meny  
 
 
- Start
- Nyheter/Information
 
- Spelprogram/Referat
- Spelartruppen
- Statistik
- Hemmaarena
- Återblick -18
- Återblick -17
- Återblick -16
- Återblick -15
- Återblick -14
- Återblick -13
- Återblick -12
- Återblick -11
- Återblick -10
- Återblick -09
- Återblick -08
- Återblick -07
- Återblick -06
- Intervjuer
- Länkar
- Forum
 
- Kontakta oss
 
tabell Aktuell tabell   skytteliga Skytteliga
 
- Allsvenskan  Tabell
 
 
 
     
   
     
 ÖFK Nyheter
 
Välkommen till ÖFK Nyheter. Detta är en webbplats speciellt för alla som gillar ÖFK men även för andra intresserade. Avsikten med sidan är att den skall ha ett lättillgängligt och aktivt debattforum samt att Du bl a skall kunna läsa matchreferat, spelarinformation och intervjuer.
 
Senaste Matchen   Nästa Match
Falkenbergs FF Östersunds FK
1 0

Läs mer... Läs mer...
 
Örebro Östersunds FK

2019-09-25 19:00
Behrn Arena
 

 FOTBOLLEN I FOKUS
av Haldo Jonsson
Publicerad 17 Aug 2019 - 10:39 Uppdaterad 17 Aug 2019 - 10:51


Gårdagens intervju med Daniel Kindberg fortsätter i dag med frågor mera inriktade på fotbollen. Foto: Haldo Jonsson

Fotbollz.se fortsätter här intevjun med Daniel Kindberg. I går hade vi en intervju med honom mest som person. I dag är intervjun mera inriktad på fotbollen.


Har du fullt förtroende för Ian Burchnall som tränare?

-Ja, det har jag. Jag träffar honom varje dag och jag tycker han är på god väg att bli en stor tränare på samma sätt som jag sa om Graham. Det var därför jag värvade hit honom för jag trodde på honom. Jag trodde på att Ian skulle göra ett bra jobb och utvecklas, men det kommer att ta tid, som det även gjorde för Graham. Ian är lika gammal som Graham när han kom hit, men det kommer att ta ett par år att komma in i tankebanor och tankesätt som är lite annorlunda här. Graham och Ian är väldigt olika, men det finns lite gemensamma nämnare. Jag sa att Graham skulle gå ut i Europa och bli stor och det säger jag även om Ian.

- Ian gjorde en fantastisk prestation i fjol. Han gjorde den bästa prestationen av alla. Vi måste ha i åtanke att ÖFK tappat 10-12 spelare och av dem var 7-8 landslagsmän. Vi har byggt om från att vara Sveriges i särklass bästa trupp och Ian blev sexa i serien i fjol. Ian har bra integritet, han har ett bra kommunikativt sätt och han är intresserad att bli bättre hela tiden. Sen ska man veta, och det gällde även Graham, att det är inte bara en person som gör det. Det är något som man ska göra tillsammans över tid. Vi blev ju inte mästare med Graham men det kommer vi att bli med Ian.ÖFK ska ju ha målsättningen att vinna alla matcher. Har det känts jobbigt för dig med de ambitioner du har att det varit långt mellan vinsterna eller har du förståelse för att det har blivit så här?

- Jo då. Jag har full förståelse för fotbollen. Jag har ju hållit på med fotboll hela mitt liv. Jag vill betona att det inte är mitt uppdrag till ÖFK att vinna matcher, det är medlemmarna som bestämt det! Och det är Medlemmarna som har bestämt i beslut på årsmöte talat om för Östersunds Fotbollsklubb att de ska bli mästare. För att bli mästare så måste man vinna fotbollsmatcherna och då måste man bygga ett fotbollslag och en ledarstab som tror på det och att vi alla tror på det. Vi måste alla vara besatta av att vi ska bli mästare, för det är uppdraget från medlemmarna.Med tanke alla nya och unga spelare kanske man kanske inte ha samma krav som på Potters tid?

