meny  
 
 
- Start
- Nyheter/Information
 
- Spelprogram/Referat
- Spelartruppen
- Statistik
- Hemmaarena
- Återblick -18
- Återblick -17
- Återblick -16
- Återblick -15
- Återblick -14
- Återblick -13
- Återblick -12
- Återblick -11
- Återblick -10
- Återblick -09
- Återblick -08
- Återblick -07
- Återblick -06
- Intervjuer
- Länkar
- Forum
 
- Kontakta oss
 
tabell Aktuell tabell   skytteliga Skytteliga
 
- Allsvenskan  Tabell
 
 
 
     
   
     
 ÖFK Nyheter
 
Välkommen till ÖFK Nyheter. Detta är en webbplats speciellt för alla som gillar ÖFK men även för andra intresserade. Avsikten med sidan är att den skall ha ett lättillgängligt och aktivt debattforum samt att Du bl a skall kunna läsa matchreferat, spelarinformation och intervjuer.
 
Senaste Matchen   Nästa Match
GIF Sundsvall ÖFK
1 3

Läs mer... Läs mer...
 
Brommapojkarna ÖFK

2020-01-31 17:00
Grimsta IP
 

 CURTIS EDWARDS BEHÖVS I ÖFK!
Publicerad 12 Jul 2019 - 19:25 Uppdaterad 12 Jul 2019 - 20:58

Curtis Edwards

Nu med kommentar från ÖFK!

Här kommer ett annorlunda och mycket personligt inlägg på Fotbollz. Jag uttrycker mig här som Martin Nylander personligen och som ÖFK supporter sedan det att klubben startade 1996. Den 31/7-19 går Curtis Edwards kontrakt med ÖFK ut, dit är det tre matcher kvar. ÖFK har erbjudit ett nytt kontrakt men som Curtis inte kan acceptera. Jag vill fortsätta att se stora matcher där ÖFK är den ena parten och för att detta ska bli möjligt är Curtis en viktig pusselbit.

Curtis Edwards är en saga som personifierar Östersunds Fotbollsklubb. Killen som inte tyckte fotboll var roligt längre och som kom tilll Sverige och Ytterhogdal. Killen som fick en chans att visa upp sig i en träningsmatch sommaren 2016, som erbjöds kontrakt och gjorde debut hemma mot GIF Sundsvall och med mål direkt i debuten (om jag inte minns fel). Killen som fick en ny chans i ÖFK, som tycks kunna springa hur mycket som helst, killen med en otrolig talang och mycket fin blick för spelet. Killen som numer har stor erfarenhet av allsvenskt spel och hela 11 matcher i Europa League med ÖFK.

Curtis säger själv att han trivs i ÖFK och Östersund.

Hammarby IF och Djurgårdens IF är intresserade av hans tjänster.

ÖFK kanske har en pressad ekonomi?

Men mister ÖFK Curtis Edwards tappar man en av de sista i "kärntruppen", därför måste ÖFK tillse att han stannar kvar i klubben och då helst på ett långt kontrakt.

Visst ÖFK behöver många spelare i en trupp och det kostar pengar men det är få, eller rättare sagt mycket få, som är värdefullare än Curtis.

ÖFK och näringslivet i Jämtland, hoppas att ni förstår vikten av att ha en spelare som Curtis, en spelare som utgör grundplattan för fortsatta framgångar, nu kan vi hjälpas åt och tillse att Curtis blir kvar i Östersund och ÖFK. Visst har det varit en hel del negativ publicitet runt ÖFK sista året men förstå vilken positiv effekt som finns och hur vida denna överstiger det negativa.

Hoppas nu att alla gör sitt för att Curtis nästa vecka tänker om och väljer ett nytt kontrakt med ÖFK, även om det nu kostar en viss lönehöjning!

Ian Burchnall kommentar kl 2020; We have offered two VERY VERY good offers. But he has declined. There is nothing more we can do. It´s his decision!

