meny  
 
 
- Start
- Nyheter/Information
 
- Spelprogram/Referat
- Spelartruppen
- Statistik
- Hemmaarena
- Återblick -17
- Återblick -16
- Återblick -15
- Återblick -14
- Återblick -13
- Återblick -12
- Återblick -11
- Återblick -10
- Återblick -09
- Återblick -08
- Återblick -07
- Återblick -06
- Intervjuer
- Länkar
- Forum
 
- Kontakta oss
 
tabell Aktuell tabell   skytteliga Skytteliga
 
- Allsvenskan  Tabell
 
 
 
     
   
     
 ÖFK Nyheter
 
Välkommen till ÖFK Nyheter. Detta är en webbplats speciellt för alla som gillar ÖFK men även för andra intresserade. Avsikten med sidan är att den skall ha ett lättillgängligt och aktivt debattforum samt att Du bl a skall kunna läsa matchreferat, spelarinformation och intervjuer.
 
Senaste Matchen   Nästa Match
Östersunds FK Hammarby IF
3 3

Läs mer... Läs mer...
 
Osmonia Nicosia Östersunds FK

2019-01-21 
 

 SÅ HÄR VINNER ÖFK INGA MATCHER
av Agne Svärd
Publicerad 8 Apr 2018 - 23:47 Uppdaterad 8 Apr 2018 - 23:51Start i uppförsbacke skrev jag efter påskdagens premiärförlust mot Djurgården.
Vad ska man då säga efter 3–0-förlusten mot nykomlingen Dalkurd? När det helt plötsligt står en hel bergvägg framför fortsättningen av ÖFK:s allsvenska säsong.

Dalkurd–ÖFK 3–0 är siffror som sänder ett helt batteri med frågor genom det fotbollsintresserade Sverige.
Exempelvis:
Hur står det det till med Graham Potters uppblåsta lagbygge, egentligen?
Eller, för att vända blicken mot det andra hållet:
Hur bra är Dalkurd, egentligen?

Tids nog får vi svar på dom frågorna. Men här och nu, efter två spelade omgångar, finns det all anledning att ta Dalkurd på allvar, i alla sammanhang. ÖFK för två år sedan, Sirius förra säsongen. Uppsalalaget Dalkurd, tidigare i Borlänge som har sin hemmaborg i Gävle (ni hör hur snurrigt det låter…) kan mycket väl bli deras motsvarighet den här sommaren. Förutsättningar finns, det såg vi inte minst i kvällens match.

Men ÖFK?
I mina ögon har det varit ett par rysarveckor: 0–1 mot Malmö i cupen (tog död på en ny Europadröm), 0–1 mot Djurgården i den allsvenska premiären och 0–3 mot Dalkurd, nykomling i högsta serien. Tre matcher, tre förluster och inte ett mål. Vi är många som står där med våra tappade hakor. Vad hände? Liksom.

Det är naturligtvis inte godkänt av ett lag som i många ögon tillhör guldfavoriterna. Och då spelar det ingen roll att ÖFK styrt spelet större delen av tiden i samtliga matcher.
Det är vad man gör med bollen som räknas. Mot Malmö fanns både spel och målchanser, mot Djurgården förmådde man inte bryta upp stockholmarnas starka försvarsblock.
Men i kväll var det faktiskt riktigt illa.
Kort sammanfattat:
# Svagt målvaktsspel.
# Svagt försvarsspel.
# Svagt anfallsspel, helt utan speed.

Jag gissar att Graham Potter och hans närmaste medarbetare har en hel del att fundera över de närmaste dagarna. Det här såg jag inte komma, säkerligen inte heller Potter & co. Det så flytande och flygande ÖFK-spelet, som tjusat så många och så länge, finns bara inte just nu.
Helt plötsligt ska alla, och då menar jag verkligen alla, kludda på bollen både en och två gånger extra. Och man gör det stillastående.
Det räcker till att hålla bollen utanför och framför motståndarnas försvarsbox. Man man förmår inte att spela igenom.
Det blir därför väldigt få öppna målchanser. Och inga mål.
ÖFK vinner bollinnehavet. Men ÖFK vinner inga matcher.

