meny  
 
 
- Start
- Nyheter/Information
 
- Spelprogram/Referat
- Spelartruppen
- Statistik
- Hemmaarena
- Återblick -18
- Återblick -17
- Återblick -16
- Återblick -15
- Återblick -14
- Återblick -13
- Återblick -12
- Återblick -11
- Återblick -10
- Återblick -09
- Återblick -08
- Återblick -07
- Återblick -06
- Intervjuer
- Länkar
- Forum
 
- Kontakta oss
 
tabell Aktuell tabell   skytteliga Skytteliga
 
- Allsvenskan  Tabell
 
 
 
     
   
     
 ÖFK Nyheter
 
Välkommen till ÖFK Nyheter. Detta är en webbplats speciellt för alla som gillar ÖFK men även för andra intresserade. Avsikten med sidan är att den skall ha ett lättillgängligt och aktivt debattforum samt att Du bl a skall kunna läsa matchreferat, spelarinformation och intervjuer.
 
Senaste Matchen   Nästa Match
Malmö FF Östersunds FK
2 0

Läs mer... Läs mer...
 
Östersunds FK IF Elfsborg

2019-04-19 13:30
Jämtkraft Arena
 

 ÖFK OCH MALMÖ FF:S BÄSTA VÄRVNINGAR?
av Haldo Jonsson
Publicerad 12 Apr 2019 - 10:12 Uppdaterad 12 Apr 2019 - 10:14

En bedömning som är grundad på subjektivitet

Att redan nu utse vilken som är ett lags bästa värvningarna är som att ge sig ut på hal is. Det blir givetvis en bedömning som är grundad på subjektivitet. Om en spelare skall lyckas är det inte bara hans talang och förmåga som blir viktig. Det beror på många andra faktorer, såsom trivsel, tränare, medspelare, taktik och spelsätt och mycket mera. Vi kans e det som en kul grej med att visst allvar.


Det blir först efter ett tiotal matcher vi kan börja dra slutsatser. Tränaren Sören Åkeby framhöll att det är efter tio matcher som allsvenskan har stabiliserats
.


Sportexpressen

Malmö FF

2. Erdal Rakip

Position: Mittfältare

Från: Benfica Till: Malmö FF

19. Anel Ahmedhodzic

Position: Försvarare

Från: Nottinghem Forest Till: Malmö FFÖFK

6. Ravel Morrison

Position: Mittfältare

Från: Lazio Till: Östersunds FK


18. Charlie Colkett

Position: Mittfältare

Från: Chelsea Till: Östersunds FK

28. Thomas Isherwood

Position: Försvarare

Från: Bradford City Till: Östersunds FK
Fotbollskanalen:

Malmö FF
1. Jo Inge Berget, 28, mittfältare/forward - från New York City till Malmö
Kommentar: Norrmannen var en toppspelare i allsvenskan under sin förra sejour i MFF. Ett riktigt statement av de himmelsblå att landa Berget. Poängspelare med en löpkapacitet som kan slita sönder motstånd och göra medspelare bättre. Kan användas på många olika sätt.


6. Erdal Rakip, 23, mittfältare - från Benfica till Malmö
Kommentar: Klasspelare i allsvenskan. Men när kan han nå toppformen efter ett år utan speltid? Kommer han klara av att ta en startplats direkt i ett stjärnspäckat MFF?ÖFK
16. Ravel Morrison, 26, mittfältare - från Lazio till Östersund
Kommentar: Den tidigare jättetalangen hoppas hitta ro i Östersund. Kan ta allsvenskan med storm om allt klaffar. Sitter bara på ett kontrakt fram till sommaren och jagar fortfarande genombrottet som alla förväntat sig av honom.


23. Charlie Colkett, 22, mittfältare - från Chelsea till Östersund
Kommentar: Har setts som en stor talang i England tidigare men aldrig fått ett riktigt genombrott på seniornivå. Kanske passar allsvenskan bättre än League One och League Two för Colkett?
Sportbladet

