meny  
 
 
- Start
- Nyheter/Information
 
- Spelprogram/Referat
- Spelartruppen
- Statistik
- Hemmaarena
- Återblick -18
- Återblick -17
- Återblick -16
- Återblick -15
- Återblick -14
- Återblick -13
- Återblick -12
- Återblick -11
- Återblick -10
- Återblick -09
- Återblick -08
- Återblick -07
- Återblick -06
- Intervjuer
- Länkar
- Forum
 
- Kontakta oss
 
tabell Aktuell tabell   skytteliga Skytteliga
 
- Allsvenskan  Tabell
 
 
 
     
   
     
 ÖFK Nyheter
 
Välkommen till ÖFK Nyheter. Detta är en webbplats speciellt för alla som gillar ÖFK men även för andra intresserade. Avsikten med sidan är att den skall ha ett lättillgängligt och aktivt debattforum samt att Du bl a skall kunna läsa matchreferat, spelarinformation och intervjuer.
 
Senaste Matchen   Nästa Match
Östersunds FK GIF Sundsvall
1 1

Läs mer... Läs mer...
 
Östersunds FK GIF Sundsvall

2019-06-20 17:30
Jämtkraft Arena
 

 UPPVISNING - ÖFK
av Lasse Granbacka
Publicerad 6 Okt 2018 - 17:48 

VS

Revanch för förlusten i våras!

ÖFK - Dalkurd FF 3-0 (2-0) Målskyttar Curtis Edwards, Jamie Hopcutt, Noa Sonko Sundberg

Nu med referat av Lasse Granbacka. Bilder och krönika kommer under kvällen!

Bilden: Trissvinnaren Jamie Hopcutt har just gjort mål: Foto: Daniela Wetter Hagström

.ÖFK HAR HAFT DET SVÅRT MOT DALKURD MEN IDAG LOSSNADE DET OCH MAN TOG 3 SÄKRA POÄNG OCH KAN TA STEG UPPÅT I TABELLEN.


Första halvlek
Stark inledning av Dalkurd första minuterna där ÖFK trycktes ned kring målområdet.
Efterhand lyckas ÖFK spela sig upp och första farligheten kom i minut 6 då Hosam Aiesh spelar fram Ludvig Fritzon till en farlighet där Dalkurds målvakt Sixten Mohlin kan tippa bollen till hörna från höger som bli resultatlös. Mer ÖFK nu och Hosam Aiesh blir helt fri i minut 7 efter fint pass av Dino Islamovic men Hosam Aiesh blåses av för offside.
I minut 13 får ÖFK ett fint frisparksläge några meter utanför Dalkurds målområde. Dino Islamovic lämnar över till Curtis Edwards som slår bollen rätt igenom Dalkurds försvar otagbart för Dalkurds målvakt och 1-0!
ÖFK fortsätter pressa Dalkurd hårt efter målet och slarv i Dalkurd öppnar för Jamie Hopcutt som kan slå in 2-0 i minut 13. Dåligt spel i Dalkurdsförsvar innan målet.
20 minuter in i matchen har ÖFK bra kontroll på matchen och Dalkurd får jaga boll.
Dino Islamovic har en bra chans i minut 25 efter bra spel av Jamie Hopcutt innan men utanför.
Dino Islamovic provar skott i minut 32 men på försvarare och till hörna.
Lågt tempo i matchen nu när det är 10 min kvar av första halvlek. Dalkurd tillbaka pressade och ÖFK snabbare i tanke och handling ute på plan. Aly Keita ut och bryter ett inlägg i minut 35. Har inte haft så mycket att göra så han behöver väl värma upp sig.
Publiken ville ha straff i minut 39 då Dino Islamovic rivs ned i Dalkurds målområde men domaren viftar avvisande.
Ludvig Fritzon är nära att komma fri i minut 40 då bollen studsar runt i Dalkurds målområde men
målvakten tar den.
Dalkurds farligaste chans kom i minut 42 efter hörna men Aly Keita kan boxa bort bollen.
Sista som händer är att Dino Islamovic nästan hinner före Sixten Mohlin på en långboll men han får bort bollen i sista stund.
2-0 i halvtid med mersmak och Dalkurd som nog måste göra något i halvtid ifall man ska ha någon chans i denna match. Ceesay en av dem bättre i Dalkurd i första och Aiesh och Edwards i ÖFK.

