meny  
 
 
- Start
- Nyheter/Information
 
- Spelprogram/Referat
- Spelartruppen
- Statistik
- Hemmaarena
- Återblick -22
- Återblick -21
- Återblick -20
- Återblick -19
- Återblick -18
- Återblick -17
- Återblick -16
- Återblick -15
- Återblick -14
- Återblick -13
- Återblick -12
- Återblick -11
- Återblick -10
- Återblick -09
- Återblick -08
- Återblick -07
- Återblick -06
- Intervjuer
- Länkar
- Forum
 
- Kontakta oss
 
tabell Aktuell tabell   skytteliga Skytteliga
 
- Allsvenskan  Tabell
 
 
 
     
   
     
 

ÖFK OCH MALMÖ FF:S BÄSTA VÄRVNINGAR?
av Haldo Jonsson
Publicerad 12 Apr 2019 - 10:12 Uppdaterad 12 Apr 2019 - 10:14

En bedömning som är grundad på subjektivitet

Att redan nu utse vilken som är ett lags bästa värvningarna är som att ge sig ut på hal is. Det blir givetvis en bedömning som är grundad på subjektivitet. Om en spelare skall lyckas är det inte bara hans talang och förmåga som blir viktig. Det beror på många andra faktorer, såsom trivsel, tränare, medspelare, taktik och spelsätt och mycket mera. Vi kans e det som en kul grej med att visst allvar.


Det blir först efter ett tiotal matcher vi kan börja dra slutsatser. Tränaren Sören Åkeby framhöll att det är efter tio matcher som allsvenskan har stabiliserats
.


Sportexpressen

Malmö FF

2. Erdal Rakip

Position: Mittfältare

Från: Benfica Till: Malmö FF

19. Anel Ahmedhodzic

Position: Försvarare

Från: Nottinghem Forest Till: Malmö FF



ÖFK

6. Ravel Morrison

Position: Mittfältare

Från: Lazio Till: Östersunds FK


18. Charlie Colkett

Position: Mittfältare

Från: Chelsea Till: Östersunds FK

28. Thomas Isherwood

Position: Försvarare

Från: Bradford City Till: Östersunds FK




Fotbollskanalen:

Malmö FF
1. Jo Inge Berget, 28, mittfältare/forward - från New York City till Malmö
Kommentar: Norrmannen var en toppspelare i allsvenskan under sin förra sejour i MFF. Ett riktigt statement av de himmelsblå att landa Berget. Poängspelare med en löpkapacitet som kan slita sönder motstånd och göra medspelare bättre. Kan användas på många olika sätt.


6. Erdal Rakip, 23, mittfältare - från Benfica till Malmö
Kommentar: Klasspelare i allsvenskan. Men när kan han nå toppformen efter ett år utan speltid? Kommer han klara av att ta en startplats direkt i ett stjärnspäckat MFF?



ÖFK
16. Ravel Morrison, 26, mittfältare - från Lazio till Östersund
Kommentar: Den tidigare jättetalangen hoppas hitta ro i Östersund. Kan ta allsvenskan med storm om allt klaffar. Sitter bara på ett kontrakt fram till sommaren och jagar fortfarande genombrottet som alla förväntat sig av honom.


23. Charlie Colkett, 22, mittfältare - från Chelsea till Östersund
Kommentar: Har setts som en stor talang i England tidigare men aldrig fått ett riktigt genombrott på seniornivå. Kanske passar allsvenskan bättre än League One och League Two för Colkett?




Sportbladet

Malmö FF

1. Jo Inge Berget, 28
Position: Mittfältare/Anfallare

Från: New York City FC Till: Malmö FF

▪▪

Man kan prata i en evighet om att Malmö FF redan har en stark trupp. Att Jo Inge Berget bara blir ett slags dekadent tillskott – marsipanrosen högt upp på gräddtårtan – men jag jag tycker att sånt snack blir missriktat. Norrmannen är helt enkelt för... bra för den typen av diskussioner. Skitsamma om det innebär att MFF därmed har ett överskott av stjärnor. Får man chansen att värva in Berget på free transfer så måste man ta den. Få spelare är så flexibla som maratonmannen. Han har visat upp en oöverträffad arbetskapacitet i Europaspelet men kan också kombinera det med ett målsinne och en teknisk nivå som stundtals är överlägsen i allsvenskan. Berget kan i princip spela på alla positioner i MFF:s formation bortsett från rollen som målvakt eller mittback. Det känns som att hans tempostarka kropp är skapad för att ha Uwe Rösler som tränare.
+++++
-värvning


