meny  
 
 
- Start
- Nyheter/Information
 
- Spelprogram/Referat
- Spelartruppen
- Statistik
- Hemmaarena
- Återblick -18
- Återblick -17
- Återblick -16
- Återblick -15
- Återblick -14
- Återblick -13
- Återblick -12
- Återblick -11
- Återblick -10
- Återblick -09
- Återblick -08
- Återblick -07
- Återblick -06
- Intervjuer
- Länkar
- Forum
 
- Kontakta oss
 
tabell Aktuell tabell   skytteliga Skytteliga
 
- Allsvenskan  Tabell
 
 
 
     
   
     
 ÖFK Nyheter
 
Välkommen till ÖFK Nyheter. Detta är en webbplats speciellt för alla som gillar ÖFK men även för andra intresserade. Avsikten med sidan är att den skall ha ett lättillgängligt och aktivt debattforum samt att Du bl a skall kunna läsa matchreferat, spelarinformation och intervjuer.
 
Senaste Matchen   Nästa Match
Östersunds FK IK Sirius
3 0

Läs mer... Läs mer...
 
Molde FK Östersunds FK

2019-03-24 13:00
Aker Stadium
 

 TIO ÅR MED HASSE THOR
av Haldo Jonsson
Publicerad 5 Jan 2019 - 19:33 Uppdaterad 5 Jan 2019 - 19:34

Skribenten och krönikören Hasse Thor berättar om sina intryck under sina 10 år med fotbollz.se

- Hela inramningen och gästernas inledande halvtimme var nåt av det häftigaste jag sett beträffande live idrott, skriver Hasse i intervjun

Bilden: Hasse Thor. Foto: Privat

Det är nu tio år sedan skribenten och krönikören Hasse Thor skrev sin första bokstav på fotbollz.se. Hasse är den som varit med längst av alla skribenter och det är lika länge som sajten har funnits. I somras firade fotbollz.se tio år.

Ödmjuke och alltid vänlige Hasse är inte någon vän av stora ord, men med sitt sjungande bildspråk framför Hasse sina tankar i skriftlig form på ett målande, lättläst och träffsäkert sätt.

Här nedan presenterar fotbollz.se en mailintervju med Hasse om en del av hans upplevelser ihop med fotbollz.se och sina läsare.Du var den förste av alla jag ringde och frågade om du ville skriva referat på fotbollz.se. Visste du då om att fotbollz.se fanns?

- Jag hade läst en artikel om en ny sida på internet som skulle handla om lokal fotboll och blev intresserad. Hade tillbringar 36 år på ÖP-Sportens “reservbänk” först enbart refererande Brunflos nyuppflyttade div 4-lag. Det var kul och tydligen uppskattat så jag avancerade efter hand i seriesystemet och fick skriva om all möjlig idrott. Motorsport var ju inte min grej, har stora problem att få i gång gräsklipparen, men att få intervjua “Posa” Sirenius förlät det mesta.


Funderade du mycket innan du bestämde dig?

- Egentligen inte, ett annorlunda medium med en helt annan kontakt med med dom eventuella läsarna.


Vad var det som gjorde att du accepterade?

- Sporten i lokaltidningarna var i en brytningstid, redaktionerna skulle slås ihop och jag förstod att många frilansare skulle bli överflödiga. Sen slutade telefonen att ringa så det gjorde sig så att säga självt. Men det var under alla år ett skönt gäng på ÖP-Sporten med altmeister Thord Eric i spetsen. Många rutinerade tips också hur man med små medel kunde förfina texten.


Har fotbollz.se blivit som du trodde?

Fotbollz.se var för mej då ett “blankt papper” om jag skall vara ärlig. Men det pappret har ju verkligen fyllts till bredden genom åren. Besöksfrekvensen har ju varit helt enorm och allt mer gedigen fotbollskunskap har kommit i dagen både i stort och smått. Sen öppnar ju den typ av olika forum som finns, inlägg som inte alltid är så trevliga att ta del av. Mina egna alster har ju synats en del men har man inte alltför “ömma fötter” är det inga problem.


Hur har tiden med fotbollz.se varit?

- Enbart positivt, det har varit kul att på nära håll följa utvecklingen i ÖFK, alla spelare man tagit till sitt hjärta för speciella egenskaper. Sen har det pratas mycket fotboll på”Arenan” och det är ju alltid trevligt.


Du har varit med längst som skribent i fotbollz.se. Du firar tio år. Dina referat har blivit bättre och bättre? Du måste fortfarande ha samma tåga och intresse kvar?

- Tack, det var snällt. Jag försöker att köra på som vanligt, sen med ålderns rätt börjar ju närminnet att spela lite spratt men då är det ju tur att det finns kollegor intill att stödja sig på.


Tycker du det är roligt att skriva?

- Jag är till min läggning en relativt blyg person men i skrift flödar det på rätt bra. Att skriva uppsats i skolan var det inte många som gillade, jag älskade det.


Vilket referat eller match minns du mest?

- Av sportsliga skäl matchen hemma i Euro-League mot Arsenal 15 februari förra året. Hela inramningen och gästernas inledande halvtimme var nåt av det häftigaste jag sett beträffande live idrott. Ett fullständigt osannolikt passningstempo enligt mitt sätt att se det. Många tyckte att ÖFK var för passiva men dom hann helt enkelt inte uträtta nåt av värde. Referaten i övrigt är svåra att rangordna, det har varit alla möjliga känslor som har kommit till uttryck.


Tror du fotbollz.se har någon betydelse för intresset för fotboll?