Malmö FF

1. Jo Inge Berget, 28
Position: Mittfältare/Anfallare

Från: New York City FC Till: Malmö FF

▪▪

Man kan prata i en evighet om att Malmö FF redan har en stark trupp. Att Jo Inge Berget bara blir ett slags dekadent tillskott – marsipanrosen högt upp på gräddtårtan – men jag jag tycker att sånt snack blir missriktat. Norrmannen är helt enkelt för... bra för den typen av diskussioner. Skitsamma om det innebär att MFF därmed har ett överskott av stjärnor. Får man chansen att värva in Berget på free transfer så måste man ta den. Få spelare är så flexibla som maratonmannen. Han har visat upp en oöverträffad arbetskapacitet i Europaspelet men kan också kombinera det med ett målsinne och en teknisk nivå som stundtals är överlägsen i allsvenskan. Berget kan i princip spela på alla positioner i MFF:s formation bortsett från rollen som målvakt eller mittback. Det känns som att hans tempostarka kropp är skapad för att ha Uwe Rösler som tränare.
+++++
-värvning


3. Erdal Rakip, 22
Position: Mittfältare.

Från: Benfica Till: Malmö FF

▪▪ Knep fyra SM-guld under sina fem första A-lagssäsonger med Malmö FF. Det sista året, 2017, var han en av lagets främsta poängplockare och bidrog med avgörande mål mest hela tiden tack vare sin kluriga avslutsfot. En perfekt värning av flera olika skäl. Erdal Rakip är en egen produkt och viktig symbol för staden Malmö. Han är också en extremt flexibel mittfältare som kan vara centrerande ytter, löpstark innermittfältare eller offensiv spelfördelare. Utmärkt för Uwe Rösler som gärna ställer upp med tre centrala mittfältare lite oavsett vilken formation tysken använder. Stärker en redan överjävligt stark trupp.


41. Anel Ahmedhodzic, 19
Position: Mittback

Från: Nottingham Forest Till: Malmö FF

▪▪ De har ju redan Hugo Andersson? Det tänkte nog de allra flesta när det började ryktas om en återkomst för forne MFF-talangen Anel Ahmedhodzic som härdats i England de senaste åren. Det verkar dock som att MFF-ledningen håller Ahmedhodzic något högre i rankningen än den (också mycket talangfulle) Andersson. Snabb, stark och med en utmärkt attityd. Det är den typen av vitsord som 19-åringen kommer hem med. Smart affär av MFF som får hem en egen produkt som inom kort för kunna utmana om en plats i startelvan, med tanke på att Rösler ofta ställer upp med tre mittbackar.ÖFK

8. Ravel Morrison, 26
Position: Mittfältare.

Från: Lazio Till: Östersunds FK

▪▪ Om man är en av 00-talets största löften i en Premier League-miljö så är det förstås ingen i allsvenskan som kan hävda sig mot Morrison vad gäller ren grundtalang. 26-åringen har haft stora problem under sin karriär, men är inte typen som aldrig hävdat sig i seniora sammanhang. Morrison behärskar alla typer av centrala mittfältsroller och kan också fungera som släpande anfallare om andan faller på. En magisk passningsspelare som kan hantera ett tempo och en intensitet som vida överstiger det normala här i Sverige. Dessutom behärskar Morrison ett driv med bollen som ingen annan allsvensk spelare.

Frågan är bara... är han mentalt och fysiskt redo att visa upp sin begåvning? Det är ingalunda självklart och allt hänger förstås på Östersunds förmåga att entusiasmera och erbjuda en trygg miljö för den erkänt strulige spelaren. Ännu är inte affären officiell, men alla inblandade räknar med att Morrison blir helt klar inom kort.


28. Charlie Colkett, 22
Position: Mittfältare

Från: Shewsbury Till: Östersunds FK

▪▪ För högt? Kanske. Men Charlie Colkett har glimrande (ungdoms)meriter. Lagkapten i det Chelsea som vann prestigefyllda Uefa Youth Champions League 2016 och en av klubbens mest lovande talanger med mängder av ungdomslandskamper. Som senior har han framför allt meriter från utlåningar i League One, vilket är tredjedivsionen i England. Har dock imponerat stort på lagkamraterna under sin inledande tid i ÖFK och sägs besitta ett spelsinne som få andra. Kan tillsammans med Tekie, Edwards och Morrison bilda ett synnerligen intressant mittfält


35. Alhaji Gero, 25
Position: Anfallare.

Från: Esteghlal Till: Östersunds FK

▪▪ Nigerianen är en mycket underskattad anfallare av ett enkelt skäl: han gör väldigt få mål för att vara forward. Men Alhaji Gero har så många andra styrkor. Får han spela som en slags defensiv forward/targetanfallare med offensiva ess runt omkring sig så är han extremt nyttig. Höll undan för mäktiga europeiska backar under ÖFK:s Europa League-äventyr som om de vore skolbarn.


