meny  
 
 
- Start
- Nyheter/Information
 
- Spelprogram/Referat
- Spelartruppen
- Statistik
- Hemmaarena
- Återblick -17
- Återblick -16
- Återblick -15
- Återblick -14
- Återblick -13
- Återblick -12
- Återblick -11
- Återblick -10
- Återblick -09
- Återblick -08
- Återblick -07
- Återblick -06
- Intervjuer
- Länkar
- Forum
 
- Kontakta oss
 
tabell Aktuell tabell   skytteliga Skytteliga
 
- Allsvenskan  Tabell
 
 
 
     
   
     
 ÖFK Nyheter
 
Välkommen till ÖFK Nyheter. Detta är en webbplats speciellt för alla som gillar ÖFK men även för andra intresserade. Avsikten med sidan är att den skall ha ett lättillgängligt och aktivt debattforum samt att Du bl a skall kunna läsa matchreferat, spelarinformation och intervjuer.
 
Senaste Matchen   Nästa Match
BK Häcken Östersunds FK
2 0

Läs mer... Läs mer...
 
IFK Norrköping Östersunds FK

2018-10-28 17:30
Östgötaporten
 

 SAMAN GHODDOS RÄDDADE POÄNG TILL ÖFK
av Niclas Lidström
Publicerad 14 Maj 2018 - 22:33 Uppdaterad 14 Maj 2018 - 22:33

VS

1-1 (0-1) efter bra andra andra halvlek av ÖFK.

Nu med referat av Niclas Lidström. Bilder tagna av David Lidström Hulten på annan plats. Krönika kommer-

Att spela 4-3-3 på bortaplan mot AIK?
Är det klokt? Är det ett smart drag?
Tja, det var i alla fall vad Graham Potter ställde upp med och 1-1 mot obesegrade AIK visade väl att Potter den här gången gjorde helt rätt.