Jag ger ändå inte upp, hoppas att alla förstår Curtis betydelse och att vi tillsammans kan hjälpas åt för att få honom kvar i ÖFK.

 
38 Kommentarer:
Gäst: Startplats skrev | 15 Jul 2019 - 12:09
Hm, ironi är tydligen inte din bästa gren.
14
Gäst: Hm skrev | 15 Jul 2019 - 08:50
Du bedömer tar pga att Dennis tog plats som vänsterback så platsar även Edwards som central mittfältare?

Tunt resonemang det. Vem ska han peta på mittfältet i Hammarby tycker du?
1
Gäst: Lasse J skrev | 14 Jul 2019 - 21:25
Curtis är ÖFKs bäste spelare så självklart vill man som supporter ha honom kvar. Jag förutsätter att klubben åtminstone gett honom ett löneförslag som matchar ”Dogges” lön. Enligt Aftonbladets lönekostnader för 2018 tjänade ”Dogge” dryga miljonen och Curtis strax över 500000kr. Känns lite felprioriterat i mina ögon
9
Gäst: Startplats skrev | 14 Jul 2019 - 12:11
Hm, Dennis Wiidgren tog ju en startplats i Hammarby,varför inte Curtis Edwards.....
11
Gäst: Hm skrev | 14 Jul 2019 - 10:37
Du kan ju knappast vara så inkompetent att du läste att jag skrev att dig/Bajen ska vinna titlar i europa?

Dif vann cupen ifjol och är med i toppen i år, även Bajen har häng på toppen. Edwards tar givetvis ingen startplats i dessa lag men speltid kommer han få.

Förtydligande DIF är alltså Djurgården och Bajen är Hammarby. Känns som det kanske måste förtydligas här.
2
Gäst: Hm skrev | 14 Jul 2019 - 10:34
Du kan ju knappast vara så inkompetent att det var det du läste att jag skrev?

Djurgården vann cupen ifjol och är med i toppen av allsvenskan och Hammarby är också med däruppe. Edwards tar givetvis ingen startplats i något av dessa lag men speltid kommer han få.
0
Gäst: PP skrev | 14 Jul 2019 - 09:42
Min teori är att han prioriterar sin relation till sin flickvän. Hammarby/Djurgården titlar i Europa? Nu må du väl skämta. Jag tror du vill bli tagen på allvar.
7
Gäst: Hm skrev | 14 Jul 2019 - 09:12
Min teori angående Edwards är att han vill ha en chans att vinna titlar och spela i Europa. Då är ett steg till djurhården/ Hammarby mycket rimligt.
3
Gäst: HP skrev | 14 Jul 2019 - 08:00
Curva Middle! Starta en tråd om slogans, det här handlar om Curtis
kontrakt! Och det kan knappast vara Öp:s fel att de inte kommer överens??
5
Gäst: UP2 skrev | 14 Jul 2019 - 07:20
Jag och många med mig älskar ju denne underbare fotbollsspelare och människa och vill såklart därmed att han ska spela i ÖFK för all framtid.
Men vill han inte det så måste man släppa honom, tyvärr 😐
13
Gäst: PP skrev | 13 Jul 2019 - 22:24
Med poängen till AFC och FFF idag så blir det allt tydligare att vi behöver de laglojala spelarna för att hänga kvar. Morrison var ett spännande, men säkerligen fruktansvärt dyrt försök till ngt annat. Sluta med sånt nu. För tillfället ser jag bara en säker väg att säkra TV-miljonerna 2020, och det är att bygga ett LAG på just laglojala spelare. På planen alltså.Vallfärda till matchen imorron. Stötta ÖFK på alla sätt. Kräv laginsatser! Heja ÖFK!
9
Gäst: Klas skrev | 13 Jul 2019 - 19:28
Skulle nog kunna ha 2 miljarder på kontot, det spelar ingen roll i ett lagbygge. När man som klubb väl kliver över tröskeln och signar upp spelare på höga löner är man fast i den spiralen. Såklart får andra spelare koll på lönerna och vid nästa förhandling handlar man i samma sits med den spelaren. Hur tror ni IFK Göteborg hamnade i sin sits.

