Startsidan...
  Forum
  Krönika
   
  Videoklipp
   
   
  Kommande matcher
  Länkar
   
  Medarbetare
   
  Kontaktformulär
   
  Sökning
  Skriv en nyhet
   
  Bli medlem
  Om FotbollZ.se
   
  Vill du skriva på fotbollz.se?
  Gör fotbollz.se till din startsida
OFK Supporters
tabell Tabell SvFF Min fotboll 
besök Space2u
 
         
fotbollz.seForum - Inlägg #10443    
 
Välkommen till fotbollz.se:s forum

Forumet är utvecklat av fotbollz.se.


Bra att Du visar ditt intresse att läsa vad som händer och sker på vårt forum.

Tillbaka
 

Du är här: ForumHerrarNiu 2015-2019 - Uppfylla kriterier??...

Niu 2015-2019 - Uppfylla kriterier??  (14 svar)   11 Dec 2013 - 10:51  
Svara
  Inlagt av:
Gäst: Jeppe
Ser att beslutet av J/H är taget över vilken skola som får certifieringen under nästa period. Går det att läsa motiveringen någonstans, eller har har J/H ingen motivering? Gymnasiet har om jag förstått det rätt uppfylla en antal kriterier för att få driva ett fotbollsgymnasium.

Kikar man på första certifieringskravet står det: Huvudmännen och de idrotter som har en elitförening/elitmiljö som skolans samarbetspartner ska ha ett etablerat samarbete med SvFF.
Uppfyller ens JGY första certifieringskravet? Vilken är den sammarbetspartnern? källa : http://fogis.se/ImageVault/Images/id_97533/scope_0/ImageVaultHandler.aspx

Denna fråga tycker jag är viktig för hela regionens fotbollsutbildning, och hoppas verkligen J/H har tagit sitt beslut på grundade fakta, och kan presentera dessa någonstans. Lättast kanske är att kommentera direkt här? Känns märkligt om gymnasiet som tilldelats NIU inte ens klarar av att uppfylla första kriteriet.
 
Svar av:
  Gäst: Intresserad
11 Dec 2013 - 10:59
Du menar att vi inte ska något NIU då eller? Eller vilka ska ha det?
 
 
  Gäst: Jeppe
11 Dec 2013 - 11:04
Jag menar att NIU ska vara där utbildningen görs bäst. Nu presenterar J/H ingen motivering alls vilket bara skapar en massa frågor. Idag finns det tre gymnasier som alla är intresserade av att driva NIU, och då borde det gymnasiet som kan bedriva den bästa utbildningen som får NIU. Då Jgy inte ens uppfyller första kriteriet kan det inte ha varit självklart vilket gymnasium som skulle tilldelas NIU.
 
 
  Gäst: Intresserad
11 Dec 2013 - 16:45
Det kanske inte var självklart (precis som du skriver) vilken skola som skulle få bedriva NIU verksamheten. Men ett beslut är och var tvunget att tas... det blev Jgy. Läser man igenom alla kriterier så förstår man att "egentligen" är ingen skola helt glasklar på alla punkter. Förbundet har nog gjort en helhetsbedömning och kommit fram till att Jgy kan lösa uppgiften bäst.
Förövrigt tycker jag det är klockrent att 3 skolor kan erbjuda träning (bra sådan) på skoltid.
 
 
  Gäst: von Anka
11 Dec 2013 - 17:15
Kan man inte samarbeta allihopa eller alla vill ha betalt och då är det den billigaste som får det?

ÖFA kan väl sälja tjänster till JGY eller är man inte intresserad av detta?
Både ÖFK och IFK borde väl räknas som elitföreningar och JGY borde väl kunna samarbeta med bägga på pojksidan.

På flicksidan finns väl inget 'riktigt' elitlag även om kanske ödff vill räknas som ett sådant men ödff, krokom och ope spelar ju alla i samma serie så det är väl inte direkt division som avgör.
 
 
  Gäst: Bengt
11 Dec 2013 - 21:32
JGY samarbetar väl redan med IFK, alla killar spelar väl där i stort sett.
 
