meny  
 
 
- Start
- Nyheter/Information
 
- Spelprogram/Referat
- Spelartruppen
- Statistik
- Hemmaarena
- Återblick -17
- Återblick -16
- Återblick -15
- Återblick -14
- Återblick -13
- Återblick -12
- Återblick -11
- Återblick -10
- Återblick -09
- Återblick -08
- Återblick -07
- Återblick -06
- Intervjuer
- Länkar
- Forum
 
- Kontakta oss
 
tabell Aktuell tabell   skytteliga Skytteliga
 
- Allsvenskan  Tabell
 
 
 
     
   
     
 ÖFK Nyheter
 
Välkommen till ÖFK Nyheter. Detta är en webbplats speciellt för alla som gillar ÖFK men även för andra intresserade. Avsikten med sidan är att den skall ha ett lättillgängligt och aktivt debattforum samt att Du bl a skall kunna läsa matchreferat, spelarinformation och intervjuer.
 
Senaste Matchen   Nästa Match
Östersunds FK Halmstad BK
0 0

Läs mer... Läs mer...
 
Karlstads BK Östersunds FK

2019-02-23 14:00
Tingvalla
 

 STARK INSATS AV 'NYA' ÖFK - VÄNDE OCH VANN MOT SERIELEDARNA
av Niclas Lidström
Publicerad 9 Jul 2018 - 22:22 Uppdaterad 11 Jul 2018 - 09:08

vs

Hammarby 1-2 (1-0) Mål av Tefaldet Tekie och Saman Ghoddos.

Nu med referat av Niclas Lidström och bilder av Sune Elmroth

Matchvinnaren Saman Ghoddos. Foto: Sune Elmroth21464 personer

Fågel, fisk eller mitt i mellan?
Ovissheten var ÖFK står var för många stor inför matchen på Tele 2 Arena.
Borta var två duktiga startspelare, borta var tränargeniet Potter.
Hur skulle ÖFK klara sig utan dessa pusselbitar? Inget är så tråkigt som ett pussel som inte går att lösa.
Skulle vi stå där med ett halvfärdigt pussel där de där viktiga bitarna i mitten, där själva huvudbilden brukar vara?
Skulle den här matchen ge något besked om vart ÖFK kommer att befinna sig i tabellen? Inte många räknade inför matchen att ÖFK skulle åka härifrån med tre poäng.
Douglas Bergqvist som mittback i en trebackslinja kändes så där i inledningen. Redan efter tre minuter kapade Douglas första Bajenspelaren. Nära gult kort redan där. Men Dennis Widgren gav ett bra understöd till trion där bak i ÖFK. På det hela taget kändes det tryggt, snyggt och som om inget hade hänt i klubben sedan uppehållet i Allsvenskan tog vid.


Hosam Aiesh hade redan tio minuter in på matchen lekstuga med grönvita försvaret, drog en spelare, gick framför nästa och tog sin in i straffområdet där han inte fick in bollen i mitten. Men redan där visade Hosam vilken spelare han kan bli i snar framtid.
ÖFK hade mest boll första halvan, Ghoddos skapade lägen och på något sätt fungerade lagbygget ÖFK.


31 minuter in i första halvleken kom lekstuga-Aiesh in med bollen mot Mensiro som var en stortå från att göra 1-0 till ÖFK.
Hörnan som kom på chansen var även den farlig.
Skapade inte Hammarby några lägen då undrar ni? Jodå, Hammarby hade två riktigt bra lägen i första halvleken och i båda lägen hade ÖFK tur som inte släppte in någon boll. Båda chanserna skapades när ÖFK-försvaret missuppfattade varandra. Ronald Mukiibi känns långsam och hänger inte med i svängarna. Sonko Sundberg känns mer naturlig, eller varför inte Widgren.


Men totalt sett ska ÖFK:s backar ha credit för hur de genomför matchen.
Bajen fick en frispark snett utanför ÖFK:s straffområde i 40:e minuten och då blev det kaos i straffområdet, ett kaos som slutade med 1-0 till hemmalaget genom en halvvolley av Björn Paulsen. Rättvist? Nja, kanske om man tittar till målchanserna som hemmalaget skapat, men spelmässigt inte alls rättvist.
Jag tycker nog ändå att ÖFK spelmässigt visade i den första halvleken att de hänger med och spelar riktigt bra.