Om jag får gissa så skulle alla ni som tycker Edwards ska få den lön han kräver, ni skulle också stå längst fram och muttra över att klubben sköter sin ekonomi dåligt när pengarna är slut på löner.
5
Gäst: HR skrev | 13 Jul 2019 - 19:18
Tyvärr verkar han gå mest på pengar. Han är en kultfigur i ÖFK och om/när han försvinner blir det en sorgens dag. Tror tyvärr att han inte kommer att lyckas så bra i andra klubbar. Vi kanske får se honom i ÖFK igen då i framtiden. Men många kommer då att ogilla honom. Så funkar det.
7
Gäst: Realist skrev | 13 Jul 2019 - 17:29
Vart tog alla miljoner vägen från EL-äventyret och spelar- & tränarförsäljningar?
Hade ÖFK förvaltat pundet väl hade man haft råd att behålla Edwards nu.
Stor skandal är bara förnamnet! Vem bär ansvaret att alla miljonerna bara har runnit genom fingrarna.
Mot Superettan 2020.
12
Gäst: Ö.s. skrev | 13 Jul 2019 - 17:17
Han har inte den nivån som de två hade, att Edwards kunde bli trissvinnare mot Sirius är en gåta!? Inte en vunnen duell, felpassningar och jag vet inte vad!??
3
Gäst: Fifaboy skrev | 13 Jul 2019 - 17:09
Skulle säga att byta arbetsgivare är ganska vanligt i dagens Sverige. Kan han tjäna mer någon annanstans med samma arbetsuppgifter så hade nog dem.flesta valt mer betalt.
4
Gäst: @curva middle skrev | 13 Jul 2019 - 16:36
Har väldigt svårt att tro att nuvarande erbjudande är i nivå med vad Ghoddos och Sotte fick när de förnyade sina kontrakt efter EL äventyret.
Tippar ändå att Edwards är fullt medveten om vad de fick då och det är där uppe han siktar.
4
Gäst: PP skrev | 13 Jul 2019 - 16:35
Blir lite bekymrad över någras inställning till Curtis. Han har varit en av våra viktigaste spelare över tid, och därtill osedvanligt laglojal. Han ska hyllas av oss som inser det, och han kommer att göra sitt bästa ända fram. Och som sagt, jag önskar honom hjärtligt välkommen tillbaka!
13
Gäst: von Anka skrev | 13 Jul 2019 - 15:21
Mycket vill ha mer och gräset är kanske grönare på andra sidan.

Byter han klubb nu så slutar han inom ett år.
Han började väl i Hogdal av en anledning.
4
Gäst: Curva Middle skrev | 13 Jul 2019 - 14:34
Det sägs att Edwards har erbjudits det fetaste kontraktsförslaget i ÖFKs historia
6
Gäst: Ö.s. skrev | 13 Jul 2019 - 14:05
Edwards har ingen dålig lön. Spelarna är bortskämda, agenter ska ha sitt, dom skinnar klubbarna så mycket det går. Spelarna i Öfk tjänar mycket mer än vi vanliga löntagare. Dom har bara pengar i huvudet inget annat. Se till och leverera på plan i stället, det har spelarna i Öfk inte gjort, gör ni det kan vi börja prata löneförhöjningar. Är det någon som erbjuder ett bättre kontrakt så ta det då.

Tycker Edwards det är ett bra sätt att tacka för sig ? Han kom till Öfk, och det är här som karriären tagit fart. Om jag vore han skulle jag tacka ja till en fortsättning och visa tacksamhet mot klubben som givit honom chansen.
12
Gäst: Ecke skrev | 13 Jul 2019 - 13:30
ÖFK har inte varit sena med sina kontraktsförslag till Edwards. De har gett honom flera. Han fick bl a ett förslag för ett halvår sedan.
9
Gäst: @Erik skrev | 13 Jul 2019 - 12:47
Om du t.ex skulle byta arbetsgivare, är du en Judas?
Sen heter det väl; låta honom gå?
9
Gäst: Erik skrev | 13 Jul 2019 - 12:17
Vill han inte va kvar så låt han gå, då har han inget här att göra.