- Absolut, det finns mycket material på sajten som man inte hittar nån annanstans. Det är viktigt att alla får komma till tals, även i det lilla. Det är dessutom kul när okända kommer fram och kommenterar vad man skrivit.


Du har även refererat internationella matcher och flera allsvenska. Du har mött mycket pressfolk. Har du träffat någon färgstark eller känd reporter på pressläktaren?

- I takt med att ÖFK avancerat i seriesystemet har ju också media intresset förändrats. Det har varit kul att på nära håll studera hur dom riktiga proffsen jobbar. En höjdare för egen del var att få ta en selfie med C More kommentatorn Åke Unger, en favorit ända sen han refererade Mike Tyson m.fl. på TV 1000 tillsammans med norske f.d. tungviktsmästaren Steffen Tangstad, Åke Unger har stor kunnighet och fin känsla för den språkliga behandlingen.


Foto: Hasse Thor

Selfie Jag och UngerAnders Svensson o Niklas Jarenlind, Eurosport. Anders, sambons favorit


Anteckningar, i den numera så gott som digitaliserade sportskrivarvärlden känns pennan och papperet ändå tryggastAckreditering Galatasaray

Line up ÖFK - Arsenal


Line up ÖFK - ArsenalSelfie Jag

 
5 Kommentarer:
Gäst: Lars k skrev | 8 Jan 2019 - 08:30
Denne man har länge fått härja fritt för länge i forumet med sina konstiga åsikter. Han skulle ha stoppats. Klagar på allt och alla och tror han är bäst. Att göra ner folk som skriver här är omdömeslöst. Alla gör sitt bästa och så lätt att få tag på folk som skriver är det nog inte. Skriv själv Ö. S. Du som kan så bra
8
Gäst: Haha skrev | 6 Jan 2019 - 10:55
Du är väl nästan den mest frekventa skribenten på Fotbollz ö.s.!?! Den enda skillnaden är att det fortfarande finns en del som inte vet vem du är. Så "vi och ni" är knappast gångbart för dig. Du är, tror jag, välkommen att bli ett fullständigt vi.
13
Gäst: Ö.s. skrev | 6 Jan 2019 - 07:55
Ha ha, här ska alla tycka lika att det är en bra skribent! Jag trodde Fotbollz står för öppenhet och yttrandefrihet!? Ni börjar likna mittmedia och godkänner och publicerar det som gynnar er själva. Hur känns det att bli jämförda med gammalmedia?
1
Gäst: Gammelsosse skrev | 5 Jan 2019 - 22:53
Jag ser fram emot fortsatt trevlig läsning av Hasse Thor, minst 10 år till.
16
Gäst: Lars k skrev | 5 Jan 2019 - 21:24
Alltid intressant och givande att läsa dina referat
15
 
Sök på fotbollz.se
   
  Notiser från forumet  
  av Haldo Jonsson - Pman- Martin Nylander | Igår - 20:01  
 


Det är irriterande med UG’s och ÖP’s effektsökeri med lösryckta rykten, insinuationer och obekräftade siffror. Vänta och se!

 
  Läs mer...  
 


 
  Sotirios Papagiannopoulos  
  av Haldo Jonsson | Igår - 19:44  
 

Foto: Haldo Jonsson

 
  Läs mer...  
 


 
  Daniel Kindberg svarar  
  av Haldo Jonsson | Igår - 14:03  
 


Allvarliga faktafel i Uppdrag Gransknings program om Östersunds FK och om Daniel Kindberg

 
  Läs mer...  
 


 
  Kommentarer från ÖFK  
  av Haldo Jonsson | Igår - 10:29  
 

ÖFK ger sin syn och svarar på påståenden från Uppdrag Granskning.

 
  Läs mer...  
     
 
Nyhetsarkiv
18 Mar 2019 - 22:24 Ante Strängbys Fack stämmer kommunen
18 Mar 2019 - 22:23 Graham Potter nära knall
17 Mar 2019 - 22:52 Sotirios Papagiannopoulos chans
17 Mar 2019 - 19:17 Ante Strängby svarar
17 Mar 2019 - 19:12 Aly Keita på nya landskampsuppdrag
16 Mar 2019 - 21:37 Bussresa med Falkarna till allsvenska premiären mot AIK
16 Mar 2019 - 14:56 Graham Potter saknar ÖFK och Sverige
15 Mar 2019 - 15:41 KICK-OFF av årets ÖFK-liga
14 Mar 2019 - 23:19 Årsmötet i kväll och 1997
14 Mar 2019 - 23:19 Nya styrelsen i ÖFK
14 Mar 2019 - 10:14 Vinst för ÖFK i träningsmatch på Jämtkraft Arena
13 Mar 2019 - 19:55 Thomas Isherwood uttagen till U 21 landslaget
13 Mar 2019 - 13:21 Glad Ken Sema idag
12 Mar 2019 - 19:49 Lars Larssons Tankar
12 Mar 2019 - 12:44 Fortfarande skadeproblem för Simon Kroon
12 Mar 2019 - 09:56 En dålig sida av Östersunds kommun
11 Mar 2019 - 16:33 Utgående kontrakt
10 Mar 2019 - 23:12 Chelsea igen?
10 Mar 2019 - 18:53 Ett mål denna vecka
8 Mar 2019 - 20:01 Stor Internationell rutin i ÖFK
 
 
 
Herrar
av: Rolighetsministern | 24 Feb 2019 - 23:30
Färjestad var och scoutade Dogge ig