Andra halvleken började med en dålig känsla för ÖFK:s del, spelövertaget från första halvleken för ÖFK var borta. ÖFK fick inte låna bollen och hade problem att
Brwa Nouri gick ut efter en tuff närkamp i 57:e minuten, han blev liggande länge och fick hjälp av planen. In för Nouri kom Jamie Hopcut och samtidigt bytte Mensiro och Curtis Edwards plats med varandra, ut med Mensiro och in med Edwards.
I och med skadan på Nouri hände något, plötsligt fick ÖFK hålla boll, precis som de gjorde framgångsrikt i första halvleken och ÖFK var på väg att hitta spelet från första halvleken.
Bara minuten efter skadan på Nouri kom så det som inte såg ut att vara någon riktig chans, Dennis slog en passning snett inåt bakåt till Tesfaldet Tekie och med vristen kvitteringen var ett faktum. Skottet såg inte så lurigt ut men det skruvade sig in i nätmaskorna och Johan Wiland hann inte reagera. Ett snyggt mål men kändes inte helt otagbart.
Men det skulle komma mera, i 61:a minuten, ÖFK med Hosam Aiesh kom på högerkanten och så kom den där bollen in mot straffområdet, snett inåt bakåt i och där står Saman Ghoddos och 2-1 till ÖFK ett faktum. Vi har sett det där passningarna förut och det är otroligt svårt för försvaret att rensa undan dessa bollar.
De drygt 500 ÖFK:arna på läktarna visste inte till sig av glädje och snacka om vändning i matchen.
Sista 20 minuterna av matchen blev en kamp mot klockan, Hammarby flyttade fram folk men det var inte förrän sista tio minuterna som Bajen fick hög press på ÖFK och det osade hett runt straffområdet gång på gång.
Det var dessutom rejält grinigt på slutet, flera gula kort delades ut men ÖFK höll undan och vann mot Hammarby med 2-1 och känslan är ändå att de gör det rättvist.

- Vi är väldigt glada förstås, vi började lite tveksamt och ändrade vårt spel flera gånger under matchen. På slutet i andra halvleken blev vi tillbaka tryckta och jag är otroligt stolt över sättet som vi genomför den här matchen, menar Ian Burchnall på presskonferensen efter matchen.

- Jag är enormt nöjd med segern. Saman Ghoddos var bra men på slutet var han trött. Efter 90 minuter såg det ut som han skulle behöva gå av men han fick nya krafter. Han fick rätt fria tyglar i den här matchen och gör det riktigt bra.
Några journalister ställde frågan om Ghoddos blir kvar i ÖFK ett tag till eller om han är på väg bort?
- Jag hoppas att han blir kvar länge. Han kommer att vara spelklar mot Malmö och sedan mot Trelleborg om jag inte hör något annat, menar tränare Ian.
Hur stora växlar ska vi då dra av den här segern?
- Det här är en bra start men det här var bara en match och nu fokuserar vi på Malmö-matchen. Idag gav vi ett besked om att vi ska vara med där uppe.

Niclas Lidström

Spelarbetyg
Trissen

3
Saman Ghoddos
Vilket spelgeni, vilken speluppfattning han har och vilket snyggt mål han gör. Att se Ghoddos spela fotboll är som att få gå in i en godisbutik gång på gång och samtidigt veta att man inte får hål i tänderna. En underbar känsla helt enkelt.

2
Tesfaldet Tekie
Äntligen lossnade det för Tekie. Äntligen fick han göra mål och vi får hoppas att det här är det som behövs för att det ska lossna på allvar för honom. Killen har så mycket fotboll i sig och han kan bli den spelare som ÖFK så väl behöver på mittfältet nu och i framtiden.

1
Tom Pettersson ger en trygghet bakåt som är så viktig för ÖFK. Hans polare, Sotte, må käka röda pölser i Köpenhamn (vilket han är värd förstås) men Pettersson är kvar och gör en bra insats.

 
14 Kommentarer:
Gäst: Jämngrått skrev | 11 Jul 2018 - 23:14
Det är sen gammalt.
Man kritiserar inte Kindberg eller Dennis här.
Då händer konstiga saker.
18
Gäst: Va? skrev | 11 Jul 2018 - 12:20
Vad händer om du skriver det, Hm?
0
Gäst: Silbersky skrev | 10 Jul 2018 - 22:12
Oförskämt och okunnigt Nylander...!!
6
Gäst: Suck skrev | 10 Jul 2018 - 19:44
@AIK
Sant men Hammarby var serieledare inför denna omgång, dessutom med en match mindre spelad än AIK.
1
Gäst: AIK skrev | 10 Jul 2018 - 14:49
AIK är väl serie ledare, även innan matchen
3
Gäst: Suck skrev | 10 Jul 2018 - 01:15
@Martin Nylander
Vi vinner alltså på bortaplan mot serieledarna och det enda du vill förmedla efter en sådan briljant prestation är att vi måste förstärka laget??? Det är f-n i mig rent ut sagt bedrövligt och fruktansvärt orättvist mot spelarna att vräka ur sig nåt sådant efter denna match.
33
Gäst: Mats skrev | 9 Jul 2018 - 23:04
Martin, kan du inte utveckla lite mer utifrån det du skriver? Hur tycker du matchbilden ska se ut på bortaplan mot serieledarna? På bänken fanns flera spelare som lika gärna kunnat tagit en plats i startelvan och det var första matchen med en ensam assisterande tränare. Brian har varit kvar i Danmark senaste veckan.

