor. ÖFK:s akademi klassas på samma nivå som exempelvis Utsikten i division 1 och Norrby i superettan och det är långt under de flesta allsvenska lagens resultat.

Olikt de flesta andra allsvenska klubbar finns inget utsatt mål i ÖFK med att få upp egna produkter från Jämtland i a-laget.
– Det är helt ointressant för mig om spelaren är från Östersund, Åre, London eller Accra i Ghana, säger ordföranden Daniel Kindberg till FotbollDirekt.se.– Nej, vi arbetar med vår akademi utifrån vad vi vill åstadkomma. Vi är inte ute efter poäng på det sättet och det är inte därför vi jobbar med vår akademi. Målet med vår akademi är att våra barn och ungdomar ska få ett livslångt förhållande till fotbollen. Om det är som spelare, ledare, domare eller supporter spelar ingen roll, säger Daniel Kindberg till tidigare målvakten i ÖFK, Lennart Sandahl, som nu jobbar som reporter hos FototbollDirekt.se.I ÖFK:s akademi jobbar man från knatteskolan (4-7 år) och upp till 19 år, där lagen delas in i sex olika utvecklingsgrupper där spelarna är födda inom treårsintervaller.

– Om resultatet av vår utbildning blir att vi får spelare till vårt a-lag så är det ett jättebra resultat. Men om det blir division 4, en ledarroll eller att spelaren står på läktaren och hejar på laget så är det också resultat vi är stolta över. Vi väljer att inte fokusera på en gammaldags miljö om att vi ska vara en fotbollsspelarfabrik.
Men är du inte extra stolt över en spelare som Dennis Widgren, som kommer från Östersund och har spelat i ÖFK sedan ung ålder?

– Inte extra stolt för att han kommer från Östersund. Däremot känner jag en jättestor stolthet över att ha varit med honom sen han var 16 år och jag känner mycket för den utveckling han haft här. Men det hade jag gjort för vilken 16-åring som helst som spelade här. Jag uppskattar människan Dennis och det han blivit, men för mig spelar det ingen roll om var våra spelare kommer ifrån.

 
31 Kommentarer:
Gäst: Undrande skrev | 10 Mar 2018 - 10:01
Input i diskussionen hur det kan fungera på andra håll: https://www.svt.se/sport/vintersport/burke-har-fostras-usa-s-nasta-alpinstjarnor/
3
Gäst: Tapas skrev | 10 Mar 2018 - 02:23
Kullarna 92-95 testade ju detta med ungdomsverksamhet på olika sätt.

ÖFK och Ope elitsatsade på juniorallsvenskan och pojkallsvenskan. ÖFK körde stenhårt med 5 träningar i veckan för länets "eliter" (de som gick på John Bauers gymnasium) och hade bra resultat. Vann div.4 bl.a. Deras plan var att träna på Jämtkraft Arena och på sin höjd spela cup i Sundsvall. Ope hade en liknande taktik. I Pojkallsvenskan hade de ganska bra resultat och ÖFK och Ope hade bra matcher mot varandra.

IFK Östersund P94 hade en annan strategi när de slog ihop med Ås IF runt 2008. De satsade mer på att spelarna skulle trivas med sin fotboll och komma ihåg fotbollstiden som en positiv upplevelse och föra det vidare till sina barn, samt bli supportrar till fotbollen även som vuxna. De åkte på träningsläger till England, Spanien och vann cuper i Finland, Hudiksvall och spelade final i Storsjöcupen. De hade två lag, ett i pojkallsvenskan och ett i ÖP-liret. Pojkallsvenskan var en tuff tid där de hade mycket motgångar.

Slutsatsen visade sig vara att 2-3 st i ÖFK (Dennis Widgren bland annat) fortsatte spela fotboll efter 20 års ålder.
I IFK Östersund spelade också 2-3 st fotboll efter 20 års ålder.

Frågan är vilka som trivdes bäst med sina ca 12 år som fotbollsspelare, de som "elitsatsade" genom många träningar på JKAs B-plan, eller de som tränade i ÖP-hallen och Torvallen och åkte på träningsläger utomlands. Inga spelare förutom Dennis blev elitspelare.

