meny  
 
 
- Start
- Nyheter/Information
 
- Spelprogram/Referat
- Spelartruppen
- Statistik
- Hemmaarena
- Återblick -18
- Återblick -17
- Återblick -16
- Återblick -15
- Återblick -14
- Återblick -13
- Återblick -12
- Återblick -11
- Återblick -10
- Återblick -09
- Återblick -08
- Återblick -07
- Återblick -06
- Intervjuer
- Länkar
- Forum
 
- Kontakta oss
 
tabell Aktuell tabell   skytteliga Skytteliga
 
- Allsvenskan  Tabell
 
 
 
     
   
     
 ÖFK Nyheter
 
Välkommen till ÖFK Nyheter. Detta är en webbplats speciellt för alla som gillar ÖFK men även för andra intresserade. Avsikten med sidan är att den skall ha ett lättillgängligt och aktivt debattforum samt att Du bl a skall kunna läsa matchreferat, spelarinformation och intervjuer.
 
Senaste Matchen   Nästa Match
IFK Göteborg Östersunds FK
7 1

Läs mer... Läs mer...
 
GIF Sundsvall ÖFK

2020-01-25 16:00
Idrottsparken
 

 SLUTA MOBBA LAGET
av Anette Jonsson - Haldo Jonsson
Publicerad 3 Dec 2019 - 21:16 Uppdaterad 3 Dec 2019 - 21:17

Ord och inga visor

Arg insändare i Aftonbladet

 
15 Kommentarer:
Gäst: PP skrev | 4 Dec 2019 - 19:57
Jag hoppas att överklagandenämnden går på ÖFK:s linje och att ÖFK fortsatt spelar i Allsvenskan.
Jag hoppas att DL inte blir vald till ordförande när han nästa gång kommer att bli föreslagen, för det kommer han att bli. Men då gäller det nog att han inte får löpa alltför mycket gatlopp innan domen vinner laga kraft. Han kan bli en martyr som omvandlas till hjälte av tillräckligt många medlemmar för att bli vald. Särskilt ber jag alla icke-ÖFK:are att förstå att han fortfarande har stöd av många medlemmar och att de kan bli många fler om han frias. Släpp kampen och låt människor tänka själva.
74
Gäst: TheOyster skrev | 4 Dec 2019 - 15:35
Har för länge sen förlikat mig med tanken på att ÖFK borde flyttas ned. Om det inte sker på det ena sättet så kommer det ske på det andra. Sen när det gäller licensnämndens argumentation så har vi ju inte ens alla fakta på bordet. Att ÖFK har en bild av hur man ska klara ekonomin och de en annan är ju flummigt värre. Men vi kan ju inte frångå det faktum att årets budget (2019) var helt uppåt väggarna. Så personligen känns det bara bra att nån faktiskt granskar. Kan inte siffrorna helt men man har ju gått back mot budget med en sisådär 40 miljoner i år. Så om ÖFK har lagt in glädjekalkyler i kommande budget så känns det rimligt att det granskas och ifrågasätts.
Om det sen betyder att man kommer att flyttas ned efter överklagan är ju en annan sak. Men personligen skulle jag gärna se att vi började om - bygger en hållbar lösning på ekonomin och sonar det straff som vi borde fått, om inte regelverket varit så korkat.
Sen har vi en trupp som kanske håller för S1 men inte för allsvenskan. Och inte en spänn finns för transfer - och att nån hoppar på det här skeppet nu när det svajar betänkligt känns inte trovärdigt. Så börja om - gör rätt så tar vi revansch om några år.
12
Gäst: Äpplen och päron skrev | 4 Dec 2019 - 14:42
In DK gör saker i föreningens namn så blir föreningen ansvariga för detta. Om DK gör saker i eget namn så blir föreningen inte ansvariga för detta. Som i detta fall.
8
Gäst: Helt rätt skrev | 4 Dec 2019 - 13:10
Ni har helt rätt Ojämte och Fakta. Självklart är det så en ordförandes agerande också kan anses vara föreningens ansvar.

Man kan ju vända på det. Med resonemanget att ÖFK inte ska blandas ihop med DK får man ju fråga sig om en idrottsförening någonsin kan anses göra fel? Det är ju alltid en individ som gör det enstaka felet. Varför ska t ex ett lag få spela med en spelare mindre bara för att någon blir utvisad? Jo därför att spelaren gjort fel då man representerar laget.

