meny  
 
 
- Start
- Nyheter/Information
 
- Spelprogram/Referat
- Spelartruppen
- Statistik
- Hemmaarena
- Återblick -16
- Återblick -15
- Återblick -14
- Återblick -13
- Återblick -12
- Återblick -11
- Återblick -10
- Återblick -09
- Återblick -08
- Återblick -07
- Återblick -06
- Intervjuer
- Länkar
- Forum
 
- Kontakta oss
 
tabell Aktuell tabell   skytteliga Skytteliga
 
- Allsvenskan  Tabell
 
 
 
     
   
     
 ÖFK Nyheter
 
Välkommen till ÖFK Nyheter. Detta är en webbplats speciellt för alla som gillar ÖFK men även för andra intresserade. Avsikten med sidan är att den skall ha ett lättillgängligt och aktivt debattforum samt att Du bl a skall kunna läsa matchreferat, spelarinformation och intervjuer.
 
Senaste Matchen   Nästa Match
ÖFK Malmö FF
0 1

Läs mer... Läs mer...
 
Östersunds FK Djurgårdens IF

2018-04-01 17:30
Jämtkraft Arena
 

 - 'UNDERSKATTA ABSOLUT INTE GAIS'
av Haldo Jonsson
Publicerad 8 Mar 2018 - 21:43 Uppdaterad 8 Mar 2018 - 21:50

Bildresultat för micke lagerkrants fotbollz.se

- Det säger GAIS-aren och fysioterapeuten i ÖFK, Michael Lagercrantz, som följt GAIS sedan barnsben.

Om ÖFK: - Jag tror att vi har en speciell grupp att jobba med som inte finns i andra lag.

Michael Lagercrantz är grabben från Göteborg som flyttat till Östersund och trivs alldeles utmärkt och utför sin dagliga gärning som fysioterapeut hos ÖFK samt i sitt eget företag.

Micke hade tankar på att bli författare, - namnet och släkten Lagercrantz förpliktigar- men när han blev skadad i en fotbollsmatch kom han på att han skulle kunna göra nytta som fysioterapeut och där är han nu, men tanken att börja skriva är inte helt borta.

Micke har varit GAIS- supporter sedan barnsben. Han fick intresse för "Makrillarna" när han följde med sin pappa på en match och sedan har intresset för GAIS hängt i.


ÖFK skall möta GAIS på söndag, så vad kan vara lämpligare än att ställa några frågor till experten Micke, som vet det mesta om GAIS
.GAIS har kämpat länge Superettan. Vad beror det på att man inte har tagit steget upp i allsvenskan?

- Det man har hört om klubben är att de har haft ett tveksamt styre. Man har heller inte alltid dragit jämnt med tränarna. GAIS har saknat ett sätt att spela. Nu kan man sedan den nye tränaren Bosco Orovic tagit över, för första gången se att GAIS har en spelidé. Jag har inte upplevt det hos de tidigare tränarna. Det har det varit mest att rensa bort bollen så fort som möjligt och hoppas på någon individuell prestation. En annan orsak har varit att GAIS för ofta har bytt tränare. I fjol var de mycket nära att hamna i ett negativt kval.Vad har nya tränaren medverkat till?

- Det som har hänt på planen och som är roligt för en GAIS-are är att de har fått en spelidé. Den nye tränaren har lärt laget att vara bollförande, att hålla bollen inom laget och med hög press försöka vinna tillbaka bollen. Man kan dra någon slags parallell till hur ÖFK spelar.
Vilken uppställning har GAIS?

- De spelar ganska ofta med trebackslinje och höga ytterbackar, alltså 3-5-2.Det är ganska nytt för GAIS att spela med trebackslinje. Har de klarat av det bra?

- Ja, det tycker jag. Man har en trebackslinje där backarna faller ner. Jag tycker att deras försvarsspel ser mera moget ut nu. Det har inte varit någon kalabalik när Elfsborg eller Hammarby anfallit.Det har diskuterats på fotbollz.se:s forum om GAIS är bättre i år jämfört med i fjol? Är det så?

- Än så länge ser det spännande ut i alla fall. Man lyckades trots allt göra tre mål på Elfsborg, oavsett då hur målen gick till. Jag tror att GAIS nu fått in nya spelare som passar in i det sätt man spelar nu.Vilka spelare ska vi titta lite närmare på i GAIS på söndag?

- Det ska bli spännande att se Edin Hamidovic. Han kom i år från Husqvarna och det ska bli kul att få följa honom. Han är en bra forward. Han är en stark och jobbar som targetspelare men även tar djupledslöpningar. Han har gjort mål från boxen och ibland på hörna. Han är giftig. Jag tycker även att Aiden Harvey är mycket duktig. Han har vandrat omkring lite hur som helst på plan. Han spelar centralt och han brukar ibland gå ner i banan och plocka upp bollar, men normalt ligger han lite högre upp.Vad ser du på möjligheterna för GAIS att skrälla på söndag?

