meny  
 
 
- Start
- Nyheter/Information
 
- Spelprogram/Referat
- Spelartruppen
- Statistik
- Hemmaarena
- Återblick -17
- Återblick -16
- Återblick -15
- Återblick -14
- Återblick -13
- Återblick -12
- Återblick -11
- Återblick -10
- Återblick -09
- Återblick -08
- Återblick -07
- Återblick -06
- Intervjuer
- Länkar
- Forum
 
- Kontakta oss
 
tabell Aktuell tabell   skytteliga Skytteliga
 
- Allsvenskan  Tabell
 
 
 
     
   
     
 ÖFK Nyheter
 
Välkommen till ÖFK Nyheter. Detta är en webbplats speciellt för alla som gillar ÖFK men även för andra intresserade. Avsikten med sidan är att den skall ha ett lättillgängligt och aktivt debattforum samt att Du bl a skall kunna läsa matchreferat, spelarinformation och intervjuer.
 
Senaste Matchen   Nästa Match
Östersunds FK Hammarby IF
3 3

Läs mer... Läs mer...
 
Osmonia Nicosia Östersunds FK

2019-01-21 
 

 ÖFK - IFK GÖTEBORG 2-1 (0-0)
av Hasse Thor
Publicerad 15 Apr 2018 - 23:06 Uppdaterad 17 Apr 2018 - 21:04

VS

En vattendelare, förlust och alla domedagsprofeter med ny luft under vingarna. Dessbättre ville Östersunds Fotbollsklubb annat den här kvällen och 2-1 (0-0) mot gästande IFK Göteborg var en seger helt i sin ordning mot ett “Blåvitt” som i stor sett levde på rödsvarta misstag

Referat av Hasse Thor.Ett något annorlunda hemmalag från start jämfört med tidigare. Längst bak Andreas Andersson, Noah Sonko Sundberg ny i backlinjen och Douglas Begqvist i en mittfältsroll vid sidan om Brwa Nouri. Därmed en offensiv uppgift för Saman Ghoddos tillsammans med Jamie Hopcut den här gången.

Bra stämning direkt i det härliga vårvädret men en försiktig början "on the pitch". Bergqvist presenterade sig dock med en kraftfull framspelning till Ghoddos och ÖFK i förarsätet. Klara direktiv om rakare spel tydligen för en hel del bollar letades fram i djupled. En dubbel nick "Dogge"-Tom Pettersson så när att resultera. En pigg Dennis Widgren också strax utanför IFK-målisen Pontus Dahlbergs ena stolpe.

Efter en kvart gästernas första rejäla tillfälle med Tobias Hysèn frispelad vid straffpunkten men enastående reflexräddning från Andersson. Nya parader från Andersson efter lite väl vågat spel i dom bakre regionerna. Ken Sema med lite show i gästernas vänsterförsvar och pass till Nouri men utom igen. Nytt inspel från Sema och Bergqvist en kanon i försvarsmuren. Bra ÖFK-tryck i slutet av halvleken och Hopcut över i bra läge innan gästerna norske Mikkkel Diskerud så när hade utnyttjat ett missförstånd.

Andra halvlek i samma stil och ett IFK Göteborg som verkade nöjda med tingens ordning och maskade en hel del. Så då 58:e minuten hela Jämtkraft Arena, bortsett från ett hundratal blåvita supportrar, i ett lyckorus. ÖFK nyper fast bollen i anfallsläge och på pass från "Sotte" Papagiannopoulus dundrar Curtis Edwards in 1-0 i Dahlberg vänstra kryss. Äntligen ett mål och vilket mål sen. En farlighet fån IFK innan Ghoddos ökar på till 2-0 på pass från Hopcut i 64:e. En typisk praktpärla från den förre malmöiten och ett betydligt skönare läge för ÖFK

IFK Göteborg mer framåt i banan av förståeliga skäl och en ny fin räddning från Andreas Andersson. ÖFK-målisen dock olycklig i 73:e minuten när hemmalagets alltför smånätta spel framför mål friställde Diskerud, 2-1 och ny nerv i fighten. Dock ingen "buss" från ÖFK utan frejdigt framåt och Widgren igenom efter fina intentioner. Ludvig Fritzon in i stället för Edwards med kvarten kvar och ny energi på det rödsvarta mittfältet.

"Änglarna" med en fin möjlighet med två ordinarie minuter kvar efter nytt felpass men en strålande parad av Andersson och skön revansch för baklängesmålet. Full tid och tre poäng i vinstkolumnen för hemmalaget. En suck av lättnad säkert för hela föreningen. Ingen av dom största drabbningarna på Jämtkraft Arena men segrar kan tas på många olika sätt.