3. Erdal Rakip, 22
Position: Mittfältare.

Från: Benfica Till: Malmö FF

▪▪ Knep fyra SM-guld under sina fem första A-lagssäsonger med Malmö FF. Det sista året, 2017, var han en av lagets främsta poängplockare och bidrog med avgörande mål mest hela tiden tack vare sin kluriga avslutsfot. En perfekt värning av flera olika skäl. Erdal Rakip är en egen produkt och viktig symbol för staden Malmö. Han är också en extremt flexibel mittfältare som kan vara centrerande ytter, löpstark innermittfältare eller offensiv spelfördelare. Utmärkt för Uwe Rösler som gärna ställer upp med tre centrala mittfältare lite oavsett vilken formation tysken använder. Stärker en redan överjävligt stark trupp.


41. Anel Ahmedhodzic, 19
Position: Mittback

Från: Nottingham Forest Till: Malmö FF

▪▪ De har ju redan Hugo Andersson? Det tänkte nog de allra flesta när det började ryktas om en återkomst för forne MFF-talangen Anel Ahmedhodzic som härdats i England de senaste åren. Det verkar dock som att MFF-ledningen håller Ahmedhodzic något högre i rankningen än den (också mycket talangfulle) Andersson. Snabb, stark och med en utmärkt attityd. Det är den typen av vitsord som 19-åringen kommer hem med. Smart affär av MFF som får hem en egen produkt som inom kort för kunna utmana om en plats i startelvan, med tanke på att Rösler ofta ställer upp med tre mittbackar.



ÖFK

8. Ravel Morrison, 26
Position: Mittfältare.

Från: Lazio Till: Östersunds FK

▪▪ Om man är en av 00-talets största löften i en Premier League-miljö så är det förstås ingen i allsvenskan som kan hävda sig mot Morrison vad gäller ren grundtalang. 26-åringen har haft stora problem under sin karriär, men är inte typen som aldrig hävdat sig i seniora sammanhang. Morrison behärskar alla typer av centrala mittfältsroller och kan också fungera som släpande anfallare om andan faller på. En magisk passningsspelare som kan hantera ett tempo och en intensitet som vida överstiger det normala här i Sverige. Dessutom behärskar Morrison ett driv med bollen som ingen annan allsvensk spelare.

Frågan är bara... är han mentalt och fysiskt redo att visa upp sin begåvning? Det är ingalunda självklart och allt hänger förstås på Östersunds förmåga att entusiasmera och erbjuda en trygg miljö för den erkänt strulige spelaren. Ännu är inte affären officiell, men alla inblandade räknar med att Morrison blir helt klar inom kort.


28. Charlie Colkett, 22
Position: Mittfältare

Från: Shewsbury Till: Östersunds FK

▪▪ För högt? Kanske. Men Charlie Colkett har glimrande (ungdoms)meriter. Lagkapten i det Chelsea som vann prestigefyllda Uefa Youth Champions League 2016 och en av klubbens mest lovande talanger med mängder av ungdomslandskamper. Som senior har han framför allt meriter från utlåningar i League One, vilket är tredjedivsionen i England. Har dock imponerat stort på lagkamraterna under sin inledande tid i ÖFK och sägs besitta ett spelsinne som få andra. Kan tillsammans med Tekie, Edwards och Morrison bilda ett synnerligen intressant mittfält


35. Alhaji Gero, 25
Position: Anfallare.

Från: Esteghlal Till: Östersunds FK

▪▪ Nigerianen är en mycket underskattad anfallare av ett enkelt skäl: han gör väldigt få mål för att vara forward. Men Alhaji Gero har så många andra styrkor. Får han spela som en slags defensiv forward/targetanfallare med offensiva ess runt omkring sig så är han extremt nyttig. Höll undan för mäktiga europeiska backar under ÖFK:s Europa League-äventyr som om de vore skolbarn.


