meny  
 
 
- Start
- Nyheter/Information
 
- Spelprogram/Referat
- Spelartruppen
- Statistik
- Hemmaarena
- Återblick -18
- Återblick -17
- Återblick -16
- Återblick -15
- Återblick -14
- Återblick -13
- Återblick -12
- Återblick -11
- Återblick -10
- Återblick -09
- Återblick -08
- Återblick -07
- Återblick -06
- Intervjuer
- Länkar
- Forum
 
- Kontakta oss
 
tabell Aktuell tabell   skytteliga Skytteliga
 
- Allsvenskan  Tabell
 
 
 
     
   
     
 ÖFK Nyheter
 
Välkommen till ÖFK Nyheter. Detta är en webbplats speciellt för alla som gillar ÖFK men även för andra intresserade. Avsikten med sidan är att den skall ha ett lättillgängligt och aktivt debattforum samt att Du bl a skall kunna läsa matchreferat, spelarinformation och intervjuer.
 
Senaste Matchen   Nästa Match
Östersunds FK GIF Sundsvall
1 1

Läs mer... Läs mer...
 
Östersunds FK GIF Sundsvall

2019-06-20 17:30
Jämtkraft Arena
 

 ÖFK OCH MALMÖ FF:S BÄSTA VÄRVNINGAR?
av Haldo Jonsson
Publicerad 12 Apr 2019 - 10:12 Uppdaterad 12 Apr 2019 - 10:14

En bedömning som är grundad på subjektivitet

Att redan nu utse vilken som är ett lags bästa värvningarna är som att ge sig ut på hal is. Det blir givetvis en bedömning som är grundad på subjektivitet. Om en spelare skall lyckas är det inte bara hans talang och förmåga som blir viktig. Det beror på många andra faktorer, såsom trivsel, tränare, medspelare, taktik och spelsätt och mycket mera. Vi kans e det som en kul grej med att visst allvar.


Det blir först efter ett tiotal matcher vi kan börja dra slutsatser. Tränaren Sören Åkeby framhöll att det är efter tio matcher som allsvenskan har stabiliserats
.


Sportexpressen

Malmö FF

2. Erdal Rakip

Position: Mittfältare

Från: Benfica Till: Malmö FF

19. Anel Ahmedhodzic

Position: Försvarare

Från: Nottinghem Forest Till: Malmö FFÖFK

6. Ravel Morrison

Position: Mittfältare

Från: Lazio Till: Östersunds FK


18. Charlie Colkett

Position: Mittfältare

Från: Chelsea Till: Östersunds FK

28. Thomas Isherwood

Position: Försvarare

Från: Bradford City Till: Östersunds FK
Fotbollskanalen:

Malmö FF
1. Jo Inge Berget, 28, mittfältare/forward - från New York City till Malmö
Kommentar: Norrmannen var en toppspelare i allsvenskan under sin förra sejour i MFF. Ett riktigt statement av de himmelsblå att landa Berget. Poängspelare med en löpkapacitet som kan slita sönder motstånd och göra medspelare bättre. Kan användas på många olika sätt.


6. Erdal Rakip, 23, mittfältare - från Benfica till Malmö
Kommentar: Klasspelare i allsvenskan. Men när kan han nå toppformen efter ett år utan speltid? Kommer han klara av att ta en startplats direkt i ett stjärnspäckat MFF?ÖFK
16. Ravel Morrison, 26, mittfältare - från Lazio till Östersund
Kommentar: Den tidigare jättetalangen hoppas hitta ro i Östersund. Kan ta allsvenskan med storm om allt klaffar. Sitter bara på ett kontrakt fram till sommaren och jagar fortfarande genombrottet som alla förväntat sig av honom.


23. Charlie Colkett, 22, mittfältare - från Chelsea till Östersund
Kommentar: Har setts som en stor talang i England tidigare men aldrig fått ett riktigt genombrott på seniornivå. Kanske passar allsvenskan bättre än League One och League Two för Colkett?
Sportbladet