Andra halvlek
Dalkurd byter ut Kebba Ceesay mot f.d. ÖFK spelaren Andrew Stadler i starten av andra halvlek.
ÖFK startar med en 3 backlinje med Hosam Aiesh och Dino Islamovic på topp.
Den för dagen pigge Jamie Hopcutt provar skott från långt håll i minut 48 som går utanför men Dalkurd målvakten Sixten Mohlin såg ut att vara med på noterna och kunnat ta den ifall den gått mot mål. Fint framspelat av Dino Islamovic.
10 minuter in i andra halvlek så är det som i slutet av första halvlek att ÖFK styr matchen och Dalkurd har inte mycket till anfallsspel.
I minut 58 kommer Tom Pettersson upp fint på vänsterkanten och kan spela fram Dino Islamovic som provar skott men tas ned av Sixten Mohlin i målet.
Några bra minuter för Dalkurd efter ca 15 minuter i andra där man börjar få till ett organiserat spel men ÖFK försvarar sig bra
ÖFK byter in Frank Ahrin i minut 66 och ut går Ludvig Fritzon. Bytet görs nog för att få in mer energi i laget. Jamie Hopcutt kunde ha blivit tvåmålsskytt i minut 67 då han hade ett jätteläge som han bränner med ett skott strax utanför Dalkurds mål.
Lågt tempo nu i matchen och det är gåfotboll stundtals!
I minut 68 håller Aly Keita på att göra matchens blunder då han försöker dribbla i målområdet och ramlar men Dalkurds Eero Markkanen slår bollen i ribban. Där kunde det stått 2-1.
Böljande spel nu och i nästa anfall kommer Jamie Hopcutt och Dino Islamovic fri där Dino avslutar men Dalkurds målvakt kan fånga bollen.
Känns som om ÖFK försöker gå för 3-0 nu och Jamie Hopcutt rivs ned i Dalkurds målområde i minut 70 men domaren för dagen Andreas Ekberg viftar upp Jamie från marken.
15 minuter kvar av matchen och Dalkurd gör en bättre andra halvlek men har svårt att komma till riktiga avslut. Några byten i båda lagen bl.a. så bytts Dino Islamovic ut mot Patric Kpozo i minut 78.
Kan nog vara bra för spelet och resten av matchen att båda lagen gör några byten.
Jamie Hopcutt kommer i en snabb räd mot Dalkurd målet men rivs ned i minut 84 och Simon Strand varnas.
Den pigge Jamie Hopcutt provar skott igen som går till hörna i minut 87. Hörnan tas av Curtis Edwards och högst kommer Noah Sonko Sundberg och kan nicka in 3-0 och spiken i kistan för Dalkurd. Fortsatt ÖFK press i slutet av matchen och in kommer även Henrik Bellman i minut 89 och Dennis Widgren går ut. Henrik får då göra sina första minuter i ÖFK tröjan i allsvenskan och matchen slutar 3-0
Sammanfattning
Inte någon av ÖFK:s bättre matcher men spelschemat har varit tufft på sistone så segern och revanschen för förlusten i våras känns som viktigare. Bra med en period med återhämtning och träning då det är uppehåll i allsvenskan pga. av att landslaget har matcher.
På presskonferensen sa Dalkurds tränare Johan Sandahl att det var tufft då man startade bra men målen kom snabbt och det var ”gamnacke” resten av perioden. Man försökte prata ihop sig i pausen och inte fokusera så mycket på resultatet utan på spelet då man har fler tuffa matcher i slutet av serien.
Ian Burchnall sa att det var viktigt att man började bra och fick målen snabbt. Det hade varit en tuff period med många matcher men var nöjd med de 12p man spelat ihop de senaste 4 matcherna.
Man tappade ”energi” i andra halvlek men kändes som man ändå hade kontroll på matchen.
I Dalkurd gjorde de f.d. ÖFK spelarna Ammar Ahmed, Andrew Stadler tillsammans med Eero Markkanen en bra insats. Säsongens sämsta publiksiffra 5034 i allsvenskan för ÖFK.
I ÖFK vill jag framhålla Jamie Hopcutt som nog gör en av sina bästa matcher i höst, Noah Sonko Sundberg med en helgjuten insats med målet som kronan på verket och den klurige Curtis Edwards
som så många lag har svårt att få grepp på.