 
  Gäst: Jeppe
11 Dec 2013 - 23:10
Så är det "Intresse", men om det nu var så att ingen skola uppfyllde kriteriet, borde inte förbundet göra ngt åt del, istället för att då välja en skola som då egentligen inte uppfyller kraven? Mycket märkligt i min värld. Särskilt eftersom JGY haft NIU under flera år nu, och därmed borde kunna ha haft tid på sig att uppfylla kriteriet, eller hur? Det rimmar illa. "-Ok, ni har inte förbättrat er tillräcklig på 6 år, så ni får 5 nya år på er att lyckas"

Von anka, så du anser att IFK som är nykomlingar i div 2 räknas som ett elitlag, men att ÖDFF i div1 inte gör det? Det är väldigt tydligt, då det finns definerat i sverige, för att vara ett elitlag ska man spela i superettan, eller allsvenskan, dam som herr. Så att försöka få IFK att vara ett "elitlag" går inte.

Sedan finns det inget sammarbete mellan IFK och JGY, och skulle det finnas är man riktigt dålig på att visa upp det, går inte att läsa någonstans.

Nä jag tycker detta fortsätter i gammal jämtlänsk anda, vilket gör mig otroligt irriterad. Att vi inte kan sätta krav på verksamheter, och ifall de inte uppfylls så borde det bli konsekvenser. Varför låta JGY fortsätta är en gåta för mig. Järför med andra gymnasium i sverige, örebro eller Degerfors tex, tycker vi vårt gymnasium har lyckats då?

Nu finns det två andra gymnasier, låt någon av dessa skolor få chansen att skapa ngt bra, nu när JGY inte lyckats. har de inte uppfyllt alla kriterier under dessa år de haft chans, kommer de aldrig ha ambition att lyckas.
 
 
  Gäst: OWE
11 Dec 2013 - 23:13
Men IFK kan väl inte räknas som elitförening?

De enda dom tänker är ju bredd och ingen spets.


ÖFK Borde vara det naturliga valet
 
 
  Ankan
12 Dec 2013 - 07:37
Jag tycker ni läser NIU kriterierna som fan läser bibeln.....det står faktiskt elitförening/elitmiljö. Eftersom SvFF lagt till elitmiljö i kriterierna så är det inte ett krav att samarbeta med en elitförening. Jag tycker att IFK Ösd är ett bra alternativ och eftersom deras A-trupp till hälften består av fd ÖFK spelare så borde det ses som en elitmiljö.

Sen kan jag väl också tycka som von Anka att ÖFA borde inleda ett samarbete med JGY vilket alla borde vinna på.
 
 
  Gäst: Behöriga
12 Dec 2013 - 08:28
Vad har ÖFA för utbildade tränare?
 
 
  Gäst: Elit?
12 Dec 2013 - 08:51
@Jeppe
Hur kan du räkna ÖDFF som elit i div 1? Vad är då Ope och K/D i samma div 1?

 
 
  Gäst: rätt
12 Dec 2013 - 09:08
Att det tidigare valet av JGY var rätt visade väl JB:s pinsamma konkurs. Ren tur att eleverna kan fortsätta sina studier. Jag kan ana att detta beslut kommer att på samma sätt visa sig vara rätt.
 
 
  Gäst: Regler
12 Dec 2013 - 09:17
Punkt 16, innebär det att en skola inte får anlita en extern akademi att utföra utbildningen utan att skolan måste anställa utbildarna?