Känslan var att förr eller senare skulle matchen komma då Brwa Nouri skulle petas från startuppställningen. Inte för att Brwa Nouri är någon dålig spelare, inte för att Brwa har gjort bort sig i Allsvenskan. Utan helt enkelt för att Graham Potter var tvungen att agera. Tvungen att göra förändringar som skulle göra ÖFK bättre.
Tittar man på hur det har sett ut de senaste säsongerna så har ÖFK spelat ett spel där bollen transporterats från målvakt till backar till mittfält och upp mot anfallare. Inga långa bollar på måfå över mittfältet upp mot anfallare utan lugnt och tryggt på ett speciellt sätt.
Alex Dayer var strålande när ÖFK gick upp och första året i Allsvenskan på att transportera bollen uppåt i planen. Bachirou tog den rollen när Dayer valde att lämna för Elfsborg. Men nu finns varken Dayer eller Bachirou kvar och då är det Brwa Nouri som har den rollen. En roll som kanske inte passar Nouri?Hur som helst är känslan att det går för långsamt när bollen transporteras upp genom planen. Om det är Nouris fel eller någon annan är svårt att avgöra men Graham Potter kände sig tvungen att agera och gjorde det alltså till den just nu svåraste bortamatchen för ÖFK:s del, borta mot AIK. Samtidigt valde han alltså en 4-3-3 uppställning, en offensiv satsning som kändes intressant och roligt på förhand.
Första kvarten av matchen blev otroligt intressant, AIK spelade diciplinerat och klokt och ÖFK kändes riktigt pigga. Hosam Aiesh strålade av självförtroende och sprang som han aldrig sprungit förut. Och AIK-backarna suckade gång på gång över Aiesh löpförmåga och finter.
Ludvig Fritzson var alert, Ghoddos gjorde sina löpningar och Edwards stöttade anfallstrion på ett bra sätt.Sonko Sundberg som mittback tillsammans med Sotte var gav också en bra känsla. Kort och gott, det kändes otroligt bra. Det kändes som en skön känsla fram till det att Andreas Andersson fick en bakåtpass av Sonko Sundberg som gav AIK 1-0 efter 21 minuters spel. Slarvigt av Sonko och onödigt. Nabil Bahoui tog hand om returen på Anderssons första parad och slog in 1-0.Rättvist? Nej, knappast! Slarv av ÖFK och inget annat gav baklängesmålet.
Efter AIK:s ledningsmål hade ÖFK svårt att hitta tillbaka till det bitvis fina spelet som de hade från start i matchen. Aiseh löpningar var som bortblåsa, Sema bytte kant till höger istället för vänster. Fritzson försvann från spelet och det var först i slutet av första halvleken som ÖFK började skapa något framåt, ett skott från Ken Sema damp ner strax framför AIK-målvakten Janosevic. Och det var ÖFK:s farligaste målchans i första halvleken.
Inga byten i halvtid men att Tesfaldet Tekie skulle få komma in tidigt i andra halvleken kändes som självklart.
Sema, Ghoddos och Aiesh hade ett utmärkt tillfälle att kvittera på ett omställningsspel efter 9 minuter i andra halvleken. Tyvärr var skottet lite lamt men visade på indikationer att ÖFK var på gång.Bytet där Tekie kom in och Mukibi ut kom i 62:a minuten. Curtis Edwards gick då ner som ytterback och Tekie fick den så viktiga rollen i mitten som i alla fall jag hoppas skulle lösa upp ÖFK:s problem att göra mål och skapa målchanser. Men så blev det inte. Tekie var för osynlig och den roll han nu hade kändes inte helt rätt.
Brwa Nouri kom in i 71:a minuten och ut gick en trött och haltande Douglas Bergqvist. Aiesh gick ut i 73:e och in kom istället Dino Islamovic och man kan inte låta bli att imponeras vilken bredd ÖFK faktiskt har i sin trupp.
Sonko Sundberg hade den bästa ÖFK-chansen när han styrde ett skott ytterst nära kvittering i 82:a minuten.
Men kvitteringen kom till slut i 84:e minten på en frispark där Saman Ghoddos slog till, en touch på en försvarare gjorde att ÖFK blev första lag i Allsvenskan som gjorde mål på AIK på Friends. Bara en sån sak! Ett mål som dessutom innebar tappade poäng för AIK.
1-0 målet kändes så rättvist, efter alla stolpe ut och missade chanser så tycker jag att ÖFK var värda det målet och framför allt poängen i den här matchen. Måhända lär inte AIK-fansen hålla med mig men tycker att ÖFK kämpade till sig den här poängen.- Jag är mycket nöjd med spelarnas insats, AIK är mycket väl organiserade. Jag tycker att vi gjorde en bra match där vi efter deras mål försökte att skapa något framåt. En bra attityd från spelarna tycker jag, sa Graham Potter på presskonferensen efter matchen.
Rickard Norling konstaterade att hans spelare inte kunde hålla spelet uppe på det sätt som han önskade.- En jämn match mot ett lag som gjorde det bra, förklarade Norling.
Tidigare har det känts som om ÖFK tagit ett steg framåt och sedan två steg bakåt. Nu känns det som om den här poängen var två steg framåt.
Till sist, hur dålig var egentligen Friends gräsmatta? Spelarna, och då pratar vi alla 22 på planen, föll kors och tvärs och hade otroligt svårt att stå på benen. Varför vattnades planen innan match undrar jag?På tisdagen får ÖFK troligen en VM-spelare till i Ken Sema som jag tror blir uttagen i Janne Anderssons VM-lag. Det är i alla fall min förhoppning och jag hoppas och tror på Sema i VM. Att Ghoddos kommer med i Irans VM-trupp ser jag som en självklarhet.
Med två VM-spelare för ÖFK ger det sköna slantar i ÖFK:s kassa, närmare 1,4 miljoner kronor per spelare för de tre veckor som är minimum för ett lag som spelar VM-slutspel. Skulle Iran eller Sverige gå vidare blir den summan ännu högre.
Niclas Lidström

Trissen
3
Hosam Aiesh
Här var en kille som hade spring i benen. Och hade han haft lite flyt så hade några av dribblingarna gått hem och han hade målat. Jag får en känsla av att får Aiesh vara hel kommer chanserna komma och då kommer målen också.
2
Sotiros Papaganoupolos
Tryggt, härligt, skönt. Att se Sotte spela fotboll är en härlig upplevelse. Han gör (nästan) allt rätt.
1
Saman Ghoddos
Oj, så skönt mål. Oj så härligt! Och vackert! Visst, det en touch som ställde AIK-målvakten men ändå. Det här var det första insläppta målet för AIK på hemmaplan i år och det målet satt så skönt!

