meny  
 
 
- Start
- Nyheter/Information
 
- Spelprogram/Referat
- Spelartruppen
- Statistik
- Hemmaarena
- Återblick -22
- Återblick -21
- Återblick -20
- Återblick -19
- Återblick -18
- Återblick -17
- Återblick -16
- Återblick -15
- Återblick -14
- Återblick -13
- Återblick -12
- Återblick -11
- Återblick -10
- Återblick -09
- Återblick -08
- Återblick -07
- Återblick -06
- Intervjuer
- Länkar
- Forum
 
- Kontakta oss
 
tabell Aktuell tabell   skytteliga Skytteliga
 
- Allsvenskan  Tabell
 
 
 
     
   
     
 

DEN HÄR MÖJLIGHETEN FÅR MAN INTE SÅ OFTA...
av Agne Svärd
Publicerad 16 Sep 2018 - 00:07 Uppdaterad 16 Sep 2018 - 00:09

2–0 mot Malmö FF efter en kvart. Det är en möjlighet som man inte får så många gånger.
Men det räckte inte för ÖFK den här gången. När domaren Johan Hamlin blåste eld upphör hade den skånska lag- och segermaskinen krånglat sig hemmalagets tidiga nacksving och kontrat till sig en poängseger.
Efter 1–2 (Göteborg), 1–2 (Sundsvall) och 1–2 (Örebro) kom nu 2–3, ÖFK:s fjärde raka förlust och enligt dom som har koll på statistiken är det ÖFK:s sämsta resultatsvit sedan 2010!

Nu tror jag vi inte ska ta det på så stort allvar. Då är då och nu är nu som vi numera säger om det mesta. Och definitivt är det så att vi pratar om olika nivåer om vi kollar åtta år tillbaka i tiden. Ja, inte bara nivåer, skilda världar är väl en bättre beskrivning.

ÖFK och Malmö FF brukar kunna bjuda på helt galna matcher, det här mötet blev ytterligare ett i raden. Åtminstone om man ser till den första halvan; tätt & intensivt, fyra mål, en rad ytterligare möjligheter samt två solklara straffsituationer (en åt vardera hållet) där domare Hamlin valde att fria. Och det var definitivt hemmalaget som bestämde utvecklingen. ÖFK:s höga press satte gästerna i stora bekymmer och redan efter 15 minuter stod det 2–0 på resultattavlan;
# 9:e min: ÖFK-attack till höger där bollen studsar både hit och dit (i Norge brukar man beskriva det som klabb och blabb...) innan Ludvig Fritzson står frispelad (från en Malmöfot) och trycker in 1–0 förbi MFF-keepern Johan Dahlin. Tillfällighetsmål, visst, men ingen kan klaga på Fritzsons distinkta och exakta avslut!
# 15:e min: Dino Islamovic tar hand om ett utspel från Aly Keita, lämnar över bollen till Tesfaldet Tekie som sticker in bollen bakom MFF:s högerförsvar. Hosam Aiesh vinner löpduellen mot Eric Larsson och lyfter in 2–0 via Johan Dahlins vänstra stolpe. Snabbt, effektivt – och snyggt.

Och det kunde ha blivit ännu mer; Aiesh hade ett par riktigt vassa avslut från strax utanför straffområdet precis ovanför Johan Dahlins målribba och Tekie sköt strax utanför från ungefär samma håll.
Malmö FF, som under Uwe Rösslers ledning gått fram som en slåttermaskin, såg både skakat och handlingsförlamat ut. Man befann sig i ett läge som definitivt kändes obekvämt.
Men en formationsändring, från typ 3-5-2 till en gammal hederlig 4-3-3-uppställning, skulle ge en helt ny matchbild. Plötsligt uppstod de ytor som Malmö behövde för att snabbt och enkelt såga sönder hemmalagets försvarsorganisation.
Och så small det två gånger på tre minuter bakom Aly Keita;
# 36:e min: Hemmalaget är väl samlat men kan trots det inte hålla ihop försvarslinjen, Douglas Bergqvist ger Sören Rierks möjligheten att både vända och skjuta från hett område mitt framför mål. Rieks träffar dåligt men tillräckligt för att passera Aly Keita, 2–1.
# 39:e min: ÖFK anfaller kontrollerat när Rewan Amin ska vända spelet från höger till vänster. Men den enkla passningen till Tom Pettersson får fel skruv och därmed också fel adress, MFF kontrar, hemmaförsvaret tappar orienteringen och en frispelad Marcus Antonsson trycker in kvitteringen 2–2.
Så snabbt går det att sticka hål på såväl motståndare som publik. Det blev syrefattigt på hela Jämtkraft arena.

Efter här och nu reste sig aldrig hemmalaget, ÖFK tog sig inte tillbaka in i matchen. I varje fall inte på riktigt. Efter tre raka förluster som bjudit på ett antal frågetecken kändes det som om en tappad 2–0-ledning, mot Malmö FF, var precis det sista som Ian Burchnalls gäng behövde.
Att det sedan skulle komma ett skånskt segermål (2–3 i den 57:e minuten, Sören Rieks igen) låg liksom i tangentens riktning. Det var Malmö som hade kvalitet i sina aktioner medan ÖFK tappade såväl mod som ork och precision.
När forceringen skulle komma hände i stort sett ingenting, anteckningarna i protokollet blev inte många den sista halvtimmen. Åtminstone inga av värde.