Malmö FF

1. Jo Inge Berget, 28
Position: Mittfältare/Anfallare

Från: New York City FC Till: Malmö FF

▪▪

Man kan prata i en evighet om att Malmö FF redan har en stark trupp. Att Jo Inge Berget bara blir ett slags dekadent tillskott – marsipanrosen högt upp på gräddtårtan – men jag jag tycker att sånt snack blir missriktat. Norrmannen är helt enkelt för... bra för den typen av diskussioner. Skitsamma om det innebär att MFF därmed har ett överskott av stjärnor. Får man chansen att värva in Berget på free transfer så måste man ta den. Få spelare är så flexibla som maratonmannen. Han har visat upp en oöverträffad arbetskapacitet i Europaspelet men kan också kombinera det med ett målsinne och en teknisk nivå som stundtals är överlägsen i allsvenskan. Berget kan i princip spela på alla positioner i MFF:s formation bortsett från rollen som målvakt eller mittback. Det känns som att hans tempostarka kropp är skapad för att ha Uwe Rösler som tränare.
+++++
-värvning


3. Erdal Rakip, 22
Position: Mittfältare.

Från: Benfica Till: Malmö FF

▪▪ Knep fyra SM-guld under sina fem första A-lagssäsonger med Malmö FF. Det sista året, 2017, var han en av lagets främsta poängplockare och bidrog med avgörande mål mest hela tiden tack vare sin kluriga avslutsfot. En perfekt värning av flera olika skäl. Erdal Rakip är en egen produkt och viktig symbol för staden Malmö. Han är också en extremt flexibel mittfältare som kan vara centrerande ytter, löpstark innermittfältare eller offensiv spelfördelare. Utmärkt för Uwe Rösler som gärna ställer upp med tre centrala mittfältare lite oavsett vilken formation tysken använder. Stärker en redan överjävligt stark trupp.


41. Anel Ahmedhodzic, 19
Position: Mittback

Från: Nottingham Forest Till: Malmö FF

▪▪ De har ju redan Hugo Andersson? Det tänkte nog de allra flesta när det började ryktas om en återkomst för forne MFF-talangen Anel Ahmedhodzic som härdats i England de senaste åren. Det verkar dock som att MFF-ledningen håller Ahmedhodzic något högre i rankningen än den (också mycket talangfulle) Andersson. Snabb, stark och med en utmärkt attityd. Det är den typen av vitsord som 19-åringen kommer hem med. Smart affär av MFF som får hem en egen produkt som inom kort för kunna utmana om en plats i startelvan, med tanke på att Rösler ofta ställer upp med tre mittbackar.ÖFK

8. Ravel Morrison, 26
Position: Mittfältare.

Från: Lazio Till: Östersunds FK

▪▪ Om man är en av 00-talets största löften i en Premier League-miljö så är det förstås ingen i allsvenskan som kan hävda sig mot Morrison vad gäller ren grundtalang. 26-åringen har haft stora problem under sin karriär, men är inte typen som aldrig hävdat sig i seniora sammanhang. Morrison behärskar alla typer av centrala mittfältsroller och kan också fungera som släpande anfallare om andan faller på. En magisk passningsspelare som kan hantera ett tempo och en intensitet som vida överstiger det normala här i Sverige. Dessutom behärskar Morrison ett driv med bollen som ingen annan allsvensk spelare.

Frågan är bara... är han mentalt och fysiskt redo att visa upp sin begåvning? Det är ingalunda självklart och allt hänger förstås på Östersunds förmåga att entusiasmera och erbjuda en trygg miljö för den erkänt strulige spelaren. Ännu är inte affären officiell, men alla inblandade räknar med att Morrison blir helt klar inom kort.


28. Charlie Colkett, 22
Position: Mittfältare

Från: Shewsbury Till: Östersunds FK

▪▪ För högt? Kanske. Men Charlie Colkett har glimrande (ungdoms)meriter. Lagkapten i det Chelsea som vann prestigefyllda Uefa Youth Champions League 2016 och en av klubbens mest lovande talanger med mängder av ungdomslandskamper. Som senior har han framför allt meriter från utlåningar i League One, vilket är tredjedivsionen i England. Har dock imponerat stort på lagkamraterna under sin inledande tid i ÖFK och sägs besitta ett spelsinne som få andra. Kan tillsammans med Tekie, Edwards och Morrison bilda ett synnerligen intressant mittfält


35. Alhaji Gero, 25
Position: Anfallare.

Från: Esteghlal Till: Östersunds FK

▪▪ Nigerianen är en mycket underskattad anfallare av ett enkelt skäl: han gör väldigt få mål för att vara forward. Men Alhaji Gero har så många andra styrkor. Får han spela som en slags defensiv forward/targetanfallare med offensiva ess runt omkring sig så är han extremt nyttig. Höll undan för mäktiga europeiska backar under ÖFK:s Europa League-äventyr som om de vore skolbarn.