4
Gäst: Oj. skrev | 9 Mar 2018 - 14:25
Här var det uppstyrt.
Vart tog spontanidrotten vägen, finns den kvar?
Jag gläds åt P19 satsningen , hoppas och tror att den kan leda till något positivt på sikt.
Rätt läge nu när kustlaget har problem på endast intäktssidan, helt klart är att utgifterna fungerar som dom ska.
Se till att dammsuga Norrland på talanger och skapa ett U19 elitlag, då finns också möjligheter att fylla på A-laget med någon talang per år.
Annars är Kindberg helt rätt ute oavsett vad föräldrar tycker.
6
Gäst: Jodå skrev | 9 Mar 2018 - 11:23
@Goforit

Din retorik påminner väldigt mycket om någon som gått i livets hårda skola. Det är väl ingen som har påstått att alla ska få exakt samma träning i unga år eller att träning ska vara anpassad till den minsta gemensamma utbildningsnivån på ledarsidan i länet?

Halmgubben

Halmgubben är en specifik form av ad hominem-retorik som går ut på att tillskriva motparten argument som du formulerat själv. Ett tjuvknep som ibland ses inom politisk opinionsbildning: ?Problemet med borgerliga ledarskribenters islamofobi är att...?, ?Som med alla diktaturkramare inom kulturvänstern föraktar Namn Namnsson demokrati, problemet med det är att...?

? Halmgubben är det vanligaste argumentationsfelet jag ser på nätet, säger Karin Karlsson, som undervisar i retorik Göteborgs universitet och är ordförande i föreningen Vetenskap och Folkbildning i Göteborg.

? Man belägger helt enkelt motparten med åsikter den inte har. Istället för att föra fram din åsikt måste du ägna tid åt att argumentera mot den här nidbilden. Men börjar du svara på anklagelsen så är spelet redan förlorat.

Halmgubben kan också användas som en påhittad motpart: Man talar om ?vänsterextremister? eller ?högerspöken? utan att definiera vem eller vilka som åsyftas.
2
Gäst: Jodå skrev | 9 Mar 2018 - 11:12
Väldigt konstig retorik. Tur att SVFF börjar tänka annorlunda iaf.
1
Gäst: Goforit skrev | 9 Mar 2018 - 10:24
I vanlig ordning blir det mycket snack om hur man inte ska göra och att man måste tycka på ett visst sätt för att få vara med i diskussionen. Det viktigaste verkar som alltid vara vilka som ska träna med vem. Få är intresserade av att diskutera HUR kidsen och ungdomarna ska träna för att bli bäst. Men eftersom "all forskning pekar på" att ingen kan se vem som kommer att lyckas eller inte lyckas är det enda riktiga att alla får exakt samma träning från unga år. En träning som i vårt fall är anpassad till den minsta gemensamma utbildningsnivån på ledarsidan i länets föreningar. Att några få ska få en annan utbildning utifrån ett annat synsätt kan aldrig vara bra.
5
Gäst: Jodå skrev | 9 Mar 2018 - 08:33
Läs det här innan ni börjar prata elitsatsning för ungdomar:

https://www.idrottsforskning.se/magkanslan-styr-i-fotbollens-talangjakt/
0
Gäst: Jodå skrev | 9 Mar 2018 - 07:42
Suck..

Jag säger det igen, större bredd = bredare topp. Anser att det är helt onödigt att prata elitsatsningar innan vi byggt en ordentlig grund dvs bredd.