Saman Ghoddos tackade för förtroendet på topp med en charmant match i gammal god Saman-stil. Sysselsatte hela tiden dom blåvita defensiva regionerna. Curtis Edwards bröt måltorkan och dirigerade ut vägvinnande pass, en ovärderlig pjäs nu när Bachirou hittat andra jaktmarker. Tom Pettersson visade sina gamla lagkamrater den utveckling han haft norr om Dalälven. Inte ett misstag. Sonko Sudberg med ett piggt uppträdande. Smidig i aktionerna och bra touch. Ja det går att räkna upp hela laget, alla ville ha tre poäng och då brukar det bli resultat i slutändan.

 
22 Kommentarer:
Gäst: Gaisarn skrev | 17 Apr 2018 - 15:36
Jag var uppe i Jämtland i helgen och hälsade på min familj här uppe.
Yngsta sonen ville ha med mig på matchen.Han hejar på blåvitt så jag fick stå vid Ifk klacken som Gaisare jag är.
Av förståeliga skäl jubla jag varken när Öfk eller Ifk gjorde mål.
Det var ju kanonväder och härlig stämning på jämtkraft.
Det som var negativt med hela tillställningen var att ingen hade skottat/hackat bort snö och is där bortaklacken står.Det var snorhalt och några ramlade och ambulans fick tillkallas.
Även om kommunen sköter anläggningen så borde någon represetant från Öfk kolla igenom arenan innan match.Gais4Ever
7
Gäst: Ralf ågren skrev | 16 Apr 2018 - 23:08
Connor ripely där hade vi en grym målvakt
0
Gäst: Erik skrev | 16 Apr 2018 - 22:24
Jo så är det, men man kan väl inte leva på gamla meriter?
Sen hade han ju någon bjudning där i EL också...
0
Gäst: Alrik8 skrev | 16 Apr 2018 - 21:49
Keita gjorde riktig bra insatser i Europa League. Han räddade 50 miljoner åt ÖFK genom sin otroliga räddning mot PAOK.
0
Gäst: Hm skrev | 16 Apr 2018 - 21:40
Andersson skulle stått varje match även om jag fick bestämma.
2
Gäst: Henrik J skrev | 16 Apr 2018 - 18:54
På sätt och vis har vi problem på målvaktssidan då dom behärskar två olika delar bra. Keita med fötterna och Andersson det man traditionellt förknippar med en målvakt. Skulle man kombinera bådas egenskaper har vi en fantastisk målvakt. Jag tror bara att problemet är att en sådan målvakt är allt för bra för allsvenskan. Men Andersson har störst potential tycker jag.
0
Gäst: Erik skrev | 16 Apr 2018 - 13:07
Precis, men då kan vi ju komma överens om att ÖFK har problem på målvaktssidan?
0
Gäst: Hm skrev | 16 Apr 2018 - 12:50
Allmänt känt att ÖFK har en svaghet på målvaktssidan. Andersson skulle förmodligen vara en väldigt bra målvakt i många allsvenska lag där de inte behöver vara "fotbollsspelare" på samma sätt. I ett lag som låter målvakten rensar skulle han förmodligen vara väldigt bra. På samma sätt som keita inte skulle platsa i något annat allsvenskt lag. Men han är bättre med fötterna istället.
0
Gäst: HULK skrev | 16 Apr 2018 - 11:31
ÖFK hade tur igår ..
0
Gäst: Erik skrev | 16 Apr 2018 - 10:09
Jo så är det, men nu är det två matcher i rad som det bjudits på mål från två olika målvakter. Det håller inte i längden.

0
Gäst: Henrik J skrev | 16 Apr 2018 - 09:37
Samtidigt måste det sägas att ÖFK:s spelstil ställer väldigt höga krav på en målvakts spel med bollen vid fötterna. Keita är bättre på det, samtidigt som jag anser att det är omvänt i förmåga att göra räddningar/plocka ner inlägg osv. Antar att det är en fråga om prioritering. Min känsla är att Andersson skulle släppt in färre mål mot Dalkurd, tänker då på det första och tredje målet.
I min bok är Andersson första valet.
7
Gäst: Erik skrev | 16 Apr 2018 - 09:31
Ja att ha två målvakter som ska bjuda på mål håller inte för en topplacering i AS.
Bring back Connor Ripley, bästa målvakten i ÖFK.
2
Gäst: Henrik J skrev | 16 Apr 2018 - 09:00
Andersson är en duktig målvakt men skall han spela mer bör han få amnesti från spelet med fötterna. I går gick han plus/minus-noll på sina aktioner.

Jag fattar inte hur Bergqvist kan träffa en passning över 40 m men missa en enkel från 4-5m!?

Kul ( och skönt) att se Sema mot gammal vanlig form. IFK hade 2-3 på honom helt fram till andra målet.

Tycker Sundberg visade att han absolut kan ta en startplats igen. Kanske att han spelade lite enklare och mer i sidled än Mukiibi men det var ju trots allt allsvensk debut för ÖFK. Han känns stabilare defensivt.

