meny  
 
 
- Start
- Nyheter/Information
 
- Spelprogram/Referat
- Spelartruppen
- Statistik
- Hemmaarena
- Återblick -18
- Återblick -17
- Återblick -16
- Återblick -15
- Återblick -14
- Återblick -13
- Återblick -12
- Återblick -11
- Återblick -10
- Återblick -09
- Återblick -08
- Återblick -07
- Återblick -06
- Intervjuer
- Länkar
- Forum
 
- Kontakta oss
 
tabell Aktuell tabell   skytteliga Skytteliga
 
- Allsvenskan  Tabell
 
 
 
     
   
     
 ÖFK Nyheter
 
Välkommen till ÖFK Nyheter. Detta är en webbplats speciellt för alla som gillar ÖFK men även för andra intresserade. Avsikten med sidan är att den skall ha ett lättillgängligt och aktivt debattforum samt att Du bl a skall kunna läsa matchreferat, spelarinformation och intervjuer.
 
Senaste Matchen   Nästa Match
Falkenbergs FF Östersunds FK
1 0

Läs mer... Läs mer...
 
Örebro Östersunds FK

2019-09-25 19:00
Behrn Arena
 

 DJUPINTERVJU OM ÖFK:S EKONOMI
av Haldo Jonsson
Publicerad 6 Sep 2019 - 20:24 Uppdaterad 6 Sep 2019 - 20:33

ÖFK:sordförande Bo Ottosson ger en ärlig och detaljrik beskrivning av ÖFK:s ekonom. Intervjuare: Niclas Lidström, pressanvarig i ÖFK

Vi kommer i stora drag nedan redovisa de kostnader klubben hade fram till 2018-12-31. Då det egna kapitalet låg på cirka 24 miljoner kronor, och den egna kassan på 10 miljoner kronor.

Det tapp Östersunds FK i år haft i form av sponsorer, årskort, biljetter samt senaste spelarförsäljningar – tror vi inte funnits någon motsvarighet genom tiderna i Svensk fotboll.
Orsaker kan vi bara spekulera och gissa, men vi har ett nuläge att hantera och det att förhålla oss till.
Kostnadsredovisningar från åren 2017-2018 har vi fått och vi har en god uppfattning vad pengarna gått till. En stor del av pengarna har givetvis gått till att upprätthålla sportslig framgång, en femteplats respektive en sjätteplats i allsvenskan kostar pengar. Vi har dock som styrelse hittat följande fyra punkter som kanske inte belysts eller diskuterats på årsmöten, men som haft stor inverkan på det överlämnade egna kapital samt kassa.

Läs mer om vår kampanj ”jag tror på det här”.

Europabonusar– totalt har bonusar från Svenska cupen guldet, Europa League kvalifikationen och Europa League slutspelet kostat klubben närmare 18 miljoner kronor.

Återbetalning investeringar och lån– Klubben löste under dessa år ut alla sina externa fordringsägare. Totalt cirka 22 miljoner kronor inklusive skattepåverkan.

Se filmen om vår kampanj!

-Försäljningskostnader – I samband med spelarförsäljning som skedde under 2018 så kommunicerades försäljningspriset ut, dock inte uppkomna kostnader. I samband med genomförda försäljningar på Saman Ghoddos och Ken Sema – så uppkom också kostnader till tidigare klubbar och agenter på överstigande 11 miljoner kronor.

-Investeringar i nya läktare – I samband med att ÖFK skulle spela i Europa League var vi tvungna att investera i att uppgradera läktarna för att få spela på Jämtkraft Arena. Under 2017 uppgick dessa kostnader till cirka 5 miljoner kronor.

Dessa fyra punkter uppgår totalt till närmare 56 miljoner kronor.

Under åren har också nya spelare och ledare införskaffats, tillsammans med ökade kostnader i Europa League – vilket uppgår till totala kostnader på i runda slängar 30 miljoner kronor.

Dessa punkter är inget vi kan göra något åt nu, utan vi kan bara förhålla oss till den verklighet vi lever i nu och det är det vi gör. Vi har ett riktmärke på en rejält dämpad kostnadsbudget 2020, men den hjälper oss inte nu heller – för nu behöver vi ersätta tappade intäkter och tappad likvid, och då behövs alla som sympatiserar och följer ÖFK.