Det här är ett problem för alla klubbar så varför inte sätta sig ner gemensamt och utveckla ett samarbete där spelarna inte byter klubb så fort Pappa inte är nöjd och där det finns en röd linje för hur man ska behålla spelare genom tonåren och upp i vuxen ålder.
3
Gäst: Maria* skrev | 9 Mar 2018 - 07:39
Bra att ungdomar spelar boll för att det är roligt. De som har talang och viljan att satsa kommer alltid att fiskas upp och tas omhand. Chansen att vi får "egna"produkter i den sistnämnda kategorin har ökat med ÖFK och den verksamhet som bedrivs, men jag fattar absolut vad Kindberg menar med att det inte är ett självändamål att vi "få upp" egna spelare födda i Jämtland. Varför skulle ÖFK ha ett sånt mål när så få bor i upptagningsområdet och när stora lag (som spelar i Europa) har väldigt få egna produkter i sina uppställningar? Skulle lilla Östersund vara bättre i det avseendet än världsstäder som Madrid och London? Dumheter! Kindberg är en klok man och han vet hur man får saker gjorda, det syns inte minst på hur det gått för ÖFK sen han tog över. Tur att vi har fiskar som inte nöjer sig med att simma i sin lilla igenkleggade pöl med skygglappar på.
9
Gäst: OMG! skrev | 8 Mar 2018 - 12:26
Det var det dummaste Kinberg kunde säga! Nu alla ungdommar som satsar på detta sport kommers lita i eller med andra ord kinberg lappade deras knä kan man säga... varför har du ens en ungdomsakademi? Vrf tog han bort U21? Vadå tror du du kommer får talanger när spelarna ska möta Fåker elle Ås?(stor respekt för dessa klubbar och alla andra) men snälla det här är slöseri ni slöseri ungdomarnas tid helt enkelt... jag skulle starkt rekommendera att skicka eran ungar som är duktiga iväg pga Öfk köpper bara in och försöker inte födda nåt själv. Vi har vissa jag vet Bobo, Denis, Grace, Batti men det är bsra att det ska ser bra ut på pappret
10
Gäst: BJ skrev | 8 Mar 2018 - 08:50
Definition på Ungdomsverksamhet?
Definition på Ungdomsakademi?
Vad är skillnaden förutom stavningen?
6
Gäst: Pman skrev | 7 Mar 2018 - 18:01
Hm, är du avundsjuk? Menar du för att du själv aldrig har platsat i ÖFK så ska ingen annan göra det heller?
5
Gäst: Undrande skrev | 7 Mar 2018 - 16:11
Att det är "ytterst få jämtar som lyckas inom fotboll" handlar väl främst om ren statistik. Procentuellt är det väl ungefär lika många norrbottningar, västerbottningar och dalslänningar misstänker jag utan att ha kollat några siffror på det. Det är säkert det här som ÖFK har koll på och insett att utfallet inte kommer att bli så mycket bättre oavsett hur stora summor man plöjer ner i sin egen akademin. Men man döljer det bakom "fotboll für alle"-formuleringar. De får ju göra vad de vill i sin akademi. Fältet är ju däremot öppet för andra att titta på hur vi kan hantera spelare som har potential att utvecklas? Och istället för att stirra sig blind på att det bara kommer fram några "naturliga talanger" vart 10 år istället kanske diskutera hur man kan bli bättre på att fabricera duktiga fotbollsspelare.
5
Gäst: Hm skrev | 7 Mar 2018 - 15:14
Nu famlar du på djupt vatten igen.... Du kan ju inte ta in spelare från akademin till A-lagets träningar om spelarna i akademin inte håller tillräckligt hög klass. Om deras deltagande gör att kvaliteten på träningar går ner är det bättre om d stannar i akademin.

Det bästa för öfk i dagens läge vore att få bort samtliga jämtar ur truppen. Historiskt sett är det ytterst på jämtar som lyckas inom fotboll.
3
Gäst: Klasse skrev | 7 Mar 2018 - 15:08
Fast det är precis det Daniel menar om jag förstår han rätt, att certifieringen inte är något bra mätinstrument. Men enligt dig, vad i certifieringen är det öfk måste förbättra? Eftersom du referat till den gissar jag att du läst igenom och sett vilka brister akademin har mot andra föreningar. Har inte läst iår, men tyckte man uppfyllde det mesta redan ifjol när man fick en stjärna. Skillnaden i poäng mot andra är de som delas ut till redan färdiga spelare.
0
Gäst: Ö.s. skrev | 7 Mar 2018 - 14:57
Är man på samma nivå som utsikten så är den ju inte speciellt bra. Upphöjt från en till två stjärnor vilket är långt under där Öfk borde ligga. Att som Kindberg inte ha ett uttalat mål med sin akademi är ju rena flummen. Kindberg sänder ut fel signaler till spelare i länet. ÖFK ska ju så klart erbjuda spelare från länet att träna med ÖFK, nu händer det ju nästan aldrig.
3
Gäst: Klasse skrev | 7 Mar 2018 - 14:45
@ö.s vilka delar lägger du in om akademin inte är "konkurrenskraftig"? Resultaten i enskilda matcher? Hur utvecklingen över tid är på spelarna? Akademin har väl bara varit igång 2-3 år. Går det att göra en bedömning enligt dig innan spelare nått vuxen ålder?