Känslan är att årets allsvenska kommer bli betydligt jämnare än förra årets?
3
Gäst: Hm skrev | 16 Apr 2018 - 06:57
Såg du matchen? Du tyckte inte att sema förtjänade en plats i trissen?
0
Gäst: Rätan skrev | 15 Apr 2018 - 23:40
Frank Ahrin är på sparlåga.....det är lite som att spela poker, om någon gjort det. Man visar inte sina kort innan det verkligen behövs.
Och ÖFK behöver inte Frank för att vinna Allsvenska matcher. Sen när vi sålt spelare dyrt....så dyker gubben upp ur lådan.
0
Gäst: Lyssna skrev | 15 Apr 2018 - 22:30
Speakern sa ju publik siffran,dryga 5000
0
Gäst: Mollgans kompis skrev | 15 Apr 2018 - 21:09
Va inte med på PK.
Inte heller Mollgans kompis kompis och det var väl lika bra det.
5
Gäst: Ope;it skrev | 15 Apr 2018 - 20:15
"Panik och press på ÖFK" enligt IFK-tränaren. Undrar ifall han kan kliva på planet efter förlusten, måste ha en jävla darr på sina egna "styltor"-

1
Gäst: Axen skrev | 15 Apr 2018 - 20:04
är en klok människa.
Kan en hel del fotboll och säger precis rätt saker om Östersund.
3
Gäst: Yes skrev | 15 Apr 2018 - 20:01
Himla skönt med en seger och flera steg framåt, men än saknas en del. Säkrare spel med boll längst bak, ännu snabbare omställningar och Sema tillbaka till vänster.
0
Gäst: Publiksiffran? skrev | 15 Apr 2018 - 19:27
Är väl inget att mörka
0
Gäst: s skrev | 15 Apr 2018 - 18:30
Är Ahrin skadad?, Inte ens på bänken. Han skulle ha startat. Ahrin har ju allt.
0
 
Sök på fotbollz.se
   
  Slutspelat för Alhaji Gero i Esteghlal Tehran  
  av Haldo Jonsson | Igår - 20:26  
 

Alhaji Gero. Foto: Haldo Jonsson

 
  Läs mer...  
 


 
  Organisatoriska Förändringar i ÖFK  
  av Haldo Jonsson | Igår - 20:25  
 

Nuvarnade ordföranden i ÖFK, Hans Carlsson, är bestämd i sin uppfattning: - Jag ställer inte upp för omval vid årsmötet i mars. Han ser positivt på framtiden för ÖFK.

Vilken roll mer än scouting ska David Webb ha? Kanske större än vi tror?

 
  Läs mer...  
 


 
  Är Francis Jno-Baptiste en djupledsspelare?  
  av Martin Nylander  | 17 Dec 2018 - 19:10  
  
  Läs mer...  
 


 
  Målvakten Sixten Mohlin är klar för ÖFK  
  av Haldo Jonsson | 17 Dec 2018 - 18:08  
 

Bildresultat för sixten mohlin


ÖFK meddelar i dag att den forne supertalangen Sixten Mohlin har skrivit på för ÖFK.

Bild från Dalkurds hemsida.

 
  Läs mer...  
     
 
Nyhetsarkiv
17 Dec 2018 - 16:02 En bra säsong är till ända
17 Dec 2018 - 12:08 FRANCIS JNO-BAPTISTE HAR SKRIVIT PÅ FÖR ÖFK
16 Dec 2018 - 10:07 Två nya spelare klara i närtid!
15 Dec 2018 - 17:16 ÖFK är en modern förening som är anpassad för framtiden
15 Dec 2018 - 11:07 Tankar av Lars Larsson, Stockholm
15 Dec 2018 - 09:58 Frank arhin uttagen till u23 läger i Ghana
14 Dec 2018 - 14:09 Daniel Kindberg avgår
14 Dec 2018 - 10:45 Stor engelsk talang på väg till ÖFK?
13 Dec 2018 - 17:49 En välbalanserad ledare
13 Dec 2018 - 11:25 Veckans händelser
13 Dec 2018 - 10:41 Chock i Helsingborgs IF- Elitlicensen i fara
11 Dec 2018 - 16:10 Spelschema för allsvenskan nästa år
10 Dec 2018 - 23:30 Ken Sema från start
10 Dec 2018 - 22:57 Tankar av Lars Larsson
10 Dec 2018 - 16:29 Daniel Kindberg fortsätter som tidigare
10 Dec 2018 - 09:55 ÖFK nära kontrakt med flera spelare
9 Dec 2018 - 23:07 Dystert och märkligt rekord
8 Dec 2018 - 11:46 Bara vinster för ÖFK i Swedish Esports League
7 Dec 2018 - 11:57 ÖFK breddar
6 Dec 2018 - 19:13 Hemvändare till ÖFK
 
 
 
Herrar
av: Rolighetsministern | Igår - 17:55
Varför inte göra Lohse till andre b
Övrigt
av: Stavre | 10 Dec 2018 - 16:13
Offerdal bör skickas till Div