Triss:
1. Jamie Hopcutt 3p
2. Noah Sonko Sundberg 2p
3. Curtis Edwards 1 p

 
11 Kommentarer:
Gäst: Mh skrev | 8 Okt 2018 - 19:48
Jag var tveksam till Dino länge, men senaste matcherna har han visat att det finns potential. Blir mycket viktig för ÖFK. Ö.S kan ta och kolla lite klipp på Ghoddos som han dömt ut tidigare, levererar även i franska ligan! Oseriöst att såga en sådan spelare!
78
Gäst: Hm skrev | 7 Okt 2018 - 09:30
När det gäller hopcut så visar han återigen att han är fruktansvärt bra på Superettannivå. Det visade han även året vi gick upp. När han får mer tid på sig och motståndarna är långsamma och inte kommer in i press på honom så kan han verkligen skapa mycket oreda.

Synd att inte fler lag i allsvenskan håller dalkurdklass.
17
Gäst: Hm skrev | 7 Okt 2018 - 09:27
Tycker det är märkligt att ingen utom agne uppmärksammat Dennis insats. Tillsammans med hopcut öfks klart starkaste spelare i denna match. Men det måste också sägas att Dalkurd är heeeelt bedrövliga.

Given Triss:
3p. Hopcut
2p. Widgren
1p. Edwards
6
Gäst: Ö.s. skrev | 6 Okt 2018 - 17:01
Jag hatar inte Dino eller någon annan heller utan jag tycker det finns mycket i övrigt att önska när det gäller Dino och det står jag för.
0
Gäst: Erik skrev | 6 Okt 2018 - 15:31
Tycker att Dino visar större och större register för varje match.
Sen är han ingen superstjärna än såklart.

Men han är ju snabb, bra touch, bra target, jobbar riktigt bra.
Bara han blir en mer killer när han väl är i straffområdet så kommer
det lossna rejält för han.

Fritzon där emot...inte snabb, inte bra touch. Totalt ofarlig faktiskt
3
Gäst: Curva Middle skrev | 6 Okt 2018 - 12:33
Sluta att hata Öfks spelare. Tidigare är det Sema och Edwards. Nu är det även Dino. Sjukt.
Jag är glad att Dino nu har fått sitt genombrott. Han var en av de bästa spelarna i ÖFK. Curtis Edwards var fantastiskt. Kpozo även han bra.
2
Gäst: Pe skrev | 6 Okt 2018 - 11:29
Jag tycker att Islamovic gör många bra saker i denna match. Han löper rätt flera gånger, men får inte bollen. Han jobbar även ofta i defensiven. Jag är faktiskt lite bekymrad för att ÖFK nu alltför ofta inte slår de avgörande passningarna, utan vänder tillbaka spelet. Lite 2016 igen. Jag kan se lite tendenser hos flera spelare att inte riktigt fortsätta att ta löpningar när de inte fått bollen vid några tillfällen. Där kanske Islamovic har en svaghet, att humöret lite för lätt sätts ner. Nu när Sema är borta tycker jag att Kpozo ska få lite fler chanser, trots att han fortfarande är tämligen oslipad. Han gör dock oväntade saker, och vill gå mer rätt mot mål, med och utan boll. Vi supportrar har väldigt lätt att bedöma spel efter resultat, och resultat är absolut det viktigaste. Jag ser hellre ÖFK vinna med 1- 0 i en skitmatch, än att se dem spela 4- 4 efter ett fantastiskt spel. Men spelet vill jag bedöma efter hur det ser ut, inte efter resultat.
3
Gäst: Ö.s. skrev | 6 Okt 2018 - 11:18
Hopcut bra men Dino Islamovic återigen en slät figur.
1
Gäst: Lars skrev | 5 Okt 2018 - 22:40
ÖFK har aldrig spelat så bra. En bragd att komma tillbaka som man glort trots alla förluster av spelare och tränare
14
Gäst: Alrik8 skrev | 5 Okt 2018 - 21:43
Håller med dig Martin. Barcelonaspel helt igenom. Hopcutt var suverän. Med flyt hade han kunnat göra fyra mål
8
Gäst: Martin Nylander skrev | 5 Okt 2018 - 19:54
Fler halvlekar som dagens första👍👍👍👍
16
 