42. Isak Ssewankambo, 23
Position: Högerback/central mittfältare

Från: Molde Till: Östersunds FK

Är inte riktigt hajpad längre efter sin halvt misslyckade sejour i Malmö FF våren 2018. Men med rätt omgivning, och rätt förtroende från sin tränare, kan Isak Ssewankambo fortfarande explodera. Mycket dynamisk mittfältare som kan spela på nästan samtliga positioner i såväl backlinje som på mittfältet. Kraftfull och kan täcka stora ytor, men saknar möjligen vissa tekniska aspekter i spelet.


49. Thomas Isherwood, 21
Position: Försvarare.

Från: Bradford City Till: Östersunds FK

▪▪ Före detta supertalang som åkte på en slags turné mellan de allsvenska klubbarna under försäsongen. En lång och bastant mittback som aldrig visat något på seniornivå. Mycket tyder på att Isherwood behöver en ganska lång startsträcka innan han kan leverera i allsvenskan, men visst är det en intressant spelare.

 
 
 
Sök på fotbollz.se
   
  Följ ÖFK - Örgryte IS via fotbollz.se  
  av Haldo Jonsson | Idag - 14:06  
 

Fotbollsfolkets egen sajt fotbollz.se ger alla läsare info genom referat, bilder, matchens prestation och överraskning, statistik och krönika från matchen. Du kan skriva och läsa i forumet och om vad andra tycker om matchen.

Fotbollz.se har fem medarbetar som bevakar matchen.

Glöm inte Hos Andreas tipset. Vinn luncher!

 
  Läs mer...  
 


 
  Två nya i anfallet kan sätta fart på ÖFK mot Örgryte.  
  av Haldo Jonsson | Igår - 18:41  
 

Rapport från senaste öppna träningen

 
  Läs mer...  
 


 
  Var lugn poängen kommer - ÖFK är ofta trögstartade på våren  
  av Haldo Jonsson | Igår - 10:57  
 

Fotbollz.se kan bevisa

 
  Läs mer...  
 


 
  Kan nye forwarden Quimi Ordónez vara lösningen mot Örgryte ?  
  av Haldo Jonsson | 16 Apr 2024 - 21:04  
 

Myroslav Mazur gör 2-0 i 76:e minuten i fjolårets hemmamatch mot Örgryte. Matchen slutade med vinst för ÖFK md 2-1. Foto: Thord- Eric Nilsson

 
  Läs mer...  
     
 
Nyhetsarkiv
16 Apr 2024 - 09:42 Träningstider denna vecka
15 Apr 2024 - 11:25 Dominanten i försvaret - Ali Suljic - blev Trissvinnare
14 Apr 2024 - 21:55 Före detta ÖFK- forwarden Dino Islamovic allsvensk igen
13 Apr 2024 - 21:35 Här vann ÖFK
13 Apr 2024 - 21:13 Matchens prestation
13 Apr 2024 - 19:12 Matchreferat Seg första halvlek och bra andra men målen uteblev
13 Apr 2024 - 19:04 Matchens överraskning
13 Apr 2024 - 16:51 Från uruselt till halvdant
13 Apr 2024 - 14:06 Startelvan
13 Apr 2024 - 07:03 Inför matchen: Varbergs BOIS - ÖFK
12 Apr 2024 - 18:36 Vi har bra förberedda spelare med gott sinnelag som ser fram
12 Apr 2024 - 10:20 Följ Varbergs BoIS - ÖFK via fotbollz.se
10 Apr 2024 - 11:41 ÖFK har löst anpassningen till gräs på ett utmärkt sätt
8 Apr 2024 - 21:26 En trevlig stund vid Västra Station och en hälsning till läs
8 Apr 2024 - 21:22 Han bidrog starkt till vinsten mot Trelleborg - Yannick Adjo
8 Apr 2024 - 21:21 Korta nyheter - Om före detta ÖFK-aren Henrik Bellman
8 Apr 2024 - 20:54 Albin Sporrong skadad.
7 Apr 2024 - 17:05 ÖFK - Trelleborg 1-0 (0-0)
6 Apr 2024 - 23:07 Första trepoängaren efter en helt annan prestation!
6 Apr 2024 - 18:36 Matchreferat ÖFK - Trelleborg 1-0 (0-0)
 
 
 
Herrar
av: Clement | 14 Apr 2024 - 03:48
HejJag vill bara hälsa att det finn