 
8 Kommentarer:
Gäst: Glad skrev | 15 Maj 2018 - 13:58
Viktig poäng!men de är ju skandal att mattan är så usel!!!De är ju inte första gången!!!
6
Gäst: Lars Larsson,Sthlm skrev | 14 Maj 2018 - 22:47
Håller med Hm. Idag så spelades det dessutom på spelare i rörelse ( inte alltid men ändå betydligt mer frekvent än tidigare). Mer sånt. I andra halvlek så fanns också en energi och vilja att göra mål, något som jag saknat tidigare. Fortfarande finns det tyärr i laget vissa spelare som vill att andra skall göra mål och inte tar ansvar när målchanserna uppstår.
Hur som helst så var matchen och resultatet ett steg i rätt riktning
9
Gäst: Lars skrev | 14 Maj 2018 - 22:39
Ett lyft ÖFK. Bortsett från den märkliga hemåtpassningen var Sonko mycket bra. Kör lika uppställning i nästa match
6
Gäst: Per skrev | 14 Maj 2018 - 21:51
Skönt
ska det naturligtvis vara.
0
Gäst: Per skrev | 14 Maj 2018 - 21:49
Skämt att veta att det fortfarande finns mer att ta ut av laget. Frågan är om det räcker till topp tre efter många bortslarvade poäng.
2
Gäst: Hm skrev | 14 Maj 2018 - 21:35
känns som om spelet lyfte när noori och tekie kom in. kanske något att tänka på framöver. ser gärna dessa två på bekostnad av dogge och fritzon.
3
Gäst: Hm skrev | 14 Maj 2018 - 21:25
Förmodligen årets bästa insats i allsvenskan tillsammans med matchen mot djurgården. säger dock inte så mycket. för många spelare som inte riktigt håller på allsvensk nivå. Fritzon, mukiibii, dogge mest tydligt av de som startade idag.

Triss:
3p. Ghoddos
2p. Sema
1p. Sotte
3
Gäst: Mats p skrev | 14 Maj 2018 - 19:57
När ÖFK har bollen går det så sakta så man tror klockorna ska stanna
5
 
Sök på fotbollz.se
   
  En något överraskande formtabell  
  av Haldo Jonsson | Igår - 22:51  
   
  Läs mer...  
 


 
  Aly Keita i högform - blev trissvinnare  
  av Haldo Jonsson | Igår - 10:58  
 

Bilden: Trissvinnaren Aly Keita. Foto: Jenny Åhgren

Anders Holgersson skrev i referatet mot BK Häcken:
-" I en match som säkert upplevs som relativt blek för Östersund, gör Aly Keita ännu en bra match och är skillnaden att Häcken inte har en större ledning i halvtid."


Fotbollsbrorsa tog täten

 
  Läs mer...  
 


 
  Varierande framgångar  
  av Haldo Jonsson | 22 Okt 2018 - 11:30  
 

 
  Läs mer...  
 


 
  Där rök Europaplatsen  
  av Agne Svärd | 21 Okt 2018 - 21:16  
 

 
  Läs mer...  
     
 
Nyhetsarkiv
21 Okt 2018 - 20:57 Matchreferat Häcken tog udden ur ÖFK
21 Okt 2018 - 20:25 ÖFK hade ingen Paulinho
21 Okt 2018 - 20:01 Stålbergs fem
21 Okt 2018 - 17:58 Se Paulinhos mål
21 Okt 2018 - 17:52 Matchens prestation
21 Okt 2018 - 17:51 Tankar av Lars Larsson
21 Okt 2018 - 14:45 Uppvärmning på Bravida Arena
21 Okt 2018 - 09:50 En annorlunda morgon hos ÖFK -supportrar
21 Okt 2018 - 09:23 Följ BK Häcken - ÖFK via fotbollz.se
21 Okt 2018 - 08:32 Inför matchen: BK Häcken - ÖFK
20 Okt 2018 - 12:25 Skyltfönster för Saman Ghoddos
19 Okt 2018 - 20:48 matchen mot Häcken
19 Okt 2018 - 10:56 Biljettrusning
18 Okt 2018 - 21:28 Kvalificerad Engelsman teknisk direktör i ÖFK ?
18 Okt 2018 - 11:12 Det kan inte bli bättre
17 Okt 2018 - 22:00 Landskampsspel
16 Okt 2018 - 22:56 Bilder från Sverige -Slovakien
16 Okt 2018 - 13:24 Landskamp på Friends Arena - Fotbollz.se är där
16 Okt 2018 - 10:51 Skynda långsamt
15 Okt 2018 - 16:22 Slutspurten startar
 
 
 
Herrar
av: Rolighetsministern | 22 Okt 2018 - 17:46
Hördu Lars Larsson! Om du inte flag