Egentligen är det anmärkningsvärt att det händer så lite i motståndarnas straffområde med dom här spelarna. Som jag skrev efter matchen mot Djurgården kunde man då inte klaga på Potters offensiva intentioner när han formerade sitt lag. Samma gäller den här söndagskvällen.
Men spelarna levererar inte, det är den bistra sanningen.
Därför ligger man också sist i tabellen. Hemska tanke! Och det är inte i någon form av hybris som jag formulerar mig så. Som jag skrev här ovan; jag såg verkligen inte det komma!

Några noteringar;
# Hosam Aiesh tvingades ge upp redan efter tio minuter och två dribblingar, skadad igen. Redan där föll ÖFK-bygget samman.

# Curtis Edwards var tillbaka efter sin skada. Han var en av få som höll måttet den här gången.

# När motorn hackar måste spelare som Saman Ghoddos och Ken Sema kliva fram. Det gjorde dom inte, Ghoddos var bara en blek skugga av sitt kunnande och Ken Sema dribblar stillastående varje gång just nu. Det går inte i Allsvenskan, internationellt blir han bli hajmat! Farten måste komma tidigare i dribblingen.

# Byt målvakt! Aly Keitas insats var för svag; första såg inte otagbar ur, placeringen vid tvåan var inte den bästa och returen före Dalkurds trea höll inte allsvensk klass. In med Andreas Andersson.

# Jamie Hopcutt var precis lika svag som alla andra gånger han fått chansen från start senaste året. Funkar mycket bättre när han får komma in som avbytare (av någon konstig anledning).

# Dino Islamovic är för mig ett enda stort ? Han förlorar till och med i luftduellerna. Fel av mig, han går inte ens in i luftduellerna.

# Sju nya hörnor, sju bortslagna målchanser. Gör något åt eländet! (Det måste väl finnas någon i klubben som kollar hur andra lag gör när man inte kan komma på det själv).

Som ni förstår tycker jag att det var en förfärlig söndagskväll i Gävle, sett med ÖFK-ögon. Nu kan det bara bli bättre till kommande söndag när IFK Göteborg besöker Jämtkraft arena.
Ja, det måste bli bättre. Så enkelt är det, på alla fötter!
 
17 Kommentarer:
Gäst: Rätan skrev | 12 Apr 2018 - 23:43
Valentic- Potter 3-2-1

Orkade inte kolla upp...men ur hårddisken så är det nog så det ser ut.

Om man ställer laget, och ÖFK inte bryter igenom ett sående lag...så blir det lite av tidigare möten mellan dessa tränare.
Valentic är för mig den bästa tränaren i Sverige. Se vilka lag, och under vilka förutsättningar han fått träna lagen.

Så lite respekt för tränarens roll i utfallet av resultat!
2
Gäst: Hm skrev | 10 Apr 2018 - 21:00
En egoistiskt individualist.
0
Gäst: @Hm skrev | 10 Apr 2018 - 20:33
Oerhört konstig motivering till att man inte ska värva en spelare.
Har man ambitionen att göra det så pass bra (i Turays fall mål) att större klubbar vill värva dig så är det i min värld positivt och garanterat en anledning till att Potter och Kindberg öppet gått ut med att man i flera år varit intresserade, tror snarare att det var ett förmodat budkrig mot Dalkurds nya ägare de inte var så intresserade av.
2
Gäst: Jo skrev | 10 Apr 2018 - 19:41
det är väl ungefär det alla spelarna i ÖFK proklamerat, att bli bättre och komma till en större klubb.
2
Gäst: Hm skrev | 10 Apr 2018 - 11:49
Ja buya turays laglojala uttalande om att hans mål är att vinna skytteligan för att attrahera större klubbar är ju verkligen något man hade velat ha.