42. Isak Ssewankambo, 23
Position: Högerback/central mittfältare

Från: Molde Till: Östersunds FK

Är inte riktigt hajpad längre efter sin halvt misslyckade sejour i Malmö FF våren 2018. Men med rätt omgivning, och rätt förtroende från sin tränare, kan Isak Ssewankambo fortfarande explodera. Mycket dynamisk mittfältare som kan spela på nästan samtliga positioner i såväl backlinje som på mittfältet. Kraftfull och kan täcka stora ytor, men saknar möjligen vissa tekniska aspekter i spelet.


49. Thomas Isherwood, 21
Position: Försvarare.

Från: Bradford City Till: Östersunds FK

▪▪ Före detta supertalang som åkte på en slags turné mellan de allsvenska klubbarna under försäsongen. En lång och bastant mittback som aldrig visat något på seniornivå. Mycket tyder på att Isherwood behöver en ganska lång startsträcka innan han kan leverera i allsvenskan, men visst är det en intressant spelare.

 
 
Sök på fotbollz.se
   
  Inför matchen: ÖFK - IF Elfsborg  
  av Kim Sunding | Igår - 23:05  
 

Blir långfredagen så deppig som den enligt historien bör vara eller kommer påskharen med ett tidigt påskägg? Tre poäng står på spel när laget från Borås kommer på besök!

 
  Läs mer...  
 


 
  Stefan Ishizaki spelklar mot ÖFK efter skada  
  av Haldo Jonsson | Igår - 21:36  
 

Elfsborgs trupp spikad

 
  Läs mer...  
 


 
  Fem snabba till Thomas Isherwood inför Elfsborg  
  av Haldo Jonsson | Igår - 20:55  
 


Thomas Isherwood är en person som man gärna ser upp till både som person och sin storlek. Han är en frisk fläkt som kommit till ÖFK och som på sitt frejdiga och resoluta sätt röjer vägen för andra.

 
  Läs mer...  
 


 
  Patrick Ekwall träffar allsvenskans mest jagade -Kindberg talar ut i lång tv-intervju  
  av Haldo Jonsson | Igår - 16:02  
 


Det handlar om ett av fotbolls-Sveriges mest omskrivna namn. Östersunds förre ordförande, Daniel Kindberg. 
  Läs mer...  
     
 
Nyhetsarkiv
Igår - 15:17 Daniel Kindberg motsätter sig uppskjuten huvudförhandling -
Igår - 15:11 Matchsnack inför ÖFK i morgon
Igår - 09:37 Grava faktafel i Uppdrag Gransknings rapportering om Östersu
17 Apr 2019 - 20:49 - Jag sover bra på natten - vi har inte gjort något fel när
16 Apr 2019 - 23:05 Spelarna mer än nöjda
16 Apr 2019 - 10:11 Kaptenen visar vägen genom Trissvinst
15 Apr 2019 - 23:02 ÖFK:aren som blivit en prisad Bajenprofil
15 Apr 2019 - 13:38 Lars Larssons Tankar
15 Apr 2019 - 12:02 Bättre start på allsvenskan i år
14 Apr 2019 - 23:43 ÖFK gav bort initiativet redan före avspark
14 Apr 2019 - 22:58 Intervju med Tom Pettersson
14 Apr 2019 - 22:51 Matchreferat Rättvis seger för Malmö FF
14 Apr 2019 - 22:50 Matchens prestation
14 Apr 2019 - 22:40 Synpunkter från Petter
14 Apr 2019 - 22:24 Colkett och Morrison indisponibla
14 Apr 2019 - 21:49 Tidigt mål och Malmö fick upp farten
14 Apr 2019 - 16:36 Startelvan mot Malmö FF
14 Apr 2019 - 08:47 '-Enkelt budskap inför Östersund: 'Tre poäng'
14 Apr 2019 - 08:32 Inför matchen Malmö FF - ÖFK
14 Apr 2019 - 08:30 Följ Malmö FF - ÖFK via fotbollz.se
 
 
 
Herrar
av: Rolighetsministern | 17 Apr 2019 - 20:42
För att slippa bli igenkänd på näst