Istället är det mer rimligt att kolla på spelare 21-27 år i distriktet kanske? Vilka har fortsatt spela? Vilken nivå spelar dessa spelare på nu? Är föreningarna i länet nöjda med det resultatet? Hur kan föreningar utvärdera och korrigera ev misstag som gjorts?
2
Gäst: Ö.s. skrev | 7 Mar 2018 - 13:26
Klart att det ett värde i att det finns egna produkter i ÖFK så här har Kindberg fel. Vad ska man då med en akademi ? För övrigt tycker jag att det händer för lite med akademin, den är inte konkurenskraftig som fet verkar. Vi måste ha större krav än så här. ÖFK måste arbeta hårdare och bättre för att ta fram egna produkter och vara uppmärksamma på vad som finns
3
Gäst: Jodå skrev | 7 Mar 2018 - 12:53
@undrande

Min erfarenhet är att man tappar majoriteten och inte tvärtom, det är det jag är rädd för. Hur många aktiva fanns när spelarna var 7-8 år jämfört med 17-18. Man kan självklart inte tvinga ungdomar att spela fotboll men jag tror man kan göra väldigt mycket mer för att få dom att fortsätta och därmed få ett livslångt band till fotbollen som ger ringar på vattnet på alla nivåer.

Vilka ska dom spela utmanande matcher emot när det inte finns några andra lag? (eftersom resten slutat). Det här påverkar så klart inte bara ungdomsfotbollen utan all fotboll i J/H pga färre spelare.

Jag tycker det vore otroligt mycket bättre om de lokala lagen kunde spela utmanande matcher mot varandra men det kräver en mycket större bredd (och därmed topp) än vad som finns nu. Den här minoriteten (som du är rädd inte ska lyckas?) är ändå väldigt beroende av att majoriteten fortsätter. Det räcker inte med att åka iväg och spela utmanande matcher någon helg i sthlm eller trönderlag för det har vi testat förut.

Varför tror du att man vill lägga ner distriktslagen? Jo för att det finns inget som säger att de som bli uttagen där har större chans att bli elitspelare, däremot så sållar man bort en väldans massa spelare i dessa uttagningar som kanske slutar.

Tyvärr är jag rädd att ÖFKs akademi motverkar sitt eget mål i nuvarande form. Jag efterfrågar mer samarbete och en helhetssyn.
5
Gäst: Undrande skrev | 7 Mar 2018 - 12:18
@Jodå
Att erbjuda extra träning för de som vill och kan mer är säkert ett bra alternativ. Men de behöver även utmanande matcher som troligtvis behöver ligga på en högre nivå där ?majoriteten? i gruppen inte befinner sig. Jag får uppfattningen att ditt resonemang bygger på en rädsla att man inte får tappa en minoritet då detta kan drabba majoriteten. Alltså ska minoriteten tvingas kvar och anpassa sig till de övriga. Det är väl lite så skolan fungerar idag. Nåja, jag ser iaf med spänning fram mot ÖFKs utvärdering av sin akademi så småningom. Deras U19 är väl första egentliga kullen som man kan säga är från de egna leden. Dennis Widgren är väl mer en produkt från IFK Östersund. Kommer man att uppnå de här målen som tas upp i artikeln? Och vad har man för evidens från andra föreningar som har liknande målsättningar med sin ungdomsverksamhet. Spännande fortsättning följer på det säkert.
1
Gäst: Jodå skrev | 7 Mar 2018 - 11:25
Jag tycker det är minst lika viktigt, om inte viktigare, att värna om att spelarna kommer och tränar än kvaliteten på träningen för utan spelare går det inte ha vettiga träningar. Jag tycker därför att man ska börja med att skapa en attraktiv miljö på alla plan, inte bara träningsmässigt men självklart även träningsmässigt.