Danielsson var ju ÖFK med och ryckte i. Men han ville närmre "hem" (eskilstunapöjk).
3
Gäst: För dyrt skrev | 9 Apr 2018 - 17:05
tyckte Kindberg om Mohamed Buya Turay, skulle tro att Dalkurd tycker att
8 miljoner va billigt idag. Jag hade förväntat mig åtminstone ett bud till Danielsson när kontraktet gick ut.
Båda har nu straffat ÖFK.
8
Gäst: Hm skrev | 9 Apr 2018 - 14:02
Det är lite amatörmässigt att tro att problemen löser sig genom valet av spelare i en startelva.
Spelet har knutit sig, tempot är borta och kollektivt är vi alldeles för utspridda. Kollar man på dalkurdmatchen så är en stor brist att vi försvarar individuellt och kollektivt så faller vi samman. Finns för mycket ytor på vår planhalva även när vi ligger lågt. Offensivt så är det för många bolltouch per spelare innan bollen spelas vidare. Och tempot går därför ner. Potter kommer lösa detta. Det var en bottenmatch. Matcherna mot MFF och djurgården handlade om små marginaler och vi hade mycket väl kunnat vinna båda.
10
Gäst: Somi skrev | 9 Apr 2018 - 13:27
Gjorde väl ändå tre mål i allsvenska och en par i europaspelet.
Speltiden var väl den stora anledningen till att han försvann.
3
Gäst: Pidde skrev | 9 Apr 2018 - 13:25
Varför spelar Ghoddos på en defensiv mittfältsposition? Hans jobb är att göra mål vilken han har gjort i två säsonger för oss? In med Douglas på defensiv mittfält och upp med Ghoddos på anfallet med Gero.

Gör om gör rätt
4
Gäst: Olle skrev | 9 Apr 2018 - 12:03
Ken sema på högerkanten måste vara den enklaste spelare i hela ligan att stoppa, då han alltid går till vänster med sina dragningar och en obefintlig högerfot.
8
Gäst: Realist skrev | 9 Apr 2018 - 11:23
Att det bara kan bli bättre är väl kanske inte helt sant. Förlust mot ett uppåtgående IFK Göteborg (som inte alls känns särskilt långsökt längre) skulle göra säsongsstarten ännu mörkare. Men men, vi får hoppas att det vänder.
0
Gäst: KB skrev | 9 Apr 2018 - 10:01
Hålet efter Bachirou är stort, det håller jag med om.

När det gäller Somi så vill jag minnas att han oftast startade på bänken i fjol. Startspelare i långt mindre än hälften av matcherna.
9
Gäst: Starkare skrev | 9 Apr 2018 - 09:44
Efter varje fönster. Inte denna gången Kindberg.
Hålen efter Bachirou och Som i är stora
10
Gäst: Analysten skrev | 9 Apr 2018 - 08:16
Onekligen så är läget prikärt. Och det finns mycket som nämns här som jag håller med om. Delar övriga kommentarer kring Hopcutt. Han försökte åtminston några gånger. Har aldrig sett Ghoddos och Sema så här bleka. Som nämns. De startar från stillastående. Finns inget enklar än att markera en stillastående spelare. Finns en sekvens där Sotte nästan uppgivet får spela hem bollen till Keita eftersom ingen vill ha den (ser det ut som).

Men jag tycker att hela problemet börjar med det veka press- och närkampsspelet. Det är där ÖFK briljerat tidigare. Vinna tillbaka bollen högt och skapa målchanser innan motståndarna har hunnit samla sitt försvar. Titta på Dalkurd - de lyckades genom att jobba stenhårt - vinna tillbaka bollen och kontra. inte helt olikt ÖFK där Touray fick de ytor Ghoddos fått tidigare.

Mot uppställt försvar så saknar jag spelare som går in med fart i straffområdet. Resten av spelet - att kontrollera det - är man bäst på i AS. Men utan spelare som offrar sig i straffområdet så skapas inga målchanser. Och varför ta in 2 fysiska spelare som Ibra och Gero när de inte tillför något där? Känns som att det är dags att rannsaka arbetsmoralen. ÖFK kommer inte vinna många matcher med den inställningen de hade igår. Det är dags att spela lite mer eurpaspel - låt motståndarna ha mer boll - vinn den och vänd spelet snabbt. Djurgården och Dalkurd har läst sönder standarduppspelet och dubblar på Sema numera. Han kommer inte att ha det lika lätt att komma runt på sin kant.

Finns ingen anledning till panik än men det är dags att ta ett rejält snack inom laget. Ingen vinner matcher på gamla meriter. Stenhårt jobb och god kvalitet i varje situation vinner matcher. Igår hade ÖFK låg arbetskapacitet och slog bort fler passningar än jag sett på länge (undantaget Arsenalmatchen hemma).