På samma sätt som att spelaren ingår i laget ingår ordföranden i föreningen.
15
Gäst: Ojämte skrev | 4 Dec 2019 - 12:52
Vanligtvis är ju ordförande och kassör firmatecknare i en ideell idrottsförening. Jag vet inte hur det ser ut i ÖFK men rimligtvis är ordföranden det åtminstone.

Jag vill påstå att en ordförande är den som är främste representant för en förening, oavsett vilken verklig makt och inflytande ordföranden har. Därför kan man inte betrakta en ordförande som en "enskild företrädare". (Om detta inte är självklart så får någon gärna förklara vem som faktiskt har ansvar i en förening.)

Givetvis finns det inget juridiskt ansvar för enskilda medlemmar eller supportrar. Möjligtvis finns det ett moraliskt ansvar att ta avstånd men den frågan är ju upp till var och en.
7
Gäst: Maria* skrev | 4 Dec 2019 - 12:33
Jäkla massa egenmäktig rättsskipning och hobbytyckande i vanlig ordning. DK är en fysisk/juridisk person, ÖFK är en annan juridisk person. Vad enskild företrädare gör är inte samma sak som att ”hela klubben” gör. I så fall skulle hela det norska folket vara solidariskt ansvariga för Breiviks massaker på Utöya. (Ja, exemplet är brutalt men det verkar krävas det för att åskådliggöra det felaktiga i att resonemanget kring ÖFK och DK varande ”samma” ska bli förståeligt).

Igen - jag försvarar inga brottsliga handlingar i några sammanhang men fakta ska inte förvrängas utifrån eget tycke. Vi har lagar och regler och vi har instanser vars uppgift det är att upprätthålla dessa. När folk av okunskap (eller ovilja?) resonerar på ett sätt som gör att fakta tolkas på ett godtyckligt sätt behöver man diskutera det, annars uppstår en populistisk lynchmobb som handskas vårdslöst både med ord och fakta och skapar ”sanningar” som inte är sanna. Att folk slutar att tänka själva och slutar ifrågasätta masspsykoser av icke korrekt information - information som ”tolkats och tyckts” av någon - utan att ens fatta att de gör så, är obehagligt.
12
Gäst: Ö.s. skrev | 4 Dec 2019 - 12:11
Skitsnack, jag hoppas att yttrandefriheten på den sidan gäller, det är inte alla gånger den gör de, utan det är Stasimetoder ,och att det inte plockas bort av den som är ansvarig för fotbolls.se. Det är så här, Öfk har inte haft eller vunnit några fördelar ekonomiskt, det är alltid på planen det avgörs, två lag spelar om segern! Östersunds fk vann ex mot Arsenal borta, vem tror ni dumskallar har en större budget och är starkare ekonomiskt av dom två. Pengar är bra att ha, men ndet är på planen det avgörs.
6
Gäst: Fakta skrev | 4 Dec 2019 - 10:46
Huruvida ÖFK gjort något fel eller inte kan man givetvis diskutera i all oändlighet.

Men fakta är i alla fall att deras fd ordförande fällts i Tingsrätten för grov ekonomisk brottslighet där brotten handlat om att man genom ett brottsupplägg skickat in pengar till ÖFK. Förvisso är domen överklagad så saker kan ju ändras men skulle domen stå sig även i högre instans har vi alltså ett fall där klubbens företrädare gjort något olagligt och där klubben fått ekonomisk vinning av det hela. För mig innebär det glasklart att klubben då ska anses ha gjort fel eftersom det är deras företrädare som gjort det inom sin roll just som företrädare och där det hela också handlar om att klubben ska tjäna på brottet. Kan tyckas orättvist mot alla andra i klubben som inte varit inblandade men så här är det ju. På exakt sätt fungerar det ju om t ex en idrottare i ett lag fälls för dopning, då anses laget ha gjort fel och bestraffas.

15
Gäst: Jadu skrev | 4 Dec 2019 - 10:16
ÖFK degraderades inte för att de är ett lag från norrland som det gått bra för. ÖFK degraderas pga dålig ekonomi, de klarar uppenbarligen inte kraven för att spela i allsvenskan. Anledningen till att ÖFK får så mycket skit från resterande sverige, beror mer på att ÖFK sett på sig själva som "perfekta", totalt felfria och att supportrar sett på ÖFK som mallen för hur en fotbollsklubb ska vara, när det i själva verket pågått massa skit bakom stängda dörrar.
21
Gäst: Tapas skrev | 4 Dec 2019 - 09:46
Maria:

ÖFK och DK har från 2011-2017 i princip varit en och samma då han har haft allt beslutsmakt och inflytande i föreningen. Det måste du förstå.
13
Gäst: Hm skrev | 4 Dec 2019 - 09:21
Du kanske missade åtalspunkt 7? Hade SVFF:s regelverk kring preskription sett annorlunda ut så hade vi redan varit nedflyttade.
10
Gäst: Maria* skrev | 4 Dec 2019 - 09:10
Hm, vad menar du? Har ÖFK som förening stått inför rätta i tingsrätten (eller blandar du ihop ÖFK och DK)?
6
Gäst: Maria* skrev | 4 Dec 2019 - 02:22
Vad har ÖFK stått inför rätta och blivit dömda för i tlngsrätten?
15
Gäst: Hm skrev | 3 Dec 2019 - 22:17
Vem är Karl Persson och varför finner ni en poäng att publicera något sådant som absolut inte stämmer någonstans?

Alla saker ÖFK varit inblandade i har vi ju också blivit dömda av. Tingsrätten, FIFA och licensnämnden har ju väldigt mycket på fötterna det serju ni också eller hur? Ska vi ta oss vidare måste vi acceptera rådande omständigheter och acceptera dom. Även om 40 millar i böter förmodligen skulle döda klubben.
26
Gäst: Maria* skrev | 3 Dec 2019 - 21:51
Pinsamt nog ligger det troligen nåt i det också. Maken till jante, olycksönskningar och avundsjuka som ÖFK utsatts för efter succésäsongen 2017 saknar faktiskt motstycke iaf i den del av världshistorien som jag har koll på.
27
 
Sök på fotbollz.se
   
  Ola Toivonen kom in och avgjorde mot Brwa Nouris Bali United  
  av Haldo Jonsson | Igår - 20:22  
 

Bali United förlorade kvalmatchen till Champion League mot Melbourne Victory

 
  Läs mer...  
 


 
  Stort engagemang och stark inställning  
  av Haldo Jonsson | Igår - 09:51  
 

 
  Läs mer...  
 


 
  Brwa Nouri spelar idag i Australien.  
  av Haldo Jonsson | Igår - 09:41  
 


Det är stora äventyr som Brwa Nouri (bilden) får uppleva sedan han kom till Bali. I dag är spelar han i Australien och får i match kanske möta svensken Ola Toivonen. Världen är liten.

 
  Läs mer...  
 


 
  Att värva spelare kan vara mycket snårigt  
  av Haldo Jonsson | 20 Jan 2020 - 20:41  
 

Apropå ÖFK:s spelare som inte hade tillstånden klara. Har man otur kan värvningarna från ett icke EU-land bli en segdragen och jobbig historia. Vissa länder är svårare att göra med.

 
  Läs mer...  
     
 
Nyhetsarkiv
20 Jan 2020 - 11:10 ÖFK:s lagbygge för 2020
19 Jan 2020 - 21:45 Fotbollen i Sverige har börjat rulla
19 Jan 2020 - 17:46 'En dröm - det är en idol'
19 Jan 2020 - 12:19 Kungamöte?
17 Jan 2020 - 23:03 Noa Sonko Sundberg vill visa sin snabbhet 2020: 'Är topp-8 i
17 Jan 2020 - 22:50 Storsatsning på ÖFK från lokalt företag
17 Jan 2020 - 10:25 Dplay sänder GIF Sundsvall - ÖFK den 25 januari
17 Jan 2020 - 08:18 'Kommande säsong' - Krönika av Miguel Exposito
16 Jan 2020 - 22:39 Det ser bra ut
16 Jan 2020 - 18:39 En avspänd Ian Burcnall
16 Jan 2020 - 14:04 Patrick Kpozo lånas ut
14 Jan 2020 - 11:01 Aly Keita kvar i ÖFK
14 Jan 2020 - 07:45 Talangen Malcolm Stolt testar hos ÖFK
13 Jan 2020 - 20:21 32.45 km/timmen på en fotbollsplan
13 Jan 2020 - 17:46 Ny spelare provtränar med ÖFK
13 Jan 2020 - 11:29 Även CMore sänder träningsmatcher
13 Jan 2020 - 09:41 Kommer ni ihåg Smajl Suljevic i ÖFK och Gregg Berhalter i Ha
12 Jan 2020 - 16:36 Ken Sema kommer mer och mer
11 Jan 2020 - 22:38 Även träningsmatcher
11 Jan 2020 - 18:45 ÖFK har nått målet - 20 miljoner i hamn
 
 
 
Herrar
av: Rolighetsministern | 13 Jan 2020 - 15:16
Det går ett envist ryckte på stan a