Låt han bli ihågkommen som en Judas.
5
Gäst: Curva Middle skrev | 13 Jul 2019 - 10:22
Ny slogan : fotbollz hjälper, ÖP stjälper.
5
Gäst: P skrev | 13 Jul 2019 - 10:21
Stämmer det att flickvännen ska börja studera i Stockholm är nog hoppet ute dessvärre, då är det ekonomiska det enda som är avgörande för han i nuläget och där kan vi inte matcha andra bud.
Min förhoppning var just att han trivdes så bra i staden med tjejen sin.
7
Gäst: Nja skrev | 13 Jul 2019 - 09:15
Det är väl lite som vanligt med ÖFKs kontraktsskrivande, de kommer oftast försent med förslag till spelarna, som redan har börjat att kolla på alternativ, jag känner bara till två undantag Ghoddos & Hossam, där man varit lite förutseende, men i de fallen har de även lovat att sälja spelarna
4
Gäst: Ö.s. skrev | 13 Jul 2019 - 08:54
Han har dissat kontraktsförslagen från Öfk så det är upp till honom nu och inte Öfk. Vill han inte så är det inte mycket att göra åt. Edwards har heller inte levererat mer än i ett fåtal matcher i år.
5
Gäst: Ö.s. skrev | 13 Jul 2019 - 03:30
Ett förslag. Ni som tycker att Edwards ska vara kvar sponsra själva och starta en insamling.
2
Gäst: PP skrev | 13 Jul 2019 - 00:00
Börjar verkligen flickvännen studera i Sthlm så förstår jag honom. Det är alltså henne vi ska köpa kvar. Har ÖFK kollat detta? Jag vill verkligen ha Curtis kvar. I andra hand snart tillbaka.
6
Gäst: Svennis skrev | 12 Jul 2019 - 22:54
Ingen betalar miljoner för honom. Intressant nu när han är gratis.
4
Gäst: Hm skrev | 12 Jul 2019 - 22:17
Ok. Först och främst så är intresset runt honom rätt begränsat och skriver han under nytt kontrakt och vi kräver större pengar för honom så lär han bli kvar länge (är trots allt bara allsvenska klubbar som anmält seriöst intresse).

Om vi leker med tanken att lönerna följer tidigare mönster så är det tämligen troligt att Hammarby/Djurgården erbjuder 30000-40000 mer i månaden i lön. En swishkampanj borde då vara rätt meningslös. Edwards flickvän börjar studera i Stockholm till hösten. Självklart vill vi ha kvar honom men är det inte bara läge att acceptera att det är omöjligt?
15
Gäst: Rob skrev | 12 Jul 2019 - 22:03
Jag tycker nog att Curtis kan rita på ett kontrakt på några år nu för att klubben ska kunna sälja honom senare och få något tillbaka för att ha stått bakom hans utveckling senaste åren. Med tanke på intresset som verkar finnas så är det nog inga problem att få in några miljoner på en försäljning. Som det är nu går han ju gratis. Visa lite tacksamhet Sheriffen och krita på!
13
Gäst: Alrik8 skrev | 12 Jul 2019 - 21:27
Du har en poäng där, Maria
5
Gäst: Maria* skrev | 12 Jul 2019 - 21:17
Förstå mig rätt, jag är definitivt en av de första att skriva under på att Edwards VERKLIGEN behövs och jag vill ha honom i ÖFK av hela mitt hjärta... men... en spelare som inte helhjärtat vill vara här och som inte går till mötes i fråga om kontraktsförslag... är det verkligen en smart idé att försöka hålla kvar en sån kille?
28
Gäst: Sheriffens fanclub skrev | 12 Jul 2019 - 20:48
Han är vi
Han måste räddas kvar
Gillar denna spelare som är hjärtat i ett lag
Vi behöver en som honom
20
Gäst: Martin Nylander skrev | 12 Jul 2019 - 20:30
Om ÖFK startar detta är jag med!
18
Gäst: P skrev | 12 Jul 2019 - 20:28
#swishforcurtis