Sök på fotbollz.se
   
  GIF Sundsvall säljer sin målspruta Linus Hallenius  
  av Haldo Jonsson | Igår - 22:37  
 

Sannolikt ett måste för att klara elitlicensen i en svår ekonomisk siruation

 
  Läs mer...  
 


 
  Ronald Mukiibi kampar om plats till afrikanska mästerskapen  
  av Haldo Jonsson | Igår - 13:58  
 

  • Uppenbarligen nu fri från sin skada och är i full gång med att förbereda sig sig för African Cup of Nations
 
  Läs mer...  
 


 
  Härlig utmaning för ÖFK i Allsvenskan  
  av Haldo Jonsson | Igår - 11:44  
 

I sommar och höst kan vi förvänta oss fotbollsunderhållning av toppklass på Jämtkraft Arena. Alla topplagen i allsvenskan gästar ÖFK. Något för oss att se fram emot och för ÖFK en härlig utmaning.

Bilden: ÖFK - Djurgården i fjol. Jamie Hopcutt i full fart. Foto: Thord-Eric Nilsson

 
  Läs mer...  
 


 
  Ian Burcnall om hur han ser på talangerna i länet  
  av Haldo Jonsson | 16 Jun 2019 - 16:10  
 

Martin Nylander ställde en fråga

 
  Läs mer...  
     
 
Nyhetsarkiv
16 Jun 2019 - 11:30 Ny riktigt bra insats av Frank Ahrin
15 Jun 2019 - 09:23 Ett öppenhjärtligt samtal med Ian Burchnall
14 Jun 2019 - 15:29 SHAUN CONSTABLE LÄMNAR ÖFK
13 Jun 2019 - 23:16 Två yttrar jagas av ÖFK
13 Jun 2019 - 15:41 Trist för Gabriel Somi
13 Jun 2019 - 14:50 Mötet som avgör GIF Sundsvalls framtid: 'Vinna eller försvin
13 Jun 2019 - 11:49 FIFA- Utredning om Saman Ghoddos övergång
12 Jun 2019 - 11:13 Allt flera lag har dragit sig ur U-21 allsvenskan.
11 Jun 2019 - 16:43 Saman Ghoddos överlägset dyrast från ÖFK
11 Jun 2019 - 16:18 Anmälan om stadgebrott återkallas
11 Jun 2019 - 09:26 Kyle Macaulay en dold diamant som betytt mycket för ÖFK
9 Jun 2019 - 18:52 Om Frank Ahrin
9 Jun 2019 - 12:59 Fantasisiffror inom fotbollen
7 Jun 2019 - 22:59 En krabat med rätta generna och ÖFK-blod
7 Jun 2019 - 10:33 Legenden torbjörn nilssons tankar kring fotboll
7 Jun 2019 - 10:02 Thomas Poppler Isherwood missar truppen till EM U21?
6 Jun 2019 - 17:54 Hosam Aiesh värd minst 20 miljoner - säljs i sommar?
5 Jun 2019 - 19:59 Lars Larssons Tankar
5 Jun 2019 - 19:24 Jerrell Sellars fortfarande skadad
5 Jun 2019 - 12:27 ÖFK - GIF Sundsvall 20 juni kl 17.30 Träningsmatch