- Jag tycker att mitt oåterkalliga krav som alltid varit, att vi alltid ska gå ut att vinna enskilda matchen. Jag hoppas verkligen att det är så nu också. Det är en tradition och kultur hos oss och det kan man inte ändra på.Jag hör aldrig någon säger det nu?
- Jag har inte riktigt den kollen nu. Alla är inte som jag, men ambitionen och inställningen är säkerligen fortfarande så. Det får inte ändras för medlemmarna har bestämt att det ska vara så. Ambitionen att bli mästare och spela ute i Europa finns fortfarandet kvar och är lika stark som tidigare. Den ambitionen får inte ändras, för detta har medlemmarna bestämt.Det har varit mycket viktigt för dig att ÖFK har stort bollinnehav under matcherna. Vi hade kanske bästa mittfältet i allsvenskan. I dag har inte ÖFK kvar det stora bollinnehavet. Känns det som ett misslyckande? Mot Sundsvall tappade vi till stora delar av mittfältet.

- Ja, nu isolerar jag inte min syn på fotboll på en enskild lagdel eller enskild match. Det har inte med det att göra. Det som är det strategiska fotbollsdirektivet det är att vi ska kontrollera alla matcher vi spelar. Det innebär att vi ska ha kontroll när vi har bollen och vi ska ha kontroll på motståndaren när vi inte har bollen. Det här är ett väldigt komplex spel och det tar tid att lära sig. Det gäller att ha både erfarenhet hos spelarna och ha tekniskt inskolade spelare för att kunna byta spelsätt hela tiden. Förändringen av laget innebär inte en annan metod. Det tar bra lite längre tid att komma fram till det här spelet. Det här ingår fortfarande i ÖFK:s DNA. Jag har format detta strategiska fotbolldirektiv tidigare, och jag vet att det kommer att fullföljas.Varför förstärker inte ÖFK mittfältet sedan Edwards flyttat? Det borde finnas en dominant som styr mittfältet, typ Nouri?

- Ja, men ibland så är det inte det som är funktionen och så vet ju inte du vilka som kommer. Det kommer en höst och vinter med ett öppet fönster. Det är en process.

Har ÖFK ett lag som är satt på framtiden?

-Jag är inte så förtjust i att säga det. Det som gäller är att vi bygger ett lag som skall bärga mästartiteln till Jämtland. Det är så vi bygger. Det kommer att bli så.
Är du nöjd med värvningarna i år?

-Ja, det är jag.Tror du att Dino kommer att säljas snart?

- Nja, det är lite ovisst det där. Med tanke på den potential han har så borde han säljas, men jag är lite osäker på det. Jag tror inte vi ska utesluta det, men jag tror inte att det blir någon försäljning den närmaste tiden.
Finns det i dina tankar att ÖFK kan åka ur allsvenskan?

- Jag har aldrig tänkt så sedan 2011 och jag har heller inga sådana tankar nu.

Var inte tanken att få ut lite mera pengar för Hosam?

- Nja det vet jag inte. Göteborg är en stark klubb, men det är ju så att med Hosam var det uppgjort redan förra sommaren om det kom ett bud från en seriös klubb så skulle han få gå. Den processen tycker jag inte är något konstig alls. Vi har aldrig stoppat någon spelare.

- Sen måste ju ÖFK få bra betalt och det hoppas jag att man fick. Jag har ingen anledning att tro att man skött detta ärende annat än bra. Jag har känt Martin Johansson väldigt länge och har spelat mot honom och gett honom lårkakor. Det är en fantastisk person som jag har stort förtroende för. Han lägger ner stort arbete. Alla vet ju att Martin är en noggrann och viktig person i ÖFK.Är det Martin som sköter förhandlingarna?

- Ja, han är väl en av dem. Operativa frågor det sköter Ian med flera. Dom är väl ett gäng som samråder. Det sköter de på ett fantastiskt bra sätt.Även styrelsefolk?

- Det vet jag inte.ÖFK har budgeterat för försäljning av spelare för 20 miljoner i år. Kommer ÖFK att nå detta mål?