Bo Ottosson

Ordförande ÖFK

 
15 Kommentarer:
Gäst: Claes skrev | 11 Sep 2019 - 08:25
Maria Wilén säger 15 miljoner, Bo Ottosson säger 5-10 miljoner. Förvirringen verkar vara total.
9
Gäst: Sven Einstein skrev | 10 Sep 2019 - 23:15
Håller med föregående inlägg, vad gör ordförande i ÖFK i Härnösand? Dessutom uttalar han sig i Aftonbladet att röda mattan är utrullad så att DK kan komma tillbaka till ÖFK. Det skulle vara intressant att veta hur han tänkte?? För det första riskerar han att skrämma bort ett antal sponsorer till med sitt uttalande, detta i ett läge när ÖFK behöver 15 miljoner. För det andra så är det som utspelas på rättegången så graverande för alla inblandade parter att ett ev återinträde av DK i ÖFK skulle skrämma bort majoriteten av alla sponsorer. Sponsring handlar om att man vill att ens företag ska förknippads med positiva värden, något som ska generera ekonomisk vinning eller goodwill.
15
Gäst: Rainer skrev | 10 Sep 2019 - 22:44
Varför är nuvarande ordförande för öfk i Härnösand som åskådare på rättegången mot DK & co?

Borde inte han ha betydligt viktigare saker att göra nu när klubben är under stor ekonomisk kris? Eller måste han åka dit för att kunna få råd av DK på vad han ska göra?
12
Gäst: Sven Einstein skrev | 10 Sep 2019 - 21:08
Enligt styrelseledamoten Maria Wilen behöver ÖFK få in 15 miljoner i närtid, det är många halsdukar det! Sen om Ghoddosaffären går riktigt illa då antar jag att det är kört :-/
7
Gäst: Maria* skrev | 9 Sep 2019 - 16:29
Ja om man märker ord och tycker det är viktigare vad saker kallas än att det faktiskt presenteras ett innehåll då kan man hålla på och tjafsa om ovidkommande saker i oändlighet.

@Jocke - orkar inte prata mer med dig, kom igen när du vuxit ur blöjan och klarar av att föra en normal konversation på en vuxen och intelligent nivå. Det du håller på med är - trams (få se, har jag sagt det förut?)
1
Gäst: Anders T skrev | 9 Sep 2019 - 16:11
FAKTA Maria, är att intervjun är knappt 5 minuter, förmodligen efter ett förutbestämt manus och intervjuaren är en person med en lägre befattning inom samma organisation som den intervjuade. Att sätta rubriken djupintervju blir ju bara larvigt.
9
Gäst: Jocke skrev | 9 Sep 2019 - 15:43
Självklart hade jag fel, jag tyckte ju inte som du. Då har man förverkat sin rätt att överhuvudtaget ha en åsikt.
7
Gäst: Maria* skrev | 9 Sep 2019 - 14:27
Å där har du alldeles jättefel, Jocke! Jag har inga som helst problem med andras åsikter så länge de är väl underbyggda och grundar sig på fakta (och håller sig inom lagens begränsningar förstås).

Jag har bara den - för somliga - obehagliga egenskapen att jag ber människor att motivera sina uttalanden och åsikter med sakargument. Om det är omöjligt för vederbörande att göra det så är det sagda bara trams - som i ditt fall, för du "svarar" på en konkret fråga genom att i stället tillskriva mig dina egenhändigt påhittade egenskaper. Hade det funnits substans i det du skrev hade du också kunnat motivera det med sakargument.
1
Gäst: Fundersam? skrev | 9 Sep 2019 - 10:58
Jag försvarar ingen, men vad var det du saknade i intervjun Jocke?
1
Gäst: Jocke skrev | 9 Sep 2019 - 10:46
Det går alldeles utmärkt att låta det som man själv tycker är trams stå oemotsagt, om det inte är så att man ser det som sin livsuppgift att ständigt tillrättavisa sina meningsmotståndare. Dom kan ju per definition aldrig ha rätt eftersom du själv alltid har det.
4
Gäst: Maria* skrev | 9 Sep 2019 - 10:38
Det går inte att låta rent trams stå oemotsagt, speciellt som kommentarerna inte verkar baseras på den text som ska kommenteras utan på att märka ord. Varför ens kommentera helt utan substans? Då kan man lika gärna skriva "solen skiner inte idag". Sluta ordbajsa och svara på min sakliga och konkreta fråga vad du hade velat se i stället för det du fick. Vet du ens det eller ville du bara gnälla?
1
Gäst: Jocke skrev | 9 Sep 2019 - 08:16
Men att gnälla på gnället går tydligen alldeles utmärkt.
5
Gäst: Maria* skrev | 8 Sep 2019 - 22:11
Men tänk att det kallas ”intervju med fokus på ekonomin” i stället då. Hade ni velat diskutera varenda post i bokföringen på detaljnivå (eller hade det varit bättre helt utan intervjun)?