- Det finns absolut möjligheter för dem att skrälla. Förhoppningsvis så kommer vår ledarstab att analysera och motverka en skräll och visst ska det vara skillnad mellan ÖFK i allsvenskan och GAIS i superettan. Det gäller för ÖFK att absolut inte underskatta dem. Det är en extra sporre för GAIS att slå ett lag som vunnit Svenska Cupen och som gjort det bra ifrån sig i Europa League.Är det någon spelare i GAIS som tidigare spelat på Jämtkraft Arena?

- Det skulle i så fall vara Calle Nyström när han var i Sirius och eventuellt Dusan Djuric.
Vilket lag håller du på i matchen på söndag, du som även är GAIS: are?

- När matchen är i gång så är jag klädd i ÖFK:s kläder och då finns det inget val. Jag håller på ÖFK. Det finns GAISare som drömmer om ett Europaäventyr likt 1990, men min hjärna säger att jag är egoistisk och hoppas på att få uppleva ett nytt Europaspel med ÖFK. Där finns det inga andra tankar.Jag har sett vilken energi ni lägger ner och vilken kunskap Jenny och du har för att hjälpa spelarna. Det är imponerande. Vad beror ert engagemang främst på?

- Jag är fotbollsintresserad så för mig har det varit en dröm att få jobba med fotboll. Man vill ju att få spelarna att prestera så bra som möjligt, det är ju målet. Det är det som driver en att få så många som möjligt att prestera till 100 %.Jag upplever även att spelarna lyssnar på er och är mottagliga för vad ni säger? Vad säger du?

- Det skulle jag gärna vilja säga. Dom vill ju prestera så bra som möjligt. Märker de att det fungerar med träningsupplägg och behandlingar så kommer de att fortsätta med det. Sen är det ju så att alla spelare i ÖFK vill någonting. Dom vill vinna matcherna och förbättra sig.

- Utan att ha varit i någon annat allsvenskt lag och jobbat, så tror jag att vi i ÖFK har en speciell grupp att jobba med. Man ser mycket till varandras bästa och uppskattar varandra.
Någon sa att man i ÖFK inte bara ser fotbollsspelaren utan att man även ser människan. Är det så?

- Precis, så är det. Det är intressant att höra spelare från andra klubbar berätta att i andra lag de spelat så har det varit andra mentaliteter. Tränarna har bara betraktat spelarna som robotar. Där har nog ÖFK ett sätt att vara som är annorlunda än i de flesta andra klubbar.


Är alla spelare friska nu?

- Alla kör för fullt utom Johan Bertilsson.

 
 
Sök på fotbollz.se
   
  Mitt tips: ÖFK vinner Allsvenskan!  
  av Agne Svärd | Igår - 22:52  
 

 
  Läs mer...  
 


 
  Nästan ett bevingat ord  
  av Haldo Jonsson | Igår - 13:53  
 

 
  Läs mer...  
 


 
  Så här tippas allsvenskan vid upptaktsträffen i kväll  
  av Haldo Jonsson | 21 Mar 2018 - 22:51  
 


Många tror på ÖFK, men Malmö FF och AIK är de två stora huvudfavoriterna. GIF Sundsvall tippas få det svårt. Vi fick veta att allsvenskan inte skall bytra namn. Ett mycket klokt beslut.

 
  Läs mer...  
 


 
  Mot nya mål  
  av Haldo Jonsson | 21 Mar 2018 - 10:39  
 


Fotbollz.se:s rapportör var på träningen i går och kollade. Nya mål hägrar. Foto: Privat

 
  Läs mer...  
     
 
Nyhetsarkiv
20 Mar 2018 - 21:58 Berners hade anordnat fotbollskväll
20 Mar 2018 - 16:03 Dagens stora glädjebesked - Graham Potter kvar i minst fyra
19 Mar 2018 - 17:14 Tesfaldet Tekie avstår U 21 - landskamperna
18 Mar 2018 - 07:21 Europa får vänta till nästa år
17 Mar 2018 - 20:50 Matchreferat ÖFK - Malmö FF 0-1 (0-0)
17 Mar 2018 - 20:50 ÖFK:s bästa spelare mot MFF
17 Mar 2018 - 20:42 Kontringsmål av Taustason - se målet här
17 Mar 2018 - 17:37 Tom Pettersson ej med
17 Mar 2018 - 11:51 Följ ÖFK - Malmö FF via fotbollz.se
17 Mar 2018 - 07:45 Inför matchen: ÖFK - Malmö FF
16 Mar 2018 - 21:30 ÖFK är bäst så här långt
16 Mar 2018 - 19:31 Ingen rolig läsning för Malmö FF
15 Mar 2018 - 18:24 Två tunga skador i Malmö FF
15 Mar 2018 - 12:29 Nervkriget har trappats upp
15 Mar 2018 - 12:08 Ken Sema mot nya landslagsuppdrag
13 Mar 2018 - 13:52 Tesfaldet Tekie på landskampsuppdrag
13 Mar 2018 - 13:44 Malmö FF väljer Europaladdning - tränar i Östersund på freda
12 Mar 2018 - 22:19 Det var då det...
12 Mar 2018 - 16:22 Inte omöjligt att Ken Sema förlänger med ÖFK
12 Mar 2018 - 16:10 Skador i Malmö FF