Sen tycker jag ditt resonemang kring att det är bra om det finns olika föreningar och olika valmöjligheter är otroligt överskattat. Visst är det superbra för målmedvetna ungdomar som har ett mål med sin träning men de andra då? De som antagligen är i majoritet, de som är där för att polarna är där och som tycker lagkänslan är betydligt viktigare än själva spelet, de som inte är mogna än och som kanske inte har alla verktyg i lådan MEN som kommer att få det om dom fortsätter spela.

Vad händer med dessa spelare när de bästa i laget söker sig till en annan förening? Min erfarenhet är att de slutar eftersom en stor anledning till att dom var där var kompisarna som sökt sig vidare. Det spelar ingen roll att det finns en annan förening som erbjuder spel om gruppen har splittrats. Det är lika stor chans att nästa landslagsspelare finns i den här gruppen som i den andra.

Erbjud dom som vill att träna mer men splittra inte ungdomslagen och försök att få grupperna intakta så länge som möjligt. Detta kräver så klart ett samarbete mellan klubbarna men jag tror att alla skulle gynnas av det.

Om man genom samarbete ser till att ha samma kompetens i alla klubbar så skulle spelarna inte behöva söka sig vidare. Sen är jag övertygad om att 99% av spelarna aldrig skulle komma på tanken att byta klubb om det inte var för föräldrarna.
5
Gäst: Undrande skrev | 7 Mar 2018 - 10:49
@Jodå Det är väl superbra att det finns olika föreningar och verksamheter så att du har valmöjligheter. Om man t.ex. tror att kvalitet plötsligt bara uppstår med automatik ur en massa bara för att där finns en miljö som gör att det är många som spelar längre upp i åldrarna ska man ju naturligtvis söka sig till en sådan förening. Om man tror att det finns andra påverkansfaktorer som påverkar inlärning och utförande mer som t.ex. kvalitet på instruktioner, träningsmoment och erfarenhet hos ledarna så ska man ju söka sig till en sådan verksamhet istället. Du som medlem får påverka internt i din förening eller välja en förening som bättre tillgodoser dina önskemål. Men om jag börjar inbilla mig att det finns en väg endast, då är jag ute och cyklar. Det kommer t.ex. alltid att finnas ungdomar och vuxna som både vill mer och kan mer än andra. Även de har rätt till att stimuleras.Samtidigt som det kommer att finnas de som tycker det är kul att träffa kompisarna och spela fotboll ngn gång i veckan. De behöver ju också få stimulans. Att kunna möta allas behov är inte helt enkelt. Därför är det bra med valfrihet.
3
Gäst: Jodå skrev | 7 Mar 2018 - 10:09
@Klasse

Lotteri med andra ord. Fokus borde ligga på att få med så många så länge som möjligt och det behöver nödvändigtvis inte innebära att träna mest och bäst. Fokus borde ligga minst lika mycket på att bygga en god stämning och attraktiv miljö rent socialt. Ju större bredd desto bredare topp.
6
Gäst: Klasse skrev | 7 Mar 2018 - 09:40
7 kommentarer och fortfarande ingen "dräpande" kommentar om öfks akademiverksamhet eller deras instruktörer. Det börjar mattas av här på forumet.

Sedan måste det vara första gången på länge en diskussion om ungdomsfotboll här på fotbollz håller en lite mer saklig nivå. Blir roligare att läsa inläggen då.

Vad gäller elitinriktad fotbollsmiljö och talangutveckling finns det vad jag vet ingen definition om vad det är, utan är ett begrepp som vuxit fram av sig själv. Skulle också säga att med tiden har dessa begrepp börjat innefatta selektering där "de bästa spelarna" ska samlas och att man bör vinna sina ungdomsmstcher. Kan man tex se på forumet gång på gång att ungdomsresultat kommenteras och värderas. Rätt komiskt då det inte säger någonting om verksamheten för spelarna.