Bryt ihop och kom igen!!!
12
Gäst: Thomas71 skrev | 9 Apr 2018 - 08:09
Tycker Edwards och Hopcut visade saker som lovar gott men tyvärr har ju Hopcut inte måltouchen kvar. Aiesh var bra men tyvärr blir väl han borta nu.
I övrigt kändes det som viljelöst och orkeslöst långa stunder.
NU blir det viktigt på söndag, ta med vänner å bekanta nu, full arena så kanske det blir nån passion och vilja på plan
4
Gäst: Lars skrev | 9 Apr 2018 - 07:22
Jag håller inte med om åsikten om Hopcutt. Jag såg en gryende form hos honom. Han var en av de bättre i ÖFK mot Dalkurd
6
Gäst: Lars Larsson,Sthlm skrev | 9 Apr 2018 - 06:23
Jag delar din (Agnes) analys i alla delar förutom att jag tycker Jamie Hopcutt åtminstone ville göra mål. Övriga verkade inte ens intresserade av det. Ta till exempel att sammanlagt 18 offensiva hörnor på de senaste två matcherna inte renderat i en enda farlig målchans. Det är inget annat än bedrövligt. Spelarna är inte ens smart uppställda.
Allt går för långsamt. Varför, i varje anfall, invänta så att samtliga motståndare får chansen att inta försvarsposition? Nej, det mesta brast helt enkelt. Enda fördelen med detta är att det rimligtvis inte kan bli sämre.
9
 
Sök på fotbollz.se
   
  Slutspelat för Alhaji Gero i Esteghlal Tehran  
  av Haldo Jonsson | Igår - 20:26  
 

Alhaji Gero. Foto: Haldo Jonsson

 
  Läs mer...  
 


 
  Organisatoriska Förändringar i ÖFK  
  av Haldo Jonsson | Igår - 20:25  
 

Nuvarnade ordföranden i ÖFK, Hans Carlsson, är bestämd i sin uppfattning: - Jag ställer inte upp för omval vid årsmötet i mars. Han ser positivt på framtiden för ÖFK.

Vilken roll mer än scouting ska David Webb ha? Kanske större än vi tror?

 
  Läs mer...  
 


 
  Är Francis Jno-Baptiste en djupledsspelare?  
  av Martin Nylander  | 17 Dec 2018 - 19:10  
  
  Läs mer...  
 


 
  Målvakten Sixten Mohlin är klar för ÖFK  
  av Haldo Jonsson | 17 Dec 2018 - 18:08  
 

Bildresultat för sixten mohlin


ÖFK meddelar i dag att den forne supertalangen Sixten Mohlin har skrivit på för ÖFK.

Bild från Dalkurds hemsida.

 
  Läs mer...  
     
 
Nyhetsarkiv
17 Dec 2018 - 16:02 En bra säsong är till ända
17 Dec 2018 - 12:08 FRANCIS JNO-BAPTISTE HAR SKRIVIT PÅ FÖR ÖFK
16 Dec 2018 - 10:07 Två nya spelare klara i närtid!
15 Dec 2018 - 17:16 ÖFK är en modern förening som är anpassad för framtiden
15 Dec 2018 - 11:07 Tankar av Lars Larsson, Stockholm
15 Dec 2018 - 09:58 Frank arhin uttagen till u23 läger i Ghana
14 Dec 2018 - 14:09 Daniel Kindberg avgår
14 Dec 2018 - 10:45 Stor engelsk talang på väg till ÖFK?
13 Dec 2018 - 17:49 En välbalanserad ledare
13 Dec 2018 - 11:25 Veckans händelser
13 Dec 2018 - 10:41 Chock i Helsingborgs IF- Elitlicensen i fara
11 Dec 2018 - 16:10 Spelschema för allsvenskan nästa år
10 Dec 2018 - 23:30 Ken Sema från start
10 Dec 2018 - 22:57 Tankar av Lars Larsson
10 Dec 2018 - 16:29 Daniel Kindberg fortsätter som tidigare
10 Dec 2018 - 09:55 ÖFK nära kontrakt med flera spelare
9 Dec 2018 - 23:07 Dystert och märkligt rekord
8 Dec 2018 - 11:46 Bara vinster för ÖFK i Swedish Esports League
7 Dec 2018 - 11:57 ÖFK breddar
6 Dec 2018 - 19:13 Hemvändare till ÖFK
 
 
 
Herrar
av: Rolighetsministern | Igår - 17:55
Varför inte göra Lohse till andre b
Övrigt
av: Stavre | 10 Dec 2018 - 16:13
Offerdal bör skickas till Div