- Jag har ingen aning om det där. Man kan ju sälja spelare även senare i höst under november, december. Jag har hög tilltro till klubben. Vi har haft mindre publik i år och tapp på sponsorförsäljningssidan, så alla måste ställa upp med vad vi kan, om vi vill ha ett allsvenskt lag i Östersund.

 
21 Kommentarer:
Gäst: @Cosmos skrev | 18 Aug 2019 - 21:20
Vad gäller ÖFK Cosmos (fd Darfour United), så är de väl sponsrade av ÖFK
Du kanske kan vända dig dit med frågor?
17
Gäst: Land ska med lag byggas skrev | 18 Aug 2019 - 21:02
Förtal är förtal !
Påföljder: Straffet för förtal är böter. Den som döms för grovt förtal kan få böter eller fängelse i upp till två år.
9
Gäst: Ska man skratta eller gråta? skrev | 18 Aug 2019 - 20:15
"Rendera i en polisanmälan". Många här som inte skulle klara en dag ute i stora stygga världen.
1
Gäst: Björn skrev | 18 Aug 2019 - 14:25
Stort av Haldo att bara ta bort inlägget, som kunde ha renderat i en polisanmälan!
15
Gäst: Jean Paul von der Burg skrev | 18 Aug 2019 - 14:20
”Klasse”//

Precis. Du är en självgod hycklare som själv är för feg för att stå för dina åsikter men mer än gärna trycker ner andra för samma sak. Förklara gärna på vilket sätt det är försvarbart att gå in och ändra i och radera andra skribenters inlägg, trots att dessa ej bryter mot några regler? Betvivlar starkt att du har förmågan att hålla dig till sakfrågan utan att återigen komma in på irrelevanta sidospår och personangrepp, men bevisa mig gärna fel.
1
Gäst: klasse skrev | 18 Aug 2019 - 13:53
jo jag är anonym, men har aldrig anklagat någon för feg som står för vem den samtidigt som jag gömmer mig bakom ett alias. Men det har du, där är skillnaden mellan oss.

Sedan tror jag att faktiskt även du klarar att hålla en högre nivå på inläggen. Svårt att förstå vad min familj har med detta att göra? :D

3
Gäst: Jean Paul van der Burg skrev | 18 Aug 2019 - 11:18
Hahaha, det som är det mest komiska är att vi alla med tydlighet kan se att du är den fegaste av oss ”Klasse” Att du inte själv inser att du är precis lika anonym som mig eller någon annan är fan humor på hög nivå... Din IQ kan inte vara särskilt hög gissar jag. I och med att du känner att du behöver använda rena lögner istället för sakliga argument när du märker att du blir utklassad. Hoppas du inte har någon familj, i så fall tycker jag på riktigt synd om dem.
3
Gäst: Klasse skrev | 18 Aug 2019 - 10:20
Ett väntat svar JP... Först inte ens ett försök kring att svara på situationen, där du representerar fegheten själv genom att gömma dig bakom ett alias och sedan gnälla på andra att de inte vill ta en diskussion. Att du inte förstår det komiska i det säger rätt mycket om dig själv.

Istället försöker du på klassiskt manér att ifrågasätta mig och min kommentar, whataboutism i tydlig form... Och allt är väldigt enkelt, det ä r du som är i centrum, det var du som anklagade andra att vara feg när det så tydligt visar sig att du är fegast av de alla.

Nä jag hoppas alla nu bara lämnar dig där du är och låter dina inlägg vara som luft, det kommer jag iaf göra.