Att utbilda barn och ungdomar är så komplext, och alla som tydligt menar vilken väg föreningar bör arbeta har inte riktigt förstått svårigheterna, utan tror kanske att det bara ska vara att kopiera hur man jobbar någon annanstans.
8
Gäst: Undrande skrev | 7 Mar 2018 - 08:19
@Jodå Jag håller delvis med. Därför är det ju lite märkligt att verksamheten i svensk fotboll till största delen är uppbyggd på helt ideell väg med föräldratränare varav många har en låg eller ingen utbildning. Nu gäller ju inte det i ÖFK. Men bara för att du har en duktig instruktör innebär det ju inte att du kommer att lyckas som fotbollsspelare. Att kämpa sig till framgång är inte helt självklart för många ungdomar som hellre förlitar sig på tur och "talang" än att uppfylla kriterier och krav för att uppnå önskade resultat. Det visar ju Pisas undersökning om inte annat.

@Klasse Ser man till just SEFs verksamhet är det ingen vild gissning att man som spelare tillhör eliten och legitimerar sin särställning genom att vara verksam i Allsvenskan, Superettan eller Div 1. Elitförberedande utbildning torde enligt den måttstocken vara en utbildning som har till syfte att fylla på spelare i ovan nämnda kategori. Många föreningar i den här kategorin ser nog gärna att påfyllningen av nya spelare i så fall dessutom helst sker från den egna verksamheten. Men det händer ju inte per automatik, spelarna bör väl troligtvis kunna uppvisa vissa egenskaper och färdigheter för att kunna bli aktuella. Det är väl det som t.ex. ÖFKs scouter tittar på när de är ute och letar spelare på andra håll. Sedan det kanske finns andra som menar att det definitionsmässigt räcker med att ta sig till en fotbollsplan vilket i sig är en bedrift så stor att man kan kalla sig för elit. Oavsett tror jag att för att förstå hur de olika instanserna i svensk fotboll förhåller sig till olika begrepp bör frågan ställas till dem. I det här fallet till SEF eftersom det är de som betalar ut pengarna.
0
Gäst: Jodå skrev | 7 Mar 2018 - 07:41
I så fall borde alla ungdomar få en elitinriktad fotbollsutbildning och talangutveckling eftersom det är nästintill omöjligt att förutspå vilka som blir elitspelare innan de är 20 år.

Det är också därför många distriktsförbund funderar på att slopa distriktslagen. Det är bara ett stort lotteri.

Kontentan är för mig självklar. Försök få så många som möjligt att spela fotboll så länge som möjligt. Det leder till fler spelare, ledare, domare, publik. Ju fler som kan få ett livslångt band till fotbollen desto bättre. Då kommer elitspelarna på köpet.
9
Gäst: Klasse skrev | 6 Mar 2018 - 23:49
Nedan nämns elitinriktad fotbollsutbildning och talangutveckling, vad betyder det exakt?
0
Gäst: Goforit skrev | 6 Mar 2018 - 21:37
@Undrande , om du fortsätter att vidareutveckla det där resonemanget kommer du snart in på området talanguttveckling, ett ämne som absolut inte är politiskt korrekt idag ☺ Det är nog bara förbundskaptenerna i ungdomslagen och uppåt som är tacksamma för att några törs hålla på med det fortfarande.
3
Gäst: Undrande skrev | 6 Mar 2018 - 21:20
Ur ett rent ekonomiskt perspektiv gör ju Kindberg & Co helt rätt. Det är klart det är billigare att låta andra utbilda spelare som man sedan kan ta in som Bosman. Absolut inget fel med det. Lägger man dessutom till hur stor volym ungdomsspelare som finns i respektive årskull är det även rätt logiskt att syftet med akademin inte är att slussa upp spelare till det egna A-laget. Men rätt vad det är dyker det upp guldkorn i länet som behöver förrädlas. Det kan ju alltid ske i någon annans regi iofs.
5
Gäst: Fotboll skrev | 6 Mar 2018 - 20:46
En klubb som är med i SEF (Allsvenskan & Superettan) får bidrag oavsett deras akademis syfte. Sen är inte pengarna öronmärkte för elitsatsning, de är till för att utveckla verksamheten. Kan vara att anställa en tränare eller att kunna åka på en viss turnering ex. Det är upp till varje förening vad de anser att bidragen gör störst nytta till
6
Gäst: Undrande skrev | 6 Mar 2018 - 20:00
Ska man tro det som har skrivits här verkar det väl som att det är tveksamt om ÖFK ska ha den här typen av bidrag från SEF. Tipselitpengarna är väl öronmärkta för elitinriktad fotbollsutbildning och det verkar ju inte vara melodin i det här fallet. Däremot verkar man ju vara duktig på att ta hand om de som har utbildats någon annanstans.
6
 