42. Isak Ssewankambo, 23
Position: Högerback/central mittfältare

Från: Molde Till: Östersunds FK

Är inte riktigt hajpad längre efter sin halvt misslyckade sejour i Malmö FF våren 2018. Men med rätt omgivning, och rätt förtroende från sin tränare, kan Isak Ssewankambo fortfarande explodera. Mycket dynamisk mittfältare som kan spela på nästan samtliga positioner i såväl backlinje som på mittfältet. Kraftfull och kan täcka stora ytor, men saknar möjligen vissa tekniska aspekter i spelet.


49. Thomas Isherwood, 21
Position: Försvarare.

Från: Bradford City Till: Östersunds FK

▪▪ Före detta supertalang som åkte på en slags turné mellan de allsvenska klubbarna under försäsongen. En lång och bastant mittback som aldrig visat något på seniornivå. Mycket tyder på att Isherwood behöver en ganska lång startsträcka innan han kan leverera i allsvenskan, men visst är det en intressant spelare.

 
 
Sök på fotbollz.se
   
  GIF Sundsvall säljer sin målspruta Linus Hallenius  
  av Haldo Jonsson | Igår - 22:37  
 

Sannolikt ett måste för att klara elitlicensen i en svår ekonomisk siruation

 
  Läs mer...  
 


 
  Ronald Mukiibi kampar om plats till afrikanska mästerskapen  
  av Haldo Jonsson | Igår - 13:58  
 

  • Uppenbarligen nu fri från sin skada och är i full gång med att förbereda sig sig för African Cup of Nations
 
  Läs mer...  
 


 
  Härlig utmaning för ÖFK i Allsvenskan  
  av Haldo Jonsson | Igår - 11:44  
 

I sommar och höst kan vi förvänta oss fotbollsunderhållning av toppklass på Jämtkraft Arena. Alla topplagen i allsvenskan gästar ÖFK. Något för oss att se fram emot och för ÖFK en härlig utmaning.

Bilden: ÖFK - Djurgården i fjol. Jamie Hopcutt i full fart. Foto: Thord-Eric Nilsson

 
  Läs mer...  
 


 
  Ian Burcnall om hur han ser på talangerna i länet  
  av Haldo Jonsson | 16 Jun 2019 - 16:10  
 

Martin Nylander ställde en fråga

 
  Läs mer...  
     
 
Nyhetsarkiv
16 Jun 2019 - 11:30 Ny riktigt bra insats av Frank Ahrin
15 Jun 2019 - 09:23 Ett öppenhjärtligt samtal med Ian Burchnall
14 Jun 2019 - 15:29 SHAUN CONSTABLE LÄMNAR ÖFK
13 Jun 2019 - 23:16 Två yttrar jagas av ÖFK
13 Jun 2019 - 15:41 Trist för Gabriel Somi
13 Jun 2019 - 14:50 Mötet som avgör GIF Sundsvalls framtid: 'Vinna eller försvin
13 Jun 2019 - 11:49 FIFA- Utredning om Saman Ghoddos övergång
12 Jun 2019 - 11:13 Allt flera lag har dragit sig ur U-21 allsvenskan.
11 Jun 2019 - 16:43 Saman Ghoddos överlägset dyrast från ÖFK
11 Jun 2019 - 16:18 Anmälan om stadgebrott återkallas
11 Jun 2019 - 09:26 Kyle Macaulay en dold diamant som betytt mycket för ÖFK
9 Jun 2019 - 18:52 Om Frank Ahrin
9 Jun 2019 - 12:59 Fantasisiffror inom fotbollen
7 Jun 2019 - 22:59 En krabat med rätta generna och ÖFK-blod
7 Jun 2019 - 10:33 Legenden torbjörn nilssons tankar kring fotboll
7 Jun 2019 - 10:02 Thomas Poppler Isherwood missar truppen till EM U21?
6 Jun 2019 - 17:54 Hosam Aiesh värd minst 20 miljoner - säljs i sommar?
5 Jun 2019 - 19:59 Lars Larssons Tankar
5 Jun 2019 - 19:24 Jerrell Sellars fortfarande skadad
5 Jun 2019 - 12:27 ÖFK - GIF Sundsvall 20 juni kl 17.30 Träningsmatch