(PS återkom om några minuter med ett annat alias så uppfyller du hela spektrat av feghet)
1
Gäst: ÖFK... skrev | 18 Aug 2019 - 10:07
Tycker Karim i IFK ska vara i ÖFK...
3
Gäst: Jean Paul van der Burg skrev | 18 Aug 2019 - 02:03
Är nog läge att lägga dig och nyktra till Klasse? För ditt inlägg nu var då helt obegripligt korkat. Du har inte en jävla aning om vad jag vill diskutera. Har inte nämnt Kindbergs namn överhuvudtaget och aldrig yttrat ett negativt ord om mannen. Inte mitt fel att kommentarsfunktionen är som den är där man är anonym med ett alias. Skulle då inte ha några problem att skriva samma sak om kommentarerna var kopplade till ens Facebook-konto men nu är så inte fallet, deal with it!
Och du, by the way, så måste ju du vara precis lika extremt patetisk Klasse som också gömmer dig bakom ett anonymt alias, eller?? Jag skrev kommentaren där jag ifrågasatte Martin Johansson kunnande och fick den då raderad med en gång utan motivering, precis som jag tidigare fått kommentarer raderade bara för att jag påpekat felaktiga påståenden i texterna. Men tolkar det som att du också står bakom censur och att olika åsikter inte ska få komma upp till ytan?
6
Gäst: Klasse skrev | 18 Aug 2019 - 00:25
Jean-Paul, du är extremt patetisk som påtalar att Haldo "inte är en man" som vågar ta diskussion, när du själv är gömmer dig bakom ett alias. Du vill diskutera DK, som alla vet vem det, med Haldo som de flesta vet vem det är, när du själv anonymt gömmer dig bakom tangentbord. Höjden av komik...

13
Gäst: Jean-Paul von der Burg skrev | 18 Aug 2019 - 00:08
Att radera inlägg istället för att som en man våga stå upp, säga emot och ta diskussionen är inget annat än fegt och odemokratiskt.
3
Gäst: Haldo skrev | 17 Aug 2019 - 23:35
För kännedom så är det en person som med olika nick varje gång gjort minst ett tiotal inägg i mycket nedlåtande ton gjort inlägg som berör mest mig, i någon mån Lars Larsson och Kindberg. Han har bl.a. kallat mig för apa. Det är ett brott som vid polisanmälan är åtalbart. Ett av hans nick är Haldos ande. Trist men sant. Jag undrar varför? Ibland tänker jag att jag kanske haft något med personen att göra i min yrkesroll som polis och han därför hatar mig.
20
Gäst: Haldos ande skrev | 17 Aug 2019 - 21:58
Varför är du Haldo och Lars Larsson språkrör för DK? Vill du inte se sanningen om vad som hänt och hur Kindberg styr klubben mot avgrunden? Det vore mycket mer intressant att undersöka om det går att driva en fotbollsklubb utan att behöva sälja spelare för 60-70 miljoner per år. ÖFK har inga pengar efter fjolårets försäljning av spelare.
9
Gäst: Cosmos skrev | 17 Aug 2019 - 19:09
Kan någon förklara för mig vad ÖFK Cosmos i division 5 har för relation med ÖFK och hur det samarbetet ser ut?
1
Gäst: Verner skrev | 17 Aug 2019 - 14:54
Märks på dessa två intervjuer att DK saknar att stå i rampljuset och få media utrymme, men ändå samma gamla DK, svarar ”korrekt” på frågorna och svingar vilt med sina fotbollsfloskler och alltid i jag form
23
Gäst: Framåt skrev | 17 Aug 2019 - 14:54