Självklart är ambitionen att det ska komma in nya spelare i truppen, har kommunicerat flera gånger. Ditt inlägg känns onyanserad och ej heller skrivet utifrån en helhetsbild.
23
Gäst: Gammelsosse skrev | 9 Jul 2018 - 22:38
Bara att gratulera, Ian, Brian och grabbarna till en utomordentligt bra prestation. När, under Potter, vände vi ett underläge till seger i allsvenskan?
28
Gäst: ÖFK;are skrev | 9 Jul 2018 - 22:22
En jävul att kapa ÖFK-spelare Nylander. Kan vara bra att ha Bergqvist/Mensiro i svåra bortamatcher. Det blir en bättre balans i laget då, inte bara lirare utan också grovjobbare som grisar till det som idag för Bajen!
Skall ÖFK behöva 4-6 st spelare till, vad behöver då Hammarby införskaffa 6-8 st eller.?
Vad glad över vinsten idag med krigare på plan!

22
Gäst: Hm skrev | 9 Jul 2018 - 21:36
Suverän insats. Onödigt mål att släppa in men ärligt talat hade hammarby knappt en chans till utöver den.

Aiesh och Tekie går från klarhet till klarhet. Man törs väl inte skriva vem som svek återigen dock.

Triss:
3p. Aiesh
2p. tekie
1p. Ghoddos

Hedersomnämnande till krigarna Gero, Mukibii och Tom P
11
Gäst: Martin Nylander skrev | 9 Jul 2018 - 20:58
Stark andra runda, men det saknas vissa karaktärer för att vi ska hänga med i toppen
6
Gäst: MrBradley skrev | 9 Jul 2018 - 20:57
Det kanske inte var så dåligt ändå. Blev ju iaf seger över serieledarna. Finns många väldigt bra spelare i ÖFK.
10
Gäst: Alrik8 skrev | 9 Jul 2018 - 20:04
En bra halvlek av ÖFK.
4
Gäst: Martin Nylander skrev | 9 Jul 2018 - 19:54
Saknas oroväckande mycket av dagens ÖFK. Ska man ta nästa steg i utvecklingen krävs 4-6 nya spelare, ett par backar (mittback samt högerback). Minst två yttrar som kan göra sina motståndare. Därutöver en bra bollvinnare på mitten.
7
 
Sök på fotbollz.se
   
  0-0 var okej men absolut inget mer  
  av Agne Svärd | Igår - 22:44  
 

 
  Läs mer...  
 


 
  Beröm till ÖFK  
  av Haldo Jonsson | Igår - 21:36  
 

 
  Läs mer...  
 


 
  Lugnande besked om Hosam Aiesh och Marco Weymans  
  av Haldo Jonsson | Igår - 21:15  
 

Bilden: Hosam Aiesh fortfarande kvar på plan. Foto: Thord-Erik Nilsson

Hosam Aiesh och Marco Weymans klev av i första halvlek. Nu ger ÖFK-läkaren Jan Hansson lugnande besked,
men varnar samtidigt för en bruten hand för Ludvig Fritzson

 
  Läs mer...  
 


 
  Tankar av Lars Larsson  
  av Lars Larsson Stockholm | Igår - 21:01  
 

Bild: Lars Larsson. Foto: privat

 
  Läs mer...  
     
 
Nyhetsarkiv
Igår - 20:55 Matchreferat Delad poäng mot Halmstad BK i Svenska cupens gruppspel!
Igår - 19:40 Skottdominans av Curtis Edwards
Igår - 19:37 Bilder från ÖFK - Halmstad
Igår - 19:35 ÖFK:s bästa målchans - se video
Igår - 15:08 Startelvan
Igår - 10:52 Följ ÖFK - Halmstad via fotbollz.se
15 Feb 2019 - 21:47 Det fanns en tid när vi inte hade något cupspel...
15 Feb 2019 - 19:36 Inför machen: ÖFK - Halmstad BK
15 Feb 2019 - 16:46 -'Det blir en svår utmaning'
14 Feb 2019 - 21:55 Bara Morrison kan avgöra sin egen framtid
14 Feb 2019 - 20:21 Ravel Morrison - en kanonvärvning
13 Feb 2019 - 22:20 ÖFK på utstakat spår
12 Feb 2019 - 21:04 Eirik Haugan har skrivit på för ÖFK
11 Feb 2019 - 19:05 En dag att minnas
10 Feb 2019 - 14:04 Ronald Mukiibi uppmärksammad!
9 Feb 2019 - 21:54 Saman Ghoddos kom igen
9 Feb 2019 - 17:31 ÖFK:s styrelse på väg att formas
8 Feb 2019 - 22:20 Här fick vi se mycket av det 'nya' ÖFK
8 Feb 2019 - 18:51 Se alla målen här
8 Feb 2019 - 17:25 Matchreferat ÖFK- FC Rostov 4-2 (1-1)
 
 
 
Herrar
av: Rolighetsministern | 31 Jan 2019 - 06:29
Det var så nära att Hopcutt hade sk