För övrigt beskrivs ett rejält tapp på intäktssidan. Det är möjligen mest därför det ser ut som det gör. Sponsorer som hoppat av pga samröre med DK innan rättegången ens startat.

Tänk att det går att gnälla på allt och hela tiden. Glaset är alltid halvtomt och nåde den som försöker hitta nåt att fylla på med!!
1
Gäst: Jocke skrev | 7 Sep 2019 - 17:25
Djupintervju, vilket skämt. Trevligt internt samtal samtal snarare.
11
Gäst: Det var bättre förr skrev | 6 Sep 2019 - 22:03
Man ska aldrig lägga skulden på någon annan men, känslan att den gamla styrelsen levde över sina tillgångar. Den som ser ut att klarat sig bäst är klubbens låntagare som fått skulderna återbetald. Risken är att småleverantörer får vänta på betalning då klubbens likviditet är mycket ansträngd. Om klubben ska överleva måste ett stålbad inledas personal avskedas alla kostnader måste värderas är detta nödvändigt.
PS att som rubrik ha ”djupintervju” är en kraftig överdrift. DS
17
 
Sök på fotbollz.se
   
  Kan Burchnall få ÖFK-skutan i rätt riktning?  
  av Agne Svärd | Igår - 22:56  
 

 
  Läs mer...  
 


 
  Matchens besvikelse  
  av Haldo Jonsson | Igår - 21:28  
 

 
  Läs mer...  
 


 
  ÖFK vann nästan allt utom matchen  
  av Haldo Jonsson | Igår - 17:39  
   
  Läs mer...  
 


 
  Machens bästa spelare  
  av Haldo Jonsson | Igår - 17:22  
 

Två ÖFK- are i toppskiktet

 
  Läs mer...  
     
 
Nyhetsarkiv
Igår - 17:09 Matchreferat Falkenberg - ÖFK 1-0 (1-0)
Igår - 16:42 Höjdpunkter från Falkenberg - ÖFK
Igår - 16:37 Matchens prestation
Igår - 13:13 Snart avspark
Igår - 12:29 Dagens startelva
Igår - 10:55 Inför matchen: Falkenberg - ÖFK
Igår - 10:54 Året då ÖFK spelade ut Falkenberg ur allsvenskan
Igår - 10:06 'Hemmaplan och gräs talar för oss'
Igår - 10:03 Följ Falkenbergs FF - ÖFK via fotbollz.se
20 Sep 2019 - 16:15 Många Falkar till Falkenberg
20 Sep 2019 - 15:25 'Jag vill inte stå i vägen'. säger Daniel Kindberg
20 Sep 2019 - 13:39 Tomas Falkensson ny i ÖFK Elitfotboll AB
20 Sep 2019 - 10:58 Östersunds kommuns val att ej stötta ÖFK är ett svek mot ska
19 Sep 2019 - 23:08 Blåstället på mot Falkenberg
19 Sep 2019 - 19:05 Jamie Hopcutt väntas lämna ÖFK efter säsongens slut.
19 Sep 2019 - 12:28 Överklagan om Dino Islamovic gick inte igenom
19 Sep 2019 - 09:58 Tom Pettersson leder Trissligan - blev Trissvinnare - igen
18 Sep 2019 - 21:00 ÖFK:s hjälp ur krisen
18 Sep 2019 - 20:59 Krönika av Miguel Exposito
18 Sep 2019 - 09:01 Nu skall vi bevisa att vi aldrig ger oss
 
 
 
Herrar
av: H. Umor | 19 Sep 2019 - 14:27
Tror du börjar få konkurr
Ungdom
av: DM | 11 Sep 2019 - 15:05
Final F 13: IFK Östersund - Br