Hur mycket får vi ihop?
12
 
Sök på fotbollz.se
   
  Träningsmatcher i helgen  
  av Haldo Jonsson | Igår - 20:07  
 

Danska Lyngby, som möter ÖFK på träningslägret i Portugal. vann i helgen över Helsingborgs IF på Olympia

 
  Läs mer...  
 


 
  ÖFK satte fart i andra halvlek  
  av Haldo Jonsson | 25 Jan 2020 - 18:08  
 

VS

ÖFK vann rättvist mot GIF Sundvall med 3-1 (1-1) Mål av Alex Purver, Attah Kadiri och Frank Ahrin.

 
  Läs matchreferat  
 


 
  Klart med ny assisterande tränare i ÖFK  
  av Haldo Jonsson | 25 Jan 2020 - 15:12  
 

Det blir Pero Kapcevic. Det bekräftar ÖFK i dag. Han har den högsta tränarutbildningen man kan ha.

Dragan och Pero t.h. utanför Jämtkraft Arena efter en match mot BP 2015. Foto: Haldo Jonsson.

Det var då nuvarande englandsproffset Viktor Gyökeres med anknytning till Stugun gjorde sin första match i BP

 
  Läs mer...  
 


 
  Första träningsmatchen för ÖFK  
  av Haldo Jonsson | 25 Jan 2020 - 10:01  
 

I dag mäter ÖFK hur långt man har kommit i träningen genom att möta GIF Sundsvall i Nordichallen kl. 16.00

 
  Läs mer...  
     
 
Nyhetsarkiv
24 Jan 2020 - 22:09 Stor optimism i valberedningen
24 Jan 2020 - 09:28 Så onödigt, så onödigt
23 Jan 2020 - 21:13 Stort intresse för Ian Burchnall bland norska elitklubbar
23 Jan 2020 - 17:22 Syrianska FC i jobbigt ekonomiskt läge - tvångsnedflyttas
23 Jan 2020 - 16:57 Träning idag
23 Jan 2020 - 15:54 Fem snabba till Malcolm Stolt som väntar på besked
22 Jan 2020 - 10:47 Dyr nota för allsvenskt spel
21 Jan 2020 - 20:22 Ola Toivonen kom in och avgjorde mot Brwa Nouris Bali United
21 Jan 2020 - 09:51 Stort engagemang och stark inställning
21 Jan 2020 - 09:41 Brwa Nouri spelar idag i Australien.
20 Jan 2020 - 20:41 Att värva spelare kan vara mycket snårigt
20 Jan 2020 - 11:10 ÖFK:s lagbygge för 2020
19 Jan 2020 - 21:45 Fotbollen i Sverige har börjat rulla
19 Jan 2020 - 17:46 'En dröm - det är en idol'
19 Jan 2020 - 12:19 Kungamöte?
17 Jan 2020 - 23:03 Noa Sonko Sundberg vill visa sin snabbhet 2020: 'Är topp-8 i
17 Jan 2020 - 22:50 Storsatsning på ÖFK från lokalt företag
17 Jan 2020 - 10:25 Dplay sänder GIF Sundsvall - ÖFK den 25 januari
17 Jan 2020 - 08:18 'Kommande säsong' - Krönika av Miguel Exposito
16 Jan 2020 - 22:39 Det ser bra ut
 
 
 
Herrar
av: Rolighetsministern | 13 Jan 2020 - 15:16
Det går ett envist ryckte på stan a