Väldigt bra intervju igen, tack Haldo! Ditt nästa projekt borde vara att kolla vad som egentligen hände före, under och efter det extra årsmötet. Alla tror att Kindberg gjorde en kupp och fick in någon som han kände(Bosse Ottosson) alla vet ju kindbergs och Ante Strängbys fina relation, då var det ingen som pratade om kupp! Det går mycket rykten nu om sponsorer som köpte röster och mutade till sig röster! Det går även rykten om att Falkarna var inblandade, till och med att falkarnas styrelse visste om under årsmötet att mutor och köp av röster från sponsorer förekom, allt för att säkerställa, kuppen att en ej valberednings föreslagen kandidat skulle bli ordförande! Kan detta vara sant? Haldo ut och undersök, gammel media vill inte ha fram sannningen!!!!! ÖFK medlemmar förtjänar sanningen
7
Gäst: Realist1 skrev | 17 Aug 2019 - 13:47
Intressant intervju och bra frågor (i synnerhet de om ÖFK:s relativt svaga innermittfält och låga bollinnehav). En sak som kan ifrågasättas är Daniels uttalande om den föregående spelartruppen, dvs att den skulle ha varit Sveriges i särklass bästa. Om det skulle vara sant måste han väl beteckna den allsvenska säsongen 2017 som ett grovt misslyckande för främst Potter (5:a och 14 poäng från guldet). Eftersom han säger truppen och inte förstaelvan kan man svårligen skylla på Europaspelet heller.
3
Gäst: Fotbollskunnig skrev | 17 Aug 2019 - 13:34
Jag vill börja med att jag tycker att man sköter det bra i ÖFK vad gäller spelarvärvningar. Dock tror jag att man måste titta mer på en vass anfallare som är ännu bättre än Dino eller har potentialen att bli det. Vet att man har tagit in Turgott och hoppas på honom, men någon mer krävs. ÖFK har svårt att göra mål, det är vår svaghet. Vi är väldigt bra försvarsmässigt för det mesta. Skall man stärka upp bör man göra det framåt och även på det centrala mittfältet. Hoppas få se detta framöver. Gärna någon med lite mer rutin även om det är mot ÖFKs principer. Satsa på snabba spelare med god teknik och potential!
4
Gäst: Red Top skrev | 17 Aug 2019 - 12:12
”Jag”
3
Gäst: Bo-helge skrev | 17 Aug 2019 - 11:10
Än en gång ett bra reportage med bra frågor. Tack Haldo
29
 
Sök på fotbollz.se
   
  Kan Burchnall få ÖFK-skutan i rätt riktning?  
  av Agne Svärd | Igår - 22:56  
 

 
  Läs mer...  
 


 
  Matchens besvikelse  
  av Haldo Jonsson | Igår - 21:28  
 

 
  Läs mer...  
 


 
  ÖFK vann nästan allt utom matchen  
  av Haldo Jonsson | Igår - 17:39  
   
  Läs mer...  
 


 
  Machens bästa spelare  
  av Haldo Jonsson | Igår - 17:22  
 

Två ÖFK- are i toppskiktet

 
  Läs mer...  
     
 
Nyhetsarkiv
Igår - 17:09 Matchreferat Falkenberg - ÖFK 1-0 (1-0)
Igår - 16:42 Höjdpunkter från Falkenberg - ÖFK
Igår - 16:37 Matchens prestation
Igår - 13:13 Snart avspark
Igår - 12:29 Dagens startelva
Igår - 10:55 Inför matchen: Falkenberg - ÖFK
Igår - 10:54 Året då ÖFK spelade ut Falkenberg ur allsvenskan
Igår - 10:06 'Hemmaplan och gräs talar för oss'
Igår - 10:03 Följ Falkenbergs FF - ÖFK via fotbollz.se
20 Sep 2019 - 16:15 Många Falkar till Falkenberg
20 Sep 2019 - 15:25 'Jag vill inte stå i vägen'. säger Daniel Kindberg
20 Sep 2019 - 13:39 Tomas Falkensson ny i ÖFK Elitfotboll AB
20 Sep 2019 - 10:58 Östersunds kommuns val att ej stötta ÖFK är ett svek mot ska
19 Sep 2019 - 23:08 Blåstället på mot Falkenberg
19 Sep 2019 - 19:05 Jamie Hopcutt väntas lämna ÖFK efter säsongens slut.
19 Sep 2019 - 12:28 Överklagan om Dino Islamovic gick inte igenom
19 Sep 2019 - 09:58 Tom Pettersson leder Trissligan - blev Trissvinnare - igen
18 Sep 2019 - 21:00 ÖFK:s hjälp ur krisen
18 Sep 2019 - 20:59 Krönika av Miguel Exposito
18 Sep 2019 - 09:01 Nu skall vi bevisa att vi aldrig ger oss
 
 
 
Herrar
av: H. Umor | 19 Sep 2019 - 14:27
Tror du börjar få konkurr
Ungdom
av: DM | 11 Sep 2019 - 15:05
Final F 13: IFK Östersund - Br