Sök på fotbollz.se
   
  Slutspelat för Alhaji Gero i Esteghlal Tehran  
  av Haldo Jonsson | Igår - 20:26  
 

Alhaji Gero. Foto: Haldo Jonsson

 
  Läs mer...  
 


 
  Organisatoriska Förändringar i ÖFK  
  av Haldo Jonsson | Igår - 20:25  
 

Nuvarnade ordföranden i ÖFK, Hans Carlsson, är bestämd i sin uppfattning: - Jag ställer inte upp för omval vid årsmötet i mars. Han ser positivt på framtiden för ÖFK.

Vilken roll mer än scouting ska David Webb ha? Kanske större än vi tror?

 
  Läs mer...  
 


 
  Är Francis Jno-Baptiste en djupledsspelare?  
  av Martin Nylander  | 17 Dec 2018 - 19:10  
  
  Läs mer...  
 


 
  Målvakten Sixten Mohlin är klar för ÖFK  
  av Haldo Jonsson | 17 Dec 2018 - 18:08  
 

Bildresultat för sixten mohlin


ÖFK meddelar i dag att den forne supertalangen Sixten Mohlin har skrivit på för ÖFK.

Bild från Dalkurds hemsida.

 
  Läs mer...  
     
 
Nyhetsarkiv
17 Dec 2018 - 16:02 En bra säsong är till ända
17 Dec 2018 - 12:08 FRANCIS JNO-BAPTISTE HAR SKRIVIT PÅ FÖR ÖFK
16 Dec 2018 - 10:07 Två nya spelare klara i närtid!
15 Dec 2018 - 17:16 ÖFK är en modern förening som är anpassad för framtiden
15 Dec 2018 - 11:07 Tankar av Lars Larsson, Stockholm
15 Dec 2018 - 09:58 Frank arhin uttagen till u23 läger i Ghana
14 Dec 2018 - 14:09 Daniel Kindberg avgår
14 Dec 2018 - 10:45 Stor engelsk talang på väg till ÖFK?
13 Dec 2018 - 17:49 En välbalanserad ledare
13 Dec 2018 - 11:25 Veckans händelser
13 Dec 2018 - 10:41 Chock i Helsingborgs IF- Elitlicensen i fara
11 Dec 2018 - 16:10 Spelschema för allsvenskan nästa år
10 Dec 2018 - 23:30 Ken Sema från start
10 Dec 2018 - 22:57 Tankar av Lars Larsson
10 Dec 2018 - 16:29 Daniel Kindberg fortsätter som tidigare
10 Dec 2018 - 09:55 ÖFK nära kontrakt med flera spelare
9 Dec 2018 - 23:07 Dystert och märkligt rekord
8 Dec 2018 - 11:46 Bara vinster för ÖFK i Swedish Esports League
7 Dec 2018 - 11:57 ÖFK breddar
6 Dec 2018 - 19:13 Hemvändare till ÖFK
 
 
 
Herrar
av: Rolighetsministern | Igår - 17:55
Varför inte göra Lohse till andre b
Övrigt
av: Stavre | 10 Dec 2018 - 16:13
Offerdal bör skickas till Div