Några noteringar;
# Douglas Bergqvist ersatte avstängde Noah Sonko Sundberg i mittförsvaret. Det fungerade utmärkt men bara så länge ÖFK orkade hålla sin höga press. När MFF lyckades flytta upp sitt lag blev Bergqvist rejält avklädd och han var inblandad i alla tre baklängesmålen. Bergqvist hamnar helt enkelt på mellis alldeles för ofta i straffområdet. Men å andra sidan, det är inte alla dagar som man tvingas ta fighten med spelare av Markus Rosenbergs kaliber...

#Försvarslinjen i övrigt? Inte riktigt övertygande på någon position men man måste ta hänsyn till motståndet. Annars är man orättvis.

# Rewan Amin fungerade alldeles utmärkt i ”Nouri-rollen” och styrde utvecklingen på mittfältet ända fram till den olyckliga passningen som gav Malmös kvitteringsmål. Där och då försvann Amin mer eller mindre ur matchbilden.

# Tesfaldet Tekie hade en snygg genomskärare till Aiesh 2–0-mål men annars var hans passningsfot inte alls så välriktad som han skämt bort oss med.

# Curtis Edwards gjorde ett hästjobb i den hemmapress som tvingade MFF ned i skoskaften den första halvtimmen då han ”sprang bort” både Fouad Bachirou och Anders Christiansen. Briljerade också med några tekniska nummer och passningar medan tajmingen i skottfoten ser ut att vara bortblåst för tillfället.

# Mest glädjande i ÖFK den här kvällen; Dino Islamovic visade i första halvlek upp de kvaliteter som han lyckats dölja tidigare den här sommaren. Några nummer var av absolut högsta kvalitet. Tröttnade rejält i andra och borde ha fått kliva av lite tidigare.

# Även Ludvig Fritzson gjorde en bra första rond, dessutom belönad med ett mål. Men även han blev anonym efter paus.

# Mest uppmärksamhet får, som alltid, Hosam Aiesh. Men jag fortsätter att hävda; om Aiesh värderar sina möjligheter lite bättre skulle ÖFK ha ännu större nytta av honom. Aiesh är en oslipad diamant!

# Malmö FF ska man helst ha på deras egen planhalva. Offensivt har skåningarna så mycket kvalitet så att det räcker och blir över. Den uppfattningen har jag torgfört flera gånger tidigare den här säsongen och jag finner ingen anledning att ändra mig efter kvällens föreställning...

Till sist; det här har jag också skrivit förr och jag skriver det igen: ÖFK bjuder alltför ofta in sina motståndare genom att spela hem bollen till Aly Keita, helt i onödan. Malmö är bara det senaste i raden av lag för förstod att utnyttja den möjligheten.

 
 
 
Sök på fotbollz.se
   
  Mittfältaren Albin Sporrong åter till ÖFK  
  av Haldo Jonsson | Igår - 21:23  
 

Albin Sporrong. Foto: Thord - Eric Nilsson

 
  Läs mer...  
 


 
  Tråkigt, tråkigt - Mansour Sinyan långtidsskadad  
  av Haldo Jonsson | Igår - 20:41  
 

Mansour Sinyan. Foto: Thord-Eric Nilsson

 
  Läs mer...  
 


 
  Träning inför genrepet mot Skövde  
  av Haldo Jonsson | Igår - 17:52  
 

 
  Läs mer...  
 


 
  Företagsam ledning ger framgång  
  av Lars Larsson  | Igår - 10:46  
 

 
  Läs mer...  
     
 
Nyhetsarkiv
16 Mar 2024 - 15:48 Matchreferat ÖFK vann klart mot Gefle iF som inte hade mycket att sätta e
16 Mar 2024 - 14:13 Startelvan i dag
15 Mar 2024 - 16:13 Inför ÖFK - Gefle IF
14 Mar 2024 - 22:29 Några ord om kvällens positiva årsmöte
14 Mar 2024 - 10:20 Östersunds FK Elitfotboll AB har haft bolagsstämma
13 Mar 2024 - 20:47 Visst finns det godbitar i ÖFK:s trupp!
13 Mar 2024 - 11:10 Åsikt om att införa VAR
11 Mar 2024 - 21:59 Ska VAR införas i Superettan?
10 Mar 2024 - 16:16 Tränaren i Piteå IF Tomas Eriksson ger sin syn på matchen
9 Mar 2024 - 15:48 Matchreferat Effektivt ÖFK vann klart mot Piteå IF
9 Mar 2024 - 14:08 Startelvan i dag
8 Mar 2024 - 11:43 Match mot Piteå på lördag - flera spelare nu friska
7 Mar 2024 - 10:58 ÖFK har öppnat ett popup-ställe på Mittpunkten- i går var fo
6 Mar 2024 - 14:18 Rena sjukstugan i ÖFK - 10 spelare borta från dagens träning
6 Mar 2024 - 14:13 Välkommen satsning - Mittpunkten öppnar för biljettköp, säso
5 Mar 2024 - 17:19 Nu har ÖFK startat kulturprojektet för 2024
4 Mar 2024 - 22:47 Kan Jamie Hopcutt påverka att Curtis Edwards återkommer till
4 Mar 2024 - 21:11 Publiken återvänder till ÖFK:s matcher
4 Mar 2024 - 11:11 Urban Larsson blir ny fotbollskoordinator för utvecklingslag
2 Mar 2024 - 21:05 Bilder ÖFK - Landskrona
 
 
 
Herrar
av: Pman | 23 Feb 2024 - 09:31
Det tar olidlig lång tid att följa