Startsidan...
  Forum
  Krönika
   
  Videoklipp
   
   
  Kommande matcher
  Länkar
   
  Medarbetare
   
  Kontaktformulär
   
  Sökning
  Skriv en nyhet
   
  Bli medlem
  Om FotbollZ.se
   
  Vill du skriva på fotbollz.se?
  Gör fotbollz.se till din startsida
OFK Supporters
tabell Tabell SvFF Min fotboll 
besök Space2u
 
         
fotbollz.seForum - Inlägg #10127    
 
Välkommen till fotbollz.se:s forum

Forumet är utvecklat av fotbollz.se.


Bra att Du visar ditt intresse att läsa vad som händer och sker på vårt forum.

Tillbaka
 

Du är här: ForumHerrarvilka håller vi på och varför?...

vilka håller vi på och varför?  (5 svar)   3 Sep 2013 - 09:24  
Svara
  Inlagt av:
Gäst: östjämten
Här skulle man kunna ha samma diskussion som när IFK tog poäng av ÖFK när de var i samma serie. Att IFK inte borde ha förstört för ÖFK:s möjligheter att vinna serien.
Borde inte ÖFK nu ha låtit Giffarna vinna, då de är på gång till Allsvenskan, för att gynna den norrländska fotbollen!? Det är väl bättre att vi har ETT lag så högt som möjligt. Att hålla på det egna laget är väl småaktigt när det är något större som gäller? Alla i Norrland borde väl slå vakt om det bästa laget? Jag räknar i detta fall inte Gävle till Norrland, då de ligger för långt söderut.
Men man kanske menar att det bara är i Jämtland man ska tänka så, att man måste stötta det bästa laget oavsett tidigare lojaliteter, eller kanske bara i Östersund?
I Dalarna, Borlänge, blir det intressant om nu Dalkurd skulle ta steget upp i Superettan. Borde då alla inbitna Bragesupportrar istället stötta Dalkurd? Och borde alla i Falun och Avesta också göra det? Glöm det, för där finns fotbollskulturen kvar.
Nä, Falkarna är typexemplet på vilka supportrar som finns idag i Jämtland. I medgång är man på tåget, i motgång gömmer man sig. Fotbollskulturen i Jämtland verkar ha dött med bildandet av ÖFK. Men istället får vi se Superettanfotboll i verkligheten istället för på TV, vilket ju är trevligt. Bra jobbat Kindberg!
Trots att jag själv inte var med på den tiden så förstår jag att vi tappat något, alltså det som fanns på den tiden Ope och IFK fightades, och bl a KD och Häggenås hotade underifrån, och det var självklart att alla ställde upp för SITT lag.
Jag hoppas att ÖFK hänger kvar i Superettan, att GIF Sundsvall går upp i Allsvenskan och att IFK Luleå går upp i Superettan. I dagsläget spelar det ingen roll om IFK Östersund eller Ånge går upp i tvåan. Roligast om båda gör det. Och jag tror att det vore bättre för den jämtländska fotbollskulturen om Alsen gick upp i trean istället för Frösön eller Ytterhogdal. Och så hejar jag mest på mitt lag:-)
 
Svar av:
  Pman
3 Sep 2013 - 12:22
Sovit dåligt i natt? Nyss vaknat? Lite förvirrat det hela, tycker jag.
Det är idrott du snackar om! Man l-å-t-e-r i-n-g-e-n v-i-n-n-a!
Vad vore det för mening med det hela då?
 
 
  Gäst: Sten Sture den äldre
3 Sep 2013 - 16:37
Giffarna kan gå till AS av egen kraft och jag hoppas de gör det. Problemet det året när IFK tog poäng av ÖFK var väl att de inte tog några poäng av Friska Viljor och bara det laget som vann fick kvala till Supoerettan.
 
 
  Gäst: KB
4 Sep 2013 - 10:34
"Att IFK inte borde ha förstört för ÖFK:s möjligheter att vinna serien."

Vem tyckte så? Inte jag i alla fall. Knappast någon annan ÖFK:are heller. Vi hoppas och tror att alla lag gör sitt bästa. Vi förväntar oss inga läggmatcher.
 
 
  Gäst: östjämte eller full?
4 Sep 2013 - 11:49
Dött i jämtland sen öfk bildades,
det är likadant i hela sverige, man ser hellre fotboll från tv-soffan, inte division 3 fotboll. inte direkt superettan heller men hellre de än div 3.
Förut gick barn i ifk gbg, gif , dif, hammarby osv. nu går dom med real madrid och barca och manchester united.
Men nu finns chansen att dom går med öfk då dom är i superettan, för jag tror inte så många går med IFK, om dom inte fått en träningsoverall.
Sen är ÖFK bra publiksiffra, 3:a (?) i superettan, och jag tror inte dom ligger i toppen direkt.
Nej du, hem och tänk om och tänk rätt
 
 
  Pman
4 Sep 2013 - 22:03
Det är väl att ta i - möjligen är det dött i östjämtland, men kom in hit till stan och dess omgivningar så får du se på fart och fläkt på fotbollsplanerna runtom. Du vet helt enkelt inte vad du skriver om. Helt fullständigt yr i nattmössan?

Kom på ÖFK's hemmamatcher, så får du se själv vilken förvandling det blev. Där det förr satt några hundra på hemmamatcherna trängs nu flera tusen - och det varje gång! Bra fotboll får i se. Det enda man skulle kunna önska mera av är flera mål. Men även det kommer.

Kom hit till sportfältet under sommarens Storsjöcup. Vilket liv, vilken rörelse varje tävlingsdag vilket även avspeglar sig på hela staden med massor av besökare. Där kan man också förundras över att säkert tusen åskådare med spänning följer tolvåringarnas final. Bra fotboll även där. Flera av föreningarna i de lägre serierna spelar bättre nu och är på väg att lyfta till högre nivåer. OCH SÅ VIDARE ...

Inget har blivit sämre eller "dött" sedan ÖFK's framfart med många intressanta och duktiga spelare har börjat ge nytt liv i fotbollsjämtland.
 
 
 
Herrar
av: Clement | 14 Apr 2024 - 03:48
HejJag vill bara hälsa att det finn
6
kommentarer
Sett till hela matchbilden så var ett oavgjort res
av Lasse Granbacka | 20 Apr 2024 - 19:11
ÖFK - Örgryte  1-1 (
4
kommentarer
Tips div 3 Mellersta Norrland
av Haldo Jonsson | 19 Apr 2024 - 11:01
Storförlust för Ope IF
3
kommentarer
Tips div 2 Norrland
av Haldo Jonsson | 19 Apr 2024 - 09:44
Ytterhohgdal upp på kvalplats
2
kommentarer
Anundsjö IF - Ope IF 6-0 Bilder
av Stefan Roos | 20 Apr 2024 - 22:26
Foton: Stefan Roos
2
kommentarer
Till slut rättvis poäng
av Per Lagerbäck | 20 Apr 2024 - 17:07
Det var länge trögt och s
 
 Skrivet den Lör 30 Mar 22:25
 
 Skrivet den Lör 6 Apr 23:07
 
 Skrivet den Lör 23 Mar 14:17
fotbollz.se på Facebook