Special-idrottsförbundens (SF:s) gemensamma certifieringskriterier för Nationellt godkända Idrottsutbildningar, 2015-2019.
1. Huvudmännen och de idrotter som har en elitförening/elitmiljö som skolans samarbetspartner ska ha ett etablerat samarbete med SvFF.
2. Huvudmannen ska erbjuda ändamålsenliga anläggningar och en optimal träningsmiljö under hela läsåret.
3. För elever som inte kan dagpendla ska huvudmannen bistå med hjälp att anskaffa boende.
4. Skolan ska erbjuda minst tre högskoleförberedande och ett yrkesförberedande program. Det ska också finnas elevvård, studiehjälp, lärarförståelse och idrottsvänligt schema.
5. Den anordnande huvudmannen ska erbjuda 400 poäng specialidrott.
6. Skolan ska använda SvFF:s idrottsspecifika utbildningsmaterial som komplement till ämnesplanen i specialidrott.
7. Ämnet specialidrott ske erbjuda tre undervisningstillfällen per vecka inom ramen för schemalagd tid. Teori ska ingå specialidrotten, både separat från och integrerat i de praktiska passen. De teoretiska inslagen kan fördelas utifrån den specifika idrottens säsongskaraktär.
8. Eleven ska erbjudas möjlighet att träna i en elitförening/elitmiljö med elitinriktad verksamhet utanför skoltid.
9. Varje samverkande elitförening/elitmiljö har i sitt avtal med huvudmannen att ta ansvar för samtliga NIU elever under hela gymnasieutbildningen.
10. Huvudman ska avsätta resurser som motsvarar minst halvtid i ämnet specialidrott vid lägsta antalet 15 elever för en treårs period. Vid fler elever ökas resursen.
11. Huvudtränarens utbildningsnivå ska vara av respektive SvFF fastställd idrottsspecifik utbildningsnivå med önskvärd akademisk lärare eller tränarutbildning.
12. Samtliga av huvudman anställda lärare och tränare med uppdrag inom idrottsutbildningen ska av huvudmannen erbjudas dels fortbildning relaterad till den undervisning de utför, dels relevant idrottsspecifik fortbildning.
13. Huvudläraren/tränaren ska delta på av SvFF arrangerade sammankomster och utbildningar riktade till lärare/tränare anställda på den certifierade gymnasierna.
14. Huvudmannen ska kunna erbjuda kontakter till specialistnätverk inom idrottsmedicin, idrottsfysiologi, idrottspsykologi och idrottsnutrition. Beskriv skolans specialistnätverk.
15. Verksamheten ska kvalitetssäkras enligt föreslagen SvFF-modell.
16. Huvudmannen äger inte rätt att lägga ut ämnet specialidrott på entreprenad. Huvudman förbinder sig att följa skolverkets kommande föreskrifter.

Svenska Fotbollförbundet
Kent Nyström
Skolansvarig
 
 
  Gäst: Vakna
12 Dec 2013 - 16:15
Klart att JGY ska ha NIU, samarbete? vad har ÖFA att erbjuda? JGY har bra instruktörer i Paula och Janne (MV)
 
 
  Gäst: Mats Pettersson
12 Dec 2013 - 17:22
Ser att några av inläggen riktar sig till mig så tänkte ge ett svar, och svaret är helt personligt, inget som ÖFA eller Storsjögymnasiet ligger bakom.

@ Behöriga?

Jag jobbar idag hos ÖFA samt Storsjögymnasiet. Min utbildning är gymnasielärare i matematik och media, samt en SvFF fotbollsinstruktörsutbildning upp till advance som är tredje steget av fyra i sverige just nu, så det är svaret om hur utbildade instruktörer det finns hos ÖFA. Om det räcker får du avgöra.

@regler om Sjölins eller Storsjögymnasiet skulle vart aktuell för ett NIU skulle nog lösning se lika dan ut som JGY:s lösning kring hockeyn med ÖIK som är godkänd. Eller samma lösning som Gif Sundsvall har, eller Örebro, Degerfors eller något annat exempel.

Min vision är att en dag vara med att skapa en miljö här i Jämtland så att våra fotbollsspelare ska få möjlighet att bli så bra de faktiskt kan. Min tydliga åsikt är att vi i dagsläget inte kan erbjuda det och jag tror att NIU, som tillsammans med ett lokalt breddalternativ på samma skola hade varit en start för att om några år nå dit.

Jag har förstått att många är otroligt stola över alla våra talanger här i jämtland, och vi har flera riktigt duktiga spelare. Dock upplever jag att vi är lite för nöjda där, och inte frågor oss själva vad vi ska göra för att nå längre. Ni kan få hjälpa mig, hur många spelare från Jämtland idag har ett kontrakt med en Div 1 klubb eller högre i sverige? Är det svaret ok för en stad med 60k invånare?
 
 
 
4
kommentarer
ÖFK höll vad man lovade - en sistaminutenvärvning
av Haldo Jonsson | 27 Mar 2024 - 10:44
Onahi Abraham Ogbu har fått k
3
kommentarer
GIF Sundsvall är en förening i förvandling.
av Haldo Jonsson | Igår - 10:48
På påskafton smäll
2
kommentarer
Bråda dagar för ÖFK
av Haldo Jonsson | 25 Mar 2024 - 10:34
1
kommentar
Div 2 Norrland startar i dag
av Haldo Jonsson | Igår - 14:01
 IFK Östersund är f&
 
 Skrivet den Tor 29 Feb 16:26
 
 Skrivet den Lör 23 Mar 14:17
fotbollz.se på Facebook